Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 14:22:47 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 35
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:26:46
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 16 i 1/3 - Archiwum | Anglia
Strona 1 z 67 1 2 3 4 > >>
Autor Londyn
Arctic

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 17:31
Chapter 1

Londyn. Minęło 10 lat od wielkiej bitwy o Hogwart. Lord Voldemort, teraz nazywany przez większość Czarnym Panem, triumfuje na całym świecie. Każdy z was został zaproszony poprzez patronusa na tajną naradę Ruchu Oporu. I właśnie z tego powodu się tutaj znaleźliście, w jednym z londyńskich pubów 'Pod Dojną Kozą'. Na wielkim stole przygotowano dla każdego butelkę kremowego piwa, a także grzanki, stosy naleśników i smakowite ciastka.

GRACZE:
Destiny Hale - chlaaron
Faith Blackwood - Andzia
Genevive Grey - Carmelka
Wyatt O'Donnell - Umbastyczny

Cel: Zacznijcie jeść, spróbujcie porozmawiać, pozastanawiać się nad celem spotkania itp.

Fear of a name increases fear of a thing itself.

Edytowane przez Arctic dnia 04-03-2012 22:13
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Londyn
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:04
Kevin serwował sobie tymczasem najdziwniejsze kanapki w barze Pod dojną kozą gdzie pracował nic nie wiedząc o tym co tu się niedługo wydarzy jako, że był mugolem.

Edytowane przez adi1991 dnia 04-02-2012 19:04
Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:05
Gdy Wyatt dostał patronusa od razu postanowił zjawić się na miejscu spotkania. Aportował się w ustronnym miejscu i wszedł do umówionego pubu. W środku było parę osób. Mężczyzna bacznie przyglądał się pozostałym, po czym wziął jedną butelkę ze stołu. Upił duży łyk i spytał:
- Kto nas tu wezwał? Kto chciał, żebyśmy się zebrali?
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:07
Do Wyatt'a po chwili poszedł nieświadomy spotkania Kevin pytając się go: Może kanapkę ze szklaneczką koziego mleka?

Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 04-02-2012 19:08
Ron postawił tego dnia ostatnią pieczątkę. Spojrzał na zegar. Dochodziła piąta. Westchnął. To był ciężki dzień. Postawił z kilkaset pieczątek, nie było łatwo, lecz kto powiedział, że praca Ministra będzie łatwa. Sięgnął po swój notes, zdaje się, że znów o czymś zapomniał. Ostatnio często mu się to zdarzało. Nie. Właściwie zawsze mu się to zdarzało. SPOTKANIE Z RUCHEM OPORU - przeczytał napis wielkimi literami na środku notesu. Zanim wstał od biurka, rzucił okiem na leżącego na blacie Proroka Codziennego. Nagłówek z pierwszej strony głosił: "Osiołek zasłonił bożonarodzeniową szopkę". Ron zadziwił się, że takie informacje zamieszcza się teraz na pierwszych stronach. Nawet samemu Ronowi Weasleyowi wydawały się one głupie, a co dopiero człowiekowi z przeciętnym ilorazem inteligencji. Media, chcąc ukryć prawdziwe tragedie, które w ostatnich czasach przybrały na sile, prezentowały taką mieszaninę bzdur, by zająć czymś proste społeczeństwo.
- Dobranoc, Haroldzie! - rzucił Ron w stronę postumentu, na którym jak zawsze znajdował się jego przyjaciel mózg z Departamentu Tajemnic. Po chwili znalazł się na londyskiej mokrej ulicy. "Pada" - stwierdził rezolutnie Ron, przyglądając się radośnie coraz to nowym kroplom na dłoni, uradowany ze swoich zdolności dedukcyjnych. Minister zmierzał na spotkanie do pubu "Pod dojną kozą".

We are all evil in some form or another, are we not?
GG: 7594540 zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:09
- Nie dzięki, piwo mi w zupełności wystarczy.
Wyatt odpowiedział spokojnie Kevinowi i wykrzywił usta w grymasie mającym być uśmiechem. Nie udało się jednak. O'Donnell miał nadzieję, że wszystko się szybko wyjaśni. W końcu, żeby przybyć na tajemnicze wezwanie musiał porzucić swe codziennie zajęcia.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:12
Ale my tu nie sprzedajemy piwa , drogi panie - zwrócił się Kevin do Wyatta. - Tylko kozie mleko z dodatkiem 1000 różnych składników.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:13
- To skąd się wzięło TO piwo?
Wyatt wskazał na butelki rozstawione na stole, a także pomachał tą, którą dzierżył w dłoni.
- A tak z ciekawości... Możesz wymienić te 1000 składników?
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:16
Kevin spojrzał w stronę kufli w których było kozie mleko wraz z sokiem z granatów i oznajmił: Drogi panie, to też kozie mleko. A co do składników to oczywiście że mogę wymienić wszystkie lecz w szczególności polecam mleko z papają bądź mleko z truflami.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:18
- Dziwne, to smakuje zupełnie jak piwo.
Wyatt był zaskoczony, ale postanowił trzymać fason.
- Poproszę o wymienienie wszystkich dodatków, a ja sobie jakieś wybiorę.
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:18
Gdy mój patronus-wilk przekazał mi jakże istotną informację o spotkaniu w jednym z Londyńskim pubów, nie zwlekałam ani minuty. Od razu po otrzymaniu wiadomości wyszłam ze swojego tymczasowego lokum na zatłoczone ulice Londynu. Miasto, jak zawsze urzekało mnie swoim niesamowitym klimatem - wszędzie kłębiły się skupiska mugoli, którzy oczywiście nie mogli mieć pojęcia o rządach Czarnego Pana. Jakże im zazdrościłam.. Ich umysłów nie zaprzątały zmartwienia o bezpieczeństwo świata. Obdarzeni zostali całkowitą wolnością, o której od zawsze tak marzyłam. Gorące powietrze uderzyło mnie w twarz, kiedy przekroczyłam próg baru "Pod dojną Kozą". Kilku czarodziejów zasiadło już przy barze, popijając kremowe piwo. Ulokowałam się obok nich, nawet nie zdejmując płaszcza i grzecznie poprosiłam barmana o kieliszek ognistej whiskey.-Dzień dobry, Panowie na spotkanie, jak rozumiem?- zwróciłam się do mężczyzn.
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:21
Arcyciekawą rozmowie o podobieństwie koziego mleka do piwa przerwała jakaś kobieta.
- Tak, na spotkanie. Tylko, że nie znam żadnych szczegółów. Jak zaraz coś się nie zacznie dziać to wracam do domu... A może Ty wiesz coś więcej?
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:24
Tymczasem Kevin wymieniał menu baru: kozie mleko z truskawkami, kozie mleko z jagodami, kozie mleko z jabłkami, kozie mleko z mlonami...

Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:27
Pokręciłam głową z lekką irytacją.-Nie, nic nie wiem. Otrzymałam patronusa, i postanowiłam przyjść, ale cel spotkania jest mi nieznany, podobnie jak Tobie. Niewielu nas tutaj, jak na razie. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze się zjawi. - mruknęłam, i jednym haustem wypiłam całą zawartość swojego kieliszka. Ognista whiskey paliła mi gardło niczym żywy ogień. W myślach musiałam zgodzić się z nieznajomym facetem - nie miałam zamiaru siedzieć tu wiecznie, czekając na jakikolwiek znak.
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 04-02-2012 19:28
Zadźwięczał dzwonek u drzwi. Ron wszedł do dusznego pomieszczenia. Część działaczy już się zebrała. "Wiecie, że osiołek zasłonił bożonarodzeniowa szopkę?" - odezwał się radośnie do zebranych. Po chwili jednak umilkł, widząc spojrzenia swoich współtowarzyszy. "Aaa... eee nieważne." - mruknął i przysunął sobie dodatkowe krzesło.

Edytowane przez Otherwoman dnia 04-02-2012 19:28
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:29
Jak to? - spytał zaskoczony John słysząc, że osiołek zasłonił szopkę - Przecież to porażająca wieść.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:30
Wyatt był w szoku, gdy zobaczył Ministra wchodzącego do środka. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że to tylko jakiś podobny pijaczyna. W końcu chyba żaden polityk nie jest tak głupi. O'Donnell ponownie zwrócił się do kobiety.
- A nie przyszło Ci do głowy, że to jakaś zasadzka? Ktoś mógł nas tu zwołać, żeby... no sam nie wiem.
Arctic

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:35
Szedłem żwawym krokiem ciemną alejką lekko się denerwując. Kto by pomyślał, że w tym wieku jeszcze będę się tremować - pomyślałem, zarzucając na głowę kaptur. Już od dłuższego czasu czułem na sobie wzrok innych. Prześladował mnie za każdym razem, gdy byłem w publicznym miejscu. A może mi się to wydawało? Od dłuższego czasu musiałem się przemieszczać, byłem zbyt podejrzliwy. Życie zrobiło ze mnie nieufnego człowieka. Stanąłem przed zapuszczonymi oknami jednego z londyńskich pubów. Spróbowałem dostrzec coś w środku, jednak nic to nie dało. Chcąc niechcąc, wreszcie zdecydowałem się wejść. Zamknąłem za sobą drzwi pubu i ruszyłem przed siebie pewnym krokiem, w stronę jednego z miejsc przy stole. Usiadłem i zacząłem obserwować. Czy to na pewno był dobry pomysł? - w mojej głowie zaczęły pojawiać się wątpliwości. W końcu zdałem sobie sprawę, że i tak nic nie tracę. Ale mogę sporo zyskać. Usłyszałem pytanie jednego z czarodziejów.
- To nie jest zasadzka. - rzuciłem, podnosząc się z miejsca i zdejmując kaptur z głowy. - To ja wysłałem wam wszystkim te patronusy. Nazywam się Craig Polanski.

Fear of a name increases fear of a thing itself.

Edytowane przez Arctic dnia 04-02-2012 19:36
Otherwoman
Administrator

Postać:
Trey

Administrator

Dodane dnia 04-02-2012 19:36
Ron nasunął kaptur na głowę, by nikt nie rozpoznał w nim ministra. Kiedy usłyszał słowa barmana od razu się rozpromienił. Pisza o tym w Proroku Codziennym - powiedział, wyciągając rękę po leżące na blacie menu. Pech chciał, że trafił akurat w kozie mleko po prowansalsku, które podawał Wyattowi Kevin, rozlewając całą zawartość kubka na ubranie O'Donnell'a.

Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 04-02-2012 19:38
Uniosłam wysoko brwi na widok Ronalda Weasleya, obecnego Ministra Magii, który właśnie zaszczycił nas swoją obecnością. Poznawałam go bardzo dobrze, nie raz widywałam go w towarzystwie Pottera za Hogwarckich czasów. Tylko co on tu, do licha, robił? Odpowiedź mężczyzny sprowadziła mnie z powrotem na ziemię, więc zdołałam na chwilę spuścić wzrok z Ministra.-Nas wykończyć? Gdyby to była sprawka Voldemorta, pewnie dawno bylibyśmy już martwi. Nie sądzę, by to on to zaaranżował.

-No, i mamy odpowiedź. - bąknęłam wskazując głową faceta, który przedstawił się jako Craig Polanski.
Edytowane przez Andzia dnia 04-02-2012 19:42
Strona 1 z 67 1 2 3 4 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum