Autor |
RE: Plaża |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:42 |
|
|
Tom wiedział dokładnie, czemu Locke znów chce iść do jaskini, tamta trumna go zauroczyła i znów chce się jej przyjrzeć. Wszystko, gdzie coś można coś schować Locke pewnie uwielbia, pudełka i trumny...
-Jak zawsze masz rację John, tak zrobimy. To co, gotowy na męską wyprawę? - był ciekawy jaki nóż dostanie od niego, plecak miał już przygotowany do wędrówki. Przez głowę Toma przeszła myśl, by pokazać Johnowi pewne tajemnicze miejsca na wyspie, on w końcu został uzdrowiony więc Jacob ma wobec niego jakieś plany...
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:46 |
|
|
Po chwili Paulo zobaczył urządzenia komunikacyjne w panelu samolotu.
Cel:
- spróbuj je uruchomić i nawiązać kontakt
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:46 |
|
|
Locke jednak podał Tomowi zaostrzony kij. Przykro mi, noże się skończyły. - uśmiechnął sie przepraszająco. Poza tym facet miał przecież jeszcze pistolet. Nie wiadomo skąd. Zarzucił plecak na ramiona i ruszył dziarsko do dżungli. Zastanawiał się, czy nie powinni pójść znów wzdłuż tamtego kabla, by odnaleźć Francuzkę...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:48 |
|
|
- Można też zostawić do własnego użytku... - Podsunęłam do Jamesa puszczając mu oczko. - Chyba wiesz co mam na myśli... |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Halo, czy ktoś mnie słyszy?! Halo! Tutaj Paulo! Słyszy mnie ktoś?! - wydzierał się brunet, był wściekły, że musiał tutaj wchodzić, ale to była jedyna nadzieja na wydostanie się z wyspy. |
|
Autor |
Walt Lloyd
Użytkownik
Postać: Walt Lloyd
NPC
|
|
|
Walt najadł się piachu po uderzeniu Hugo, gdyż od razu wylądował na ziemi.
-Niech mnie Pan przestanie bić, bo... - nie wiedział jaką groźbę użyć wobec niego, jedyne co mu przychodziło do głowy to. - bo nie dostanie Pan następnym razem dzika, poproszę Pana Locke'a o to! - buntowniczym głosem pogroził Hugo brakiem jedzenia, nagle usłyszeli śmiech Charliego, lecz nie trwał długo ze względu na Vincenta, który się rzucił na Pace'a
-Vincent, do nogi wołał chłopiec lecz to nic nie dawało, pies chciał najwyraźniej odgryźć nogę Charliego...
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:54 |
|
|
-John, wybacz mi ale mam osobiste pytanie do ciebie. Dlaczego byłeś na wózku inwalidzkim? Jak długo byłeś chory? - te informacje pewnie były znane w obozie Innych dzięki stacji Płomień, lecz Tom był ciekawy i sam chciał się tego dowiedzieć, od głównego źródła informacji. Powoli już się zbliżali do jaskiń, gdzie znów John będzie gapił się na trumnę. -Jak mi to powiesz to ja też powiem ci mój sekret, zwali ciebie z nóg, przysięgam. - jako mieszkaniec wyspy znał parę sekretów, które zaciekawią Locke'a
|
|
Autor |
Hugo
Użytkownik
Postać: Hugo "Hurley" Reyes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:55 |
|
|
Duuuuude! - Hugo skomentował błyskotliwie cała sytuację z Waltem, Charliem i Vincentem. Był coraz bardziej przekonany o tym, że liczby były przeklęte. Sam bał się podejść do psa i go odciągnąć. W końcu pies mógłby zechcieć skosztować jego szyneczki.
|
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:55 |
|
|
Zaskoczony atakiem psa upadł i rzucał się na piasku próbując oderwać od siebie wściekłego zwierza. Gdy już go puścił, Pace wstał i mimo tego, że miał rozdarte spodnie i krwawił zdążył jeszcze z całych sił kopnąć psa aż ten zaskomlał. -Pilnuj tego kundla mały czarnuchu! - rzucił wściekle do dzieciaka.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:58 |
|
|
- Co się tam dzieje? - dopytywała się blondynka wciąż siedząc. Dopiero, co wypiła całą butelkę wody, którą podała jej Arielle. - Czy ktoś tam się odważył wejść?! Przecież to samobójstwo, co się stanie jak samolot spadnie?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 20:59 |
|
|
- Jeżeli lubi... - Powtórzyłam jego własne słowa. - Jak ktoś mógł zbezcześcić Matkę Boską? - Wpatrzyłam się w jej twarz i wzięłam zawiniątko do ręki, po czym schowałam jedną torebkę w kieszeni. - Ciii... - Przyłożyłam palec do ust i uśmiechnęłam się, po czym wsłuchałam się w nawoływania kolesia w awionetce. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 25-09-2011 21:00 |
|
|
Locke zmieszał się. Faktyczne jednak Tom musiał widzieć go na wózku wtedy na lotnisku. Nie chciał jednak wracać do przykrych wspomnień z ojcem, który wyrzucił go przez okno, bo myślał, że John jest wyjątkowy i potrafi latać. Wszyscy zawsze mu wmawiali, że jest wyjątkowy, a on okazywał się nieudacznikiem. Dopiero ta wyspa... Powiedzmy, że miałem mały wypadek. - zbył pytanie Toma. To było chwilowe. Jak widać już mi przeszło. - nie chciał zdradzać prawdy o tym, że był sparaliżowany, wolał wymigać się chwilową niedyspozycją.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Walt Lloyd
Użytkownik
Postać: Walt Lloyd
NPC
|
Dodane dnia 25-09-2011 21:01 |
|
|
-Zostaw nas białasie, bo inaczej Hugo się tobie zajmie! - odkrzyknął, trzymając na smyczy Vincenta, który dostał kopniaka od Pace'a. Hugo był latynosem, więc Walt miał z nim jedną rzecz wspólną, nie byli białasami. - Hurley, zrób coś z nim to wtedy nie powiem nic złego o Shannon, ba nawet będę ciebie wychwalał przez co Shannon cię mocniej polubi!
|
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 21:03 |
|
|
Charliemu Hugo wydawał się być spoko.- Nie daj sobą pomiatać, ten dzieciak tobą manipuluje- Pace intensywnie gestykulował w stronę w stronę faceta z lekką nadwagą.
|
|
Autor |
Hugo
Użytkownik
Postać: Hugo "Hurley" Reyes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 21:04 |
|
|
Eeeee... - Hugo jak zwykle błysnął intelektem. Co niby mam robić? - nie chciał mieszać się do tych rasistowskich kłótni. Walt zresztą irytował go trochę. Zaczął zbierać rozrzucone kije do golfa. Może zamiast się kłócić, pomożecie mi zbudować pole golfowe? - zapytał, by ich pogodzić, jakoś.
Edytowane przez Hugo dnia 25-09-2011 21:05 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 21:05 |
|
|
Paulo usłyszał w odbiorniku:
- Paul. Jestem Morten. Rozbiliśmy się samolotem na tej wyspie... Słyszysz mnie? Powiedz gdzie jesteś...
Głośnik był sprawny i nawet grupka na dole usłyszała odzew.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 21:08 |
|
|
-Skoro tak twierdzisz że przeszło... oby to nie wróciło gdy się wydostaniemy z tej wyspy - Tom musiał się tego dowiedzieć, spyta się Ethana o akta rozbitków lub sam pójdzie do ich wioski i wypyta dokładnie Bena, on może być ciekawym obiektem ich badań. -O, już jaskinie widzę. Uzupełnimy wodę i może pójdziemy za tamtym kablem jak wtedy? Może znów coś odkryjemy ciekawego? -Tom uznał że może pokazać jedną z tych stacji Dharmy, które są na wyspie, tylko jeszcze nie mógł się zdecydować którą dokładnie. Zapomniał już, do czego ten kabel prowadzi...
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Jestem na jakimś wraku samolotu! Jak to się rozbiliście? Przecież to my jesteśmy rozbitkami lotu 815! Oceanic 815! Rozbiliśmy się kilka dni temu! - mężczyzna wrzeszczał, gdyż bał się, że ktoś po drugiej stronie mógłby go nie dosłyszeć.
Edytowane przez Paulo dnia 25-09-2011 21:08 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
- Eee pole golfowe? Niech będzie, tylko niech czarnuch trzyma z dala ode mnie tego wściekłego kundla- Charlie szyderczo spojrzał na Walta opatrując sobie nogę.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 21:11 |
|
|
- Mnie jedna w zupełności wystarczy. - Odrzuciłam mu figurkę. - Ty możesz zabrać, jeśli chcesz. Może będzie nam się weselej żyło na wyspie. - Zaśmiałam się pod nosem.
Usłyszałam odzew ludzi z góry. |
|