Autor |
RE: Plaża |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:05 |
|
|
- Tak, to doskonały pomysł! Jako, że dzielę namiot z Claire, to ją też wystroimy. Wpadniesz do nas wieczorem i wtedy się przyszykujemy! - Krzyknęła uradowana Shannon, musiała czekać aż 5 dni, by trafić na kogoś takiego jak ona. - A propos akcji ratunkowych... kiedyś chodziłam z takim zajebistym ratownikiem! Mówię ci normalnie, jakbyś go zobaczyła... - I tak zaczęła opowiadać o swoim chłopaku, gdy skończyła spytała dziewczyny. - A ty? Opowiedz coś o swoich. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:05 |
|
|
Locke miał pecha, bo wszystkie postacie z tła wolały robić tratwę i tkwić na plaży.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:08 |
|
|
- Jakie jaskinie? - Spytała, biorąc od Locke'a wodę, od noszenia bambusów, strasznie chciało jej się pić. - I wiesz, gdzie jest Jack? Sawyer pobił wczoraj mojego chłopaka i wolałabym żeby opatrzył go Jack.
Edytowane przez Nikki Fernandez dnia 24-09-2011 21:09 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:09 |
|
|
Dziewczyna musiała coś wymyślić na poczekaniu.
- Spotykałam się z łyżwiarzem figurowym. Wspaniale umięśniony, przystojny, wysportowany... Wspaniale się z nim tańczyło i wspaniale całował. A raz spotykałam się z właścicielem salony spa - bogaty, szarmancki, elegancki. Ach... a tutaj? Banda bezużytecznych mięśniaków. Mogę Ci coś powiedzieć w sekrecie?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:11 |
|
|
Jack? - Locke uniósł brwi. Zupełnie zapomniał o tym przykrym incydencie z wczorajszego dnia. Nie widziałem go od jakiegoś czasu. - skłamał. Znaleźliśmy trochę bagaży i trumnę. - odpowiedział na pytanie Nikki.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:13 |
|
|
- Właściciel salonu spa? Oh nie obraź się, ale znam dwóch i obaj są gejami. Jeśli masz brata nie zdziwiłabym się jakby kręcili ze sobą na boku. Takie jest życie. - Pokręciła głową. - Zgodzę się, że tutejsi mężczyźni nie grzeszą rozumem. - Nachyliła się do Tori, gdy ta zaproponowała jej zdradzenie sekretu. - No mów, obiecuję, że nikomu nie powiem. |
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:16 |
|
|
- Trumnę? - Zainteresowała się, ale gdy przetworzyła inną informację, od razu zapomniała o stanie Paula, Jacku i trumnie. - Bagaże?! Tam są bagaże?! Znaleźliście może taką granatową torbę? Miała napis "Expose"... hm? |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:16 |
|
|
- Och... tamten facet nie był gejem, a nawet jeśli był to nie szkodziło. Było z nim cudownie, ale go rzuciłam, bo zaczął skąpić pieniędzy i wspierać jakieś akcje charytatywne. Coś mu odwaliło.
Tori przybliżyła się do Shannon i zaczęła szeptać.
- Twój brat... Boone mi się bardzo podoba. Jest taki przystojny i męski. Najmilszy z tutejszy facetów. Może dasz mi jakąś radę? Co go kręci?
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:25 |
|
|
Dźwięki dochodzące z głębi dżungli były tak przerażające, że bez nawet chwili zastanowienia pędem ruszyłam przez dżunglę mając nadzieję, że dziewczyny biegną za mną. - Szybko! - Zawołałam trzymając się przodem. Miałam nadzieję, że biegnę w dobrym kierunku... |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:25 |
|
|
- Co kręci Boone'a? - Shannon zastanowiła się chwilę. Była zadowolona, że jej bratem zaczęły się interesować w końcu normalne dziewczyny. - hm... pomyślmy. Na pewno nie lubi jak ktoś zachowuje się tak jak ja, czy ty, czyli normalnie. Jeśli chcesz go poderwać, to obawiam się, że będziesz musiała pobawić się w pomocną i niosącą dobroć Matkę Teresę z Kartaginy. - Znów ujęła dłoń Tori. - Wiem, że będziesz musiała przejść ciężką drogę i na pewno nie raz złamiesz paznokieć, ale wtedy pomyśl sobie o nagrodzie, o Boonie! - Uśmiechnęła się promiennie do dziewczyny. - Jestem pewna, że poleci na twoje opalone ciałko, więc lepiej prędko zacznij się opalać! |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:26 |
|
|
/Umba, zdrajco! To ja się obawiałem Toma i Shannon, a tutaj się okazało, że Tori jest jeszcze gorsza /
Boone znosił kolejne części z samolotu, po jakimś czasie mieli już pokaźną kupkę tego złomu. Nie trafił jeszcze na Locke'a zachęcającego do przeniesienia się do jaskiń, także nie wiedział w ogóle o takim pomyśle. - Dobra, starczy na dzisiaj. - rzucił do pracujących jeszcze rozbitków i udał się do swojego namiotu, przegryzając po drodze papaję, którą poczęstowała go Rose.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:29 |
|
|
- A Ty wiesz, że złamałam wczoraj paznokcie? I to dwa!
Dziewczyna powiedziała to z takim przejęciem, jakby złamała rękę w sześciu miejscach.
- Jak to dobrze, że mogę na Ciebie liczyć. Na pewno będę przed nim grała pomocną. Może nawet pomogę przy tej tratwie?
Tori wybałuszyła oczy.
- Chyba nie będę mieć pęcherzy na dłoniach?!
Wstała nagle z piasku.
- Poopalam się później, chodząc i tak świeci na mnie trochę słońca. Wybacz, ale muszę się mentalnie przygotować do roli świętej i pracowitej. To takie trudne.
Victoria skierowała się do dżungli. Zaraz puszczę pawia. Bluefield zastanawiała się jak udało jej się wytrzymać tak długo w towarzystwie Shannon.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 24-09-2011 21:30 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:32 |
|
|
- Złamałaś? - Poklepała Tori po ramieniu, dziewczyna na pewno bardzo z tego powodu cierpi. - To do zobaczenia... - Rzuciła do odchodzącej Tori, po czym oparła się wygodnie o ścianę namiotu by odpocząć, rozmowa z dziewczyną bardzo ją wyczerpała.
Edytowane przez shan dnia 24-09-2011 21:36 |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:37 |
|
|
Oczom Mai ukazała się mała awionetka, znajdująca się na szczycie skalnego urwiska.
- Warto byłoby się dowiedzieć co jest w środku, ale chyba żadna z nas tam nie wejdzie. - powiedziała zainteresowana, tym co może być ukryte w środku. - Masz racje, Arielle, wracajmy.
Po tych słowach kobieta usłyszała dziwny, metaliczny dźwięk.
- O Boże! - krzyknęła przerażona i biorąc Claire za rękę pobiegła za Arielle. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:55 |
|
|
Tom chyba znalazł. - odpowiedział Locke Nikki. Tom faktycznie znalazł walizkę z jakimś napisem, lecz John nie przyglądał jej się, gdyż był wówczas zajęty badaniem zawartości trumny. Zapytaj go, jak tylko się zjawi. - uśmiechnął się. Czuł misję i czuł się z tym dobrze. Wiedział, że wyspa mu sprzyja, w końcu uleczyła jego niepełnosprawne nogi.
|
|
Autor |
Hugo
Użytkownik
Postać: Hugo "Hurley" Reyes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 21:59 |
|
|
Hugo z niecierpliwością czekał, aż dzik sie upiecze. W międzyczasie z nudów zaczął grzebać patykiem w piasku. Nagle patyk natknął się na coś twardego. Hugo zainteresował się tym, zaczął odgrzebywać zakopany przedmiot, miał nadzieję, że to jakas konserwa.
|
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 22:01 |
|
|
- Aha, dzięki. - Odpowiedziała kiwając głową i starając się ukryć narastającą w niej panikę. - Lepiej pójdę zobaczyć co z Paulem, dzięki za wodę. - Uśmiechnęła się do Locke'a i czym prędzej poszła do namiotu, by powiedzieć o wszystkim swojemu chłopakowi. |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 24-09-2011 22:22 |
|
|
Charlie dał radę po dłuższym czasie wspiąć się po gitarę. Wracając przewiesił ją sobie przez ramię i strzegł jej jak największego skarbu. Postanowił na razie nie grać i zostawić sobie tą przyjemność na moment powrotu na plażę. Dzień zbliżał się ku końcowi dlatego szybkim krokiem wracał w kierunku z którego przybył.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 25-09-2011 00:08 |
|
|
Tom zagadkowym sposobem był na plaży, dokładniej teraz siedział w namiocie i odpoczywał. Wrócił na plażę jakiś czas temu z walizką i jedną torbą, rozdał rozbitkom wodę z butelek, by każdy miał. Na całe szczęście nie wypytywano go o los Jacka Shepharda, najwidoczniej ten człowiek był obojętny społeczności na plaży.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 25-09-2011 00:14 |
|
|
Locke siedział przy ognisku, nad którym piekł się dzik. Zamyślony wpatrywał się w płomienie i wtedy przyszedł mu do głowy pewien pomysł. Można by spalić tratwę... Jeśli oczywiście uda im się ją zbudować, bo na razie udało im się zebrać tylko parę bambusów, a to nawet nie starczyłoby na wiosła.
|
|