Autor |
RE: Port Royal |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 22:48 |
|
|
Bernard tymczasem realizował swój plan ucieczki ze swojej celi. Tym razem postanowił zrobić dziurę w podłodze dzięki czemu wydostanie się z tego przeklętego pomieszczenia. Dłubał więc uporczywie swoją szablą w podłodze mając nadzieję że nie jest ona gruba.
|
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 22:49 |
|
|
Oficer na to:
- Nie będziesz herbaty marnotrawiła, dopiero żeś dostała... - po czym zaśmiał się mniej więcej tak: [klik]. |
|
Autor |
Mercer
Użytkownik
Postać: Ian Mercer
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:02 |
|
|
To wszystko zbyt szybko się stało, Mercer nie mógł zabłysnąć swoim talentem dowodzenia podczas ratowania ludzi. Z niechęcią na twarzy, która podkreślała jego brzydotę ruszył w stronę Norringtona. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:04 |
|
|
Eliot przez chwilę stałą z wymalowaną na twarzy emotką . Otrząsnęła się ze zdziwienia i z krzykiem 'Za kogo ty się uważasz?!' wyrwała oficerowi z ręki herbatkę i szybko wypiła. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:10 |
|
|
Oficer się zdenerwował i uderzył ją w twarz, rozbijając filiżankę z herbatą.
James nadal kierował statkiem, wzrok skupił na idącym ku niemi Mercerowi i... na tym jak jakiś oficer atakuje kobietę. Minął Mercera, wziął oficera za łachy i wyrzucił za burtę, podciągając chwilę później drabinkę. Innym nakazał zapewnić Eliot tyle herbaty ile będzie chciała do końca rejsu, po czym wrócił do steru... |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:12 |
|
|
Po dopłynięciu do drabinki, Sean z trudem podsadził trochę wyżej Juanitę by mogła się złapać szczebla. Mimo, że kobieta była osłabiona chwyciła go mocno i powoli wdrapała się na pokład. Za nią podążył Maceiras. Gdy Sean wszedł na pokład wziął koc i wytarł się nim. Następnie wziął swoją koszulkę i buty, i zszedł do swojego pokoju.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
Mercer
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:18 |
|
|
Mercer posłusznie stał obok Norringtona, czekając na jego reakcję. Musiał go poinformować o piratach, w milczeniu obserwował zajście z Eliot i jednym oficerem. |
|
Autor |
Krzesuo
Użytkownik
Postać: Alvaro Silla
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:21 |
|
|
Nagle na pokładzie statku ocknął się Alvaro. Nie wiedział jak się tam znalazł, przed chwilą przecież siedział na krześle w swoim pokoju i szukał w szufladzie swojej czarnej listy, aby wpisać na nią Willa, złodzieja wiadra. W końcu udało mu się znaleźć kawałek papieru z jednym nazwiskiem wypisanym czarnym tuszem.
1. Leo Messi.
Już miał dopisać 2. Will Turner... I to było ostatnie co pamiętał. Ktoś go musiał zaatakować, pewnie wrogowie jego urody. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:21 |
|
|
- Gadaj pan - powiedział do brzydala. |
|
Autor |
William Turner
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:22 |
|
|
Willowi wiele nie trzeba było. Usłyszał słowo "piraci" wykrzyknięte przez Victora, co natychmiast przestawiło go na tryb waleczności. Mimo wszystko tryb fajtłapowatości nie został odłączony. Natychmiast zerwał się na nogi, wdeptując w wiadro Jacka i z wiadrem na nodze pognał na najwyższą część pokładu, by sprawdzić, czy widoczny statek faktycznie należy do piratów.
|
|
Autor |
Mercer
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:25 |
|
|
-Piraci na horyzoncie. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:28 |
|
|
- Gdzie? Wskaż mi ich, gdzie oni są - Norrington rozglądał się, ale nie widział nic. |
|
Autor |
Mercer
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:30 |
|
|
-Tam - wskazał paluchem, okręt piratów był coraz bardziej widoczny gołym okiem na morzu. Jak Norrington mógł zostać komodorem? |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:32 |
|
|
- Ach, widzę. No to gonimy ich. Żagle jakieśtam* rozwinąć!! - krzyknął do oficerów, oni wykonali polecenie.
*przykro mi, nie mam pojęcia o żeglarskim nazewnictwie |
|
Autor |
Mr Black
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:34 |
|
|
Tymczasem Grześ nie wiedział co się dzieję i spał sobie smacznie leżąc we własnych wymiocinach. |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:35 |
|
|
Strażnicy zauważyli jakiegoś żula w kałuży wymiocin - zamknęli go w klitce 2x2 metry razem z Bernardem. |
|
Autor |
Victor
Użytkownik
Postać: Victor
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:38 |
|
|
Victor chodził i panikował. Musicie mnie strzec. Oni chcą porwać waszego króla! Oni chcą porwać mnie! - piszczał do Norringtona. Musicie coś zrobić! Niech pan walczy, komodorze!
|
|
Autor |
Mercer
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:39 |
|
|
-Żagle panie, rozwinąć żagle - podpowiedział szeptem Mercer Norringtonowi, coraz bardziej obawiał się o powodzenie ich misji. Komodor totalnie się nie nadawał, dostał posadę pewnie po znajomości.
Mercer będzie myślał, że Norrington kompletnie się nie nadaje |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:39 |
|
|
Na polecenie komodora Victor został ogłuszony i zabrany do tej samej klitki, w której siedział już Rasiaczek i Bernard. |
|
Autor |
Victor
Użytkownik
Postać: Victor
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:42 |
|
|
Trafisz na szubienicę! Każę cię powiesić! - darł się Victor, gdy ciągnęli go po pokładzie. Powiesić, obedrzeć ze skóry, odstrzelić głowę i urwać jajca! - wrzeszczał. To zamach stanu!
|
|