Autor |
RE: Plaża |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:07 |
|
|
- Ee tam w takim miłym towarzystwie to mogę to zostać tu na dłużej. Z resztą i tak nie mam do czego wracać.- Charliemu bardzo dobrze się rozmawiało z Shannon. Od dawno nie miał żadnej dziewczyny takiej normalnej do pogadania, z którą by łączyło bo coś więcej niż seks. Teraz czuł, że tego mu wcześniej brakowało- rozmowy.
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:09 |
|
|
Brunet był pod wrażeniem... Sawyer był taki męski! Postanowił wrócić do swojego poprzedniego zajęcia, ale niestety obraz nadal śnieżył. Za to zauważył dziwny komputer. Na monitorze widniał napis: ''Wydrukować raport?''. Mężczyzna kliknął i po chwili w rękach trzymał jakieś dziwne akta z samymi liczbami. |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:15 |
|
|
- Mnie się tu podoba. - Powiedziałam prostując nogi na piasku. - Ludzie, jesteście strasznie wybredni... - Mruknęłam z nieskrywanym uśmiechem. Spojrzałam na kobietę i poklepałam miejsce obok siebie na piasku, po czym odwróciłam głowę w kierunku wody. - Więc, co Cię sprowadza w to jakże okropne miejsce? |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:22 |
|
|
- Projekt Dharma? Tuby? O co w tym wszystkim chodzi... - Paulo był przestraszony tą całą sytuacją. - Ten film wygląda na stary i brakuje jakiejś części, ale wychodzi na to, że Francuzka miała rację! Są tu inni ludzie, od tego projektu! Może to oni porwali Claire? Trzeba się tu jeszcze rozejrzeć. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:25 |
|
|
Zmrużyła podejrzliwie oczy. Trafić na normalnego faceta? Niemożliwe... "Taki typ: pogada, zbajeruje, przeleci, a jak się stąd wydostaniemy, to zostawi". Shannon nie narzekała jednak na towarzystwo Charliego, mimo swoich własnych podejrzeń, chciała pobyć z nim jeszcze trochę... wbić sobie do głowy złudzenie, że jest on inny.
Choć wiedziała, że to nieprawda. W normalnym świecie nie mieliby prawa być razem. Ona jest tak naprawdę inna, przypomniała sobie, dlaczego chciała być miła dla Charliego, by skupić na sobie uwagę Boone'a, wzbudzić jego zazdrość.
Ale Boone'a nie było, a ona wciąż grała, po co?
- Nie masz do czego wracać? Przestań, chyba lepiej mieszkać samotnie w LA, niż tu, na wyspie... - Odezwała się, przerywając niezręczną ciszę.
|
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:31 |
|
|
- Masz na myśli to, po co leciałam do Los Angeles? - Zagadała, również wyprostowując nogi. - Ty, ja sobie przypominam... to ty szłaś wtedy z nami do kokpitu... mówiliśmy wtedy o naszych celach podróży... ty jesteś jakąś sekretarką, tak? Ja mówiłam, że grałam małą rólkę w Sydney i teraz wracam. Nie winię cię za to, że zapomniałaś... pełno tu rozbitków z podobnymi historiami. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:36 |
|
|
- Mam dosyć samotności, od kiedy zespół się rozleciał i straciłem pieniądze i wszystkich przyjaciół. A tutaj poznałem Walta, Hugo a teraz ciebie. Rozmawiałem więcej z ludźmi przez te kilka dni więcej niż przez ostatni rok- żalił się Charlie- Ale już dosyć patrzenia za siebie, liczę, że teraz wszystko się odmieni, znowu odzyskam szczęście. Przeżycie takiej katastrofy nie było przypadkiem- Pace mówił z ogromną pasją.Spacer trwał już od dawna, ale dla mężczyzny trwał jakby kilka minut. Czuł się świetnie, mimo, że nie brał od paru godzin. Sam siebie nie poznawał.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:37 |
|
|
- Taaaak, faktycznie. Teraz sobie przypominam. - Na prawdę nie pamiętałam, bo nawet nie chciałam niczego o nich pamiętać. Nie interesował mnie los rozbitków. - Jestem... to znaczy byłam sekretarką. Leciałam do LA szukać matki. Zostawiła mnie po narodzinach w szpitalu. Wychowywałam się w domu dziecka... - Powiedziałam ni to smutno ni wesoło. - Długo już jesteś ze swoim... chłopakiem? |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:41 |
|
|
- No to chyba nie mamy po co już iść dalej... i tak jej nie znajdziemy, to jak szukanie igły w stogu siana, zwłaszcza, że te stacje są ukryte tak jak ta, albo nie da się do nich wejść, tak jak do tamtej. - powiedział drapiąc się po głowie. - To co, wracamy? |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:46 |
|
|
- Poznałeś Walta... i Hugo... - Pokiwała niepewnie głową, pierwszy prawie dwa razy ją zabił, drugi zniszczył jej kocyk.
Nie była pewna, jak ma zareagować na słowa Charliego. Zdawała sobie sprawę, że jest to dla niego bardzo ważne, ale nie miała doświadczenia w pocieszaniu ludzi.
Wiedziała jak to jest stracić pieniądze, z chęcią opowiedziałaby mu swoją historię, ale druga natura Shannon nie pozwalała jej na to.
Nie potrafiła też odnaleźć się w sytuacji chłopaka, na wyspie nie było raczej ludzi, którzy myśleliby podobnie jak ona, może prócz Tori. Czuła się tu trochę, jakby była słoniem, zamkniętym w klatce z małpami... zupełnie inna mentalność.
- To naprawdę smutne, przykro mi. - Wyrzuciła z siebie, nie potrafiąc wymyślić innych słów pocieszenia. - Wybacz mi, ale jestem już trochę zmęczona... powinnam wrócić do swojego namiotu. Ten dzień był trochę... inny. - Uśmiechnęła się na odchodnym do Charliego i ruszyła w kierunku szałasu. Uciekła, tak, ale bała się tego co poczuła, bała się rozczarowania...
/dobranoc /
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:49 |
|
|
- Dobra może być mi i tak wszystko obojętne. - odparł wzruszając ramionami. Nie chciał z jednej strony wracać do obozu z diamentami, bał się, że Nikki mu je ukradnie i przestanie go kochać. Spojrzał na dzika, który leżał nieżywy na podłodze. - Pójdę po patyki na ognisko, ty przenieś zwierzynę. |
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:51 |
|
|
- Tak, około pół roku. - Zastanowiła się chwilę. Nie pamiętała dobrze pierwszej wersji opowieści Arielle, więc nie wiedziała ile ta pozmieniała w drugiej, czy w ogóle coś zmieniła. - Naprawdę nie wiem, jak może ci się tu podobać... ta wyspa jest straszna... przygnębiająca, a świadomość, że ratownicy nie szukają nas tam gdzie trzeba... - Wzdrygnęła się. - ...przerażająca. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:58 |
|
|
Mężczyzna zbierał patyki, zastanawiając się przy okazji, gdzie może schować diamenty, może w tej pseudo ubikacji? Po chwili wrócił na polankę, położył drewno i zaczął je rozpalać. Smaczna kolacja im się szykowała...
- Jak myślisz, Claire porwali Ci z tego projektu Dharmy? - spytał ogrzewając się do ognia. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 23:07 |
|
|
- Może nie zrobili jej krzywdy, może jeszcze żyje. - mówił Paulo, chociaż i tak w to nie wierzył, nagle napadła go dziwna myśl. - Warto byłoby zrobić spis wszystkich ludzi z naszego obozu i porównać do listy pasażerów samolotu. Ten kto ich porwał musiał coś o nas wiedzieć, na pewno nie przyszli sobie od tak i nie zabrali ich. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 23:09 |
|
|
Rozmowa pod koniec już się trochę nie kleiła. Shannon powiedziała, że jest męczona i odeszła- Ty idioto i po co wylewałeś do niej swoje żale, teraz una cię za nieudacznika i po znajomości- wściekły na siebie Pace bił się pięściami po głowie. Patrzył jeszcze jak piękna blondynka odchodzi, a następnie sam udał się do swojego namiotu. Analizował rozmowę z dziewczyną i zastanawiał się czy z tego mogło by mimo wszystko co być, czy może jednak chodziło jej tylko o zemstę na bracie. Wziął na dobry sen jedną z ostatnich działek i zasnął całkowicie już zapominając o porwanym dzień wcześniej Walcie...
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 23:16 |
|
|
- Dobra jak chcesz, tutaj na wyspie i tak nie mają wartości, a widzę, że ratownikom się nie śpieszy, żeby nas uwolnić. - odparł mężczyzna wyjmując z kieszeni woreczek, rzucił go Sawyer'owi. Wolał ich nawet nie mieć, wtedy miałby pewność, że Nikki kocha go, a nie diamenty. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 23:23 |
|
|
- Czy wie? Oczywiście, że o nich wie i poszukuje ich za wszelką cenę, byłaby gotowa nawet za nie zabić. - odparł od niechcenia. Postanowił je jak najszybciej zakopać, nie mogą dostać się w ręce kobiety. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 23:32 |
|
|
- Myślałem nad tym, aby schować je w tej stacji, tam raczej ich nie znajdzie, a nawet jeżeli to są bezużyteczne na tej wyspie! - powiedział Paulo, miał już dość tej całej zabawy z tymi diamentami. Teraz okaże się tak naprawdę, czy Nikki go kocha. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 23:42 |
|
|
- Dzięki Sawyer, ulżyło mi. Wracajmy do obozu, nic tu po nas. - odparł Paulo, nie mógł już się doczekać spotkania z Nikki. - Znajdzie się, na pewno jej nie zabili, jaki mieliby w tym cel?
Pierwsze, co postanowił mężczyzna to sporządzenie listy pasażerów lotu. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 23:50 |
|
|
- Sam nie wiem, ale jeżeli to ci z Dharmy, to doskonale muszą znać teren wyspy, więc mieli nad nami przewagę, mogę mieć jedynie nadzieję, że sami się odnajdą, albo chociaż ich ciała... |
|