Autor |
RE: Starorzecze |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:18 |
|
|
Leah wybuchnęła śmiechem, że aż obieraczka wypadła jej z rąk.
- Już widzę ten program, "Gotowanie z Leanne, Katariną i Leah". - zaśmiała się. Wymyślone przez Leę grupy na facebooku sprawiły, że musiała złapać się za brzuch. Dopiero po chwili opanowała śmiech, ale widok wywijącej rękami Lei ponownie wprawił ją w poprzedni stan. - We can burn brighter than the SUUUUUUUUN! - dołączyła się.
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:18 |
|
|
agusia, nuciłam tą piosenkę sekundę zanim przeczytałam tego posta, boję się
Świadomość tego, że ogląda nas pół globu wydała mi się nagle bardzo kusząca. Nie byłam raczej typem wyluzowanej wariatki, ale tym razem postanowiłam zaszaleć, dokańczając za Leanne:-We can burn brighther than the suuuun!- zaśmiałam się głośno, kontynuując krojenie warzyw, nucąc przy tym dalszy ciąg piosenki.-Hej! Może uda nam się tu znaleźć jakiś magnetofon i płyty?
Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say murdered three
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree
Moc: Uzdrawianie |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:22 |
|
|
-Szukaj!- krzyknęłam, entuzjastycznie kręcąc głową, po czym stanęłam sztywno i powiedziałam w eter:
-Witam. Nazywam się Leanne Rasoir i jeżeli chcecie, żebym wygrała ten program, wysyłajcie sms na numer 1 pod numer telefonu widoczny u dołu ekranu. Jeśli chcecie, by rozpoczął się romans z Gilianem, wyślijcie smsa o treści 2. Jeśli zaś uważacie, że powinnam zamordować dzisiejszej nocy Leah, wyślijcie smsa o treści 3. W trakcie całego programu losowani są szczęśliwcy, którzy mogą wygrać dzisiaj zmywarkę lub 10.000$.- uśmiechnęłam się hollywoodzko, po czym zaśmiałam się: -To teraz już nie mam fanów.
//jestem pod Twoim łóżkiem, słyszę Cię
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
Edytowane przez agusia dnia 22-05-2012 23:23 |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:28 |
|
|
- Nie wysyłajcie trójki! - zaśmiała się do niewidzialnej kamery, stając obok Leanne. - Sms o treści 4 jeśli chcecie, aby Leanne teleportowała się dzisiaj w nocy do waszego domu. - dodała, cały czas sie śmiejąc.
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:30 |
|
|
Ostatkiem sił powstrzymywałam się by nie wybuchnąć śmiechem przy słowach Leanne. Oczami wyobraźni widziałam Abreema, patrzącego w ekran i pocierającego w irytacji swoją czarną bródkę.-Albo wręcz przeciwnie. Jestem pewna, że ludzie już cię uwielbiają.- uśmiechnęłam się.-Sms'a o treści 4 wyśle z pewnością przeważająca ilość mężczyzn.
Zostawiłam na chwilę nóż i warzywa aby ruszyć do salonu w poszukiwaniu magnetofonu. Pomieszczenie nie miało imponujących rozmiarów, ale mimo wszystko musiałam się trochę natrudzić by znaleźć cokolwiek w tym jednym wielkim stosie niepotrzebnych rzeczy.-Jest!- zapiałam donośnie, biorąc w ręce niewielkich rozmiarów magnetofon. Chwyciłam z półki kilka pierwszych lepszych płyt i wróciłam do kuchni.-Jest tu gdzieś jakiś kontakt?- spytałam, uśmiechając się triumfalnie.
Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be
Moc: Uzdrawianie
Edytowane przez Andzia dnia 22-05-2012 23:31 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:32 |
|
|
-EJ.... ZAJE...BISTA OPC...JA!- krzyknęłam na jednym wdechu, śmiejąc się między sylabami. -Czaisz to? Ktoś sobie ogląda nas, a tu nagle jestem obok.- starłam kciukiem łzy, które pojawiły się w oczach. W tym momencie dołączyła Katarina.
-Kontakt w drzewie... Ja pierdzielę, XXI wiek.- powiedziałam, szczerze zdziwiona, że może istnieć coś takiego (przy okazji zapominając, że już totalnie niemożliwe jest pobieranie energii od innych czy teleportacja).
140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:38 |
|
|
-Skoro jest magnetofon to musi być i kontakt! O, patrzcie, tam jest.- wskazałam palcem miejsce pod jedną z szafek.-Kto był taki głupi, żeby zakładać kontakt tuż przy umywalce?- pokręciłam głową z politowaniem dla projektanta Areny. Może chcieli, żebyśmy zostali porażeni? Podłączyłam magnetofon, drugą ręką podrzucając na blat płyty.-Nie wiem co tu jest, sprawdźcie. Wzięłam pierwsze lepsze z półki.
Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be
Moc: Uzdrawianie |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:43 |
|
|
To nie był mój dzień. Zmęczenie i znużenie, które było efektem wielu czynników dosyć mocno dawało mi się ze znaki. Dlatego ucieszyłem się na widok schronienia, które po przygodzie z Gilianem nie wyglądało na bezpieczne, ale to mnie aktualnie jakoś mało interesowało. Wszedłem do środka z zamiarem zajęcia którejś z sypialni. Przeszedłem bez słowa obok rozbawionych kobiet i zamknąłem się w środku.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:51 |
|
|
- Pogratuluj Gilianowi, bo to on projektował Arenę, z tego co wiem. - zachichotała, nawet nie zauważając, że ktoś przeszedł obok. Podeszła do Kat i przyjrzała się płytom. - Lol, sam pop. - stwierdziła, ale nie przejmując się tym włożyła do odtwarzacza jedną z nich i w pomieszczeniu rozbrzmiało "The Edge of Glory" Lady Gagi.
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:56 |
|
|
-Jak nie zapomnę to mu powiem co o tym myślę.- powiedziałam z naciskiem, biorąc się na powrót za krojenie warzyw.-Co to jest?! A ja liczyłam na jakieś klasyki, może "Highway to Hell", czy "The Show Must Go On".. Komercja.- westchnęłam cicho, a chociaż muzyka nie za bardzo mi odpowiadała, szybko złapałam jej rytm.
Dobranoc, jutro szkoła. o_O
Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be
Moc: Uzdrawianie
Edytowane przez Andzia dnia 23-05-2012 00:00 |
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 22-05-2012 23:57 |
|
|
Mięso nabierało koloru w garnku, więc gdy tylko usłyszałam Lady Gagę, skomentowałam:
-Zamiast jeść, powinniśmy się w to ubrać. Wtedy na pewni nasi widzowie nas pokochają.- wyszczerzyłam się. Gdzieś w oddali mignął mi Kasper i poczułam lekki żal, że nie zatrzymał się, by z nami porozmawiać czy usiąść. Nie dałam tego jednak po sobie poznać, tańcząc przed kuchenką w rytm muzyki.
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 00:07 |
|
|
Leah w końcu wróciła do obierania ziemniaków, z których nie obrała jeszcze nawet połowy.
- Zróbmy pokaz mody: t-shirt z wieprzowiny, czapka z mięsa drobiowego i... Uwaga, uwaga... Najważniejsza kreacja z nowej kolekcji: suknia wieczorowa z wołowiny! - powiedziała udając dziennikarkę modową na pokazie znanego projektanta i wybuchła śmiechem. Swoją drogą znów coś ją odciągnęło od ziemniaków.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 00:14 |
|
|
Zaśmiałam się, formując z liścia sałaty kapelusz i wkładając go na głowę. Wkrótce obiad był gotowy i zaczęłyśmy zajadać się mięsem w sosie, sałatką i ziemniakami.
-No i jeszcze musi być tu prysznic...- rozmarzyłam się. -Myślicie, że są tam również kamery?
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 00:23 |
|
|
Dziwnym trafem Leah w mgnieniu oka skończyła obierać ziemniaki i nie trwało długo aż wszystkie trzy pałaszowały jedzenie.
- Pycha. - stwierdziła. Dość długo nie miała w ustach prawdziwego obiadu i była naprawdę głodna, wiec pewnie zjadłaby wszystko co tylko się trafiło, ale danie, które własnie jadły było rzeczywiście bardzo smaczne. - Jest! Kat widziała już łazienkę. - powiedziała, nabijając na widelec kawałek mięsa. - No chyba nie... - powiedziała, gdy Lea wyraziła swoje przypuszczenia co do kamer w łazience.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 00:27 |
|
|
-Jeśli tak, możemy iść się kąpać razem. Widzowie umrą ze szczęścia.- zaśmiałam się i wpakowałam sobie do buzi spory kęs mięsa. Ostatni porządny posiłek, który miałam w ustach, to kurczak, którego druga połowa spadła na moją koszulkę. Machałam nim wtedy do pewnej rudowłosej. Teraz, pomyślałam, pewnie jest w sojuszu z kobietą, która być może zrobiła nam w nocy krzywdę... Połknęłam jedzenie.
-Trzeba mieć tego gościa na oku. Kto wie, czy po dzisiejszej nocy obudzimy się w komplecie.- dreszcz przeszedł moje ciało na samą myśl o tym.
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 00:47 |
|
|
Choć przez ostatnie kilkadziesiąt minut Leah śmiała się wraz z dziewczynami, na chwilę zupełnie zapominając o całym zagrozeniu, tak zdanie właśnie wypowiedziane przez Leanne dobitnie przypomniało jej o sytuacji, w której się znajdowały. Głośno przełknęła sałatkę i odłożyła widelec na talerz z cichym brzdękiem.
- Przeraża mnie to wszystko, gdy o tym za dużo myślę. - przyznała. - O tym, że jesteśmy tu po to by zginać... Też tak macie?
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 00:51 |
|
|
//głośno przełknęła sałatkę?
Wzruszyłam ramionami i po chwili pożałowałam tej decyzji. Śmierć nie była czymś, co można skomentować wzruszeniem ramionami. To nie było nic błahego i śmiesznego. Sama zgłosiłam się do programu po to, żeby to docenić; bo gdy mój chłopak umierał na moich rękach, a ja nie mogłam nic zrobić, wtedy jeszcze życie nie było dla mnie niczym ważnym. Przełknęłam ślinę.
-Przecież ja nie wyciągnę w waszym kierunku broni. Nie wiem, jak oni sobie wyobrażają to, że będziemy się wzajemnie mordować.
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 01:11 |
|
|
/ no /
- Nie wiem, ale obawiam się, że będą się starali to sprowokować. Rozumiecie? Tak, jak wtedy, gdy część z nas obudziła się z ranami na szyi i nie mieliśmy pojęcia kto, lub co, za tym stoi. Jeśli to się będzie powtarzać staniemy się nie tylko ostrożniejsi, ale i bardziej podejrzliwi. Prędzej czy później zaczniemy oskarżać pozostałych i... Abreem dostanie swoje show. - skończyła i, ponieważ zjadła już swoją porcję (głośno przełykając sałatkę ), wstała, by odnieść talerz do zlewu.
|
|
Autor |
agusia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 01:14 |
|
|
-Zostaw to.- powiedziałam ze zdziwieniem widząc, że Leah przystawia się do umycia talerza. -Skoro za kilka tygodni mamy nie żyć, to na boga, nie będziemy im tu sprzątać! Wiecie, co musimy zrobić?- odsunęłam od siebie pusty talerz i usiadłam na krześle na klęczki, zakrywając kolana swetrem. -Spisać rzeczy, które chcemy zrobić przed naszą śmiercią. A potem je zrobić jak najszybciej... No wiecie, na wszelki wypadek.-wesołe płomyki znów zatańczymy w moich oczach.
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 23-05-2012 01:28 |
|
|
Idąc za radą Leanne zostawiła talerz nie umyty i ponownie przysiadła się do dziewczyn.
- Dobry pomysł! - stwierdziła ze szczerym uśmiechem, słysząc propozycję dziewczyny. Wstała by znaleźć jakąś kartkę oraz ołówek, i po chwili znów była przy stole 'uzbrojona' we wcześniej wymienione rzeczy. - Wy zaczynacie! Mi jak zwykle w takich momentach nic nie przychodzi do głowy.
|
|