Autor |
RE: Morze Karaibskie |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:00 |
|
|
- Witam - odpowiedział z grzeczności Davy, rzucając Jamesowi mackowate spojrzenie.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:02 |
|
|
James obawiał się, że Jones zacznie telepać maskami co pewnie doprowadziłoby go do zawału i wypadnięcia z łódki. Będzie musiał się starać nie dawać mu ku temu powodów.
- Ładna pogoda dzisiaj, nieprawdaż? |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:04 |
|
|
Jako, że Bernard nie wiedział co to Kraken udał się do swojej kajuty na spoczynek by poczekać aż wszyscy niepotrzebni ludzie opuszczą statek.
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:06 |
|
|
- Ładna - odpowiedział skrzywiony Jones. Gadanie Jamesa zaczęło go już lekko denerwować. Miał aż ochotę zatrzepotać mackami przed jego twarzą, jednak się powstrzymał.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:08 |
|
|
James przestał gadać, bo Davy był lekko poirytowany, a nie chciał trzepotania... |
|
Autor |
Walder Frey
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:14 |
|
|
Marion całkowicie zaskoczyła Freya. Nie był przygotowany na kolejną dawkę takich emocji. Dziewczynie nie przeszkadzało to najwyraźniej, ani nawet to, ze spał sobie w najlepsze, gdy ona się z nim zabawiała.
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:14 |
|
|
Davy zaczął się powoli uspokajać, gdy James się zamknął. Teraz tylko oczekiwał na resztę, chociaż prawdę mówiąc wolałby już płynąć.
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:19 |
|
|
Lily nie spodziewała się żadnego Krakena. Nadal była nieprzytomna i nie wiedziała, jakie niebezpieczeństwo jej grozi. Miała przyjemny sen o tym, że stary Frey wreszcie wykitował od nadmiaru zabawy z Marion.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Marion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:27 |
|
|
- Ach! Ach! Ach! - z jednej z kajut dało się słyszeć tylko takie dźwięki, które z powodzeniem zagłuszały wszelkie wieści o nadchodzącym niebezpieczeństwie. Marion właśnie bez umiaru używała sobie starego Freya, a Kraken był już co raz bliżej. Dziewczyna była tak pochłonięta swoją pracą, że nawet nie zauważyła, iż Frey jeszcze się nie obudził, a zabawiała się już tu dobre pół godziny.
Edytowane przez Marion dnia 16-07-2011 23:27 |
|
Autor |
Walder Frey
Użytkownik
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:30 |
|
|
Chrap! - wydobyło się nagle z gardła Freya. Mlask mlask. - ćlamkął Walter i spał nadal.
|
|
Autor |
Marion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 23:32 |
|
|
Marion nawet nie zwróciła uwagi na dźwięki wydawane przez Freya. Kontynuowała swoje dzieło z zamkniętymi oczami, wyobrażając sobie, że pieprzy się z samym DiCaprio. |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Postać: Jack Sparrow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 03:17 |
|
|
Łódka, na której siedział wystraszony obecną sytuacją kapitan Jack Sparrow i jego kompania uderzyła o łódkę, gdzie siedział śpiący Davy Jones oraz... James Norrington.
-Do abordażu! - krzyknął Sparrow budząc swoich śpiących towarzyszy, mimo zagrożenia jakim było przybycie krakena nawyki pirata nadal w nim były. Wziął wiosło i skoczył na wrogą łódkę. Tak sądził...
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 03:22 |
|
|
- Nie szalej, koleś - skwitował ze spokojem tę sytuację James. |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Postać: Jack Sparrow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 03:26 |
|
|
-Dawaj rum! - zażądał kapitan Sparrow od bardzo spokojnego i wyluzowanego Norringtona, zbyt długo przebywał w towarzystwie Mercera, który siedział razem z innymi(czyli z NPC Furfona i Liona) na łodzi. Sparrow i Norrington nie mieli pojęcia, że tak dużo osób zostało na okręcie, nie mieli też pojęcia, że jest tam jeszcze jedna szalupa ratunkowa, i może te osoby skorzystają z niej.
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 04:41 |
|
|
Louise sobie usiadła do trzeciej szalupy.
Sykes widząc co się dzieje, złapał Elise za dłoń i ruszył w stronę ostatniej szalupy. Czekali jeszcze na resztę i powoli mieli zamiar odpływać..
/a ja z góry przepraszam za moją nieobecność w następnym tygodniu. Karolina przyjedzie, więc chciałabym z nią spędzić czas, postaram się jednak wchodzić. Zależy mi na tej edycji, bardzo. Proszę o wyrozumiałość i dziękuję za immunitet na tej radzie MG/
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Kratos 16
Użytkownik
Postać: Michael Dawson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 10:03 |
|
|
Nestor usłyszawszy że wszyscy pobiegli w stronę szalup ruszył z nimi, miał szczęście bo została jeszcze jedna, ale siedział tam Davy Jones. Nestor uspokoił się i wsiadł lekko dygocąc do szalupy jak najdalej od Davyego.
See you in another life brother |
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 10:40 |
|
|
A Bernard spał sobie w swojej kajucie czując, że już niedługo jego życie się odmieni. Miał nadzieję, że ta cała hołota opuści statek i będzie on tylko dla Bernarda i jeszcze kilku osób. Już nie mógł się doczekać aż stanie się kimś ważnym na statku.
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 11:44 |
|
|
Juanita nie zauważyła, jak Jacob rzuca fochem. Usiadła w szalupie, chwyciła się już wioseł i zaczęła powoli oddalać się od statku. Wpatrywała się z zainteresowaniem w Kinga. Naprawdę wierzy, że ta paniusia sobie poradzi? Wątpię, by umiała chociaż zawiązać sama sobie sznurówki. - Pomożesz mi wiosłować, czy raczej nie bardzo? |
|
Autor |
Hector Barbossa
Użytkownik
Postać: Hector Barbossa
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 11:50 |
|
|
Barbossa, zanim wsiadł do szalupy, wysłał swoją małpkę Jacka, by odzyskała jego kapelusz. Gdy nakrycie głowy było już na miejscu, wsiadł do szalupy, gdzie siedziała już Louise. - Wsiadać, hołoto, to ostatnia deska ratunku! - krzyknął, chwytając się za wiosła. Po chwili miejsce w szalupie zajęła blondynka, niejaka "Dzika Stokrotka" i jakiś dzieciak, czyli Julian. - Ktoś jeszcze jest chętny?! |
|
Autor |
Hayden Abreem
Użytkownik
Postać: Hayden Abreem
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 17-07-2011 13:20 |
|
|
Przerażony zamieszaniem panującym na statku, czym prędzej rozejrzałem się za zielonym monstrum ze śmiesznymi uszami, a gdy go znalazłem, rozkazałem mu torować drogę mi i mojej siostrzyce. Wsiedliśmy do ostatniej szalupy, gdzie był już Barbossa, Linda i Louise. Usadziłem Laurę na dziobie łódeczki, a sam usiadłem na przeciw niej i skinąłem głową zielonemu potworowi, w ramach podziękowania. |
|