Autor |
RE: Morze Karaibskie |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:16 |
|
|
- Mam tam iść i się go zapytać? - odpowiedziała z poważną miną, wpatrując się prosto w źrenice Kinga. |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Postać: Jack Sparrow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:18 |
|
|
Kapitan Jack Sparrow nadal stał za sterem, wyrzucił już kolejną butelkę rumu za burtę podczas tego zajęcia. Z daleka, na horyzoncie widział już tę wyspę...
-Szybciej szczury lądowe, macie teraz zwodować szalupy. Zaraz wyruszamy po skarby, jakie się wam nigdy nie śniły. - krzyknął do załogi, która jak zwykle opierdalała się w przeciwieństwie do kapitana Jacka, który musiał pić za dwóch. Musiał na chwilę zostawić ster, by pójść po kolejne zapasy rumu, nie spodziewał się, że w swojej kajucie spotka...
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:21 |
|
|
Miała naprawdę ładne oczy. - Myślałem, że wiesz. Dobra, nieważne. - mruknąłem i szliśmy dalej. Włożyłem nonszalancko ręce do kieszeni, jej chyba to nie przeszkadzało. - Lepiej pomyślmy nad tym, jak się stąd wydostać. |
|
Autor |
Gepard
Użytkownik
Postać: Eleanor
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:24 |
|
|
Jack spotkał tam Kazuyę. Patrzył Kazuya złowrogo, miał na sobie swój zwykły żółty strój narciarski, a na tym mroczny płaszcz z kapturem na głowie. Podszedł do Sparrowa i uścisnął mu dłoń, mówiąc:
- ... - Kazuya nic nie powiedział tylko odszedł i się ukrył. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:29 |
|
|
- Nie chcę Cię martwić, ale jesteśmy na wodach Karaibów i nie ma żadnego lądu. Nic nie możemy zrobić. Poza tym... po co chcesz się wydostać? Jeśli nie odpowiada Ci moje zrzędzenie, powiedz, zaszyję się gdzieś pod pokładem. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:32 |
|
|
Davy podniósł się i ku swojemu zaskoczeniu nie ujrzał już Sparrowa za sterem. - Grrrr - zamruczał pod nosem, po czym zaczął go szukać po pokładzie. - Gdzie jesteś szujo! I tak cię znajdę! - krzyczał.
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:32 |
|
|
Na dłoni kapitana Sparrowa zaczął się pojawiać znak, czarne piętno.
Tej klątwy każdy pirat najbardziej się obawiał w swoim życiu, a Jack miał taki pech, że spotkało go to kolejny raz...
--AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa, szybciej lenie, bo stracimy nasze skarby. Mamy rywali! Do szalup, raz dwa! - krzyczał na cały głos, gdy już wybiegł na pokład, potrącił jednego z piratów, przez co ten nieznany pirat wpadł od razu do wody. Sparrow nie chciał spotkać się z krakenem, musiał czym prędzej udać się na tą bezludną wyspę, gdzie chciał wcześniej wszystkich zostawić na śmierć.
-Cele
Udajcie się do szalup Są tylko 3
Edytowane przez Jack Sparrow dnia 16-07-2011 22:36 |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:35 |
|
|
Nagle Davy ze zdziwieniem ujrzał Jacka, który właśnie wybiegł przerażony na pokład i zaczął krzyczeć, po czym wpadł do wody. - Idiota - mruknął pod nosem Jones, po czym wychylił się za burtę próbując tym samym dostrzec Jacka, a co ważniejsze dowiedzieć się co tym razem kombinuje.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:37 |
|
|
Bernard słysząc tego niby kapitana Sparrowa wcale nie zamierzał wsiadać na szalupę. Miał nadzieję, że razem z tym pijakiem popłyną wszyscy jego zwolennicy dzięki czemu uda mu się namówić innych aby zostawić tą hołotę i odpłynąć z tego miejsca do jakiegoś portu.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:38 |
|
|
- Nie, nie ma takiej potrzeby... - chciałem powiedzieć coś więcej, ale nagle wpadł Sparrow i kazał nam wsiadać do szalup. Z początku nie chciałem iść, ale widząc tych wszystkich piratów opuszczających statek, do tego miejsc nie było wiele... - Chodź, fajnie będzie! - pociągnąłem ją za rękę i stanęliśmy przy burcie. - Pomóc czy poradzisz sobie sama z wejściem? |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
Postać: Ginewra Bloom
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:40 |
|
|
Nagle nasz nowy kapitan, zaczął przeraźliwie wrzeszczeć i kląć. Z rozmachem walnął najbliżej stojącego marynarza, żeby przyspieszyć wchodzenie do szalup. Sparrow był naprawdę przerażony. Czując, ze dzieje się coś dziwnego, podbiegłem szybko do zdezorientowanej Vivanne, przerzuciłem ją przez barki i ruszyłem do Elenore, która stała w kącie równie nieruchomo jak przed chwilą białowłosa. Ze znurzeniem, przerzuciłem ją przez drugie ramię i obie dziewczęta zaniosłem do wolnej szalupy.
- Szybciej ludzie! - popędziłem resztę.
Moc: Wampir |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:41 |
|
|
- Obejdzie się. Zapomniałeś, z kim rozmawiasz? - odpowiedziała z uśmiechem. Zręcznie wskoczyła do szalupy, wyszczerzając się do Jacoba. - Potrafisz to zrobić lepiej? |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:45 |
|
|
- Jasne. - odparłem i jakbym to robił codziennie, wszedłem na szalupę, która nawet nie drgnęła. Uniosłem dumnie brwi, spoglądając na Juanitę i usiadłem obok niej. - A jak to jakiś głupi żart i zaraz wszyscy zaczną wracać na statek, mam to gdzieś i odpływam na tej łódce. |
|
Autor |
Marion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:46 |
|
|
Tymczasem Marion w najlepsze zabawiała się ze starym Freyem, nawet nie słysząc krzyków Sparrowa.
Edytowane przez Marion dnia 16-07-2011 22:46 |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:53 |
|
|
Sparrow wcisnął się do szalupy, gdzie już byli Elanore, Jasper, Vivianne, Jacob i Juanita. Jeszcze było miejsca dla kilku osób, Sparrow zauważył, że już jedna szalupa, pełna osób była zwodowana. Ostatnia trzecia nadal była na okręcie, coś niektórzy nie rozumieli zagrożenia...
-Kraken przybędzie, uciekajcie! - krzyknął do nich Sparrow, stwierdził, że lepiej będzie dla nich, jak będą wiedzieli z kim mają walczyć(a dokładniej to kto ich zje, bo nie mają szans na pokonanie potwora). Z nerwów obgryzał paznokcie i tupał nogą, nie mogli tak powoli uciekać...
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:53 |
|
|
- Nie chcę być nieuprzejma, ale Twoja siostra została sama ze swoim gierojem na statku. Nie masz wyrzutów sumienia? - odpowiedziała, tym razem się nie szczerząc do Jacoba, bowiem co za dużo to nie zdrowo. Zachowała normalny wyraz twarzy, co świadczy o tym, że Arctic nie jest w żadnej ciąży, mimo iż kręci go w kolanach. Tym samym pandowa teoria została obalona. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:54 |
|
|
James Norrington także udał się na szalupę. |
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:56 |
|
|
- Kraken? - pomyślał Jones, słysząc to co z wyraźnym przerażeniem mówił Sparrow. Jack wyglądał na całkiem poważnego, więc Davy zdecydował się skorzystać z ostatniej, wolnej szalupy i bez wahania wszedł na nią. Nawet ktoś taki jak on wolał osobiście nie spotykać się z Krakenem.
Edytowane przez Flaku dnia 16-07-2011 22:57 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:57 |
|
|
Smutny Jacob po obaleniu teorii pandy przez Juanitę powiedział tylko: - Elise sobie poradzi. - i strzelił focha. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 16-07-2011 22:58 |
|
|
Do Jamesa dosiadł się mackowaty.