Autor |
RE: Plaża |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 16:26 |
|
|
Nikki i Paulo stali nieopodal swojego namiotu, gdy Frank zaczął przemawiać.
- Nie mam najmniejszej ochoty z nim iść, nie po lekcji, jaką dał nam Ethan, ale... - Spojrzała na Paula. - ...jeśli ten złodziej pójdzie, my też powinniśmy. Musimy go mieć na oku, tak często, jak tylko możemy. Mam nadzieje, że za którymś razem doprowadzi nas do naszego skarbu, musi. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 18:51 |
|
|
Tori podeszła do swego nowego sojusznika.
- Jak tam partnerze? Pójdziesz z tych Frankiem do Perły? Myślę, że Benowi spodoba się, że przekażemy mu informacje o ukrytych pomieszczeniach stacji. Tak się starał wytępić do DHARMowskie ścierwo...
Dziewczyna uśmiechnęła się do Toma i wzięła od niego trochę ryby, którą jadł.
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Frank Moore
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 18:57 |
|
|
Frank nie widział zbyt dużego entuzjazmu wśród rozbitków. Pewnie przeze mnie stracili ostatnie nadzieje na ratunek. W końcu mężczyzna stwierdził, że nie będzie czekał na nich wiecznie.
- Ja idę, a Wy róbcie co chcecie! Wezmę sobie 2 Wasze puste butelki na wodę.
Frank schował je do kieszeni kombinezonu i ruszył powolnym krokiem w stronę dżungli, tak by chętni do niego dołączyli.
Ekwipunek: wazelina |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 19:36 |
|
|
- Ja idę! - zawołał Paulo pomimo sprzeciwu Nikki, chciał zobaczyć, co kombinuje ten mężczyzna, a samego go na pewno nie puści do dżungli.
Ekwipunek: kluski, mięso, jaja |
|
Autor |
Frank Moore
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 19:51 |
|
|
- A nie odstrasza Cię moja pedziowata twarz?
- Jasne, każdy może iść. Nie moja sprawa...
Frank wszedł już między drzewa razem z Paulo. Zauważył, że ruszył z nim też facet, którego kojarzył z dnia poprzedniego (Tom i James) i ktoś kogo kojarzył (Charlie). Możlwie, że ktoś jeszcze do nich dołączy.
- Macie może jakieś pytania? Niedługo pewnie zaszyję się w Perle i nie będzie może okazji pogadać...
Ekwipunek: wazelina
Edytowane przez Frank Moore dnia 04-10-2011 19:52 |
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 19:55 |
|
|
- Nie puszczę cię tam samego, poza tym, widzę, że Tom też idzie, więc wolę mieć skupione na nim swoje oczy, twoim przestaję ufać. - Powiedziała do Paula, po czym wyrównała z nim krok. Prócz pilnowania Toma, chciała po prostu coś zrobić, siedzenie na plaży już jej się znudziło. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 19:55 |
|
|
-Tak, właśnie mam taki zamiar. Ty pilnuj spraw na plaży, ja zajmę się gościem. Ben nienawidzi Dharmy, więc jak dowie się czegoś nowego to dostaniemy nagrodę -Tom właśnie zobaczył, jak Frank wyruszył. Wstał, pomachał Tori na pożegnanie i ruszył za Frankiem i innymi.
-Tak, ja mam pytanie. Powiedz nam więcej o tej Dharmie, czym się oni zajmowali i dlaczego właśnie na tej wyspie?! Jeśli oni kiedyś tutaj przybyli, to w jaki sposób? Samoloty, statkami? -Tom udawał zainteresowanie nowym gościem, w końcu rozbitkowie powinni zasypywać kogoś nieznanego pytaniami...
|
|
Autor |
Frank Moore
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:01 |
|
|
- Ta wyspa ma bardzo duży potencjał, silne pole elektromagnetyczne. Dokładnych szczegółów nie znam, bo byłem tylko zwykłym robolem.
Frank widząc, że przyłączyło się kilka osób przyspieszył. Nie było sensu czekać na kolejnych rozbitków.
- Zajmowaliśmy się różnymi rzeczami. DHARMA skupiała głównie naukowców. Badania zoologiczne, właśnie te elektromagnetyczne. Ja przybyłem w łodzi podwodnej jak większość pracowników. Nie wiem jak przywieźli sprzęt.
|
Autor |
Walt Lloyd
Użytkownik
Postać: Walt Lloyd
NPC
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:01 |
|
|
-Eeee -Walt niespodziewanie wstydził się przyznać do podarowania owoców(teraz zobaczył, że są robaczywe) oraz wody. -To był ten.. eeeee Hugo! - uznał, że Hugo będzie najlepszym kozłem ofiarnym, nadal był mu winny kasę za grę w golfa. Chłopiec usiadł po turecku przed kobietą -To co dziś porobimy? Czego mnie Pani nauczy? -uśmiechał się na samą myśl o wiedzy i umiejętnościach, które zdobędzie dzięki Shannon.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:02 |
|
|
Umbastyczny napisał/a:
Tori wieczorem była przy rozmowie Shannon i Toma była jednak zbyt zamyślona by w niej uczestniczyć. Rozmyślała na temat swego przeznaczenia i na temat wyspy, jej wspaniałości.
O, cóż jest piękniejszego niż wysokie drzewa,
W brązie zachodu kute wieczornym promieniem,
Nad wodą, co się pawich barw blaskiem rozlewa,
Pogłębiona odbitych konarów sklepieniem.
Zapach wody, zielony w cieniu, złoty w słońcu,
W bezwietrzu sennym ledwo miesza się, kołysze,
Gdy z łąk koniki polne w sierpniowym gorącu
Tysiącem srebrnych nożyc szybko strzygą ciszę.
Z wolna wszystko umilka, zapada w krąg głusza
I zmierzch ciemnością smukłe korony odziewa,
Z których widmami rośnie wyzwolona dusza...
O, cóż jest piękniejszego niż wysokie drzewa! - pomyślała rozglądając się dookoła.
W końcu wróciła do swego namiotu i zasnęła. Rano obudziła się wcześnie, jeszcze przed Frankiem. Gdy usłyszała co mężczyzna mówi, stwierdziła, że jeden z Innych musi iść do Perły, by poznać tajemnice stacji. Frakcja nic nie wie o ukrytym pomieszczeniu!
telepatia dziś w parku rozmyślałam właśnie o tym wierszu, próbując sobie przypomnieć tekst i jeszcze raz
(Lockiem zaraz coś napiszę)
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 04-10-2011 20:03 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:06 |
|
|
-Przybyłeś łodzią podwodną?! Wiesz gdzie ona jest? To byłaby szansa na wyrwanie się z tego miejsca... -Tom wiedział czym się zajmowała wcześniej Dharma, pamiętał czasy jak im notorycznie przeszkadzali, to były jeszcze za czasów rządów Widmore'a. Wiedział też gdzie jest łódź podwodna, ale musiał udawać głupiego rozbitka. -Eee, głupie pytanie ale muszę zadać. Gdzie żyliście? W tych stacjach? Dlaczego po tym, jak was wybito nikt nie przybył? Takie projekty pewnie były kosztowne, ich właściciel by tak nie zostawił sobie... ja bym na jego miejscu nadal w to inwestował... - był ciekawy Friendly, czy ten Dharmowski robol coś wie na temat właścicieli Dharmy. Ben nigdy nie mówił, czy podjął kroki przeciwko im...
Edytowane przez Furfon dnia 04-10-2011 20:08 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:07 |
|
|
Shannon odłożyła jeden z owoców, gdy spostrzegła, że niestety nie nadaje się do spożycia. Przynajmniej woda była dobra.
- Hugo... - Skwitowała krótko. - Nauczę cię jak unikać takich osób... kiedyś. - Pomyślała chwilę, nie mogła jednak wymyślić nic, od czego mogłaby zacząć. Szybko odkryła co utrudniało jej myślenie, gdy tylko pociągnęła nosem. - Zacznijmy od umycia się, wiem, że sporo przeżyłeś i w ogóle. Jestem więc pewna, że po tej przygodzie przyda ci się kąpiel... oddal się trochę od obozu i umyj na brzegu oceanu, tylko nie wchodź dalej... następnie zrób użytek z ubrań, jakie masz w walizce, bardzo cię proszę.
|
|
Autor |
Frank Moore
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:11 |
|
|
- No łodzią podwodną, ale nie wiem gdzie jest. Pewnie teraz Nieprzyjaciele ją mają w swych łapskach.
Mężczyzna powiedział do ze złością i splunął na ziemię.
- Niektórzy mieszkali na stałe w stacjach, ale głównym miejscem zamieszkania były Baraki, było tam postawione kilka domków. Ale tam głównie zaatakowali Agresorzy - nikt tam nie przeżył! I nie wiem czemu nikt nie przybył. Zostawili mnie, nas na tej wyspie! Pewnie obawiali się Tamtych!
|
Autor |
Walt Lloyd
Użytkownik
Postać: Walt Lloyd
NPC
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:17 |
|
|
Walt posłusznie poszedł po walizkę lecz niestety nie znalazł jej. Ktoś musiał mu ukraść podczas jego nieobecności. Z smutną miną wrócił do swojej opiekunki.
-Nie ma walizki, ktoś sobie ją zabrał. Co teraz mam zrobić?! Mam łazić nago po plaży?! Czy do końca życia będę w tym chodził?! - po ostatnich przygodach jego spodnie w niektórych miejscach były dziurawe oraz strasznie brudne i śmierdzące, koszulka podobnie. Nie miał zamiaru paradować w tym stroju obok Shannon, wiedział że dla niej musi lepiej wyglądać. Być lepszym...
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:23 |
|
|
- Hm... - Shannon nie pożyczy Waltowi swoich ciuchów, nie dlatego, że będzie w nich wyglądał jaki gej, ale dlatego, że sama nigdy ich już nie ubierze. Nie będzie nosić ubrań po murzynach. - Nie potrafię ci pomóc. - Zastanowiła się chwilę. - Mój brat, Boone, ma swój namiot dwa stąd. Jestem pewna, że nie obrazi się, gdy zabierzesz mu parę spodni i jedną koszulkę. O koszulkę się nie martw, a spodnie na pewno skróci ci, któraś z rozbitków. Najlepiej wybierz Rose... popatrz tylko na nią i tak nie ma nic do roboty. Cały dzień tylko zbiera owoce, albo pomaga innym rozbitkom.
|
|
Autor |
Nikki Fernandez
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:25 |
|
|
- Łódź podwodna? Na tej wyspie jest łódź podwodna?! - Nikki pokręciła głową z niedowierzaniem. - Baraki?! O czym wy mówicie?! Kto to jest, ta Dharma? I kim są ci Agresorzy?! - Nic z tego nie rozumiała, czuła się, jakby zamiast Toma i Nowego, słuchała Sun i Jina. |
|
Autor |
Frank Moore
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:27 |
|
|
- Nie wiem czy jest. Dwanaście lat temu była...
Frank popatrzył na Nikki z lekkim zażenowaniem.
- Ty na pewno rozbiłaś się na tej samej wyspie? Nie słyszałaś nic o DHARMIE i Agresorach? Cud, że jeszcze żyjesz...
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:31 |
|
|
Tymczasem grupę pedałka z Dharmy spotkał błąkający się po dżungli Locke. Powoli zaczynał wyglądać jak menel z Dworca Centralnego. Miał już nawet brodę, co przy jego łysej pale stwarzało dziwne wrażenie.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:34 |
|
|
/Jakoś nie mam weny, więc nie piszę nic. Od jutra do piątku nie będzie mnie, więc możecie sterować moimi postaciami jakby co. /
Ekwipunek: kluski, mięso, jaja |
|
Autor |
Frank Moore
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 04-10-2011 20:34 |
|
|
Frank zobaczył Johna i przestraszył się.
- Odejdź żulu, nie dam Ci drobnych na wino komandos.
Mężczyzna odchylił gałęzie i ujrzeliście w oddali awionetkę, a raczej jej poobijane resztki.
- Już prawie na miejscu.
Moore uśmiechnął się z perspektywy powrotu do swego azylu.
Ekwipunek: wazelina
Edytowane przez Frank Moore dnia 04-10-2011 20:35 |
|