Autor |
RE: Plaża |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 30-09-2011 21:59 |
|
|
Locke podszedł do Boona. Moge zamienić z toba słowo? - zapytał i rzuciła porozumiewawcze spojrzenie w stronę Shannon. Wolał, by ona nie uczestniczyła w męskiej rozmowie.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Hugo
Użytkownik
Postać: Hugo "Hurley" Reyes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:01 |
|
|
Okazało się zatem, ze Hugo miał aż dwa doły do wykopania. Wziął jedną z tych rzeczy, które rozbitkowie uzywali jako łopaty i z cięzkim sercem przystąpił do pracy. Nie chciał juz więcej patrzeć na te ciała porozrzucane po plaży.
Edytowane przez Hugo dnia 30-09-2011 22:02 |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:01 |
|
|
Tom Friendly leżał gdzieś nieprzytomny w dżungli, kompletnie nie wiedział co się działo wcześniej i co teraz się dzieje.
//może ktoś napisać mi na pw, co się ostatnio działo?//
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:05 |
|
|
- Jasne - odpowiedział na widok Locke'a i odeszli trochę dalej od reszty rozbitków. Boone spodziewał się, czego może oczekiwać od niego John. Bluefield już wszystko mu powiedziała, jednak z grzeczności postanowił zapytać się samego Locke'a. - O co chodzi?
Fear of a name increases fear of a thing itself. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:07 |
|
|
Musimy położyć temu kres. - wskazał na Kate. Dziś urządzamy zasadzkę na Ethana. Piszesz się? - Locke spojrzał na Bonna z ukosa i zmrużył oko. Chcemy go dopaść żywego. - dodał poufnie.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:11 |
|
|
- Jaki jest plan? - odpowiedział, patrząc na zmrużone oko Johna. - Nie wydaje mi się, że Ethan sam przyjdzie w naszą pułapkę. Musimy mieć przynętę, a papajowe pułapki mogą nie wystarczyć. Potrzebujemy broni, John. Nie wiemy, czy Ethan jest uzbrojony. Tak czy siak ma nad nami przewagę.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:16 |
|
|
Sawyer ma broń. Mam też noże. - Locke wyjął jeden nóż ze swojej kolekcji i podał Boonowi. Kiwnął głową, by chłopak nie krępował się go wziąć. Zrobiłem też trzy dzidy. Przy odrobinie szczęścia zaskoczymy go. - Locke i Boon zaczęli zbliżać się w stronę namiotu Claire. Dziewczyna będzie nasza przynętą. - wskazał głową na blondynkę.
|
|
Autor |
Paulo
Użytkownik
Postać: Paulo
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:19 |
|
|
Do dwóch mężczyzn podszedł również Paulo, spojrzał na nich.
- Też chcę pomóc, nie mam zamiaru siedzieć tutaj bezczynnie, a zawsze to jedna osoba więcej do pomocy, zresztą mam broń. - powiedział zdecydowanym głosem brunet. |
|
Autor |
Hugo
Użytkownik
Postać: Hugo "Hurley" Reyes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:21 |
|
|
Hugo otarł pot z czoła. Praca grabarza nie była lekka. Spojrzał na swoje dzieło: dołek niewiele większych od tych, które wykopywał Vincent. Usiadł zrezygnowany i westchnął.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:22 |
|
|
- Jeśli coś się nie uda... Claire poniesie tego konsekwencje. Nie możemy zawieść, John. - rzucił, chwytając jeden z jego noży. Carlyle nigdy nie myślał, że będzie kiedykolwiek na kogoś zastawiał zasadzkę, a tym bardziej, że będzie musiał w najgorszym wypadku kogoś zranić. Ta wyspa jednak zmieniała wszystkich z osobna, jakby miała dla każdego zapisaną historię, na białych kartkach papieru. Stanęli oboje przed namiotem Littleton, po chwili dotarł również do nich Paulo.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:23 |
|
|
Jasne, przyda się każda para rąk. - Locke klepnął lekko Paula w bok ramienia. Claire, jesteś gotowa?
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Postać: Christopher Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:26 |
|
|
Blondynka nagle zobaczyła jak mężczyźni się do niej zbliżali, była przerażona, ale wiedziała, że nie ma już wyjścia, musi to zrobić dla dobra swojego i innych. Ten świr nikogo więcej nie zabije. Przełknęła głośno ślinę i wyszła razem z dzieckiem.
- Jestem gotowa, ale mam nadzieję, że nic mi się nie stanie, mi ani...- zawahała się na moment. - Aaronowi.
|
|
Autor |
Michal
Użytkownik
Postać: Gregory Cooper
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:28 |
|
|
Charlie słysząc co się dzieje wstał, podszedł bliżej posłuchać planu w który chciał zostać wtajemniczony.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:31 |
|
|
Ok, let's move! - Locke był gotowy do drogi. Miał nadzieję, że Sawyer także. Wszyscy ruszyli w stronę jego namiotu. Claire, będziemy tuż za tobą. Nie musisz sie obawiać. - udzielał ostatnich porad dziewczynie.
|
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:34 |
|
|
Kiwnęła głową i pierwsza zagłębiła się w dżunglę, straszliwie się bała tego, co może nadejść. Nasłuchiwała każdego szumu, który powodował wiatr, odwracała się szybko na jakikolwiek szmer. Na plecach czuła gęsią skórkę, zaczęło jej się robić gorąco i to nie dlatego, że warunki atmosferyczne takie były, gdyż stało się całkiem odwrotnie- zaczął padać obfity deszcz, ale po prostu straszliwie bała się o swoje dziecko. O Aarona.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:40 |
|
|
Dałem nóż Boonowi. - szepnął Locke. Wyciągnął także swój i mocno ścisnął w dłoni. Spojrzał w niebo. Za 43 sekundy zacznie padać. - powiedział. Tak też się stało. Lunął deszcz, a niebo przeszyła błyskawica. Działało to na ich korzyść, Ethan nie powinien ich usłyszeć.
|
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-09-2011 22:42 |
|
|
Tom niespodziewanie wybudził się ze swojej kilkudniowej nieprzytomności, ostatnią rzecz jaką pamiętał to zamiana kroplówki Lockowi. Gdy tylko odtworzył oczy zobaczył Richarda Alperta(ponoć powinien), na widok znanej twarzy uśmiechnął się.
-Witaj Richard, co ze mną zrobiliście?! Gdzie my jesteśmy? Co z naszymi pacjentami? - nadal czuł się słabo, rozglądając się wokół siebie widział samą dżunglę, w ciemnościach nie mógł rozpoznać tego terenu.
|
|
Autor |
Ethan Rom
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:27 |
|
|
Ethan zauważył, że Claire z Aaronem przemierza dżunglę. Dostrzegł też, że ktoś idzie za nią. To pułapka. Rom był jednak zdesperowany i uznał, że lepsza szansa się nie nadarzy. Podbiegł to kobiety z dzieckiem i wyciągnął nóż, który przyłożył do twarzy Aarona.
- Oddawaj go albo stracisz synka!
// jako, że nie będzie mnie do około 20:
gdyby Wam się nudziło możecie złapać Ethana i robić z nim co chcecie, ale zróbcie tak, że o ile będzie żył to do mojego powrotu to niech będzie nieprzytomny |
|
Autor |
Richard Alpert
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:32 |
|
|
- Tom, byłeś długo nieprzytomny.
Richard popatrzył na niego zatroskany i podał mu bukłak z wodą i papaję.
- Doszło do zdrady w naszych szeregach i więźniowie uciekli. Ethan obecnie próbuje odzyskać dziecko.
Alpert zachowywał się bardzo spokojnie, choć to dziwne w obliczu porażki Innych.
- Tom, udawaj jeszcze rozbitka. Wróć do ich obozu i powiedz, że Cię czymś faszerowali, a potem obudziłeś się w dżungli. Na pewno Ci uwierzą, nie mieszaj się w misję Ethana i co najważniejsze: nikomu na własną rękę nie zdradzaj sekretów wyspy. Nikomu! Nie Ty o tym decydujesz. Jeśli poczekasz cierpliwie, wydarzy się coś co zmieni Twą sytuację. Już wkrótce... Uwierz mi.
Ekwipunek: eyeliner |
|
Autor |
April
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-10-2011 11:32 |
|
|
Blondi była przerażona tym, co się działo, nawet nie zdążyła zareagować, aby się obronić, gdy nagle Ethan pojawił się tuż przy niej. Przełknęła głośno ślinę, zamykając oczy, nie miała innego wyjścia. To koniec, musi go oddać, bo inaczej zginie na jej oczach.
- Dobrze! - wykrzyknęła błagalnym tonem. Miała jednak nadzieję, że ktoś jej pomoże, liczyła na to.
|
|