Autor |
RE: Barakowcy |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:38 |
|
|
Usiadłem dumnie na krześle, wpatrując się w monitor. Miałem już nawet obmyśloną taktykę. - Pyk, pyk i po sprawie - pomyślałem, wciskając start. Po chwili zegar rozpoczął odliczanie czasu...
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:41 |
|
|
No więc Rumplestiltskin doszedł wraz z innymi do Płomienia. Rzucił worek z papajami na ziemię i spojrzał na budynek. Rudera była tak samo zapuszczona, jak ona sam. Pamiętał jeszcze czasy, gdy grywał z Mikhaiłem w karty, a i wypili sobie nieraz trochę koniaczku. Jesteśmy! - powiedział, jakby inni jeszcze nie zdążyli tego zauważyć i ruszył także do wejścia. Najpierw jednak skierował się w stronę spiżarni. Prysznic nie ucieknie...
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 09-11-2011 21:41 |
|
Autor |
Eko Tunde
Użytkownik
Postać: Mr. Eko
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:41 |
|
|
Tymczasem partią szachów zainteresował się i Eko Tunde. Stanął obok Claire, przypadkowo trąciwszy ją pałką.
- Wybacz.
I obserwował poczynania Mortena Ousborne'a. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:44 |
|
|
- Jasne, nie ma sprawy. - odpowiedziała Claire próbując się uśmiechnąć do Eko. - W ogóle, to czemu nie poszedłeś wtedy z ogonowcami do nas? |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:46 |
|
|
Ahaaaaaa! - powiedział uradowany Rumplestiltskin, po otworzeniu zamrażarki. Była ona wypełniona po brzegi wołowym mięsem. Mr Gold dawno już nie jadł mięsa. Po diecie papajowej zamierzał nadrobić te braki. Wziął dwa kawały mięsa w dwie ręce i poszedł do pozostałych. Voila! - położył zdobycz na stole obok komputera. Koniec z papajami!
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 09-11-2011 21:47 |
|
Autor |
Eko Tunde
Użytkownik
Postać: Mr. Eko
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:49 |
|
|
Spojrzał na Claire, nie był przyzwyczajony, że kogoś obchodzi jego los.
- Olewali mnie... Może to z powodu koloru skóry. Notorycznie nie zauważali mnie w ciemnych pomieszczeniach... Zdenerwowałem się i oddaliłem się od grupy. Zbudowałem kościół w pobliżu Perły. A potem znalazłem to miejsce, gdzie byliśmy jeszcze dziś rano i tam siedziałem.
Odwrócił wzrok od Claire i patrzył na szachy. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:49 |
|
|
Oscar co jakiś czas podejrzliwie spoglądał za siebie, Claire zaczęła się zapoznawać z jakimiś murzynami... |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:52 |
|
|
- No to niefajnie postąpili z Tobą. Nie rozumiem jak można zostawić mężczyznę, nawet jeżeli ma inny kolor skóry. - wycedziła głośno, aby ogonowcy to usłyszeli. Wciąż patrzyła na Mortena, miała nadzieję że mu się uda. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:53 |
|
|
Oscar zaczął nieudolnie podpowiadać Mortenowi. Przez to Duńczyk popełnił kilka sporych błędów i już miał stratę gońca i dwóch pionów. Widząc to i minę zrozpaczonego Mortena, blondyn zamilkł. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 21:57 |
|
|
Maia wstała z kanapy i przeszła do pomieszczenia z komputerem, gdzie wszyscy obserwowali grę Mortena. Maia także z uwagą zaczęła śledzić każdy ruch. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:00 |
|
|
Spojrzałem wymownie na Ocara. - Nie pomagasz mi... - powiedziałem. Po chwili komputer zrobił pierwszego "szacha", zbijając przy tym kolejnego piona. - Ech... - westchnąłem ze skrzywioną miną. Kilka ruchów później było już po wszystkim. Na ekranie pojawił się komunikat informujący o przegranej partii. Zniesmaczony oparłem się o krzesło. Nie mogłem jednak dać za wygraną. - Teraz wygram - powiedziałem, wciskając start.
Edytowane przez Flaku dnia 09-11-2011 22:01 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:02 |
|
|
Oscar nie mógł się oprzeć i znowu zaczął podpowiadać. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:03 |
|
|
- Nie podpowiadaj mu. - powiedziała do Oscara. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:04 |
|
|
- Powodzenia... - rzuciła patrząc na Mortena, później przeniosła swój wzrok na Oscara, który nie potrafił nawet grać w szachy, a zgrywał eksperta. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:05 |
|
|
- Nie wtrącaj się, nie znasz się na teorii szachowej... - zapewnił Maię. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:06 |
|
|
- Ty się nie znasz. Przez ciebie Morten popełniła błędy. - stwierdziła. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:08 |
|
|
- Nie prowadź sztucznych dyskusji i nie przeszkadzaj mu w grze - syknął w stronę Mai i popatrzył znów na ekran. - Skoczek na f6, Morten. To będzie dobry ruch. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:11 |
|
|
- Cicho - odezwałem się po chwili. Chciałem się skupić, ale Maia i Oscar sprawiali, że nie było to możliwe. - Skoczek na f6... - powtórzyłem z ironią w głosie. - Przecież mi go zbije - dodałem wskazując na gońca po przeciwległej stronie planszy.
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:12 |
|
|
- To ty go rozpraszasz. - powiedziała nadal patrząc na ekran i obserwując grę. - Przecież jak przesunie skoczka na f6 to komputer mu go zbije. - stwierdziła. - Widzisz, nawet Morten tak twierdzi. - dodała, słysząc jego słowa.
Edytowane przez Ala dnia 09-11-2011 22:12 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-11-2011 22:14 |
|
|
- Maia, po prostu się ucisz, nie rób chaosu! - próbował uciszyć norweską dziewicę. - Wiem o tym doskonale... Ale jak zbije, to zostawi wolną lewą flankę i Morgan będzie mógł dać szacha wieżą - powiedział spontanicznie, patrząc na szachownicę. - Zrób to, a wygrasz - przekonywał go. |
|