Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Października 31 2024 23:49:39 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 37 z 135 << < 34 35 36 37 38 39 40 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:17
Po zjedzeniu papai od Jamesa zapadłam w lekkie otępienie, dlatego kiedy z półsnu wyrwał mnie dziwnie znajomy głos wzdrygnęłam się lekko, jakby przebudzona. Tych rudych włosów nie dało się zapomnieć. Dziewczyna, która zadała mi pytanie była tą, którą uratowałam wcześniej z macek Davy'ego Jonesa. Posłałam Eliot nieśmiały uśmiech. - Płyniemy na tą małą wysepkę, o tam. - wskazałam palcem niewielki punkcik majaczący w oddali. ...z powodu... Krakena? To taki potwór, który żyje w morzu. Wcześniej piraci nas zamknęli, ale uwolnił nas jeden z nich. No i Jack Sparrow jest kapitanem statku. - dodałam przyciszonym głosem, rzucając ukradkowe spojrzenie nowemu kapitanowi. - A Ty? Przez ten cały czas byłaś uwięziona?
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:19
- O całowaniu. Takie tematy to chyba codzienność w Anglii, nieprawdaż paniczu? - uśmiechnęła się i poprawiając wilgotne włosy. Ta rozmowa była co najmniej dziwna, ale lepiej gadać o całowaniu, niż o Arcticu.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:23
- Tematem numer jeden zazwyczaj jest polityka. Nuda. - odpowiedziałem, robiąc kwaśną minę. - Jak dla mnie to te wojny do niczego nie prowadzą, ale 'co ja tam wiem' - cytując ojca, zrobiłem cudzysłów palcami.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:28
- Aha, więc wydało się. Jesteś mocny w 'gadaniu, nie w czynach', taa? - tak jak on, zrobiła cudzysłów z rąk i lekko się uśmiechnęła.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:33
- W niczym nie jestem mocny. Ja się tylko dobrze bawię. - uniosłem brwi. Mimo pocałunku dobrze nam się rozmawiało. Kusiło mnie, żeby to powtórzyć, ale tym razem nie skończyłoby się na policzku, a nie chciałem wylądować w wodzie.
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:36
- Potwór? - powtórzyła ze zdziwieniem rudowłosa. Kolejne słowa Laury sprawiły jednak, że nie zastanawiała się nad tym dłużej. Spojrzała w kierunku kapitana... nie wyglądał na zbyt godnego zaufania, ale cóż, w końcu to pirat. - Nie wiem czy uwięziona to dobre słowo, bo gdy się ocknęłam cela była otwarta, ale byłam chyba nieprzytomna. Nic nie pamiętam. - odpowiedziała spoglądając na Laurę.
Edytowane przez Ala dnia 18-07-2011 16:37
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:42
- Tak. Z mackami. - dodałam, wykrzywiając twarz w grymasie obrzydzenia. W moich oczach momentalnie pojawił się niepokój. - Nic nie pamiętasz? Przez kilka dni... po prostu spałaś? - spytałam ostrożnym tonem, tak, żeby przypadkowo jej nie wystraszyć. - Pewnie byłaś zmęczona. Tak naprawdę niewiele się działo, prócz tej całej akcji z Krakenem. Mam nadzieję, że zdążymy dopłynąć na wyspy, choć jak na razie nikogo, a raczej niczego tu nie widzę. - wbiłam wzrok w falującą wodę przed nami. Było tak spokojnie, że trudno było myśleć mi, iż gdzieś na dole znajduje się ta okropna kreatura.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:48
- Na pocieszenie Ci powiem, że jesteś świetny w gadce. Żadna dama nie mogłaby Ci się oprzeć, naprawdę. - powiedziała, ale nie dlatego, żeby zrobić przyjemność Jacobowi, ale dlatego, bo nie miała co odpowiedzieć i tylko to nasuwało jej się do głowy. Z nudów zaczęła kręcić młynka.
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:55
- Czyli coś podobnego do Davy'ego Jonesa, tylko większego? - zapytała z przerażeniem w głosie. - Masakra. - dodała po chwili. - Zupełnie nic. Ostatnie co pamiętam, to moment w którym stałam na statku komodora i wybuch. - odpowiedziała na kolejne pytanie Laury. - Możliwe, że dostałam czymś w głowę i ktoś pomógł wyjść mi z wody, a potem piraci zamknęli mnie w celi. - powiedziała. Ta wersja zdarzeń wydawała jej się prawdopodobna.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 16:57
Bernard tymczasem spał. Tyle to trwało, że aż go w plecach zaczęło rwać przez co nie mógł się ruszyć z miejsca.

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 17:02
- Jedna się opiera. - mruknąłem prawie niedosłyszalnie. Cały czas wiosłowałem, a wyspa była coraz bliżej. Zastanawiałem się, czy naprawdę woli macki Davy'ego Jonesa ode mnie.
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 18-07-2011 17:45
W szalupie czasu na odpoczynek nie było więc po chwilowym zawieszeniu się złapałem za wiosła i zacząłem leniwie wiosłować. Nie oglądałem się za siebie bo statek to nie było coś, co z żalem opuszczałem. Chociaż jakiś tam sentyment został. Bardziej byłem wpatrzony w oddaloną wysepkę. Zastanawiałem się czy to jest właśnie ta wyspa, gdzie spotkałem Jacoba i Richarda. - Wierzysz w tego Krakena? - zapytałem Rose z uśmiechem niedowierzania.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 19:08
- Oczywiście, że wierzę. - Powiedziałam z oburzeniem, po czym spojrzałam na niego. Przez jakiś czas jeszcze odwracałam wzrok patrząc na przemian: statek, On, wyspa. Czułam jak serce zaczyna bić mi coraz mocniej, jakby czuło, że ma się wydarzyć coś strasznego. Jakbym przeczuwała niebezpieczeństwo, mimo tego, że woda była spokojna.
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 18-07-2011 19:24
- Heh. - zaśmiałem się trochę bezczelnie. Ogólnie śmieszyło mnie te przerażenie panujące w szalupach. Każdy wiosłował w stronę wysepki jakby od tego zależało czy przeżyjemy. Może tak faktycznie było? Mnie jednak nie chciało się w to wierzyć, ale bez sensu było przeciwstawianie się grupie więc płynąłem z resztą. - Coś się dzieje? - zapytałem po chwili Rose, już poważniej.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 19:37
Zaśmiałam się cicho, słysząc to porównanie. - Taak, można tak to określić. Nie wiem w zasadzie jak on wygląda. Mama opowiadała mi o nim, kiedy byłam mała. - przed oczami momentalnie stanął mi obraz uśmiechającej się do mnie matki. Potrząsnęłam gwałtownie głową, by odpędzić natrętne myśli. - To możliwe... ale teraz nic Ci nie jest, prawda? Nie boli cię głowa, prawda? - spytałam z nutką zmartwienia w głosie. Dziewczyna wydawała mi się zupełnie inna od tych wszystkich bogatych. Była naturalna.

// Chciałam tylko napisać, że nie będzie mnie trzy dni, do piątku, najdłużej soboty(szpital -.-), więc... nie róbcie nic dziwnego z moimi postaciami, szczególnie zwracam się do Carmelki Nie wykończ mi tam Eliasa, złotkosmiley Do napisaniasmiley
Edytowane przez Andzia dnia 18-07-2011 20:38
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 20:49
- Nie, nic. - Powiedziałam szczerze próbując opanować chęć spojrzenia na statek, który jeszcze pewnie był w tym samym miejscu, w którym ostatnio. Spojrzałam Seanowi w oczy. - Po prostu czuję, że coś jest nie tak. - Powiedziałam nieco rozbawiona. Nie wiedziałam skąd bierze się moje przeczucie, ale po prostu to czułam. Jakby zapach Krakena unosił się w powietrzu. - Ale to nic. Przecież jesteśmy bezpieczni. - Uśmiechnęłam się niepewnie.
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 18-07-2011 21:03
Tym razem nie szukałem już sposobu na ucieczkę wzroku i zatrzymałem spojrzenie na oczach Rose. - Na pewno nic nam nie grozi. Wszystko będzie dobrze. Dopłyniemy na tę wyspę i nikt już nie będzie pamiętał o tym Krakenie. - powiedziałem z uśmiechem, chcąc przekazać trochę swojego optymizmu Rose. - Myślałem ostatnio o tym co się zdarzyło po tym jak się poznaliśmy... - zacząłem po dłużej chwili milczenia.

Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 21:05
- Wszystko jest w porządku. Jestem tylko trochę głodna. - jakby na potwierdzenie tych słów zaburczało jej w brzuchu. - To miłe z twojej strony, że pytasz. - mówiąc to uśmiechnęła się. Dawno nikt się o nią nie martwił. Właściwie nikt nigdy się o nią martwił. Rodzice byli zawsze zbyt zajęci i nawet jej matka zazwyczaj wyręczała się służącymi. Potem zaginęli, a Eliot z czasem uświadamiała sobie, że jednak, mimo wszystko ich kochała. A przyjaciele? Rudowłosa nie miała prawdziwych przyjaciół. Kilku dam, z którymi trzy w tygodniu wieczorami plotkowała przy kawie nie sposób było tak nazwać. Spotkania zawsze były sztywne. Przy Laurze Eliot czuła się inaczej... swobodnie. Mimo niepewnej przyszłości cieszyła się, że tu jest. Wreszcie w jej życiu coś się zaczęło dziać.
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-07-2011 21:09
Chyba miał rację. Niepotrzebnie się zamartwiałam. To, co było dla mnie cenne siedziało bezpiecznie, nie było się o co martwić. Jego spojrzenie uspokajało i koiło moje zszarpane nerwy. Położyłam łokcie na udach, oparłam głowę o dłonie i spojrzałam z dołu w jego oczy wysoko podnosząc rzęsy. - Oh, doprawdy? I co myślisz? - Spytałam z lekkim uśmiechem.
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 18-07-2011 21:28
Przestałem na chwilę wiosłować i również oparłem głowę na dłoni, patrząc na Rose z lekkim uśmiechem. - Myślę, że było bardzo fajnie. - powiedziałem niejako automatycznie, zapominając o tym, że miałem zamiar poważnie o tym porozmawiać. Ale widząc wesołą twarz Light, taki sam nastrój udzielał się i mi. - A Ty co sądzisz? Żałujesz, że to się wtedy tak potoczyło? - zapytałem cicho, by inne osoby w szalupie nie słyszały rozmowy.

Strona 37 z 135 << < 34 35 36 37 38 39 40 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum