Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 14:46:38 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 5
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:50:37
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 15 - Archiwum | WYSPA
Strona 56 z 132 << < 53 54 55 56 57 58 59 > >>
Autor RE: Barakowcy
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 19:50
- Powiedziałem przepraszam, już sobie idę. - przewróciłem oczyma i podniosłem ręce w geście obrony. Już miałem sobie iść, ale postanowiłem dodać jeszcze: - Nie mierz wszystkich jedną miarą, okej?
Wyślij Prywatną Wiadomość
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 19:52
Mimo iż Camila nie zrobiła poprzedniego dnia niczego szczególnego i praktycznie nie miała czym się zmęczyć to spała zaskakująco długo. Przetarła oczy i leniwie podniosła się z łózka. Podeszła do okna i otworzyła je, rozkoszując się świeżym i rześkim powietrzem. Dzień był ładny i słoneczy, ale nie było to niczym zaskakującym. Czyżby czuła dobiegający z dołu zapach naleśników? Zeszła zaspana do kuchni, oczekując że spotka tam Valerie.

z24 Wyślij Prywatną Wiadomość
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 19:55
Prychnęłam.
-Przykro mi. Mimo wszystko wydaje mi się, że każdy z was jest równie popierdolony... I chyba nie dasz rady przekonać mnie, że jest inaczej.
Zmrużyłam oczy, wpatrując się w niego. Mógł mieć nie więcej, niż dwadzieścia pięć lat. Czy urodził i wychował się na wyspie, a może przybył tutaj w jakimś momencie życia? Dlaczego nie wyrywa teraz dup w kraju, nie wciąga kokainy i nie korzysta z uroków życia, tylko męczy się na wyspie? Usłyszałam, jak Camila schodzi na dół.
-Mamy naleśniki.- powiedziałam do niego. -Opowiesz nam swoją historię.- oznajmiłam i weszłam do domku, nie zamykając za sobą drzwi. Chciałam wiedzieć, co robią tutaj tak młodzi ludzie.

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.

Edytowane przez agusia dnia 05-11-2011 19:56
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 19:57
Camila usłyszała że Valerie z kimś rozmawia, jednak nie kojarzyła tego głosu. Przez uchylone drzwi zobaczyła młodego mężczyznę.
- Cześć Vallie, oficjalnie pobiłaś rekord Guinessa w spaniu. Możesz sobie wymyślić jakąś nagrodę. - przywitała się z dziewczyną i wstawiła wodę na herbatę.

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:00
-E, dwa dni... Co to dwa dni. Po trawie śpi się czasem o wiele dłużej. Musimy kiedyś razem spróbować.- uśmiechnęłam się do zaspanej Camili i wyciągnęłam z lodówki dżemy. Położyłam je na stole, obok stawiając talerz ze stosem naleśników i zaczęłam jeść pierwszy z nich.

//ciekawostka życiowa. agusia śpi czasem po 30 godzin bez przerwy smiley

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:04
- I myślisz, że tak po prostu Ci się wygadam? Nie znamy się. - wzruszyłem ramionami, ale wszedłem do środka. Głód wziął nade mną górę. - To nie Wy dyktujecie warunki, przykro mi.
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:06
-Nie musisz jeść, jak Ci się coś nie podoba.- powiedziałam zaskoczona wyjątkowo żrącym jadem w jego słowach. -Ale ponoć mamy nie mierzyć wszystkich jedną miarą. Nie pomagasz.

mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:07
Camila zalała torebkę herbaty wrzątkiem, rozchlapując przy tym częśc wody. Przeklinając w duchu zrobiła duży krok nad powstałą kałużą, nie zawracając sobie głowy wycieraniem podłogi. Spojrzała na mężczyznę z którym przed chwilą rozmawiała Valerie, a teraz już rozgościł się w kuchni. Rzuciła dziewczynie pytające spojrzenie.
- Cześć, jestem Camila. - przedstawiła się mało inteligentnie. Jeżeli był Innym - a najprawdopodobniej był - dobrze wiedział, jak ma na imię.

/u nas na uczelni robili badania nad snem i mądre głowy uznały że człowiek nie jest w stanie spać dłużej niż 24 godziny, musiałabyś się do nich zgłosić smiley

Edytowane przez mremka dnia 05-11-2011 20:08
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:12
- Uhm, hej. Tony. - w tym momencie dopiero zwróciłem uwagę na wygląd obu dziewczyn. Obie były na swój sposób piękne, ale zniszczone życiem tutaj. Alex była przyzwyczajona od dziecka, one dopiero zaczynały sobie z tym radzić. Usiadłem na krześle i patrzyłem zdezorientowany to na jedną, to na drugą. Nie kryłem się z tym, że jestem nieco aspołeczny. - To co chcecie wiedzieć? - spytałem po krótszej chwili milczenia.
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:16
//bo ja zaginam czasoprzestrzeń smiley dziewczyny potwierdzą, że dobudzić mnie to jest hardcore smiley

-Czemu to robicie?- spytałam po prostu, wpatrując się w mężczyznę świdrującym wzrokiem. Zapach naleśników rozchodził się przyjemnie po kuchni, a chwilę później Camila położyła przed nami kubki z gorącą herbatą. W takich okolicznościach, gdy każdy z nas miał w sobie to urocze uczucie senności, nie wierzyłam, że ktoś taki, jak Tony mógłby zrobić nam krzywdę. A może to jest jeden z tych, którzy ukradli ciało Jocelyn...?

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:18
- Co robimy? - spytałem zdziwiony. Naprawdę nie wiedziałem, co z nimi robiono. Ben udzielił mi tylko powierzchownych informacji, i mogłem się wszystkiego tylko domyślać. - No mówię poważnie, nie mam pojęcia. - popatrzyłem na dziewczyny zdziwiony.
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:20
Spojrzałam na niego miną z serii: Are you fucking kidding me?
-Porywacie. Mordujecie. Oddzielacie dzieci od matek. I nie dajecie nam przy tym żadnego jebanego wyboru, stawiając nas tym samym na równi ze zwierzętami.

mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:21
Camilę trochę dziwiła wizyta mężczyzny. Właściwie to nie chciała nic o nim wiedzieć, nie chciała wiedzieć nic o żadnym z mieszkańców tej wioski i ogólnie nie planowała przyszłości z tym miejscem. Matt pokazał jej jak bardzo dobrze potrafią kłamać Inni więc nie zamierzała uwierzyć w ani jedno jego słowo. Czuła się trochę skrępowana siedząc w jego obecności przy stole, mimo iż nie siedzieli sami tylko z Valerie, która jak zawsze była dość wygadana. Kręciła kubkiem, chcąc czymś zająć ręce.

Edytowane przez mremka dnia 05-11-2011 20:21
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:23
Ledwo przełknąłem łyk herbaty. Mogłem się tego spodziewać. - Aha. - spuściłem wzrok, chociaż to nie mi powinno być wstyd. - Nie wiedziałem, naprawdę. - powiedziałem skruszony.
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:25
-Weź sobie nie rób jaj, chociaż Ty.- prychnęłam. -Posłuchaj, Tony. Nie ufamy żadnemu z Was, rozumiesz? Nie wierzę w to, że nagle zaczęliście być dla nas mili. Jeśli przyjdzie okazja, a przyjdzie prędzej czy później, zrobię każdemu z Was taką krzywdę, że pożałujecie, że z nami zadarliście, rozumiesz?

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:27
- To dawaj. Zrób to teraz. - rzuciłem jej wyzywające spojrzenie. Przez moment nasze oczy się spotkały: mogłem wtedy zauważyć, jak bardzo nienawidzi ludzi podobnych do mnie. - Nie mam broni, nie przyszedłem Was pilnować, jestem po prostu głodny, bo niedawno zjarałem się z kumpelą i niewiele pamiętam, ale jeśli chcesz mnie uderzyć, zrób to.
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:31
-Nie mówię o uderzeniu. Nawet zabicie Was byłoby zbyt łatwe. Zrobię Wam coś o wiele bardziej nieprzyjemnego.- syknęłam. Zauważyłam jednocześnie, że mimo że chłopak mówi ciągle o tym, jaki jest głodny, nie sięgnął jeszcze po ani jednego naleśnika. Z jego słów wyłapałam też jedno:
-Macie tu dobry towar?

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:42
- Na pewno czyściutki. Samemu robiony. - oderwałem wzrok od dziewczyn na moment. Naleśniki za dobrze pachniały, żeby ich nie spróbować. - Zainteresowana? - spytałem, przełknąwszy jednego z kolejnych kęsów.
mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:44
Camila chyba właśnie za to najbardziej podziwiała w Valerie - swego rodzaju odwagę życiową, momentami ocierającą się o brawurę. Siedziała sobie z jednym z Innych, piła z nim herbatę i spokojnym tonem po prostu mu groziła, żeby chwilę później zapytać o używki które uprzyjemniają im wolny czas.
- Wychowałeś się tutaj? - zapytała mężczyzny, odzywając się w końcu po kilkunastu mintuach milczenia.

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 05-11-2011 20:50
-Podejrzewam, że nie płaci się tutaj monetami. Jaka więc jest cena grama?- spytałam, uśmiechając się lekko.

Strona 56 z 132 << < 53 54 55 56 57 58 59 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum