Autor |
RE: Plaża |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:35 |
|
|
Ethan popełnił kolejny banalny błąd - wdał się w rozmowę.
- Claire, jesteśmy dobrymi ludźmi. Dziecku będzie u nas lepiej.
Rom schował nóż do kieszeni i wyciągnął ręcę po Aarona.
- I nie próbuj go odnaleźć, to nasza wyspa! |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:37 |
|
|
- Nie tak prędko! Stój! - wykrzyknął zdyszany mężczyzna celując w Ethana pistoletem. - Tylko się ruszysz, a zarobisz kulkę! Claire wszystko w porządku?! Słyszysz, co mówiłem! NIE RUSZAJ SIĘ! |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:40 |
|
|
Ethan zamarł w bezruchu z Aaronem w rękach - mężczyzna nie miał jak sięgnąć po broń, by nie skrzywdzić dziecka. Ale ze mnie debil.
- Uspokój się i odejdź. Uwierz, że dziecko będzie miało u nas lepiej. Jeśli ja go nie zabiorę to przyjdą następni i tak je stracicie! |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:43 |
|
|
- Nieważne! Nigdzie stąd nie odejdę! - wykrzyknął brunet strzelając w niebo na znak, że wcale nie żartuje. Co robi adrenalina z człowiekiem... - Claire, weź od niego dziecko, tylko spokojnie.
Powiedział podchodząc do mężczyzny wciąż do niego celując. |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:45 |
|
|
-Źle robicie.
Ethan nie stawiał oporu, ale wiedział, że nie pomoże rozbitkom.
-Inni i tak go zabiorą, będzie miał u nas lepiej. Jesteśmy dobry ludźmi, Paulo. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:48 |
|
|
- Dobrzy ludzie porywają innych? To bzdura, co teraz mówisz! - wykrzyknął i poczekał, aż blondynka weźmie do rąk swojego syna, po czym zaczął go przeszukiwać w celu zabrania mu broni. Gdy to zrobił, wykrzyknął do innych. - Mam go! |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:50 |
|
|
Ethan stracił broń, ale Paulo zajęty przeszukiwaniem go stracił czujność. Rom wykonał szybki ruch i uderzył mężczyznę łokciem, a potem spróbował wyrwać mu broń. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:52 |
|
|
- Poooomocy! - wykrzyknął Paulo, który był zdezorientowany tą całą sytuacją trzymając bardzo mocno broń, nie mógł jej wypuścić, nie w takiej chwili. Brunet postanowił wykonać ostateczność dopóki nie zjawi się Sawyer, John lub Boone- skończył na Ethana przewracając go. - Ty łooootrze! |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:55 |
|
|
Ethan został przygnieciony przez Paulo. Poczuł silny ból w lewej ręce, która wygięła się pod dziwnym kątem - na szczęście tylko na chwilę i nie była złamana. Rom wierzgał jak szalony, ale nie mógł się pozbyć napastnika.
- Zostaw mnie, bo jeśli nie to zostaniesz ukarany!
Ethan wygiął się i kopnął z kolana w plecy Paulo. |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 12:00 |
|
|
Kula otarła się o ramię Ethana i zostawiła krwawe znamię.
- Nigdy się nie poddam, prędzej będziecie musieli mnie zabić.
Po chwili Rom leżał na Paulo i okładał go pięściami. |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 12:02 |
|
|
Biedny Paulo otrzymywał kolejne ciosy. Już nigdy nie pójdę na żadną wyprawę, już nigdy nie będę mieszał się w życie rozbitków. NIGDY. - pomyślał. Na tej wyspie dostawał od każdego baty, a był przecież niewinny. |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 12:06 |
|
|
Rom krzynął z bóóóóóóóóóólu i cierpienia, gdy został postrzelony w kolano. Zacisnął jednak zęby: Nie poddam się bez walki. Podciął zdrową nogą Jamesa i kolejny napastnik leżał. Niestety Sawyer upadł na ranne kolano Ethana i ten wrzasnął z bólu.
Edytowane przez Ethan Rom dnia 01-10-2011 12:07 |
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 12:13 |
|
|
Mężczyzna był obolały... ale przecież musiał coś zrobić, bo inaczej stanie się nieszczęście. Paulo bohater, Paulo bohater... - pomyślał i bez zastanowienia się wziął ogromny kij i zaczął nim okładać Ethana. |
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 12:15 |
|
|
Kontakt z kijem był wyjątkowo nieprzyjemny i bolesny. Ciosy w pośladki sprawiały jedną dziwną przyjemność. Seria szybkich uderzeń w głowę spowodowała, że Ethan stracił przytomność. |
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 12:24 |
|
|
Tą całą sytuację obserwowała ona z dzieckiem. Bała się tego mężczyzny, niesamowicie. Na tej wyspie zaznała więcej strachu niż chyba przez całe swoje życie. Dreszcz ją przechodził, jak Ethan próbował się bronić, a później jak Paulo okładał go kijem, a Rom trzaskał jakieś dziwne miny. Nagle podszedł do niej Sawyer, spojrzała na niego nie obecnym wzrokiem. Miał rację, jego już nie ma.
- Dziękuję. - wyszeptała tylko tyle, gdyż wciąż była przerażona, nie potrafiła się uspokoić pomimo tego, że już jej nic nie groziło. Patrzyła na ciało oprawcy, który się nie ruszał.
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 13:02 |
|
|
W tym czasie, Shannon robiła pranie.
Czuła się niepewnie, zostając na plaży. Wszystkie osoby, które pełniły rolę aniołów stróżów wybyły na polowanie na Ethana, więc obóz był narażony na atak tego psychopaty Roma.
Jedynym pocieszeniem było to, że wraz innymi poszła też Claire, która była źródłem ich nieszczęść. Shannon miała więc nadzieje, że Ethan nie zainteresuje się ludźmi z obozu, jeśli nie ma w nim Claire.
Wyciskała właśnie swą sukienkę z morskiej wody, gdy zauważyła jakieś poruszenie w krzakach, w pobliżu.
Wzdrygnęła się i upuściła ubranie w mokry piasek.
Odetchnęła jednak z ulgą, gdy z dżungli nie wybiegł wyposażony w nóż Ethan, tylko Vincent, pies tego wnerwiającego chłopca.
- Oh, daj mi spokój... - Żachnęła się, gdy pies zaczął obwąchiwać jej nogę. - Odejdź sobie... gdzie zgubiłeś Walta? - Mówiła rozglądając się za chłopcem, który zawsze łaził z tym kundlem.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 13:14 |
|
|
Od samego rana zastanawiałam się co z sobą zrobić. Męczyły mnie myśli o Ethanie. Zawsze sądziłam, że był nienormalny i narwany, a teraz choć wiedziałam, że nic mi nie grozi, udzielał mi się ten straszliwy niepokój. Bałam się o własne bezpieczeństwo.
- Cześć. - Uśmiechnęłam się nieśmiało do Shannon i podniosłam sukienkę z piasku. Poklepałam przy tym Vincenta. - Co słychać? - Zapytałam nie wspominając nawet o sprawie z Ethanem. |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 13:26 |
|
|
Tom z radością spałaszował papaję oraz napił się wody.
-Zdrada? Ktoś mi przypiął niewłaściwą kroplówkę, to robota Ethana. Gdyby nie on to bym kontrolował sytuację. -rzucił winę na współlokatora, chociaż to on zamienił kroplówkę swoją z Locke'a. Z trudem wstał z ziemi -Jaką misje ma Ethan? Pomogę mu, on sam znów spartoli robotę. -Tomowi nudziło się udawania rozbitka, wolałby czynnie brać udział w byciu Innym. Kogoś porwać czy zamordować... -Dobrze, nikomu nie pokażę przypadkowo chociaż to by pomogło w tej misji Roma. Co się wydarzy Richard? O czym ty tak tajemniczo mówisz? No powiedz, to ja powiem ci coś przerażającego związanego z twoją osobą... -Tom wiedział o czymś, czego nie mógł wiedzieć teraz Alpert.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 14:04 |
|
|
Kobieta uśmiechnęła się do Sawyera i postanowiła uczynić, tak jak on jej powiedział. Nie miała ochoty patrzeć na to, co będzie się działo z Ethanem. Niepewnym krokiem skierowała się w stronę plaży, zanim jednak zniknęła w zaroślach, odwróciła się. - Uważaj na siebie! - wykrzyknęła do Jamesa i zniknęła w dżungli.
|
|
Autor |
shan
Użytkownik
Postać: Shannon Rutherford
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 14:08 |
|
|
- "Co słychać?" - Shannon prychnęła. - Wszyscy nasi obrońcy poszli złapać tego psychola, zostawiając nas na pastwę losu. - Wzięła od Arielle sukienkę i spojrzała na Vincenta. - Widziałaś może tego chłopca, Walta? To jego pies, a oni nigdy nie odstępują się na krok... dziwne. Nie widziałam już chłopca od jakiegoś czasu, przeważnie kręcił się wokół mnie. - Westchnęła. - Wrobiono mnie w opiekowanie się nim.
|
|