Data urodzenia: 20 I 1948 r.
Pochodzenie: Sacramento, California, USA
Krótki opis: Walter White jest 54-letnim chemikiem z wykształcenia. Chemię opanował do perfekcji, wielokrotnie zdobywając nagrody w tej dziedzinie. Niestety, w życiu mu się nie powiodło. Założył co prawda rodzinę wraz ze swoją żoną, Skyler i posiada syna, Waltera Juniora. Niestety, jego syn zachorował na mózgowe porażenie dziecięce, przez co musi chodzić o kulach, ma problemy z wymową i nie jest w 100% sprawny.
W roku 1998, Walter pracujący jako ignorowany przez uczniów nauczyciel chemii w liceum, dorabiając sobie w myjni samochodowej, zachorował na raka płuc. Diagnoza wróżyła mu szybką śmierć. Małe zarobki, nieszczęśliwa rodzina i jego własna depresja spowodowała, że postanowił zakończyć swoje życie, zapewniając rodzinie dobry byt. Wykorzystał więc swoje chemiczne umiejętności do produkcji czystej metaamfetaminy wraz ze swoim byłym uczniem, Jesee'm Pinkmanem.
Niestety, decyzja ta, oprócz pieniędzy, przysporzyła mu sporo kłopotów. Wielokrotnie był zmuszony do popełnienia morderstwa, pośrednio był winny katastrofie samolotu, w której zginęło ponad 100 osób, wciągnął swoją żonę w brudne interesy, a także spowodował kalectwo swojego szwagra, gdyż ten, jako agent wydziału antynarkotykowgo, był na jego tropie.
Gdy rak się cofnął, Walter musiał znaleźć sposób na przetrwanie, walcząc między innymi z kartelem narkotykowym. W tym celu poleciał do Australii, aby "upolować" jednego z jego liderów, Don Eladio. Za nim jednak poleciał jego szwagier w misji służbowej, nie będąc świadomy prawdziwej osobowości tego, kogo szuka. Gdy Walter się o tym dowiedział, szybko postanowił wrócić do Ameryki, aby kontynuować brudne życie..
Preferowany obóz: Plażowicze
Chęć gry NPC: niet
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.