Autor |
RE: Rozbitkowie |
Walt Lloyd
Użytkownik
Postać: Walt Lloyd
NPC
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:29 |
|
|
Walt płakał, nie z powodu swojej rany na kolanie lecz na widok ostatniego przyjaciela na wyspie. Hugo umarł, tak jak pewnie marzył przez całe życie. Podczas zjadania posiłku.
-Stary, to nie tak miało być! Miałeś mnie nauczyć jeść płatki śniadaniowe z ketchupem i sosem Dharmy! - Walt rozpaczał nad ciałem przyjaciela, co chwile walił go w jego brzuch oraz w okolice serca, był bardzo zły. Coś w nim pękło, teraz został sam, nikogo nie ma...
Edytowane przez Walt Lloyd dnia 21-10-2011 23:31 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:31 |
|
|
Z przerażeniem zaobserwowała, że kobiety otwierają drzwi, za którymi siedzi Gale i Oscar.
- Nie otwierajcie ich! Zwariowałyście?! On nas pozabija! Zginiemy tak jak Hugo! Oscara już też pewnie dusi! Przestańcie! - To co się działo na wyspie przekraczało wszelkie wyobrażenia, do tej pory uważała bunkier za ostoję spokoju, za bezpieczny punkt, a teraz... czuła się tu bardziej wystraszona, niż w dżungli.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:31 |
|
|
Cholera, a myślałam, że nigdy nie przyda mi się ten szyfr. - Fuck, fuck, fuck... - oparłam się czołem o drzwi i lekko w nie uderzałam przy każdym słowie. - Dwadzieścia w lewo, trzydzieści siedem w lewo i ... - szepnęłam do siebie i stuknęłam jeszcze raz w drzwi. - Osiemnaście w prawo! - nagle dostałam olśnienia. Drzwi jednak nie otworzyły się... |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:33 |
|
|
- Hugo nie żyje. - powiedziała do Claire. - Zmarł z przejedzenia... - dodała i patrzyła jak rudowłosa próbuje zgadnąć szyfr. Jednak kolejna próba zakończyła się niepowodzeniem. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:33 |
|
|
Mężczyznę zdziwiły słowa kobiety, ale uśmiechnął się do niej. Postanowili rozbić na wieczór obóz.
- Nikki to bardzo miłe z twojej strony, nie musisz przepraszać. - odpowiedział jej przytulając się do blondynki. - Brakowało mi Ciebie.
Ekwipunek: kluski, mięso, jaja |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:35 |
|
|
- Spróbujmy od jedynki w prawo, w końcu trafimy. Na pewno szybciej niż ktoś tutaj przyjdzie. - odpowiedziała, po czym spojrzał na Maię przerażonym wzrokiem. - Jaak to nie żyje? Gdziee, kiedy to się stało? Trzeba go pochować! Zajmiemy się tym, tylko uwolnimy Oscara. Shannon! Nie dramatyzuj, musimy go stamtąd wyciągnąć, przecież to jest człowiek.
|
|
Autor |
mremka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:40 |
|
|
Camila podeszła do płaczącego Walta, kucając zrównała się z nim wzrostem i złapała za dłonie. Nie znała mężczyzny, który zmarł, nigdy z nim nie rozmawiała ale każda śmierć była przykra, szczególnie w takim miejscu jak to.
- Chodźmy stąd, Walt. Twój przyjaciel jest teraz w lepszym świecie, wiesz? - mówiła spokojnym tonem, chcąc go uspokoić. Nie wierzyła w żadne życie po życiu i uważała że ludzka egzystencja kończy się w momencie gdy mięsień sercowy przestaje tłoczyć bogatą w życiodajny tlen krew. Człowiek według niej był niczym innym jak biochemiczną kombinacją różnych białek, który tworzyły jeden z doskonalszych, ale jednak ułomnych organizmów. Nie miała jednak potrzeby dzielić się tym z płaczącym chłopcem. - Robi się już późno, pewnie jesteś już zmęczony. Chodź, opowiesz mi jak ci minął dzień. - przekonywała go, nie chcąc by dłużej patrzył na ciało mężczyzny.
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:42 |
|
|
- Pewnie już martwy człowiek! - Pisnęła kręcąc głową. Oddaliła się kilka kroków od drzwi, może gdy zamknięty wyskoczy, by ich pozabijać, zdąży uciec, gdy ten będzie dusił, którąś z dziewczyn, które usilnie chcą uratować trupa.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:42 |
|
|
- Okej, spróbujmy. - powiedziałam. - Dwie pierwsze na pewno są prawidłowe... - szepnęłam. Oddałam szyfr do dyspozycji Claire, ona była bardziej spokojna... Przynajmniej tak mi się wydawało.
- Jak to Hugo nie żyje?! - nie mogłam w to uwierzyć, jeszcze niedawno widziałam go jak siedział z nami, chodził po dżungli. - Na pewno nie żyje? Może tak tylko sobie udaje?
/dobranoc
Edytowane przez chlaaron dnia 21-10-2011 23:45 |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:44 |
|
|
Usłyszał coś o martwym Hugo. Uświadomił, że wyniesienie jego zwłok na zewnątrz będzie dość... ciekawe. Nic nie mówił i czekał sobie. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:45 |
|
|
-Dziewczyny, nie spieszmy się. Spokojnie, a wszystko Ci się dokładnie przypomni, Arielle. Nic dziwnego, że w tym chaosie nie potrafisz przypomnieć sobie szyfru.- powiedziałam, stojąc w pewnej odległości od dziewczyn, które nieudolnie starały się otworzyć drzwi.-Nie wierz czy w bunkrze została jeszcze jakaś broń? Na wypadek gdybyśmy mieli powstrzymywać Gale'a przed ucieczką.- zwróciłam się do przerażonej całą sytuacją Shannon.
-Nie żyje. Nie miał pulsu, sprawdzałam.- mruknęłam smętnie.
Edytowane przez Andzia dnia 21-10-2011 23:46 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:48 |
|
|
- Broń?! Jaka broń?! - Mówiła coraz bardziej przerażona. Sytuacja wymaga użycia broni? Ona nie potrafi strzelać! Była zbyt wystraszona i spanikowana, by racjonalnie podejść do sytuacji, jak reszta. - Broń zawsze była za tymi drzwiami, ale teraz ją gdzieś... przenieśli... na pewno, gdzieś tutaj jest... trzeba poszukać.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:48 |
|
|
Blondynka najpierw przekręciła raz w prawo. Nic to jednak nie dało, od nowa zaczęła procedurę, tylko, że tym razem wykręciła dwójkę. Znowu nic, pomyślała, że to potrwa wieki. Znowu to samo z trójką, ale drzwi były nietknięte.
- Przeklęty szyfr. - syknęła znowu przekręcając, aż nagle drzwi się otworzyły.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:50 |
|
|
Nagle drzwi się otworzyły i Oscar jęknął rozpaczliwie, bo zabrano mu podparcie, teraz więc leżał na posadzce...
- Witam - powiedział, widząc je do góry nogami. |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:51 |
|
|
-Tak na wszelki wypadek, nie panikuj.- starałam się uspokoić Shannon, choć nieudolnie. Nie byłam psychologiem i nie znałam się specjalnie na podnoszeniu ludzi na duchu. Dziewczyna była w szoku. Niewątpliwie potrzebna była tu terapia wstrząsowa.-O. Oscar, wychodź stamtąd, szybko!- krzyknęłam, by w jak najkrótszym czasie wydostał się ze zbrojowni przed ewentualną próbą ucieczki Gale'a. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:52 |
|
|
- Hm... witaj. Wiem, że jesteś nam wdzięczny za wydostanie się, ale nie musiałeś, aż padać do stóp. - powiedziała uśmiechając się na widok leżącego Oscara.
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:53 |
|
|
- Cześć. - powiedziała do leżącego na podłodze Oscara. - Wychodź szybko. - dodała, w obawie, że Henry wykorzysta sytuacje i ucieknie. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:54 |
|
|
- Henry śpi... - rzekł powoli wstając. - Ajtam, czasem trzeba komuś paść do stóp... - powiedział do Claire z uśmiechem. - Cześć Maia. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:54 |
|
|
- Zamykajcie te drzwi! - Ponaglała dziewczyny, wielce zdziwiona, że Oscar przeżył. Nie mogła powstrzymać drgawek, ale starała się głęboko oddychać, by jakoś się uspokoić, co na razie jej za dobrze nie wychodziło.
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 21-10-2011 23:56 |
|
|
Maia szybko zamknęła drzwi, nawet nie patrząc na Henry'ego.
/ dobranoc / |
|