Funkcja:
Opis: Gero jest synem fundatora wyprawy. Nie bardzo miał ochotę brać w niej udział, lecz ojciec postanowił wreszcie zrobić z niego mężczyznę i wysłał go na ekspedycję wraz z jego wujem. Od najmłodszych lat chłopak wychowywany był w dobrobycie, chodził do prywatnych szkół i miał wszystko, czego sobie zażyczył. Jego ulubionym hobby było mycie swoich siedmiu samochodów. Byle co potrafiło wyprowadzić go z równowagi, np. sytuacje, gdy zapominał szyfru do swojego sejfu. Ponadto Grego nie lubi Żydów, Murzynów, Rumunów, pedałów i tym podobnego dziadostwa. Jest zwolennikiem czystej krwi aryjskiej. Jego wuj uważa go za totalnego maminsynka przywykłego do wygód i sam zaproponował, by chłopak wziął udział w ekspedycji.**
* Spinks to nazwisko, które Rowling początkowo chciała nadać Draconowi
** Opis skompnowany na podstawie charakterystyk takich postaci jak: Draco Malfoy, Ben L, Flaku
inne postacie:
Robert Spinks
Robert Carlyle
Funkcja: reprezentant fundacji
Opis: Wuj Grego, człowiek dość tajemniczy, milczący. Nikt za bardzo nie wie, czym się właściwie zajmuje, ale każdy się domyśla, że nie jest to raczej praca w fabryce pudełek. Na wyprawę został wysłany przez Spinksa, jako osoba, która "zna się na rzeczy". Ma tez wykonać dla niego jakieś zadanie. Prócz tego opiekuje się rozpieszczonym dzieciakiem - Grego.
Profesor Hillmer
Michael Sinelnikoff
Funkcja: naukowiec
Opis: Profesor biologii na Oxfordzie. Prócz tego interesuje się tez innymi dziedzinami, np. geologią.
We are all evil in some form or another, are we not?
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.