Autor |
RE: Plaża |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 20:52 |
|
|
- Hmm tak- Charlie nie wiedział, że w dżungli są niedźwiedzie i uznał to za głupi żart.- A twój co to zrobił, że chcesz się tak na nim zemścić- Pace przenikliwym wzrokiem spojrzał na Shannon.
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 20:53 |
|
|
Maia siedziała w pobliżu swojego namiotu. Miała już dość tej cholernej wyspy. Chciała wrócić do domu. Chciała usiąść w wygodnym fotelu, wpatrując się w płomienie kominka i trzymając w dłoniach kubek gorącego kakao. Chciała założyć słuchawki i wsłuchać się w swoją ulubioną piosenkę Kings Of Convenience - I Don't Know What I Can Save You From.
Po chwili jednak wyrwała się z marzeń i wróciła do przygnębiającej rzeczywistości. Zdała sobie sprawę, że powoli przestaje wierzyć, iż kiedyś nadejdzie pomoc. Każdy kolejny dzień spędzony na wyspie napawał ją coraz większym strachem. Porwania ludzi, samotność...
Dlaczego? Dlaczego mnie to spotkało? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:01 |
|
|
Pod nieobecność Sawyera na plaży pojawił się dzik Sawyera i zdemolował jego namiot. Obwąchał jego rzeczy, zaklaskał w racice i z uśmiechem na pysku pobiegł do dżungli szukać Jamesa.
Tori przyglądała się jak zwierze niszczy namiot Jamesa. Szkoda, że nie ma tu Toma, zwaliłabym winę na jego i James rozkwasiłby mu tę głupią mordę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:06 |
|
|
Nie wiedziała na ile może mu zaufać... eee znała go dopiero z godzinę, nie można mówić o żadnym zaufaniu. Uśmiechnęła się więc czarująco i odrzekła:
- Mój brat, ogólnie jest wkurzający, lubi mnie denerwować i powiedzmy, że... - Mówić mu, czy nie? - ...tym razem trochę przegiął. - Nie powiem. - Możesz mi wyjaśnić, o co dokładnie chodzi z tym zakładem?
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:09 |
|
|
Wszedł po drabince na sam dół, zaczął się rozglądać. Nagle ku jego zdziwieniu zauważył włącznik światła, nacisnął go i ze zdziwieniem zauważył, że w pomieszczeniu zrobiło się jasno.
- Możesz wejść! - wykrzyknął mężczyzna. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:12 |
|
|
Charlie widział, że dziewczyna kręci, ale na razie jej odpuścił. Tak mu się podobała, że źle by się czuł męcząc ją pytaniami.- Zakład? Grałem z Hurleyem i Waltem w golfa, gdy dołączył się do nas Boone. Jako pulę do gry dorzucił.. ciebie, a ja ten pojedynek wygrałem...- Charlie szeroko się uśmiechając obserwował reakcję dziewczyny.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:15 |
|
|
Mój wzrok spoczął na twarzy Nikki. Zrobiłam z dłoni daszek, by ochronić oczy przed słońcem i zmrużyłam oczy. - Nie, nie widziałam Go. - Powiedziałam stanowczo. Domyślałam się, że mężczyzna, o którym mówi to ten sam, który wszedł na awionetkę, tylko on miał z Sawyerem na pieńku. - Jestem Arielle. - Odparłam i uścisnęłam jej rękę. Po chwili wzięłam łyka wody z butelki, po czym zwróciłam jej szyjkę w kierunku blondynki.
Edytowane przez chlaaron dnia 27-09-2011 21:17 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:17 |
|
|
W stacji znajdowało się centrum monitoringu z dziewięcioma ekranami zamontowanymi na ścianie. Ekrany zamontowano w konfiguracji 3x3 i ponumerowano, według kolumn. Każdy monitor posiadał trzy okrągłe przełączniki w pionowej kolumnie. Górne dwa były do siebie podobne, ale ten dolny różnił się znacząco od pozostałych, był dwa razy większy. Jest ram również komputer z drukarką i wiele innych rzeczy. W stacji jest drugie pomieszczenie: toaleta.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:18 |
|
|
- Nie mam zamiaru stać tutaj jak kłoda. - odparł Paul zastanawiając się. Ciekawe, jakby Cas tańczył tańce towarzyskie, czy też byłby kłodą...?- pomyślał mężczyzna. - Nie ma czasu do stracenia.
Zobaczył dziewięć monitorów i dwa krzesła ustawione przed nimi. Otworzył szeroko oczy.
- Co to jest? |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:23 |
|
|
Oczy Shannon rozszerzyły się momentalnie, puściła też dłoń Charliego.
- Boone założył się o mnie? - Zasyczała. - A ty... ty tak po prostu przyjąłeś zakład? Ty, ten grubas i ten nieznośny murzynek! - Coś przewróciło się w brzuchu Shannon, mimo że chciała jedynie wykorzystać Charliego, zauważyła, że jest nawet ciekawym rozmówcą, jak na osobę z niższych warstw społecznych. Był całkiem miły, a teraz... oh oni wszyscy są jak Boone!
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:25 |
|
|
- Najwidoczniej... może da Franzuska miała rację, że ktoś tu jeszcze jest oprócz nas? - zapytał Paulo i nagle zauważył ubikację, do której wszedł. Była tam niespuszczona woda. Ci ludzie nie mają w ogóle kultury. - pomyślał, po czym skorzystał z ubikacji wychodząc. - Znalazłeś coś? |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:29 |
|
|
- Zakład jak zakład, nie przywiązywałem do niego wagi, spodziewałem się, że ty o nim nie wiesz. A z reszta czy czegoś od ciebie żądałem? Potraktowałem to jako miłą zabawę, nie musisz się od razu obrażać i porównywać mnie do twojego brata- Charlie czuł się urażony porównaniem do Boone'a.
Edytowane przez Michal dnia 27-09-2011 21:30 |
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:30 |
|
|
- Ja, Nikki. - Odpowiedziała siadając obok Arielle i upijając trochę z jej butelki. Przez chwilę panowało niezręczne milczenie. - Przerażające miejsce, prawda? I te zniknięcia... już od jakiegoś czasu nie widziałam Jacka. - Mówiła oddając jej butelkę. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:37 |
|
|
- No, może trochę przesadziłam. - Przepraszam, bardziej by pasowało, ale jakoś to słowo nie potrafiło wyjść po raz kolejny z ust blondynki. - Jestem przewrażliwiona... to miejsce i mój brat, złe połączenie. W sumie, chyba, masz rację... nie zachowałeś się kretyńsko.... nie tak, jak liczył Boone. Chodźmy dalej... - Zaproponowała. Po chwili znów szli przez plażę.
Edytowane przez shan dnia 27-09-2011 21:43 |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:38 |
|
|
- Lepiej się stąd zmywajmy, zanim ktoś przyjdzie. - odparł Paulo rozglądając się. Nagle zobaczył jakieś dziwne zeszyty i tubę. Wziął jeden do ręki i zaczął głośno czytać. - Grają w tenisa. Casines gra w piłkę nożną
Notatki były bezsensowne, opisywały jakiś dziwny dzień.
Edytowane przez Paulo dnia 27-09-2011 21:39 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:47 |
|
|
- Nie ma sprawy po części rozumiem twoją irytację, twój brat zachował się jak chciał handlować mięsem...- Pace skończył temat.- W ogóle ma pojęcie dlaczego nie przybyli po nas ratownicy? Po katastrofie nie miałem kontaktu z innymi rozbitkami i wciąż nie wiem, dlaczego nie zostaliśmy uratowani...- zastanawiał się mężczyzna.
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:50 |
|
|
Paulo podszedł do monitorów i zaczął przekręcać przełączniki, ale obraz wciąż śnieżył. Nagle ku ich zaskoczeniom coś śmignęło im przed oczami.
- Widziałeś?! - zapytał i po chwili na obrazie ukazał się jakiś mężczyzna. Niestety po dosłownie dwóch sekundach zniknął im z obrazu. Paul stał wpatrzony w monitory.
Edytowane przez Paulo dnia 27-09-2011 21:51 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:53 |
|
|
Dzik Sawyera biegł jak szalony przez dżunglę. Wyczuł jego zapach z daleka i znalazł już się przy włazie do Stacji Perła. Jest na dole, czuję to. Dzik Sawyera zszedł po drabinie na dół - ominął uszkodzony przez Jamesa stopień. Zobaczył, że Ford nie jest tutaj sam. Zwierzę wycelowało kły w nogę Sawyera i rozpoczęło szarżę.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 21:58 |
|
|
Uśmiechnęła się delikatnie do Charliego, tym razem był to naprawdę szczery uśmiech. Czyżby Pace, był facetem, który wreszcie ją rozumie? Może w końcu poznała kogoś, kto nie patrzy tylko na jej ciało. Chyba, że to tylko gra... jest dla niej miły, a na końcu okaże się taki jak reszta. Ta myśl wciąż pozwalała jej utrzymać pewien dystans między nimi.
- To miłe, że tak sądzisz. - Wtedy dotarło do niej następne pytanie. - Yyy... z tego co wiem to szukają nas tam gdzie nie trzeba, ale nie wiem czym to jest spowodowane. Powinieneś zapytać kogoś, kto jest w tym bardziej zorientowany.
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 27-09-2011 22:01 |
|
|
Paul już chciał pomagać, gdy nagle zobaczył coś dziwnego...
- Sawyer.. Sawyer... tutaj jest dzik! - wykrzyknął mężczyzna wskakując na fotel.
Edytowane przez Paulo dnia 27-09-2011 22:04 |
|