Wcale nie! - zaprotestował rafalek na słowa Lincolna i na złość Michałowi postanowił nie zwymiotować. Wkrótce potem łódź dopłynęła do frachtowca. rafalek za sprawą jakichś magicznych mocy wszedł po drabince i nawet udało mu sie z niej nie spaść. Kiedy rozejrzał sie po pokładzie, na chwilę zapomniał nawet o Dexterze. Po chwili jednak przypomniał sobie przyjaciela. Szkoda, że Dexter tego nie widzi. - powiedział na tyle głośno, by usłyszał to Lincoln i poczuł wyrzuty sumienia.
We are all evil in some form or another, are we not?
rafalek mógł być z siebie naprawde dumny. Zrozumiał słowo po angielsku. "Boy"? On powiedział "boy"? To pewnie chodzi o mnie! - zaczął niezdrowo się emocjonować rafalek. Hello I'm rafalek. - wypalił od razu do Michaela.
Michael przez chwilę przyglądał się podejrzliwie rafalkowi. To nie Walt, on był czarny... Mężczyzna zachowywał się dziwnie, albo dobrze grał (jak na aktora przystało) i dla Was wcielił się w schizowatego tatuśka albo mu po prostu odwaliło. - DEJTUKMAJSAN!
Lincoln z rozbawieniem przyglądał się "rozmowie" rafalka i majkelka.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Co? - zapytał zdziwiony rafalek. Ostatnie słowo wykraczało poza skąpe zdolności językowe rafalka. Co on mówi? Mój mózg nie jest aż tak rozszerzony. - zacytował swojego drugiego po Dexterze dobrego kumpla, qsssa.
Michael nie zrozumiał rafalka, który nie zrozumiał jego i zmienił repertuar. - Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalt!
Lincoln zaś zastanawiał się czy rafalek przypomni sobie odgłos z dżungli i zacznie panikowac.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Arleta była nieco rozczarowana faktem, że kolejną "postacią" na ich drodze był akurat Michael. Fakt, ciężko byłoby połączyć z Kahaną Bena, ale z drugiej strony zawsze lepszy Michael niż Kate.
- Szkoda ze shimano tu nie ma. Niby to nie Yemi, ale i tak by się ucieszył. - westchnęła, na wszelki wypadek mówiąc na tyle cicho by Michael jej nie usłyszał.
Dexter przemierzał dżunglę dysząc ciężko. W głowie mu się nie mieściło jak mógł zostać tak potraktowany. Oczami wyobraźni widział jak April orientuje się, że on został na wyspie i z żalu wyskakuje z motorówki, by wpław dopłynąc do swego oblubieńca. Ale go tam nie zastanie, o nie...
Dotarł do budynku organizatorów. Wszedł bez pukania, w mokrych wciąż spodniach.
- Chciałbym się zgłosić jako osobna, konkurencyjna dla MP drużyna.
rafalek aż podskoczył, gdy usłyszał krzyk Michaela. To on! To on! - zaczął się drzeć, cofając się i potykając o własne nogi, a następnie przewracając na pokład. He's back! He's Back! - darł ryja naśladując swojego kolejnego idola, Harrego Pottera. (Harry kojarzył mu się z Jackiem dzięki okrzykowi "He's back" i "We have to go back" )
Michael jakby na chwilę wyrwał się z dziwnego transu, który kazał mu wierzyć, że jest rozbitkiem i szuka syna. Przypomniał sobie o Was i o Waszym zadaniu. - Kolejna konkurencja odbędzie się tutaj. Każdy z Was musi krzyczeć jak najdłużej Walt. Każdy ma tylko jedno podejście. Weźcie głęboki oddech i próbujcie. Powodzenia. A może najpierw próbka moich możliwości.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Wolonariusz, który w tym momencie urzędował w biurze, podniósł wzrok znad komputera. Bacznie obserwował przez chwilę młodego mężczyznę, po czym wzruszył ramionami.
-Czemu nie. Jeśli tylko dasz radę nadgonić wszystkie zadania, możemy przyjąć Cię jako drugą grupę z Polski. Czemu chcesz im konkurować?
rafalek tylko zamrugał oczami. Jego mózg nadal nie był wystarczająco rozszerzony i prawdopodobnie już nigdy nie będzie. Mimo wszystko po kilku dłuższych chwilach do chłopca dotarło to,co naprawdę miało miejsce. Hehe dobre. - powiedział, wstając z pokładu. To kolejne zadanie, wiesz, Lincoln? - poinformował Michała, dumny, że pierwszy rozwiązał tę zagadkę.
Dexter oparł się jedną ręką cwaniacko o biurko, mierząc wzrokiem siedzącego za nim mężczyznę.
- Sprawy prywatne. - odpowiedział wymijająco. - To gdzie mam podpisać? - zapytał, teatralnie pstrykając długopisem.
- Nie wiedziałem, dzięki, że mi przetłumaczyłeś. Mam dla Ciebie nagrodę.
Michał wykonał na Kahanie moonwalka. Zrobił to tak zajebiście, że sam nie wierzył, iż może aż tak bardzo ociekać zajebistością.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
-Nigdzie nie musisz podpisywać.- parsknął śmiechem wolontariusz. -Żeby nadgonić pierwsze dwa zadania, łap to.- rzucił mu na biurko jakieś papiery, spięte u góry spinaczem. -Twoim zadaniem jest uzupełnienie cytatów.
Pierwsze zdanie brzmiało: "See ....... in another ....."
-Musisz wpisać właściwe słowo w wykropkowane miejsce.
Gdyby tylko rafalek wiedział, że Dexter zakłada własną jednoosobową drużynę, do której nie zaprosił biednego rafalka... Zamiast tego chłopiec musiał jednak oglądać wygłupy Linolna. Co to w ogóle miało być? Jak ty się zachowujesz? Mieliśmy wykonać zadanie. - przysztywniaczył rafalek. Teraz, gdy przestał bac się Michaela, poczuł się, jakby wkroczył w nowy etap swojego życia, w etap dorosłości.
- Cześć hipoludki. - odezwała się zasmucona agusia.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
- Siema Linc... - agusia przywitała się z Lincolnem wciąż smutnym głosem. - Inaczej sobie wyobrażałam tę wycieczkę. Miało być dużo fajniej.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.