Autor |
RE: Kahana |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:39 |
|
|
Kiwałam tylko głową na każde słowo Widmore'a. Rozumiałam wszystko a w głowie rysowała się mapka do Łabędzia. |
|
Autor |
Charles Widmore
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:39 |
|
|
- Na początek proponuje Wam iść do Perły. Może będziecie mieli szczęście i natkniecie się na patrol w dżungli.
Charles chciał jakoś delikatnie pomóc rozbitkom, bo wiedział, że czeka ich niełatwe zadanie.
- A jeśli nie musicie się po cichu włamać do Perły, coś wymyślicie. Możecie wziąć kogoś na zakładnika, może Arielle będzie udawała skruszoną i będzie prosiła o wybaczenie. To Wasza sprawa.
Widmore odwrócił się i wrócił do motorówki.
- Jutro macie tu być z zakładnikami.
Charles skinął na Daniela, z którego kieszeni wystawała krótkofalówka, a następnie odpłynął.
Cel:
-zdobądźcie zakładnika/zakładników |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:42 |
|
|
Widmore odpłynął, a Oscar zrobił mniej więcej tak "". Miał nadzieję, że ta współpraca nie będzie wyglądać tak cały czas. W końcu Widmore ma jakieś skromne wojsko, ale to zawsze żołnierze, a nie przypadkowi turyści z samolotu, którzy przetrwali na wyspie i się cieszą. Przyglądał się Camili badawczo, może lada chwila coś ciekawego powie. |
|
Autor |
mremka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:44 |
|
|
Mimo niewątpliwie poważnej sytuacji Camila nie mogła powstrzymać śmiechu, i im bardziej próbując się uspokoić tym głośniej się śmiała, nie mogąc złapać oddechu.
- Kto by pomyślał panie tenisisto że lubisz czarny humor. - powiedziała wreszcie, co wywołało u niej kolejny atak śmiechu, gdy po chwili do niej dotarło jak dwuznaczne w tym momencie było użycie wyrażenia "czarny humor". |
|
Autor |
Daniel Faraday
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:48 |
|
|
Daniel miał pilnować rozbitków: był mądry i opanowany, a dodatkowo stosunkowo niegroźny. W stosunku do uzbrojonych żołnierzy był łagodny jak króliczek.
- Co zamierzacie zrobić?
Faraday niby przypadkiem poprawił swoją krótkofalówkę dając wszystkim do zrozumienia, że Charles nad wszystkim czuwa i w każdej chwili możliwa jest łączność. |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:48 |
|
|
Też zaśmiałam się z pomysłu Oscara. Kto jak kto, ale ten jak coś dowali...
- To może obmyślimy ten plan? - zaproponowałam, gdy już przestaliśmy się śmiać. Broń schowałam z tyłu za pasek. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:51 |
|
|
Oscar też się zaczął śmiać, jednocześnie z Camili i jej miny, z Eko, który stał w oddali i nie wiedział o co chodzi oraz z siebie. W końcu po chwili dodał:
- Coś wymyślimy, spokojnie... Ta czarna robota nie jest dla nas taka straszna, nie przesadzaj... No, moglibyście obmyślić ten plan, spontaniczne działanie nie jest chyba akurat wskazane... |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:56 |
|
|
- To może wbijemy tam i poudajemy trochę, że was schwytałam i przyprowadziłam? - zaproponowałam. |
|
Autor |
mremka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:59 |
|
|
Camili potrzebny był taki zastrzyk endofrin wywołany szczerym śmiechem. Przez moment zupełnie zapomniała o tym że własnie rozmawiają o niebezpiecznej misji schwytania Innych.
- Tak, masz rację. Czarno widzę działanie spontanicznie. - oznajmiła poważnie i znowu zaśmiała się, sama przed sobą wstydząc się żenującego poziomu ich poczucia humoru. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 21:59 |
|
|
Maia się dopiero obudziła i zobaczyła odpływającego motorówką Widmore'a. Podeszła do grupki stojącej na brzegu, która o czymś dyskutowała.
- Hej. - uśmiechnęła się na powitanie do Arielle, Camili i Oscara. - Dlaczego Widmore odpływa? Powiedział nam co mamy robić? - zapytała. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:02 |
|
|
- Że nas schwytałaś? W jaki sposób? Nie uwierzą w to, że jeden rudzielec z bronią poradził sobie z tyloma ludźmi... Wystarczy spojrzeć na Eko, on by machnął kijem i już by Cię nie było... Tak, szwedzka Dziewico. Mamy schwytać kilku Innych. A potem wymienić za dziecko. Prościzna! |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:04 |
|
|
- . |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:05 |
|
|
W czyichś ustach brzmiało to głupio. - No fakt, to by nie było proste.
Uśmiechnęłam się nieśmiało do Mai. - Obmyślamy plan jak złapać podstępem Innych. - dodałam do wypowiedzi Oscara. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:06 |
|
|
- Może Maia coś wymyśli? Wykaż się chociaż jeden raz. Jakis błyskotliwy plan. Słuchamy. |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:07 |
|
|
Wszyscy wytężyliśmy wzrok na Maię. - Może powiedziałabyś coś sensownego a nie trzaskała spamem? - zaśmiałam się. |
|
Autor |
Daniel Faraday
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:08 |
|
|
Daniel był zaskoczony zachowaniem rozbitków: myślał, że bardziej się przejmą, a jak na razie bawią się w wymyślanie żarcików na poziomie Familiady. Faraday był, jakby to ująć... był sztywniakiem.
- Może jednak zaczęlibyście myśleć... Przecież chodzi o życie dziecka i Wasz powrót do normalności!
W jego głosie było słychać nutę reprymendy. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:15 |
|
|
Maia podłapała się po głowie, zastanawiając się.
- Bierzemy czekoladę, rozrzucamy po dżungli. To na pewno ich zwabi i osłabi ich czujność. Potem zwyczajnie ich łapiemy i tyle. - zaśmiała się. - Sorry, nigdy nie byłam dobra w wymyślaniu "błyskotliwych planów." - dodała, gdy podszedł Faraday. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:20 |
|
|
Plan Mai był jeszcze głupszy od jego planu i planu Arielle razem wziętych. Wygląda na to, że tak łatwo nie będzie.
- Hmm... Może chodźmy i wymyślimy coś po drodze? Czy wyruszymy jutro? |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:21 |
|
|
- Nie wiem. - przyznała, po raz kolejny nie mówiąc nic sensownego, a jedynie trzaskając spamem. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 29-11-2011 22:23 |
|
|
- Przestań trzaskać spamem cholero jedna... Dobra, to proponuję iść teraz i najwyżej rozbić obóz w dżungli, nawet nie wiem jak daleko jest ta cała Perła. |
|