Autor |
Elodie Rachelle Verlaine |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2011 19:59 |
|
|
Elodie Rachelle Verlaine
Liv Tyler
Data urodzenia: 12 kwietnia 1974r.
Miejsce zamieszkania: Paryż.
Opis: Elodie urodziła się w stolicy Francji jako córka słynnych chirurgów Marion i Jeana Verlaine. Przyszła na świat jako druga, jedynie pięć minut po swojej siostrze bliźniaczce, Lucy. El już od najmłodszych lat wykazywała niesamowite zdolności artystyczne, o czym świadczyły jej liczne rysunki, a nawet wiersze. Osobą, która rozumiała ją najlepiej była jej siostra i to właśnie ona wciąż uświadamiała jej, że powinna w życiu robić to, co naprawdę kocha. Niestety rodzice nie zdawali sobie sprawy z jej niezwykłych talentów i według rodzinnej tradycji posłali ją na studia medyczne. Elodie nie chcąc ich zawieść na jakiś czas rzuciła pisanie, by całkowicie poświęcić się medycynie. Kilka lat później stała się jednym ze słynniejszych kardiochirurgów w kraju i wydawałoby się, że niczego w życiu jej nie brakuje. Miała pieniądze, własny dom, dobrą pracę, ale wciąż miała wrażenie, że to zupełnie jej nie uszczęśliwia. Cechowała ją niezwykła empatia, miłość do ludzi i wrażliwość, dlatego patrzenie na ludzkie cierpienie sprawiało jej niemal fizyczny ból. Siostra, w przeciwieństwie do niej oddała się temu co kochała, czyli fotografii. Wciąż starała się otworzyć jej oczy, pokazać ten lepszy świat, w którym będzie mogła być szczęśliwa. El pisała wprawdzie czasem jakieś małe opowiadania do szuflady, ale na tym kończyły się jej pisarskie przygody. Doskonale zdawała sobie sprawę z tego, że nie może tak po prostu rzucić pracy dla, jak to sama określała "marzeń z dzieciństwa". Wszystko zaczęło burzyć się jeszcze bardziej, kiedy okazało się, że Lucy ma ciężką wadę serca i to właśnie ona- Elodie- ma otrzymać jej przypadek. Kobieta zupełnie nie potrafiła poradzić się z tą sytuacją, wiedziała bowiem jako znakomity chirurg, że jej siostra musi dostać się na listę przeszczepów i jej szanse na przeżycie czasu oczekiwania są niewielkie. Lucy, zgodnie z wizjami El zmarła tuż przed otrzymaniem nowego serca na niezwykle ciężki atak. Niczego nie dało się zrobić i chociaż Elodie podświadomie to wiedziała, bo przecież rodzina wpajała jej to do głowy przez kolejne lata, czuła się winna śmierci ukochanej osoby. Zaraz po pogrzebie popadła w depresję i przestała chodzić do pracy, wskutek czego straciła posadę(choć jak przekazał jej rodzicom szef chirurgii "miejsce w pracy będzie wciąż na nią czekało". Zamknęła się w sobie, odseparowała od ludzi i zaczęła pisać wiersze o śmierci i nadziei. Tylko to pozwalało zapomnieć jej na chwilę o potwornym poczuciu winy. Dwa lata później niespodziewanie otrzymała wezwanie do niezwykle ciekawego przypadku medycznego w Sydney. Kierując się dziwnym impulsem i starając się jakoś wyjść na prostą przyjęła wezwanie i niedługo po tym udała się samolotem do Australii. Tam okazało się jednak, że ów przypadek powiązany był z bardzo rzadką i niemal nieuleczalną chorobą serca. Elodie po kilku dniach pracy znów powróciła do dawnego stanu i tym razem- podążając za radą ukochanej bliźniaczki- rzuciła chirurgię na dobre i postanowiła zacząć zupełnie nowe życie w Los Angeles, wykupujac bilety na lot Oceanic815.
[center]Preferowany oboz: Plażowicze
Ciekawy opis postaci. Witamy w grze! Postać zaakceptowana.
L.
Edytowane przez Andzia dnia 23-09-2011 15:55 |
|
Autor |
RE: Elodie Rachelle Verlaine |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2011 20:05 |
|
|
kolejna osoba, która chce do Plażowiczów, dobrze do tego będzie to Arwena
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2011 20:09 |
|
|
przez to połowa plażowiczów wyląduje chyba gdzieś indziej
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2011 20:11 |
|
|
Andzia wróciła
Hi hi Ładne imię |
|
Autor |
Furfon
Użytkownik
Postać: Helena
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 07-09-2011 20:12 |
|
|
Lion napisał/a:
przez to połowa plażowiczów wyląduje chyba gdzieś indziej
nie mów tak...
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-09-2011 19:35 |
|
|
Pewnie tak będzie, Furfon ja tylko chciałam napisać, że jednak rezygnuję w ogóle z NPC bo to dla mnie za dużo |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-09-2011 19:52 |
|
|
Andzia napisał/a:
Miejsce zamieszkania: Paryż.
Kilka lat później stała się jednym ze słynniejszych kardiochirurgów w kraju i wydawałoby się, że niczego w życiu jej nie brakuje.
Muminka napisał/a:
Pochodzenie: Paryż, Francja
Została głównym rezydentem kardiochirurgi.
Melanie przejęła jednocześnie obowiązki ordynatora kardiochirurgi. Dr Boisselier stawała się coraz sławniejsza, ludzie z poważnymi przypadkami zaczęli zjeżdżać do niej z całej Europy.
LOL
' target='_blank'>
Edytowane przez Muminka dnia 10-09-2011 19:53 |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-09-2011 20:10 |
|
|
Muminka, jak przeczytałam Twój opis, to też zrobiłam taką minę Mogę cię zapewnić, że najpierw napisałam to w wordzie na laptopie, a potem przeniosłam na komputer, nie przeczytawszy jeszcze Twojego opisu, więc to po prostu zbieg okoliczności może się okaże, że pracowały w tym samym szpitalu |
|
Autor |
Muminka
Użytkownik
Postać: Unnur Þorbjörg Gunnarsdóttir
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-09-2011 21:01 |
|
|
spoczi jak bede Inną to Cie bede torturować hie hie