Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 21 2024 22:17:47 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny01:14:10
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 15 - Archiwum | OGONOWCY
Strona 54 z 74 << < 51 52 53 54 55 56 57 > >>
Autor RE: Ogon
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 08-10-2011 16:09
Spojrzałem za siebie na leżące na ziemi grzyby. Podniosłem jeden z nich i przyjrzałem się mu. - Trochę znam się na grzybach, ale takiego jeszcze nie widziałem - powiedziałem po chwili, po czym wyrzuciłem go i z powrotem spojrzałem na dziewczyny. Wtedy dopiero dotarło do mnie pytanie, które kilka sekund temu zadała blondynka. - Nie wiedzieliśmy... Szukaliśmy podziemnego bunkra, o którym powiedziała nam Jennifer i wtedy zobaczyliśmy was... W głowie zacząłem snuć kolejne teorie. Że Shossana celowa nakarmiła Valerii grzybami, by potem łatwiej ją zabić. Co by było więc gdybyśmy się nie zjawili? To tylko jeszcze bardziej utwierdzało mnie w przekonaniu, że to właśnie ona jest Melanie.

Edytowane przez Flaku dnia 08-10-2011 16:10
Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Muminka
Użytkownik

Postać:
Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 16:34
- W ogóle znalazłam ją tu nieprzytomną. Widzisz opatrunek na głowie? Musiała uderzyć się o skałę i topić...- powiedziałam szczerze. Wiedziałam jak to z boku wygląda. Morten na pewno już coś niuchał i tylko czekałam aż się na mnie rzuci z pretensjami- pójdziemy z wami do tego bunkra tylko najpierw Valerie musi dojść do siebie- mówiąc to wstałam i poszłam nabrać wody dla brunetki.

' target='_blank'>
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 16:51
Bernard zdziwił się bardzo pytaniem o tym czy ktoś go kiedyś ugryzł ale nie to go zmartwiło tylko to, że kobieta odpowiedziała mu pytaniem na pytanie. Ugryzł się jednak w język przed powiedzeniem czegoś mało miłego i oznajmił: Kiedyś jakieś dziecko próbowało mnie ugryźć ale mu się nie udało. Droga Camilo, jednak nie odpowiedziałaś mi co ty robiłaś przed katastrofą? - Bernard dalej drążył temat gdyż brak odpowiedzi go zaintrygował i pragnął się czegoś dowiedzieć o innych rozbitkach.

Wyślij Prywatną Wiadomość
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 08-10-2011 16:59
- W porządku - odpowiedziałem, po czym usiadłem na trawie spoglądając na wodospad. Valerii nie wyglądała najlepiej. Na dodatek jeszcze ten opatrunek na głowie. Miałem nadzieje, że szybko dojdzie do siebie i wtedy powie nam co tak naprawdę się tu wydarzyło...

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 17:11
Siedziałam na ziemi, drżąc, mając kolana podciągnięte pod brodę. Tępym spojrzeniem wpatrywałam się przed siebie.
-Nie jestem Lili.- powiedziałam nagle i podniosłam głowę. Przede mną siedział Morten. -Gdzie jest Melanie?- zapytałam. Nie wiedziałam, dlaczego nazwałam tak Shosannę. Gdzieś w myślach tkwiło mi zdanie: to ja. Melanie.

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.

Edytowane przez agusia dnia 08-10-2011 17:11
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 08-10-2011 17:18
Spoglądałem na wodospad kiedy nagle Valerii przemówiła. - Jaka Melanie? - zapytałem kierując swój wzrok na twarz dziewczyny. To było kluczowe zdanie, które potwierdzało moje dotychczasowe domysły. A może po prostu jeszcze nie była świadoma swoich słów? W takim stanie mogła powiedzieć cokolwiek. Nie wiedziałem, co o tym myśleć, ale to było zastanawiające. - Melanie... a właściwie Shossana poszła po wodę dla ciebie - odparłem po chwili ze sztucznym uśmiechem na twarzy.

Edytowane przez Flaku dnia 08-10-2011 17:20
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 17:25
Pokręciłam głową. Umysł rozjaśniał się powoli, mimo że nie byłam w stanie powiedzieć, co działo się ze mną przez ostatnich kilka godzin. Kończyny strasznie mi cierpły, więc wstałam i próbowałam je rozchodzić, jednak zbyt mnie mdliło, żeby ustać. Usiadłam więc z powrotem, opierając czoło o dłoń.
-Boli mnie głowa...- mruknęłam cicho.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 08-10-2011 17:28
- Co się stało? Ona chciała ci coś zrobić? - zacząłem wypytywać dziewczynę. Chciałem się czegoś dowiedzieć za nim Shossana wróci.

Edytowane przez Flaku dnia 08-10-2011 17:29
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 17:33
-Nie pamiętam.- powiedziałam szczerze. -Chyba... Chyba się kąpałam. Nie wiem, czy ona była ze mną. Pamiętam krew na skale. Zdaje się, że moją krew. Jeszcze kojarzę, jak połykamy grzyby. Wszystko zlewa się w jedną całość. Nie jestem w stanie powiedzieć, co było pierwsze, a co ostatnie... I czy wszystko to prawda.

Muminka
Użytkownik

Postać:

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 17:36
- Proszę to dla Ciebie- podałam Valerie delikatnie butelkę z wodą. Wróciłam, a rozmowa nagle ucichła. Czułam wszystkie spojrzenia na sobie. Mój sekret już tak się wewnątrz mnie rozpanoszył, że czułam się jakbym miała zaraz wybuchnąć. Żyłka na szyi zaczęła mi niebezpiecznie drgać, a ręce mimowolnie stały się mokre od potu. Wprawdzie nie słyszałam co Valerie powiedziała Mortenowi, ale wiedziałam co może zaraz nastąpić. Ok, byłam przygotowana na wszystko. Zaraz zaczną mnie torturować w najbardziej wymyślny sposób, a na koniec wrzucą moje ciało na pożarcie rekinom- Jak się czujesz?- starałam się spytać pewnym tonem głosu. Nerwowo założyłam włosy za uszy.

' target='_blank'>
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 17:46
-Dziwnie.- odpowiedziałam prawdomównie. Nie wiedziałam, czy to dziewczyna zrobiła mi krzywdę. Nieświadomie przysunęłam się bliżej Mortena, któremu ufałam od początku, od samego rozbicia i wiedziałam, że ten mężczyzna jest w stanie mnie obronić, jeśli będzie taka potrzeba. Z lekkim dystansem spytałam:
-Dużo ich zjadłam?

Muminka
Użytkownik

Postać:

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 18:03
- Hmmm... ja zjadłam chyba 3... to Ty jakoś 5 bodajże albo 6... nie jestem pewna- mówiłam powoli, zastanawiając się w międzyczasie. Zauważyłam jak Valerie przysunęła się do Mortena. Świetnie, to już moje ostatnie minuty- pomyślałam, przełykając głośno ślinę. Tyle żeby nie posądzali mnie, że to ja zrobiłam krzywdę brunetce. Wszystko wszystkim, Inną jestem ale nikomu nie zrobiłam krzywdy, a nawet im pomogłam. Sytuacja robiła się coraz bardziej napięta, atmosfera ciążyła nad nami niemiłosiernie, a i mi zaczynało się coraz ciężej oddychać.

' target='_blank'>
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 08-10-2011 18:19
Kątem oka spojrzałem na Valerii, która zbliżyła się nieco do mnie. Cały czas jednak patrzyłem na blondynkę i uważnie słuchałem tego co mówiła. Była dziwnie zdenerwowana. Jakby czegoś się obawiała. Każdy jej ruch, każde słowo, każdy gest co raz bardziej utwierdzały mnie w przekonaniu, że coś ma na sumieniu. - Jeśli wszystko już w porządku to chodźmy szukać tego bunkra - zmieniłem nagle temat spoglądając na stojącą kilka metrów dalej Jennifer.

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 18:54
-Jakiego bunkra?- zaciekawiłam się i otworzyłam butelkę wody. Łapczywie wypiłam kilka łyków i wyciągnęłam pojemnik w stronę towarzyszów, by i oni się napili.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 08-10-2011 18:59
Pokiwałem przecząco głową, gdy Valerii poczęstowała nas wodą, po czym zdecydowanym ruchem wstałem. - Podobno gdzieś koło strumyka jest wejście do podziemnego bunkra, który pomoże nam wydostać się z tej wyspy - wyjaśniłem krótko.

Edytowane przez Flaku dnia 08-10-2011 18:59
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 19:02
-Chodźmy więc.- zgodziłam się i podniosłam. Mdłości ciągle mi dokuczały, więc żeby nie zakręciło mi się w głowie, złapałam się drzewa. Na moment przed oczyma wystąpiły mroczki, jednak zniknęły po chwili i byłam gotowa do marszu. Żeby dodatkowo wzmocnić swoje siły zerwałam z rosnącego obok bananowca jeden kiść owoców i zjadłam szybko trzy, rzucając skórki za siebie.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 08-10-2011 19:07
- Na pewno wszystko w porządku? - zapytałem patrząc na niepewnie stąpającą dziewczynę.

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 19:11
-Spokojnie. Od kilku halucynków nikt jeszcze nie umarł... Tak mi się przynajmniej zdaje.- uśmiechnęłam się lekko i poszłam pewnym już krokiem w kierunku wodospadu. Jak się okazało, na kamieniu pośrodku wciąż widać było mokrą plamę mojej krwi. Wzdrygnęłam się na ten widok.
-Mamy go obejść? Czy jak?- spytałam zastanawiając się, jak trafimy do bunkra.

mremka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 20:00
Camila usiadła po turecku i oparła dłonie na kolanach.
- Skończyłam szkołę i wybierałam się na studia. Planowałam farmację, albo chemię. Rozważałam też coś zupełnie innego i brałam pod uwagę studia na akademii muzycznej. Jak widzisz - nie jestem zbyt zdecydowana. - odpowiedziała mężczyźnie. - Mam pytanie Bernardzie...nie przeszkadza ci ze taka gówniara mówi ci emmm panu na ty?

z24 Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 08-10-2011 20:05
Bernard z uwagą słuchał co mówi Camila i przypominała mu pewną dziewczynę imieniem Agnieszka ale nie o tym mowa w tym poście bo Bernard po chwili usłyszał dalszą część wypowiedzi Camili: Mów do mnie na ty. - powiedział Bernard po czym dodał: Inni ludzie w tym pacjenci też mi mówią na ty ponieważ to uspokaja w stresujących sytuacjach gdyż takie mówienie na ty sugeruje, że się kogoś nawet dobrze zna. Tak więc moja droga, możesz do mnie mówić po imieniu.

Wyślij Prywatną Wiadomość
Strona 54 z 74 << < 51 52 53 54 55 56 57 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum