Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 16 2025 14:18:25 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 11
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:22:24
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 15 - Archiwum | INNI
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Autor Baraki
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 08:56
22 września 2004 roku, Baraki

Na życiowej drodze większości Innych stanął Richard Alpert. Juliet trafiła na wyspę już jakiś czas temu, zaś najnowszymi zdobyczami grupy zostali Arielle, Laura, Matt, Mélanie i Victoria. Na początku nikt nie mógł spodziewać się jak w nietypowym miejscu się znajdzie i jak nieprzewidywalną pracą będzie się zajmował. Nowi rekruci trafili na wyspę w różnych dniach, wszyscy około 2 tygodni temu. W tym czasie przechodzili intensywny kurs bycia Innym, ale każdy z osobna. Nikt nie poznał pozostałych narybków. Poznawali całą wyspę, wszystkie lokacje, tajemne przejścia i tunele. Znają zabezpieczenia, pozostałości po Dharmie, Czarny Dym. Wiedzą również o niedźwiedziach polarnych, dzikiej Francuzce i innych tajemnicach. Co najważniejsze: zrozumieli, że to wyspa jest najważniejsza, że trzeba jej chronić i wypełniać wolę Jacoba. W swoim krótkim pobycie w Barakach dostali zakaz samotnych wędrówek, więc znają tylko osoby, które ich odwiedzały: przede wszystkim przywódców Bena i Richarda, ale także wszystkich mieszkańców Othersville za wyjątkiem Juliet oraz Toma, który z powodów służbowych znajduje się poza wyspą. Zdążyli się zapoznać również z Ryanem, który ma za zadanie zapoznać ich z wyspą Hydra. Czas poznać siebie...

To kolejny dzień w Barakach. W miasteczku słychać odgłosy dnia: rozmowy, piosenkę Downtown Petuli Clark, skrobanie o szybę przez sprzątającą Isabel... Każdy z Was znalazł pod swymi drzwiami wejściowymi liścik z zaproszeniem na dzisiejsze spotkanie Klubu Książkowego, który zorganizowany zostanie w domku Benjamina.

Cele:
- udajcie się na spotkanie
- zapoznajcie się z nieznanymi Wam jeszcze osobami

Lista postaci:
~ Matt Payne - Lincoln - Mistrz Gry
~ Victoria Bluefield - Umbastyczny - Mistrz Gry

~ Benjamin Linus - NPC - Żyje
~ Richard Alpert - NPC - Żyje
~ Goodwin Stanhope - NPC - Żyje
~ Ethan Rom - NPC - Żyje

Lista uczestników:
~ Arielle Danes - chlaaron - Żyje
~ Mélanie Boisselier - Muminka - Żyje
~ Juliet Burke - Octopus - Żyje
~ Laura McBride - Xrated - Żyje

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.

Edytowane przez Lincoln dnia 20-09-2011 18:39
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Baraki
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:00
Victoria wyszła ze swojego domku w bardzo dobrym nastroju i w podskokach radości dotarła do Bena, który właśnie wychodził.
- To nie ma spotkania?
- Jest, ale muszę porozmawiać z Richardem - wejdź do środka niektórzy już są. Ja przyjdę za chwilę.
Bluefield weszła do wnętrza domu i przywitała się. Były tam tylko znajome twarze: Isabel i Bea, Alex, Pickettowie, Amelia oraz Adam.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 20-09-2011 19:02
Matt wciąż czujący się obco na wyspie, na którą trafił nie tak dawno, zgodnie z treścią liściku zostawionego przed jego domkiem, udał się na spotkanie. Wszedł niepewnie przez drzwi i nieśmiało przywitał się ze zgromadzonymi ludźmi - Cześć.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Wyślij Prywatną Wiadomość
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:10
Dzień był słoneczny, promienie wdzierały się przez częściowo zasłonięte okienka. Dopijając kawę obróciłam kartkę z zaproszeniem na spotkanie Klubu Książkowego, na które miałam się niedługo udać. Wzięłam ostatniego łyka z niebieskiego kubka i spojrzawszy na zegarek wstawiłam go do zlewu. Wyszłam z chatki i udałam się wprost do domku Benjamina. - Cześć Wam. - Powiedziałam śmiało i z zadziornym uśmiechem usiadłam na wolnym miejscu na kanapie.

/Witajcie w obozie smiley
Edytowane przez chlaaron dnia 20-09-2011 19:11
Goodwin
Użytkownik

Postać:
Goodwin Stanhope

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:14
Goodwin jako jedna z osób mająca najdłuższy staż w szeregach Innych z uśmiechem przyglądał się "nowym". Nachylił się nad radiem i włączył je. W domku zaczęła brzmieć cicha muzyka.
Ethan Rom
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:19
Do domku wpadł Ethan z uśmiechem na twarzy, w ręku ściskał książkę "Carry" Stephena Kinga. Normalnie nie brał udziału w Klubie Książkowym, ale to spotkanie miało charakter zapoznawczy.
- Przepraszam za spóźnienie. Widzę, że nie ma naszego gospodarza...

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:23
Victoria była dość odważna, więc postanowiła przerwać dziwną ciszę.
- To może ja zacznę, nie wszyscy mnie jeszcze znają.
Pomachała to wszystkich ręką i słodko się uśmiechała.
- Nazywam się Victoria Bluefield, dla przyjaciół Tori. Ben będzie na mnie zły? Nie przeczytałam tej książki...

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Muminka
Użytkownik

Postać:
Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:24
Klub książkowy?- pomyślałam zdziwiona, obracając w dłoniach zaproszenie. Wprawdzie jestem już tu 2 tydzień i zdążyłam się przyzwyczaić do nowego mieszkania to jednak poznałam zaledwie 2-3 osoby. Może ten klub książkowy to dobry sposób na zapoznanie się z nowymi osobami? Nie wiedząc jednak za bardzo jak takie spotkanie wygląda wyszykowałam się jakbym co najmniej wybierała się na obiad z królową Elżbietą. Przed wyjściem objęłam jeszcze wzrokiem salon.
- A no tak! Jeszcze Ty...- puknęłam się palcem w czoło, sięgając po jedyną książkę ("Błękitny motyl" ) jaką ze sobą zabrałam. Nie wiedzieć czemu byłam nieco zestresowana przed spotkaniem więc sporo czasu zajęło mi dojście do domku Bena. Zapukałam niepewnie w drzwi, które się uchyliły.
- Dzień dobry...- wymamrotałam cicho, odruchowo unosząc książkę do góry- jestem Melanie...- dorzuciłam, szukając wzrokiem dla siebie miejsca.

' target='_blank'>

Edytowane przez Muminka dnia 20-09-2011 19:25
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:26
- Cześć Melanie. Jestem Victoria...
Dziewczyna przyjrzała się książce, którą przyniosła przybyszka.
- Co to masz? Ethan przyniósł coś innego.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Ethan Rom
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:28
Ethan popatrzył odruchowo na swoją książkę.
- No, ponoć Juliet to wybrała, ale też nie czytałem.
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:30
Założyłam nogę na nogę i przyjrzałam się nieznajomym. - Ja jestem Arielle... - Podałam rękę Victorii później Melanie wstając przy tym z miejsca. Cholera, nie przyniosłam żadnej książki, ale przez dwa tygodnie starałam się przyzwyczajać do nowego otoczenia, do lasów i nie miałam czasu na czytanie. Może by się wypisać z klubu? - ...i nie czytałam żadnej książki. - Szepnęłam odgarniając rude kosmyki z czoła. Usiadłam z powrotem na miejsce na kanapie.
Edytowane przez chlaaron dnia 20-09-2011 19:31
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:33
- Ten Klub zawsze jest tak mało książkowy? - dziewczyna popatrzyła na Amelię i Adama, którzy jako jedyni wertowali teraz swe książki.
Pierwszy przemówił mężczyzna.
- To nie jest literatura. To zwykły gniot.
- Dlaczego tak sądzisz?
- Nie ma w niej żadnej metafory. To zwykła instrukcja dla wierzących.
- Nie ma metafory?
- Wiem, dlaczego Bena tu nie ma.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 20-09-2011 19:35
- No tak, wiedziałem, że o czymś zapomnę. - pomyślał Matt, patrząc na kolejne osoby mające w rękach książki. Payne zaczął dyskretnie przyglądać się półkom z zamiarem wzięcia jakiejś książki. Kątem oka zauważył wysuniętą książkę. Czym prędzej chwycił ją, nawet nie przyglądając się okładce, na której było napisane "Mistrz Kamasutry". Położył ją na kolanach, obserwując zgromadzone osoby.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Benjamin Linus
Użytkownik

Postać:
Benjamin Linus

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:37
- Ależ jestem, Adamie.
Drzwi domku otworzyły się szeroko i majestatycznym krokiem wkroczył Ben. Rzucił przelotne spojrzenia po całym pokoju i na chwilę zatrzymał wzrok na kolanach Matta - kąciki jego ust się lekko uniosły.
- Witam Was wszystkich. Dobrze, że jesteście, bo mamy z Richardem kilka rzeczy do przekazania.
Richard Alpert
Użytkownik

NPC

Dodane dnia 20-09-2011 19:39
Jakby na potwierdzenie słów Bena do pomieszczenia wkroczył Richard. Był bardzo poważny, jakby trochę smutny.
- Witajcie, możecie odłożyć książki. Teraz mamy o wiele ważniejsze rzeczy do omówienia. Przybywam z rozkazami od Jacoba.
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 20-09-2011 19:42
Słysząc o Jacobie, każdy z nowych nabytków z miejsca poważniał i milknął. Tak naprawdę nikt nie wiedział do końca kim on jest. Matt zgodnie z poleceniem Richarda odłożył książkę na bok i nie wiedząc jak ma się wobec starszyzny zachować, wstał.

chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:43
Oparłam łokcie na kolanach i opierając brodę na dłoniach wpatrzyłam się w mężczyzn stojących w drzwiach. Usłyszawszy o rozkazach Jacoba wyprostowałam plecy i zamieniłam się w słuch. - Tak...? - Odezwałam się, by Alpert zaczął mówić
Muminka
Użytkownik

Postać:
Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:44
Uśmiechnęłam się nieśmiało do nowo poznanych.
- A to... to jest totalny wyciskacz łez ale jak widać niepotrzebny- odpowiedziałam Victorii, chowając swoją książkę za plecy. Rozglądając się jeszcze raz po wnętrzu znalazłam miejsce nieopodal jakiegoś bruneta. Dopiero, gdy usiadłam obok niego zauważylam, że trzyma na kolanach mistrza kamasutry. Nie mogąc się powstrzymać zachichotałam pod nosem, jednocześnie się czerwieniąc.

' target='_blank'>
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Benjamin Linus
Użytkownik

Postać:
Benjamin Linus

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:46
- Zgodnie ze słowami Jacoba, Richarda niedługo nie będzie wśród nas. Powierzym naszej dwójce wybór jego następcy.
Ben popatrzył po kolei w oczy wszystkim zebranym.
- Dlatego pełnijcie swe funkcje jak najlepiej, nowi muszą jeszcze tylko poznać Hydrę i zaczną normalną pracę. Będziemy Was pilnie obserwować.
Goodwin
Użytkownik

Postać:
Goodwin Stanhope

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 20-09-2011 19:46
Goodwin w przeciwieństwie do większości, przechadzał się swobodnie po domku, czekając tylko na to by spotkanie się jak najszybciej skończyło. Liczył, że po spotkaniu uda mu się umówić na spotkanie z Juliet, w którą miał od dłuższego czasu wbity wzrok.
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum