Autor |
RE: Plaża |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:30 |
|
|
Nie stojąc dłużej bezczynnie nieopodal zauważyłam mężczyznę próbującego pomagać starszej, ciemnoskórej kobiecie. Podbiegłam do niego i uklękłam z drugiej strony na piachu. - Hej, pomóc Ci? - Spytałam nie patrząc na niego tylko próbując się czymś zająć. |
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:31 |
|
|
Walter obudził się na skraju plaży. Lekko otumaniony poderwał się w miarę szybko. Mało widział. Pomacał piasek wokół siebie, ale nie znalazł tam swoich okularów.
Rozejrzał się. Za kępką krzaków widać było spory wrak samolotu, jakieś skrzydło, dochodził do niego harmider, odgłosy ludzi i wciąż pracującej maszyny. Wstał i ruszył w tamtym kierunku..
Widział porozrzucane na plaży ciała.
Zginąć, to jedna rzecz. Ale w taki sposób...? - pomyślał. Miał wrażenie, że nie tak sobie wyobrażał scenariusz swoich ostatnich chwil.
W końcu, nie zważając specjalnie na innych, zaczął rozglądać się po rozrzuconych na plaży rzeczach. Otworzył kilka walizek, przeszukał parę kieszeni. W końcu udało mu się znaleźć dwie pary okularów. Jedne i drugie poprawiały jego wzrok, niestety każdej z par brakowało jednej soczewki.
Ubrał więc pierwszą, nasunął na koszulę drugą i spojrzał przed siebie. Rzuciła mu się w oczy wrzeszcząca wniebogłosy blondynka (Shannon). Krzyczała na araba, który od niej odbiegł.
- Hej, dziewczyno! Odsuń się stamtąd, jesteś niedaleko turbiny! - krzyknął, wskazując na skrzypiący silnik.
The maze isn't meant for you...
Edytowane przez mrOTHER dnia 20-09-2011 21:32 |
|
Autor |
Kratos 16
Użytkownik
Postać: Michael Dawson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:32 |
|
|
Waaaaaaaalt - krzyczał Michael, wreszcie dostrzegł syna przypiętego pasami i pobiegł w jego stronę ze łzami w oczach.
See you in another life brother |
|
Autor |
Walt Lloyd
Użytkownik
Postać: Walt Lloyd
NPC
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:34 |
|
|
Nikki odciągnęła Walta od silnika i skrzydła, przez co Walt nie mógł spotkać się ze swoim ojcem.
-Widziała Pani mojego psa? Vincenta? Dziękuję za pomoc, krzyczałem już jakiś czas, ale nawet mój tata nie przybiegł.
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:36 |
|
|
- Spokojnie, jesteśmy bezpieczne. Nie martw się o brata, na pewno nic mu się nie stanie. - Maia próbowała uspokoić blondynkę. - Przeżyliśmy katastrofę, żyjemy - mamy na prawdę duże szczęście. Wszystko będzie dobrze.
Nagle obok nich pojawiła się kolejna kobieta.
- Mi tez nic nie jest, ale inni potrzebują pomocy. Musimy coś zrobić. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:37 |
|
|
Reanimacja nie przynosiła skutków. Boone robił co mógł, jednak kobieta dalej była nieprzytomna. Chłopak rozejrzał się po plaży. Jego wzrok skupił się na kobiecie, która bez żadnego szoku, stawiała kolejne kroki na piasku. Poprosiłby ją o pomoc, gdyby nie to, że ten stary dziad z samolotu podszedł do niego. - Tak, masz rację. Pójdę poszukać długopisu, a Ty spróbuj ją ocucić. - powiedział, wstając od murzynki, gdy wtem podeszła do nich ta 'spokojna' dziewczyna. - Jasne, najlepiej będzie, jak poszukasz jakiegoś lekarza albo długopisu. - rzekł i już pomknął w stronę następnego 'pacjenta'.
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Kratos 16
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:38 |
|
|
Zobaczyłem jak jakaś 90-60-90 odciąga Walta od silnika, podbiegłem do nich
- Walt mówiłem Ci masz się mnie trzymać się a nie się trzymać jakiś dziewczyn, w końcu w okaże się że będę dziadkiem - mówił Micheal patrząc na dekolt Nikki.
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:38 |
|
|
Ostatnia rzecz o jakiej Nikki teraz myślała to pies chłopca, który pewnie leżał gdzieś teraz zwęglony.
Fernandez nie podzieliła się jednak z Waltem swoimi przypuszczeniami tylko rzuciła:
- Zostań, nie ruszaj się stąd, tam nie jest bezpiecznie. - Wskazała na wrak. - Ja pójdę poszukać twojego... - Nie skończyła jednak, gdy podbiegł do nich jakiś murzyn zarzucając żartem, nie pasującym za bardzo do odbywającej się sytuacji.
Nikki fuknęła na Micheala, widząc jak ten przygląda się jej piersiom.
Edytowane przez Nikki Fernandez dnia 20-09-2011 21:40 |
|
Autor |
Octopus
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:39 |
|
|
- Skoro tobie szczęśliwie nic nie jest, posiedź tutaj i postaraj się nie podchodzić do wraku. Jeśli będziesz czuć się na siłach, sprawdź ludzi którzy podobnie jak Ty, siedzą lub leżą i nie wiadomo czy potrzebują pomocy. Ja i koleżanka- tu wskazała na Maię, której imienia jeszcze nie znała- pomożemy rannym. Do zobaczenia później- krzyknęła na odchodne myśląc czy jej koleżanki z Dharmaville robią to samo co ona. |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
|
|
Do trójki kobiet i Waltera pokuśtykał Ethan.
- Jeśli znacie się na pierwszej pomocy to pomóżcie komuś lub odciągajcie rannych z dala od wraku.
Ethan popatrzył na nie poważnie.
- A jeśli to nie to poszukajcie w bagażach wody i jedzenia, możecie też poszukać w dżungli drewna na ognisko. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
|
|
-Hej, jestem Tom - zwrócił się do Arielle, nieświadomy tego, kim jest ona naprawdę. Wpatrywał się w nieprzytomną murzynkę, nie wiedział jak ją ma ocucić, do głowy przychodziło mu jeden pomysł,ale najpierw musiałby ją zabrać do dżungli, co w ogóle nie wchodziło w rachubę.
|
|
Autor |
mrOTHER
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:42 |
|
|
Dziewczyna nie usłyszała go. Przyjrzał się jej dokładniej i nagle ukuło go dziwne przeczucie. Coś, gdzieś mówiło mu, że ma na imię Shannon. Nie wiedział dokładnie, czemu tak pomyślał, ale złapał ją za rękę i nagle wyparował:
- Shannon, przesuń się, to skrzydło zaczyna spadać!
Pociągnął ją za sobą o kilka kroków i spoglądał na wielki kawałek blachy skrzypiący nad ich głowami.
The maze isn't meant for you... |
|
Autor |
Walt Lloyd
Użytkownik
Postać: Walt Lloyd
NPC
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:43 |
|
|
-TAaaaaaata! - krzyknął radośnie, widząc twarz swojego ojca, po chwili przypomniał wszystkie wcześniejsze zdarzenia. -Czemu mnie zostawiłeś? Czemu mnie nie ratowałeś? Gdzie jest Vincent? ... - z pretensjami w głosie zaczął wyliczać wszelkie wady ojcostwa Micheala, a było ich dużo...
|
|
Autor |
Hugo
Użytkownik
Postać: Hugo "Hurley" Reyes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:43 |
|
|
Hugo już od dawna szukał jedzenia. To był jego priorytet. Niestety, wszystko, co znalazł nie nadawało się do spożycia. Otwierał jedną walizkę za drugą, ale wszędzie były tylko jakieś ubrania, o kilka numerów za małe, kosmetyki, papiery i inne pierdoły. Hugo nie znalazł nawet jednej miętówki.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:45 |
|
|
- Arielle. - Rzuciłam od niechcenia. Spojrzałam na mężczyznę, po czym szybko przeniosłam wzrok na kobietę. - Pomóc Ci? - Spytałam Toma rozglądając się za kolejną osobą do ratowania. |
|
Autor |
Kratos 16
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:46 |
|
|
-Miałem inne sprawy, nie zrozumiesz tego Walt, a co do psa to raczej nie przeżył takiego upadku, kupie Ci nowego psa jak wrócimy od domu, już pewnie po nas płyną.-Mówił Michael przytulając syna do siebie.
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:46 |
|
|
Norweżka poszła za Juliet.
- Znasz się na pierwszej pomocy? - zwróciła się do niej. |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:48 |
|
|
Do Arielle i Toma podszedł Ethan. O Jacobie, to Tom...
- Witaj, jestem Ethan.
Rom mrugnął porozumiewawczo, po czym kleknął obok Rose i zaczął ją reanimować, skutecznie. Murzynka ocknęła się.
- Zajmijcie się nią, idę dalej. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:48 |
|
|
Locke wreszcie się namyślił i postanowił uratować cierpiącego człowieka. Niestety było już za późno, gdyż ten wykrwawił się na śmierć. No trudno, uratuję kogoś innego. - pomyślał i poszedł szukać kogoś potrzebującego pomocy. Locke postanowił odwdzięczyć się tym za odzyskanie władzy w nogach. Wciąż nie mógł uwierzyć w ten cud. Po raz pierwszy poczuł się kimś naprawdę niezwykłym.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 20-09-2011 21:49 |
|
|
-Tak, możesz mi pomóc. Pomóż jej, a ja poszukam długopisu -rzekł, nie chciał mieć na swoim sumieniu murzynkę, więc spróbował znalezc alibi, by odejść i poszukać innego zajęcia,a szukanie długopisów(oraz Boona) wydawało się ciekawsze. Nagle obok niego pojawił się Ehtan Rom, jego współlokator z domków Innych, Tom był zszokowany. Wstał i od razu zaczął się rozglądać za nim, stanął jak wryty, gdy zobaczył znów dobrze znaną twarz z wioski Innych, Juliet Burke. Od razu ruszył w jej kierunku, to wszystko wyjaśniało, Tom do tej pory nie wiedział, gdzie się rozbili, nie był pewny,ale widok Ethana i Juliet wszystko wyjaśniał...
Edytowane przez Furfon dnia 20-09-2011 21:54 |
|