Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 23 2024 02:22:05 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny12:26:38
Michal 1 week
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku11 weeks
Isabelle13 weeks
chlaaron30 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | PROJEKT: Mistrz Przetrwania - Archiwum | PROJEKT: Mistrz Przetrwania
Strona 12 z 29 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Autor RE: Bunkier
jazeera

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 21:35
/Przypominam, że w bunkrze pali się światło. Kiepsko, bo kiepsko, ale to w końcu światło. Raz na kilka godzin cały bunkier opanowuje mrok, słabe żarówki zdecydowanie długo nie pociągną.. Właśnie w tej chwili zgasło światło.. W bunkrze jest jeden kontakt któremu raz na jakiś czas zdarza się działać. /

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 21:43
- Spoko, jak dla mnie brzmi nieźle.
Ken zastanawiał się co Alex osiągnął.
- Jak myślisz? Nasz inżynier otworzył już klapę? W końcu był taki pewny siebie...

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 21:47
- Daję 5 stów, że niczego nie otworzył. I zapewne zwali to na brak światła. - dodał już nie mogąc się doczekać satysfakcji by usłyszeć od Alexandra oczekiwane słowa.

Fear of a name increases fear of a thing itself.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 21:56
- Możliwe, albo powie, że to przewidział, bo od razu rozpoznał charakterystyczną zabudowę bunkra...
Ken uśmiechnął się ironicznie.
- W końcu po to są budowane! Żeby ich nie otworzyć...

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
April
Użytkownik

Postać:
Christopher Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 21:58
- Zazwyczaj takie rzeczy są ukryte tam, gdzie się tego nie spodziewamy. Musimy jakoś to bardzo szybko przeszukać i uważać na choćby najdrobniejszy element, a i powiem, że całkiem możliwie, że mogą tutaj być pokoje, o których nie mamy pojęcia... a oprócz klucza na pewno jest jakieś wyjście stąd. - mówił opanowanym głosem, gdy nagle zgasło światło. - Zajebiście... no to przeszukaliśmy właśnie wszystko. Nie polubią mnie? To raczej proste, jesteś inteligentną kobietą, więc na pewno wiesz dlaczego, nie muszę Ci tego wszystkiego tłumaczyć. Zresztą zaraz się przekonasz.

mremka

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:05
Uśmiechnęłam się mimowolnie. Rzadko kiedy ktoś mówił o mnie że jestem inteligentna - od rodziców praktycznie codziennie słyszałam "czemu się nie uczysz?!" i "skoro tyle płacimy za twoją uczelnię, mogłabyś wreszcie zacząć chodzić na zajęcia!" w różnych synonimicznych konfiguracjach.
Pisnęłam cicho kiedy zrobiło się ciemno. Czego jak czego, ale ciemności panicznie bałam się od dzieciństwa; od czasów pieprzonej Buki która raz na zawsze zniszczyła mi psychikę.
- Alex? Ken? Josie? - zaczęłam nawoływać nowopoznanych znajomych. Prawda, nie znałam ich, nie mogłam im w 100% ufać ale potrzebowałam czyjegoś towarzystwa. W pierwszej chwili nikt mi nie odpowiedział, dlatego zaczęłam głęboko oddychać, histerycznie wdychając powietrze. Miałam wrażenie że się duszę, wsłuchując się w swój własny urywany, niespokojny oddech.
Edytowane przez mremka dnia 22-08-2012 22:24
z24 Wyślij Prywatną Wiadomość
April
Użytkownik

Postać:
Christopher Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:08
Usłyszałem jak dziewczyna nagle krzyknęła, więc natychmiast się obrócił próbując ją dostrzec, ale w tej ciemności to było niemożliwe. Natychmiast wyciągnął ręce przed siebie, próbując namacać Beth. Gdy natrafił na jej bark, chwycił go trochę mocniej.
- Jestem tutaj! Coś się stało? Wszystko w porządku? Ktoś Ci coś zrobił? - zapytał będąc gotowym na to, że zaraz jakiś psychol zacznie ich atakować. Dopiero gdy jej się bliżej przyjrzał poczuł jej przyśpieszony oddech. - Spokojnie, już wszystko w porządku.

jazeera

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:09
-Zabij go Wilhelm, strzelaj teeeraaaz! -dało się usłyszeć przytłumiony dźwięk z góry. Zaraz po tym padł strzał, zaszczekały znów psy i słychać było kroki biegnących ludzi -Wspaniały okaz!

O godzinie 23 czasu naszego odzyskacie światło w bunkrze smiley

-Tak boję się być w tym pomieszczeniu.. -jęknęła Marion po czym upiła łyk soku brzoskwiniowego. Zjadła też dwa batoniki, póki było jedzenie, postanowiła z tego korzystać.

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Edytowane przez jazeera dnia 22-08-2012 22:12
mremka

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:18
Dopiero teraz kiedy otuliła nas ciemność zrozumiałam w jakiej jesteśmy sytuacji: uwięzieni w jakimś starym bunkrze kilka metrów pod ziemią. Ręka Alexa na moim ramieniu nie dodała mi otuchy.
- Nie lubię ciemności. - wydukałam tylko, i wtedy usłyszałam strzał. Resztkami rozumu wykoncypowałam, że nie pochodzą z bunkra.
- Zróbmy hałas, puśćmy muzykę, cokolwiek! Ktoś jest tam na górze! - zawołałam, wciąż trzęsąc się ze strachu.
April
Użytkownik

Postać:
Christopher Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:24
- Hej, hej... spokojnie... zaraz zrobimy coś żeby było jasno, nie masz się co bać. - powiedział, nie był zbyt wylewny i nie wiedział jak ją w sumie pocieszyć. W każdym bądź razie wolał nie mówić o tym, że Ci na górze i tak tego nie usłyszą... główne drzwi od bunkra są dźwiękoszczelne, na pewno. Z tego co pamiętał to właśnie po to, aby wróg nie mógł usłyszeć, że ktoś się ukrywa tam na dole, ale mówienie o tym teraz przeraziłoby dziewczynę jeszcze bardziej, więc na ten temat milczał. Jego ręka raczej nieśmiało przeniosła się w kierunku głowy, po której zaczął delikatnie jeździć próbując ją uspokoić, ale to nie było łatwe. Znajdowali się w tak beznadziejnej sytuacji, że on sam nie wiedział co ma robić, byleby nie tracić zimnej krwi. - Zaraz to naprawimy.
Mówił, chociaż sam nie wiedział jeszcze jak... uważnie przysłuchiwał się odgłosom z góry. Było tak jak przypuszczał- myśliwi.

mremka

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:34
Przymknęłam oczy, lekko zaskoczona czując dotyk Alexa na moich włosach. Fakt, musiałam się ogarnąć. Histeryzowanie nie pomoże nam wydostać się z tego bunkra. Mniej więcej co 15 sekund odganiałam od siebie myśl żeby zrobić pożytek z pozostałego alkoholu i przeczekać czas oczekiwania na ratunek w dużo przyjemniejszym stanie. W tej chwili zrobiłam to ponownie.
- Wiem. - odpowiedziałam mu tylko, robiąc kilka kroków w przód. Wyciągnęłam z kieszeni telefon, resztką baterii oświetlając sobie drogę i ruszyłam w kierunku pomieszczenia, w którym była reszta ludzi. Skoro ma być ciemno, musimy trzymać się razem: nie potrzebowaliśmy kolejnych postrzeleń.
- Wszystko okej? - zapytałam, nie widząc nawet do kogo kieruję to pytanie.
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:38
- W sumie tak. Udało Wam się otworzyć? Dowiedzieliście czegoś?
Ken starał się brzmieć naturalnie, ale na jego twarzy pojawił się szeroki uśmiech, niewidoczny w ciemnościach.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
mremka

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:47
Sam fakt że gdzieś tam w ciemnościach leżał trup dostarczało ekstremalnych przeżyć, dlatego odetchnęłam z ulgą kiedy usłyszałam głos Kennetha.
- Zgasło światło. - odpowiedziałam krótko zanim Alex zdążył zabrać głos. Nie wiedziałam czemu to powiedziałam: równie dobrze Raskolnikow mógł wkręcać, że się zna na bunkrach, a mimo to postanowiłam bronić "naszej pracy".
- Słyszeliśmy za to kroki. I strzały. Ktoś jest tam na górze, czaicie? - zawołałam z entuzjazmem. Moje oczy powoli przyzwyczajały się do ciemności, dlatego zaczęłam dostrzegać sylwetki moich towarzyszy.
- Ej, może teraz odpalmy tę waszą bombę? Ktokolwiek tam jest, wybuch powienien usłyszeć!
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:54
- A to nie jest zbyt niebezpieczne? Nie będziemy musieli zdrapywać się ze ścian? I nie zawalimy drabiny?
Ken był lekko poirytowany faktem, że Bethany z jakiegoś powodu zaczęła uwielbiać Alexa i robiła wszystko tak jak on sobie życzył.
- A tak serio? To nie próbowaliście ich zawołać czy coś?

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
April
Użytkownik

Postać:
Christopher Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:56
- Możecie spróbować... ale znam scenariusz, nikt tego nie usłyszy. Czy wiecie czym są Rosomaki i z jak bardzo trwałego materiału są zbudowane? Wiecie, ile potrzeba trotylu żeby je zniszczyć? Mamy zbyt słabe materiały na tą akcję, ale jeśli chcecie to możecie próbować, a nóż się uda. - powiedział bez żadnego przekonania, wiedział, że nikt tego nie usłyszał. - Te drzwi są dużo bardziej stabilniejsze niż Rosomak... ale nie mam zamiaru wam przeszkadzać. Jeżeli chodzi o drabinę, to raczej niewiele z niej zostanie. W końcu to wybuch, nawet jeśli małej mocy.
Była ciekawy, co postanowi reszta. Był typem człowieka, który raczej nie lubił się wtrącać w nieswoje sprawy, ale robienie czegoś co nie miało żadnego sensu było także totalną głupotą. Nie miał zamiaru jednak znowu tego mówić, część z nich, którą zdążył już poznać była na to wszystko zbyt uparta.

Edytowane przez April dnia 22-08-2012 22:58
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:59
noooooooooooooooo wreszcie to MP żyje! smileysmiley

Przez cały czas kręciłem się wokół chłopaków, pomagając im z bronią.
-Nie usłyszą nas.- burknąłem, gdy wszyscy z powrotem stanęli w głównym pomieszczeniu. W tym momencie wyłączyło się światło.

Wzdrygnęłam się i szybko podeszłam do brata, chwytając go pewnie za ramię. Spojrzałam w górę, w miejsce, gdzie z sufitu zwisały gołe żarówki, tlące się niepewnie.
-A może to się jakoś łączy?- spytałam bardziej siebie, niż ich. -Słyszymy, że ktoś jest na górze i momentalnie gaśnie nam światło. Może oni wiedzą, że tutaj jesteśmy?- rozglądnęłam się szybko, jakbym była obserwowana z bardzo bliska. Przeleciała mi też przez głowę myśl, zbyt drastyczna i nieprawdopodobna, by wypowidzieć ją na głos: a może mamy tutaj podsłuch?

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 22:59
- Może się nie znam, ale możesz mi wytłumaczyć jedną rzecz?
Ken nie wierzył własnym uszom.
- Jak to jest, że klapa jest za gruba, żeby ludzie na zewnątrz nas usłyszeli, ale jest wystarczająco cienka, że my ich słyszymy? Czary, kurwa? Z góry na dół działa, a z dołu do góry już nie?

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
mremka

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 23:00
Przewróciłam oczami, ale z powodu ciemności Ken nie mógł tego dostrzec.
- Nie kurwa, czekałam aż wydasz mi na to pozwolenie. - warknęłam. Kenneth musiał mieć mnie za niezłą idiotkę i zaczęło mnie to irytować. Zapewne gdybym pamiętała że go pocałowałam, w tym momencie zaczęłabym tego żałować.
- Jak to działa, że my ich słyszymy, a oni nie są w stanie usłyszeć nas? - zapytałam Alexandra. Powiedziałam to niemal w tej samej chwili co Ken, dlatego zacisnęłam usta, czekając na odpowiedz.
Edytowane przez mremka dnia 22-08-2012 23:02
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 23:02
- Pozwalam.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
mremka

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 22-08-2012 23:06
- Dziękuję. - odpowiedziałam.
Strona 12 z 29 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum