Autor |
RE: Bunkier |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 15:44 |
|
|
- Nie znam się na tego typu sprzęcie, ale telegraf chyba nie należy do urządzeń łatwo psujących się.
Ken podszedł z łomem do kolejnej szafki i nacisnął. O dziwo poszło bardzo łatwo, ale środek był pusty.
- Jeśli ktoś schował tu działające urządzenie to sam czas nie powinien go zniszczyć.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 16:15 |
|
|
W czasie, gdy wszyscy zaabsorbowani byli czytaniem dokumentów, ja i Josie po drugiej stronie pokoju przeszukiwaliśmy inne szafki. Postanowiliśmy otwierać je w podobny sposób, jak Ken. Niestety większość była pusta, a my z każdą otworzoną na nowo szafką byliśmy coraz bardziej zmęczeni. Pot spływał strumieniami po naszych ciałach. Jedyne, co mnie pocieszało to fakt, że w łazienkach są natryski, ale i tak nie mieliśmy nawet czystej bielizny na zmianę.
-Popatrz, Joey, tu coś jest.- Josie wyrwała mnie z zamyślenia. Włożyłem rękę głębiej do szafki, by pomóc siostrze i chwyciłem w dłonie kawałek materiału. Całym niemal ciężarem ciała naparłem na szafkę, by móc złapać zawiniątko w otwartą dłoń i wyciągnąłem wreszcie zdobycz. Rozwinąłem prześcieradło i natychmiast odrzuciłem je w bok, krzywiąc się.
-Nie, ja wysiadam. Słyszysz, łysy dupku, który nas tu zamknął?!- wrzasnąłem. Wszyscy spojrzeli w moim kierunku, a ja opadłem na podłogę ze zrezygnowaniem.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
jazeera
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:12 |
|
|
-O kurwa- jęknęłam zatykając usta dłońmi -jest stare, ile to tu może leżeć? Kurwa... Ludzka dłoń.. Ja pierdolę, zwariuję... -rzuciłam spoglądając z boku na rozkładającą się dłoń. Podbiegłam do drabinki i rzuciłam się na górę próbując szarpać za klapy -Otwierać szmaciarze!!
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:27 |
|
|
-To nic nie da.- powiedziałem w kierunku Marion, podnosząc głowę do góry. Od kiedy w bunkrze nie grała muzyka, niemalże każde nasze słowo rozchodziło się po pomieszczeniu echem, więc nawet nie podnosiłem się z troską, by mnie usłyszała. -Jesteśmy w jakimś jebanym potrzasku. Tanim reality-show, albo słabym wymyśle jakiś buców.
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
Edytowane przez agusia dnia 23-08-2012 17:27 |
|
Autor |
sugar
Użytkownik
Postać: Roger Keamy
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:29 |
|
|
- Masz rację. - powiedziałem do mężczyzny szukającego telegrafu. Bodajże był to Kenneth, ale ręki za to nie dam sobie uciąć. - Nie może być też aż tak dobrze ukryte, bo po co? - dodałem i podszedłem w inny kąt, by zacząć przeszukiwać już wcześniej otwarte szafki. Pukałem w ich wnętrza, bo być może w którejś było drugie dno. Nic jednak nie znalazłem.
Spojrzałem na Marion, której już puszczały nerwy i posłałem jej pełen zrozumienia wzrok. Po chwili uśmiechnąłem się. |
|
Autor |
jazeera
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:34 |
|
|
Zrezygnowana zeszłam po drabince i oparłam się o nią -Zwłoki Jimmiego się rozkładają, strasznie śmierdzi -powiedziałam przygryzając suche wargi. Uśmiechnął się do mnie Roger, zrobił to pierwszy raz odkąd tu jesteśmy, to takie.. Dziwne, a zarazem urocze z jego strony, co prawda kochał się z Sharon, ale to pewnie tylko dlatego, że był pod wpływem narkotyków.. Spojrzałam w kierunku McLevis, jest szczupła, ma duże piersi, jest blondynką, pewnie mu się podoba.
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
mremka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:35 |
|
|
Skrzywiłam się z obrzydzenia. Odcięta dłoń była już w stadium znacznego rozkładu: była szaro-zielona, skóra odłaziła od mięśni całymi płatami i przysięgam że widziałam jak z odciętej tętnicy wyłazi jakiś robak.
- W następnej znajdziemy nogę albo głowę. Co to za miejsce, do kurwy nędzy?! - zapytałam histerycznie. Wystarczyło jedno spojrzenie na rękę bym poczuła jak żołądek podchodzi mi do gardła.
- Ktoś nas tu kurwa zamknął. Celowo. - wypowiedziałam w końcu to, co od dłuższego czasu nasuwało mi się na myśl. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:39 |
|
|
Zaczęłam bić brawo. Dłoń uderzała o dłoń równomiernie, wytwarzając dźwięk słyszalny w całym bunkrze.
-Wiwat, Sherlocku! Dziękujemy, że nam powiedziałaś, bo, serio, sami byśmy na to nie wpadli.- warknęłam pod nosem, wściekła coraz bardziej na całą sytuację.
|
Autor |
mremka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:45 |
|
|
Odwróciłam głowę w kierunku Josie. Byłam zdenerwowana, ale nie do tego stopnia żeby nie wysłyszeć ironii w jej głosie, a ta zadziałała na mnie alergicznie.
- Czy ty masz kurwa jakiś problem? - zapytałam mrużąc oczy. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:49 |
|
|
-Wyobraź sobie, że mam.- odpowiedziałam jej. -Ktoś zamknął nas w jebanym bunkrze i nie chce wypuścić. Kończy nam się jedzenie, śmierdzimy, wczoraj zamordowali chłopaka, a dzisiaj znaleźliśmy rękę ludzką zawiniętą w prześcieradło. Tak, kurwa. Mam jakiś problem.- spojrzałam na nią ukosem. -Jeśli Ty nie masz żadnego, to święcie Ci zazdroszczę.
|
Autor |
jazeera
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:51 |
|
|
-Dobra dziewczyny bez złości! -odparłam widząc, że między nimi dochodzi do sprzeczki, wszyscy jesteśmy zdenerwowani, głodni, przemęczeni więc takie rzeczy działają na nas teraz cztery razy bardziej.
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
mremka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 17:59 |
|
|
Zignorowałam Marion kompletnie. Podeszłam do niej, przekrzywiając głowę. Nie tolerowałam gdy ktoś się do mnie zwracał w ten sposób.
- No i masz czego. - odpowiedziałam rozbawiona, mierząc ją wzrokiem. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:02 |
|
|
Prychnęłam, teraz już szczerze rozbawiona.
-Nie sądzę.
|
Autor |
mremka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:10 |
|
|
- Uważaj bo się zadławisz. - zrobiłam do niej duże oczy. Jej cwaniaczkowaty uśmieszek wkurwiał mnie niesamowicie.
- Teraz jest ta scena, w której się ode mnie odpierdalasz. Jak nie zrozumiałaś to mów, przeliteruję. Idź się zajmij swoimi przykrymi problemami. - powiedziałam spokojnie. Nawet nie chciało mi się dalej z nią gadać: nie potrzebowałam przejmować się problemami jakiejś pojebanej laski. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:12 |
|
|
Nie miałam siły dyskutować z jakąś gówniarą, której pod nosem ciągle zalegało mleko. Po prostu podniosłam się z miejsca, podeszłam do niej, uśmiechnęłam i uderzyłam zaciśniętą pięścią z całej siły. Krew, zarówno z jej nosa, jak i moich kłykci, trysnęła na podłogę.
|
Autor |
mremka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:18 |
|
|
wiedziałam, że to już teraz
Tak właściwie nie wiedziałam co się stało. Gdzieś zgubiłam wydarzenia pomiędzy odkryciem odciętej ręki a bólem promieniującym z mojego nosa. Zatoczyłam się, przykładając rękę do twarzy. Krzyknęłam ze złości i oddałam jej równie mocno.
- Taka jesteś cwana, szmato? - warknęłam. Co zabawne, nawet nie pamiętałam za co dostałam. |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:25 |
|
|
to jest właśnie ten moment!
-Chyba sobie żartujesz- warknęłam, gdy jej pięść zawędrowała w moim kierunku. Dostałam prosto w oko: czułam, jak z każdą sekundą po tym rośnie pod nim ogromny siniak. Wyciągnęłam pięść w jej kierunku, z zamiarem kolejnego ciosu.
-Ej kurwa, stop!- wrzasnąłem widząc, jak Josie obrywa. Zdawałem sobie sprawę z tego, że to ona zaczęła, ale trzymałem stronę siostry. Wszedłem między kobiety i wyciągnąłem ręce, zatrzymując je przed kolejnymi ciosami. -Jaja sobie robicie, do jasnej cholery?! Jeszcze nam tego brakowało, żebyście się tutaj pozabijały!
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:29 |
|
|
Powtórka z rozrywki.
|
|
Autor |
mremka
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:33 |
|
|
- Och patrzcie wszyscy! Braciszek przyszedł z odsieczą! Jak cudownie! - zawołałam z przesadną ckliwością w głosie. Chociaż Joseph kompletnie nic mi nie zrobił, kopnęłam go dosyć mocno w łydkę.
- Pojebani jesteście. - po raz kolejny wytarłam krew, która ciągle wypływała z mojego nosa. Bolało dosyć mocno, Josephine miała niezły cios. Wyszłam z pomieszczenia i udałam się do łazienki, zachlapując cieknącą z nosa krwią całą drogę.
taa, postać agusi bije moją postać, scena nr 4
Edytowane przez mremka dnia 23-08-2012 18:34 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-08-2012 18:36 |
|
|
Ken doskoczył wraz z Josephem do dziewczyn, żeby je rozdzielić.
- Spokój, spokój. Rozumiem, że jesteśmy w delikatnie mówiąc ciężkiej sytuacji, ale kłótnie nam nie pomogą, a jedynie nas pogrążą.
Kenneth mówił to bez przekonania, bo sytuacja była pewnie bez wyjścia.
- Musimy działać wspólnie, bo inaczej tylko zrobimy przysługę temu pojebowi co nas tu zamknął.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|