Autor |
RE: Morze Karaibskie |
Elise
Użytkownik
Postać: Elise King
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 10:28 |
|
|
Obudziłam się na potwornym kacu. Przez moment nie otwierałam oczu, bo podniesienie powiek wydawało mi się po prostu niewykonalne. Ból głowy paraliżował mi ruchy, a mi zrobiło się niedobrze i musiałam stąd iść. Wreszcie dałam radę podnieść się na łóżku i zamrugać kilka razy. Nagle zobaczyłam czyjeś nogi. Przerażona powolutku odwróciłam głowę. O mój Boże. O mój Boże. Aż się cała zatrzęsłam. Usiadłam na łóżku, odwracając się od niego. Próbowałam sobie odtworzyć cokolwiek od chwili, kiedy wypiłam pierwszego łyka, ale nic nie przychodziło mi do głowy. Kilkanaście godzin po prostu wyjętych z życiorysu! Przecież przez ten czas mogło się zdarzyć wszystko! Jedno łóżko, jeszcze on obok mnie... Nie wytrzymałam. Pobiegłam do łazienki i zwymiotowałam. |
|
Autor |
Kratos 16
Użytkownik
Postać: Michael Dawson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 11:37 |
|
|
Nestor obudziwszy się, pamiętał wczorajsze wybory na kapitana, poszedł szukać Jacka Sparrowa.
See you in another life brother |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 15-07-2011 12:03 |
|
|
Cały wczorajszy wieczór jakiś nieswój snułem się po statku. Nie wiedziałem czego chcę i do czego powinienem dążyć. Na góry pokład wychodziło coraz więcej osób więc zaszyłem się gdzieś w opuszczonym pokoju wypalająca papierosa za papierosem. Nie było mnie w pokoju gdy Rose do niego pukała. Prawdę mówiąc to nawet nie wiedziałem czy jestem gotów na spotkanie z nią. Po jakimś czasie postanowiłem jednak przełamać się i porozmawiać z nią. Stanąłem przed jej pokojem i zapukałem. Nikt jednak nie otworzył. Czyżby nie było jej w kajucie? Na pokładzie jej nie widziałem. A może zwyczajnie ilość rumu jaką w siebie wlała sprawiała, że nie słyszała pukania? Lekko zawiedziony tym udałem się do kajuty obok i niespokojnie przespałem noc. Z samego rana ponowiłem pukanie lecz ponownie bez odzewu. Wyszedłem zakłopotany na pokład.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 12:22 |
|
|
Po wszystkim poczułam się nieco lepiej. Znalazłam w szafie sukienkę. Może nie była najładniejsza, ale przynajmniej nie była cała brudna i nie śmierdziała rumem. Korzystając z tego, że Sykes spał, umyłam się i przebrałam. Szkoda tylko, że nie było tu niczego, co ukryłoby moje podkrążone oczy. Dalej okropnie bolała mnie głowa i każdy krok był katorgą, ale bez porównania z tym co przeżywałam zaraz po obudzeniu. W milczeniu przeszłam do lusterka, przy którym leżały włosy Sykesa. Ciekawe, jak się ich pozbył, zastanawiałam się. Zaczęłam układać swoje długie, płomiennorude włosy. |
|
Autor |
Stokrotka
Użytkownik
Postać: Linda Mallory
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 12:23 |
|
|
- Dziękuję uprzejmie, ale nie pijam rumu - odpowiedziała słodkim głosem. Posłała mężczyźnie cudny uśmiech. - Wypij za nasze zdrowie. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 12:25 |
|
|
- Wiesz co? Odechciało mi się. - wzruszyłem ramionami i uśmiechnąłem się delikatnie. - Chyba idę coś zjeść. Nie pamiętam, kiedy ostatni raz cokolwiek jadłem. Idziesz ze mną? Nie warto pić na pusty żołądek. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 12:45 |
|
|
- Jasne. Przyznaj, że boisz się przegrać z kobietą. - odpowiedziała z kpiącym uśmiechem. - No dobrze. Szczerze mówiąc, też umieram z głodu. W ogóle mają tutaj kuchnię, czy coś? - zagadnęła, wstając i kierując się do wyjścia z kajuty. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 15-07-2011 12:48 |
|
|
Davu Jones kapitanem! - Lily złapała jego mackę i uniosła w górę, jakby się zgłaszał. Dla zwrócenia uwagi, rozbiła kolejną butelkę o podłogę. Była kompletnie nawalona i ledwie trzymała się na nogach.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 15-07-2011 12:48 |
|
|
Davy właśnie poczuł na sobie piorunujący wzrok młodej kobiety. Nawet jego macka w spodniach go poczuła, co nie zdarzała się mu zbyt często. Jonesa korciło nawet, by do niej zagadać, ale to było zupełnie nie w jego stylu dlatego milczał, rozkoszując się w myślach swoją władzą jaka czeka go w najbliższym czasie. Nagle Lily złapała go za mackę i po raz kolejny zgłosiła na kapitana. Davy'emu co raz bardziej zaczynało się to podobać, a jego "ukryta" macka była już co raz bardziej twarda.
Edytowane przez Flaku dnia 15-07-2011 12:55 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 13:01 |
|
|
- A ja wiem? Wypadałoby poszukać. - powiedziałem i wyszliśmy z kajuty. Szliśmy korytarzami statku, a ja wypatrywałem dyskretnie Elise. |
|
Autor |
Edmund
Użytkownik
Postać: Sykes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 13:53 |
|
|
Otworzyłem najpierw jedno, potem drugie oko i przeciągnąłem się na pryczy.. Elise nie było, ciekawe gdzie ją wywiało.. Gdzieś leczy kaca, wczoraj przeholowała, ciekawe jak dzisiaj się będzie zachowywać w stosunku do mnie. Wstałem i ubrałem buty po czym ruszyłem w kierunku górnego pokładu, musiałem pooddychać świeżym powietrzem.
|
|
Autor |
Elias Donne
Użytkownik
Postać: Elias Donne
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 13:58 |
|
|
Elias uniósł wysoko brwi w geście zdziwienia. Kobieta niepijąca rumu była dla niego nowością. - Hm... no dobrze. - pociągnął niepewnie, jeden łyk, potem drugi. Zostawił sobie trochę na później, nie uśmiechało mu się chodzić potem pijanym po pokładzie. - Nie lubisz rumu, czy po prostu nigdy nie piłaś? - spytał nagle, bezwiednie kierując się w stronę wyjścia na pokład. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 14:09 |
|
|
- Czy to nie dziwne, że w jednej chwili donosisz na mnie za kradzież sukienki, a w drugiej pijesz ze mną rum i jesz śniadanie? Prędzej bym się spodziewała dziewicy w burdelu niż czegoś takiego. - zagadnęła do Jacoba. Co chwilę otwierała kolejne drzwi, sprawdzając pomieszczenia w poszukiwaniu kuchni lub spiżarni. |
|
Autor |
Stokrotka
Użytkownik
Postać: Linda Mallory
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 14:12 |
|
|
- Nigdy nie piłam taniego alkoholu i nie gustuję w takim czymś - odpowiedziała z uśmiechem do Eliasa, ochoczo wypinając swoje jędrne piersi - A Ty gustujesz w rumie, czy pijesz go z braku lepszego trunku? |
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 15:54 |
|
|
Doprowadziłam się do porządku, chociaż dalej czułam się wypluta. Zeszłam na dół i wzięłam manierkę wody, bo suszyło mnie jak nigdy dotąd. Potem wróciłam do pokoju, ale Sykesa już tam nie było. Przewróciłam oczyma i wyszłam na górny pokład, gdzie spodziewałam się że go znajdę. Miałam rację; stał sobie jak gdyby nigdy nic. Podeszłam do mężczyzny i stanęłam w bezpiecznej odległości od niego. Jak to słońce głośno świeci... Zacisnęłam usta w wąską linijkę i zaczerwieniłam się wyobrażając sobie, co mogłam odwalać przez noc. - Chyba musimy pogadać. - wychrypiałam, wbijając wzrok w podłogę. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 15:57 |
|
|
- Mieliśmy o tym zapomnieć... - powiedziałem zirytowany i otworzyłem kolejne drzwi. - No nareszcie. - westchnąłem i zacząłem przeszukiwać szafki w poszukiwaniu czegoś do zjedzenia. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 16:22 |
|
|
- Suchary, spleśniały ser, woda... mam nadzieję, że jesteś fanem pirackiej kuchni, bo nic innego tutaj nie znajdziemy. - zagadnęła, wyciągając z szafki jedyne produkty, jakie znalazła. Ułożyła jedzenie na drewnianej tacy i podeszła do Kinga. - Podano do stołu, paniczu. Nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć smacznego. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 16:27 |
|
|
- A dziękuję, dziękuję! Nawzajem! - powiedziałem, z niedowierzaniem patrząc na jedzenie. Ugryzłem kawałek chleba. - Jeezu, zęby można połamać... - mruknąłem z pełną buzią, ale jadłem dalej, bo byłem okropnie głodny. |
|
Autor |
Edmund
Użytkownik
Postać: Sykes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 16:28 |
|
|
- O czym takim? -walnąłem dociekliwie. Oparłem się o barierkę i wpatrywałem w twarz Elise, zapewne męczył ją kac, zapewne też nic nie pamiętała z wczorajszej nocy.. Przynajmniej taką miałem nadzieję.
|
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 15-07-2011 16:31 |
|
|
- Muszę się zorientować, co robiłam tej nocy. - podniosłam wzrok i zmrużyłam oczy od tego cholernego słońca. Pociągnęłam łyk wody z manierki. - Mam nadzieję, że nic między nami... No wiesz. - mruknęłam i znowu zaczęłam się czerwienić. |
|