Autor |
RE: Plaża |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 17:27 |
|
|
Maia cicho się zaśmiała, gdy usłyszała propozycje imion Shannon.
- Verowa? Co to za imię? - skomentowała. - Jeśli to dziewczynka to powinna się nazywać Ellen, albo Karin, a jak chłopak to, Snorre. Ale Claire pewnie nie wybierze norweskiego imienia. - dodała, rozglądając się dookoła. - Hmm... Rzeczywiście, nie ma żadnych owoców. To co robimy? |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 17:38 |
|
|
Littleton zbliżyła się do dwóch blondynek, które rozmawiały ze sobą, uśmiechnęła się promiennie do nich.
- Jak się macie? - spytała trzymając w rękach dziecko, które o dziwo było spokojne.
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 17:48 |
|
|
- Ja nie jestem głodna. - Odpowiedziała Maii.
- Nieźle... - Odparła Shannon, która nadal czuła się nieswojo w towarzystwie Claire. Jakby wszystkie koszmary tej wyspy, miały ją teraz na celu. - Rozmawiamy o tym, jak powinnaś nazwać swoje dziecko. Co powiesz na Lisandera? Albo na Verowę? To bardzo modne imię dla dziewczynki... wszystkie dzieci w przedszkolu będą zazdrościć twojemu dziecku tych imion!
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 17:51 |
|
|
- Och... to miłe, że myślicie o tym za mnie, aczkolwiek to chłopak i już go nazwałam. - odpowiedziała trochę zmieszana całą, tą sytuacją. Nie chciała zranić kobiet, ale imiona przedstawione przez Shannon były trochę dziwne. - Nazywa się Aaron Neal()
Blondynka uśmiechnęła się patrząc z radością na swojego, grzecznego synka.
Edytowane przez April dnia 02-10-2011 17:51 |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 17:52 |
|
|
- Dobrze, dzięki. - odpowiedziała z uśmiechem Maia. - A ty jak się czujesz? - zapytała. - I jak ma Aaron? - dodała, spoglądając na dziecko, którego imię właśnie poznała. - Wygląda słodko.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 17:59 |
|
|
- W sumie w porządku, nie licząc tego, że nie pamiętam, co się działo ze mną przez kilka dni, co mnie niepokoi. Nie wiem, co Ethan zrobił mi złego, a raczej nam, bo ze mną było jeszcze trzy osoby. Tom, John i ten chłopiec- Walt. - powiedziała wpatrując się w ocean. - Na mnie pora, jestem trochę zmęczona całą tą akcją ze złapaniem tego mężczyzny, trzymajcie się dziewczyny.
Pożegnała się ciepło, po czym odeszła kawałek, musiała się dzisiaj porządnie wyspać, miała dziwne przeczucie, że pomoc już niedługo nadejdzie.
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 18:31 |
|
|
Maia była trochę zdziwiona ilością informacji jakie nagle otrzymała. Nie wiedziała nic o porwaniu ani o zasadzce, bo nikt jej o tym nie mówił. Ethan porwał Johna, Claire, Walta i Toma? To by wyjaśniało dlaczego nie widziałam ich w obozie przez parę dni. Ale co z resztą? I jak jeden człowiek mógł porwać tyle osób? Jak Claire uciekła? W jaki sposób złapali tego psychola? - zastanawiała się. Nie chciała teraz męczyć młodej mamy, więc podzieliła się swoimi myślami z Shannon, gdy Claire odeszła.
- Do zobaczenia! - z uśmiechem zwróciła się w stronę oddalającej się Littleton, po czym odwróciła się do Shannon. - Wiedziałaś o tym porwaniu? Nie dość, ze ten psychol zabijał, to jeszcze porywał ludzi? Jak to się stało, że sam zaciągnął do dżungli cztery osoby? - zasypała ją pytaniami. - I jeśli go złapali, to gdzie teraz jest?
Edytowane przez Ala dnia 02-10-2011 18:32 |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 18:55 |
|
|
Patrzyła za odchodzącą Claire:
- Aaron Neal, co za głupie połączenie i to tylko przez jakieś sentymenty, to, że kochała się Caffreyu, w MP 10, nie oznacza, że ma krzywdzić dziecko!. Lisander Junior, brzmiałoby lepiej. - Westchnęła i przetworzyła informacje, jakimi obdarowała ich Claire. - Więc Walta też porwali... - Rozdzierały ją sprzeczne uczucia, nic ją nie wiązało z tym chłopcem, na dodatek był nieznośny i śmierdział, ale... to tylko dziecko i do tego powierzone jej, pod opiekę. Pomimo, że nigdy nawet nie zwróciła uwagi na Walta, prócz małej przygody, dnia drugiego, czuła wyrzuty sumienia, że go porwano.
- Locke i Claire uciekli, może Waltowi też się uda... no i Tomowi. - Wciąż nie wiedziała, że Friendly jest na skraju obozu. - Tym bardziej, że ich porywacz jest teraz przez nas zatrzymany. Może błąka się gdzieś samotnie po dżungli...
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 18:59 |
|
|
- Tak, na pewno im tez uda, albo już udało, się uciec. - uśmiechnęła się pocieszająco. - Nie martw się o Walta. - dodała, widząc, ze Shannon ma wyrzuty sumienia z powodu murzynka. |
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 19:07 |
|
|
- Jeśli nawet ucieknie... sam nie da sobie rady w dżungli. - Czuła się coraz gorzej. - Rozumiesz? To jest moja wina! Wiadomo było, że zniknęli: Tom, Claire i Locke! Nikt jednak nie pomyślał o Walcie, dlaczego? Bo każdy uważał, że pierwszą osobą, która by zauważyła jego zniknięcie, to ja.. a ja go miałam w dupie od samego początku... teraz może nie żyć! Miałam się nim opiekować... tylko to... a teraz może już nie żyć. - Zmagała się przez chwilę sama z sobą. To co zamierzała zrobić, było całkowicie sprzeczne z jej naturą. - Znajdę go! Na pewno... - Dodała bez przekonania. - Vincent! - Przywołała do siebie psa, za którym ciągnęła się czerwona smycz. - Z tobą, albo sama! - Dodała po czym wziąwszy smycz do ręki, udała się do walizki Walta, która leżała na piasku. Powiedzmy, że Arzt znalazł ją drugiego dnia na wyspie.
- Masz piesku... czujesz go, znajdź Walta! Tak, znajdź go! - Mówiła podsuwając psu pod nos ubrania Lloyda. Pies szarpnął się i pobiegł w stronę dżungli, trzymająca smycz Shannon, ledwo nadążając udała się za nim. Nie wiedziała czy Maia podąża za nią, czy jednak została.
|
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 19:33 |
|
|
- Nie wiem kto tam jest, ale wiem, że ogólnie na pomysł zrobienia zasadzki wpadli chyba Sawyer, John i Paulo. W obozie nie ma też Boone'a...
Dziewczyna wydawała się zmartwiona, nie tak łatwo będzie zakończyć tę sprawę.
- Claire ma chyba zdrowe dziecko, nie wiem, nie jestem lekarką. Ale apropo dzieci: Walta ciągle nie ma.
Po zniknięciu Walta jego ojciec próbował na własną ręką odnaleźć chłopca. Michael przeszukiwał dżunglę, jednak nie udało odkryć mu się niczego znaczącego. Jego każdy krok pilnie śledziła Juliet, która nie mogła dopuścić do odkrycia przez niego niczego znaczącego. W końcu murzyn odnalazł jednak Stację Laska i postanowił powiedzieć o tym rozbitkom. Wtedy Burke zastrzeliła go w bliskiej odległości od plaży, tak, że usłyszeliście huk. Kobieta chciała ukryć ciało, jednak krew zwabiła niedźwiedzia polarnego, który zagryzł kobietę i po krótkiej uczcie ukrył się głębiej w dżungli.
Waszą decyzją Kratos 16 i Octopus odpadli z gry. Dziękujemy panowie
Cel:
-odnajdźcie ciała Juliet i Michaela
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
Edytowane przez Umbastyczny dnia 02-10-2011 19:44 |
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 19:38 |
|
|
Charlie od kilku godzin nie brał. Zaczęły się drgawki oraz intensywne pocenie. Przemywał sobie co chwilę twarz wodą. Siadał w namiocie, zaraz wstawał, szedł nad morze, potem wracał, chwytał za gitarę i grał. Długo tak nie wytrzymywał i maszerował po owoce. I tak bez przerwy gdzieś chodził, nie mógł usiedzieć w miejscu. Założył kaptur na głowę, miał coraz większy problem z zapanowaniem nad nałogiem i strachem związanym z brakiem narkotyków.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 02-10-2011 19:43 |
|
|
John medytował w dżungli nad własną beznadziejnością. Nagle z tych jakże przyjemnych rozmyślań wyrwał go odgłos strzał. Locke wstał i zaczął rozglądać się wokół. Zobaczył, że dalej z drzewa zerwały się ptaki. Od razu ruszył w tamtym kierunku.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 19:56 |
|
|
- Jesteśmy dobrymi ludźmi - odpowiedział Ethan lakonicznie.
Nagle w dżungli dało się słyszeć huk, jakby wystrzał.
- Idą mnie odbić, możesz uciekać.
Ekwipunek: coś |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 20:09 |
|
|
Ethan bezczelnie zignorował pytanie.
- Strzał było słychać już chwilkę temu, w sumie całkiem blisko. Zabili pewnie Johna, bo się tu kręcił i był w to zamieszany. Ty będziesz następny.
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 20:17 |
|
|
Shannon biegła ciągnięta przez Vincenta. Nagle do jej uszu dobiegł huk.
- Walt?! - Krzyknęła oglądając się za siebie, przez co straciła równowagę i upadła z impetem na ziemię, puszczając smycz. Vincent znikł między zaroślami. - Nie! Wracaj! Ej! - Zaczęła się rozglądać wokół, huk przypominał jej wystrzał z pistoletu. Teraz przypomniała sobie, że jeszcze do niedawna grasował tu psychol Ethan, a ona wiele nie myśląc, rzuciła się tu za Waltem.
|
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 20:17 |
|
|
Ethan nie miał zamiaru mówić, więc po krótkim uśmiechu zacisnął usta i odwrócił głowę.
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 20:20 |
|
|
Ethan kiwnął głową. Nie mam pojęcia kto i do kogo strzelał, ale warto spróbować.
|
Autor |
shan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 20:23 |
|
|
Ruszyła powoli, bieganie za Vincentem spowodowało, że straciła orientację w terenie. Nie wiedziała dokładnie, w którą ma iść stronie. Właściwie to nie wiedziała co chce zrobić. Czuła, że teraz kiedy pies pobiegł gdzieś, nie ma sensu łazić po dżungli, pełnej niebezpieczeństw.
Zresztą dobrze tego nie przemyślała, myśl o tym, że chłopcu mogło się coś stać przez nią, całkowicie zaćmiła jej umysł. Potrzebuje kogoś, kto ją poprowadzi, kto jej pomoże.
Potrzebowała Charliego... wybrała kierunek, na chybił-trafił i ruszyła niepewnie, mając nadzieje, że dojdzie na plaże.
|
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-10-2011 20:28 |
|
|
- Dobrymi ludźmi, ale możesz mi nie uwierzyć skoro zostaniesz zastrzelony za kilka minut.
Ethan uśmiechał się szyderczo, bo czuł, że tryumfuje.
|