Pochodzenie: Waszyngton, Stany Zjednoczone
Opis: buntownik z wyboru, serce na dłoni, dusza towarzystwa. Joeya opisuje wiele pozornie niepowiązanych ze sobą, dziwnych cech. Być może to wszystko za sprawą tego, że niemal całe życie wychowywała go siostra.
Że Joseph był wpadką, wiadomo było niemalże od zawsze. Jego rodzice nigdy nie przywiązywali wagi do wychowania starszej córki, mieszkającej u babci [starej i niedołężnej]. Byli zapalonymi podróżnikami, a ich jedynym celem życiowym było przejście wszystkich pasm górskich. Gdy matka zaszła w ciążę z Joeyem i wróciła do Waszyngtonu, ojciec zginął w Himalajach. Matka bardzo źle to zniosła; nie donosiła ciąży do końca, Joseph urodził się w ósmym miesiącu ciąży. Kobieta popadła w depresję i porzuciła niemal w całości opiekę nad dziećmi. Mimo że rodzeństwo Tweedów mieszkało z babcią, to starsza Josie wiodła prym w tej rodzinie i to ona była jej głową dowodzącą: a miała zaledwie dziesięć lat! Matka wkrótce trafiła do szpitala psychiatrycznego. Mimo to rodzeństwo wyrosło na porządnych ludzi. Poszli do jednego collage'u i zawsze byli bardzo związani.
Joseph jest na pierwszym roku aktorstwa. Jest dość znany z występów w reklamach i sitcomach. Do hotelu w Europie wybrał się za honorarium z pierwszego dość poważnego filmu- niestety musiał zostawić Josie w domu
Oczywiście, jak każdy w jego wieku, lubi sobie popić, spopielić i, niczym książę Harry, pobawić się w hotelu z nieznajomymi.
Postać zatwierdzona.
~ Flaku.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.