Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 01:10:34 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 2
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 40 z 135 << < 37 38 39 40 41 42 43 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 17:21
Eliot słysząc krzyk ruszyła w kierunku skrytki zostawiając swoją papaję. Przez ostatnie kilka postów na miejsce dotarły już inne osoby, ale dziewczyna nie zwróciła na nie większej uwagi. Zaciekawiona co kryje w sobie kryjówka weszła do środka i ogarnęła wzrokiem ogromną ilość zapasów. Nie miała już ochoty na jedzenie, więc postanowiła się czegoś napić. Na półkach znajdował się tylko rum, ale rudowłosa przeglądała je w poszukiwaniu czegoś innego. Dzbanek z herbatą! - w końcu trafiła na to czego szukała. Nalała zimny, najprawdopodobniej zaparzony już jakiś czas temu napój do wcześniej znalezionego kubka po czym poszła w kierunku plaży. Usiadła pod palmą i popijając herbatkę obserwowała morze.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 17:24
Hectorowi nie bardzo się spodobał pomysł pełnienia funkcji, jaką powierzył mu Bernard. Zaczął się zastanawiać, co będzie dla niego lepsze, w końcu to trochę trudna decyzja. - Wiem! Ty! - powiedział, wskazując na Bernarda - Odbieram Ci władzę na wyspie i tytuł gubernatora i przekazuję je Jackowi! - powiedział, uradowany z siebie. To była najlepsza decyzja, jaką mógł podjąć.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 17:29
Bernard gdy usłyszał słowa Barbarossy odpowiedział tylko: Kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera. Po tych słowach udał obrażonego lecz dalej jadł sobie spokojnie obok dwóch kapitanów bez okrętu gdyż tak na prawdę nie lubił decydować za innych i nie lubił być władcą.

Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 18:23
-Zgadzam się - powiedział Sparrow głośno w stylu Liona na słowa Hectora. Jack pomyślał, że jednak czasami Barbossa myśli i to dobrze, nie tak jak Jack Sparrow ale jeśli będzie trenował intensywnie każdego dnia to może będzie myślał dwa razy lepiej niż obecnie, co oznacza, że i tak będzie wtedy myślał dwa razy gorzej od Jacka. Jack na chwilę przestał myśleć o toku myślenia swojego i Barbossy, gdyż nagle dostrzegł podstęp w słowach pirata.
-Masz na myśli mnie? Nie tamtego śmierdziela Jacka z brodą lub swoją małą wredną małpkę? To muszę być ja, nie ma wyjścia... ostatnie słowa powiedział sam do siebie, Barbossa chyba aż tak go nie lubi, by poniżyć go wybierając małpę.

Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 18:40
Hector uśmiechnął się, ukazując swoje czarne zęby. - Jack, stary druhu, pamiętasz jak na Isla de Muerta mnie zastrzeliłeś i zabrałeś mi 'Perłę'? Albo to, jak zamiast mnie, wybrałeś jakąś dziewkę na pierwszego oficera? Jack, problem jest w tym, że jesteś bardzo problemowym piratem, który stwarza sobie problemy, nawet nie wiedząc, że je sobie stwarza, ale gdy przychodzi co do czego, to nagle wszystkie problemy uderzają w Ciebie, tworząc kolejny problem, nad którym musisz poważnie się zastanowić, by nie robić więcej problemów. Jak się zastanowisz i rozwiążesz swoje wszystkie problemy, wtedy Jack - tu wskazał na małpkę siedzącą na ramieniu - da Ci kolejny problem do rozwiązania, bowiem dalej będziesz problemowym człowiekiem, a problemowi ludzie nigdy nie przestaną mieć problemów. Jednym słowem zabieraj swoje pijackie dupsko z mojej wyspy.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 19:47
Pierwszą odpowiedzią na słowa Barbarossy była tylko głośna czkawka Bernard, którą zawsze miał po wypiciu alkoholu jakim był niewątpliwie rum. By jednak nie przeszkadzać starał się powstrzymać swoją słabość. To mu jednak marnie wychodziło przez co wokół dało się słyszeć głośne czkanie Bernarda.

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 19:54
Denzil przysłuchiwał się rozmowie mężczyzn i chciał ich jakoś uspokoić.
- Panowie, napijmy się i zapomnijmy tymczasowo o takich pierdołach.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 20:14
Na drugiej radzie odpadł Kratos16, Anja Rubik oraz Nina. Możecie oczywiście dalej graćsmiley
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:07
Jack z wrażenia zaczął się drapać po głowie, Barbossa jak zawsze łgał i rzucał oszczerstwa, niczego innego nie potrafił(no może poza zdradzaniem swojego kapitania i irytowanie Jacka Sparrowa)
-Zastrzeliłem cię bo ty chciałeś mnie zastrzelić, więc jestem w tym wypadku usprawiedliwiony. Perła była, jest ale w tej chwili bo ktoś inni ją ma, no i będzie w przyszłości tylko moja! - najpierw musiał sprostować te kłamstwa, żeby postronni słuchacze znali prawdziwą(czyli wg. Sparrowa) prawdę. Odetchnął mocno, w międzyczasie mógł słuchać rytmicznego czkania Bernarda, które umilało im rozmowę. - -Problemy? Przestań kłamać Hectorze, ja nie mam problemów, nie stwarzam ich świadomie czy to nieświadomie, to ty masz! Jesteś problemem dla samego siebie, ot co! - z braku argumentów do obrony swojej pirackiej godności oskarżył Barbossę, nie miał zamiaru posłuchać się go i wynieść się z wyspy. Może to jest twoja wyspa, twój piasek i palmy, ale mój jest rum i żarcie! To moje zapasy!

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:14
Słuchając dyskusji Barbarossy i Sparrowa Bernard w przerwie między jednym a drugim czknięciem postanowił się odezwać: Moi mili, ale o co wy się w ogóle spieracie? Obaj nie macie żadnego statku, obaj jesteście tutaj nie mając prawie nic no i obaj gadacie tylko o przeszłości. - Po tych słowach wyraźnie już podpity Bernard wziął obu kapitanów pod ramię i powiedział trzymając ich mocno: Moi drodzy, teraz się pogódźcie proszę i napijcie się ze mną rumu. Po tym zdaniu podał wyciągnął butelkę na zgodę.

Edytowane przez adi1991 dnia 19-07-2011 21:14
Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:24
Sparrow o mało nie wyprowadził Hectora z równowagi. - Bredzisz, Jack! Straciłeś 'Perłę", bo jesteś żałosnym kapitanem! I wiesz co?! Zapasy tez są moje skoro wyspa należy do mnie! A tak w ogóle to powinieneś być mi wdzięczny, bo gdyby nie ja, to dalej byś siedział w luku Davy'ego Jonesa! - powiedział oburzony Barbossa, założył ręce i odwrócił się do Jacka plecami.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:32
Kiedy usłyszałem słowa Juanity, a potem krzyk jakiegoś narwańca, zacząłem się znowu śmiać. - Hej, wygląda na to, że życzenie Ci się spełniło! - powiedziałem wesoło i podałem jej rękę. - To jak dzisiaj się upijamy? Na smutno, czy wesoło?
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:39
- Na wesoło, w końcu czym jest życie bez zabawy! - odpowiedziała i chwyciła rękę Jacoba. Z jego pomocą, podniosła się z ziemi i ruszyli w stronę skrytki z zapasami. Juanita wzięła 2 butelki rumu i wyszła z powrotem z bunkra. - Prawa, czy lewa? - spytała Jacoba, chowając za sobą butelki z rumem.
Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:44
// Kto to Anja Rubik? smiley

Widząc ludzi rozkoszujących się rumem, zbliżyłam się do drzewa klucza i zabrałam kilka butelek. Odchodząc w kierunku Jaspera, zobaczyłam Rose i Seana. Uśmiechnęłam się do nich przyjacielsko i ruszyłam do mego towarzysza przygód. Zostawiłam tam dwie butelki, by się zbytnio nie upił i zdecydowałam się na krótki spacer po brzegu plaży. Idąc rozkoszowałam się dźwiękami morza, wiatru i wesołych pokrzykiwań przy ognisku.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:46
Pokręciłem głową, uniosłem brwi i szybko objąłem ją w pasie. Mógłbym przysiąc, że wstrzymała oddech, ale nie myślałem teraz o tym. Jednym ruchem wyrwałem jej butelki z ręki, po czym bez słowa odszedłem od skrytki. Po pewnym czasie zatrzymałem się. - Idziesz? Spokojnie, nie upiję Cię.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 21:58
- Ty mnie? Żartujesz, mówiłam Ci, że mam mocną głowę - odpowiedziała i ruszyła za Kingiem. Pod stopami czuła miękki, rozgrzany piasek, wiatr lekko rozwiewał jej włosy. Zbliżał się wieczór, co potwierdzała czerwień zachodzącego słońca. Juanita jeszcze nigdy nie widziała takiego spokojnego morza. Wyjęła korek z butelki, upiła mały łyk i spojrzała na Jacoba. - Masz jakieś konkretne miejsce na myśli, czy idziesz bo idziesz?
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 22:03
- Zobaczymy. - zbyłem Juanitę i zacząłem się rozglądać w poszukiwaniu ładnego miejsca. Uszliśmy spory kawałek od całej grupy, ale dalej było słychać wrzaski niektórych piratów. Wreszcie znalazłem miejsce pod palmą, z widokiem na ocean, w cieniu, do tego wiał tam delikatny wiatr. Poszedłem tam i usiadłem pod drzewem. - Tu może być? - spytałem, spoglądając na dziewczynę.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 22:06
- Masz nosa do odpowiednich miejsc na biwak - usiadła obok niego po turecku, opierając się o palmę. Pociągnęła długi łyk z butelki. - Chcesz porozmawiać na jakiś konkretny temat, czy to mają być pijańskie wywody?
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 22:14
- Wszystko naraz. Twoje zdrowie. - uniosłem swoją butelkę i pociągnąłem łyka. - No to teraz ciekawe, które pierwsze po butelce zrobi się pijane. - westchnąłem i popatrzyłem w morze. - Wygląda na to, że będziemy tu musieli spędzić jeszcze dużo czasu, zanim nas znajdą.
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 19-07-2011 22:18
Gdy herbatka się skończyła Eliot postanowiła ponownie zajrzeć do skrytki z zapasami. Wzięła coś do jedzenia i, nie wiedząc co znajduje się w zakurzonych butelkach, sięgnęła po rum. Wróciła na swoje miejsce na plaży, wygodnie usiadła opierając się o palmę i wzięła pierwszy łyk.
- Fuj! - skrzywiła się, ale przełknęła trunek. Eliot rzadko piła, czasem zdarzało jej się wypić kilka kieliszków wina, ale rumu nie miała w ustach nigdy. Mimo okropnego smaku wzięła kolejny łyk.
Strona 40 z 135 << < 37 38 39 40 41 42 43 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum