Autor |
RE: Morze Karaibskie |
Edmund
Użytkownik
Postać: Sykes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:23 |
|
|
- Czasami je sobie obcinam.. Teraz nie miałem okazji by to zrobić.. -mruknąłem beznamiętnie, jeszcze nie wiedziałem co kombinuje. Usadziła mnie na krześle i stanęła za mną, wyciągnęła nożyce z szuflady i spojrzała na moje ciemne włosy - Na krótko? Chyba żartujesz?-powiedziałem na początku wystraszony widząc jednak jej rozbawiony wygląd twarzy, sam zacząłem się śmiać. Żartowała, chyba. Nie wiadomo o czym sobie myśli taka pijana kobieta. Spoglądałem na jej poczynania w lustrze i.. nie wyglądało to źle.. - Śmiało, obcinaj dalej. Tylko.. Uważaj na moje uszy...
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:23 |
|
|
Uśmiechnąłem się pod nosem. Kiedy poszła, wyciągnąłem spod starego płaszcza kolejną butelkę rumu, ale samemu się upijać to już nie to samo... Zbiegłem za Juanitą. - Hej! - zawołałem, a kiedy się odwróciła, dodałem: - Mam jeszcze butelkę, a tamtą wypiłem sam, to jest eee... Niegrzeczne chyba? Napijesz się jeszcze? |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Postać: Jack Sparrow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:24 |
|
|
Sparrow stał zamurowany przez chwilę, gdy jakiś pomarszczony stary pryk okazał się zwolennikiem Barbarossy.
-Eee, może jestem pijakiem, ale nie abstynentem! On jest, zakazałby swojej załodze pić rumu! Ma do tego wredną małpkę! - wskazał oskarżycielsko palcem na na jakiegoś człowieka obok Hectora, gdyż jeszcze mu się kręciło w głowie. Pomoc Vivianne byłaby potrzebna w tej sytuacji...
- Barbarossa jest znany z ściągania klątw na swoją załogę. Chcecie wyglądać jak trupy? Szkielety w nocy? Nie czuć niczego? Jeśli tak to śmiało, głosujcie na niego! - dokończył mówić, uśmiechał się zadowolony z swoich słów. Z Davy'ym Jonesem będzie jeszcze łatwiej...
Edytowane przez Jack Sparrow dnia 14-07-2011 20:25 |
|
Autor |
Hector Barbossa
Użytkownik
Postać: Hector Barbossa
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:33 |
|
|
- Bredzisz, Jack. Jesteś nawalony rumem, ledwo się trzymasz na nogach. - powiedział i stanął na podeście obok Jacka. - Sparrow nie będzie dobrym kapitanem. Stracił "Czarną Perłę", jego załoga się zbuntowała przeciwko niemu. Czy chcecie mieć takiego kapitana, który cuchnie rumem i ma naganną opinię wśród publiczności? Jack to krętacz, prawie każdemu jest winien złoto. Jeśli zostanie kapitanem, będzie was okradał i chlał rum w swojej kajucie, a wy będziecie biegali jak pieski, wykonując jego polecenia. To najgorszy kapitan, o jakim słyszeliście. |
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Postać: Elise King
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:33 |
|
|
- Te nożyczki raczej nie są na tyle ostre, żeby obciąć Ci uszy. Prędzej bym Ci odgryzła. - mruknęłam, udając profesjonalnego fryzjera. Stroiłam dziwne, wyniosłe miny i próbowałam ciąć równo, podśpiewując pod nosem. Wreszcie efekt był zadowalający i wyglądał jak na bannerze, czyli taki seksowny nieogar. - Gotowe, monsieur Sykes! - odparłam, robiąc z ust rybkę. Potem uśmiechnęłam się szeroko i zaczęłam strzepywać pojedyncze włosy z szyi. - Podoba się? - spytałam i zmierzwiłam jego nową fryzurę. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:37 |
|
|
Początkowo miałam iść do kuchni po jedzenie, ale w połowie drogi zrezygnowałam z tego pomysłu. Skręciłam w korytarz, gdzie na końcu znajdowało się więzienie. Stał tam strażnik, a raczej jakiś stary pirat.. Przygryzłam dolną wargę i podeszłam do niego -Yyy.. - podrapałam się po szyi -w ładowni jest impreza, rozdają rum i w ogóle.. Zapraszają Ciebie, mogę popilnować więźniów.. - po tym jak skończyłam, strażnik sobie poszedł a ja usiadłam na stoliku i czekałam, aż zniknie za korytarzykiem.
Schowałam twarz w dłoniach i zrobiłam kilka głębszych oddechów. Planowałam zrobić coś, za co sama mogłabym trafić do więzienia.. Trudno, już postanowiłam. Powoli ściągnęłam klucze z wieszaka i ruszyłam w stronę celi Norringtona -zaraz pana uwolnię.. -palnęłam i wystawiając język w kąciku warg dla pełniejszego skupienia zaczęłam powoli otwierać zamek.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Edmund
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:50 |
|
|
Chichrałem się widząc w lustrze poczynania Elise, zachowywała się jakby jej codziennym zajęciem było obcinanie włosów. Wstałem kiedy już skończyła, pochyliłem głowę i roztrzepałem palcami włosy, lubiłem ten nieład. Co prawda wyglądałem wtedy na niezadbanego, ale podobało mi się to- Dziękuję madame Elise - ukłoniłem się szarmancko ściągając niewidzialny kapelusz - jak mogę się za to pani odwdzięczyć?
|
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:55 |
|
|
Etykieta tak wybitnie mu nie pasowała, że pokładałam się ze śmiechu dobre kilka minut. - Lubię... - nie mogłam dokończyć. Oparłam się o ramę pryczy, żeby trochę odetchnąć. Do tego znowu zakręciło mi się w głowie. - ...Niespodzianki! - i wybuchnęłam kolejną salwą śmiechu. |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:56 |
|
|
- Takich propozycji się nie odrzuca. Chociaż... zmieniłabym miejscówkę. Siedzenie na deskach nie jest wygodne. - odpowiedziała, chwytając butelkę z rumem. Ruszyła korytarzem przed siebie, szukając jakiegoś wolnego pomieszczenia. Otworzyła drzwi i weszła do wolnej kajuty. Usiadła przy stole, wyciągając korek z butelki. Pociągnęła łyk, przyglądając się Jacobowi jak siada. - Nie przeszkadza Ci picie rumu z kobietą, która zachowuje się jak facet? |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 20:58 |
|
|
- Nie rób tego nierozsądna dziewczyno... Potem będziesz miała do mnie pretensje, że cię wrzucą do morza albo zjedzą - powiedział jej. |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:00 |
|
|
Pokręciłem głową. - Uwierz mi, dużo gorsze jest picie z facetem, który zachowuje się jak kobieta. - a Ty w końcu zmiękniesz, dokończyłem w myślach, choć nie byłem tego tak do końca pewien. - Co robisz na statku? Przyłączyłaś się do piratów, czy po prostu sobie łazisz i drażnisz ludzi? |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:05 |
|
|
- Drażnię ludzi, a dokładniej tylko jednego. - odpowiedziała i pociągnęła kolejny łyk. Podała butelkę Kingowi, opierając się o oparcie krzesła. - A czy Twoim hobby jest upijanie kobiet rumem, czy może to tylko z przyzwyczajenia? |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:08 |
|
|
- Rumem upijam pierwszy raz. - wyszczerzyłem się. - Zazwyczaj hrabianki wysiadają po kilku kieliszkach wina. - przez moment nie wiedziałem co powiedzieć, i wpatrywałem się w podłogę. - Może przestańmy do siebie żywić urazę, co? Zachowujmy się tak, jakby tego incydentu na Dauntless nie było? |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:11 |
|
|
Przewróciłam teatralnie oczami i otworzyłam zamek -Naprawdę ma pan zamiar tu siedzieć tak długo aż umrze z głodu?-warknęłam, co było dosyć niegrzeczne ale teraz na to nie zważałam. Otworzyłam drzwi celi na oścież i spojrzałam na niego z gniewem -większość piratów jest teraz pijana, urządzają w ładowni libacje alkoholowe, więc szybko nie zauważą, że pan zniknął. Może się pan schować w jakimś pokoju- wzruszyłam ramionami. Może Rose by go przechowała? Wchodziłby do szafy gdyby Rosalie miała gości, to nie taki głupi pomysł.. - ..i tak jesteśmy skazani na najgorsze, doprawdy woli pan gnić w więzieniu? Ja, to znaczy ludzie którzy nie są zadowoleni z tej sytuacji chcieliby wrócić do domu, ja wierzę w pana; wymyśli pan coś by nas uratować.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:23 |
|
|
- Na szczęście nie jestem hrabianką - odpowiedziała, po czym zapadła niezręczna cisza, którą przerwał King. Chwilkę się wpatrywała tępo przed siebie. - Okej. Jeśli obiecasz, że nigdy więcej nie będziesz mnie nosił na barku. I jeśli pozwolisz, bym zachowała tą kieckę siostry. |
|
Autor |
Edmund
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:27 |
|
|
Naprawdę, nie chciałem bo była pijana, ale sama się o to prosiła, zresztą.. Jutro nie będzie już tego pamiętała, a to tylko taki niewinny gest.. Przysunąłem się bliżej i obie dłonie położyłem na jej policzkach, po czym schyliłem się by na jej ustach złożyć długi soczysty pocałunek, delikatnie przygryzłem jej dolną wargę po czym spojrzałem prosto w oczy -Czy taka niespodzianka Ci odpowiada?-szepnąłem.
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:30 |
|
|
- Dobra, dobra. - przewróciłem oczami. - Chociaż raz chciałbym zobaczyć, jak jesteś miła. Fajna odmiana w sumie. - po czym podniosłem butelkę i powiedziałem: - Tylko łyka wezmę. Za nowy początek! |
|
Autor |
Lion
Użytkownik
Postać: shimano
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:33 |
|
|
Norrington wyszedł z celi. Tak na prawdę bardzo chciał stamtąd wyjść i wiedział, że jeśli powie, że nie chce, to z niej wyjdzie, bo Louise zrobi na opak. I tak się stało.
- Dziękuję bardzo panno Louise... Coś wymyślę, mam przeczucie, że niedługo zawiniemy do jakiegoś portu - powiedział, wiedząc, że za kilka dni dotrą prawdopodobnie do skarbu. - Ale na razie chciałbym odpocząć. Jeśli piraci mają libację, to ja pójdę poszukać pokoju gdzie ktoś z kompanii jest, bo nie wszyscy trafili do więzienia jakoś. I tam się będę na razie skrywał, dopóki nie odkryją, że mnie tu nie ma - rzekł i mimo, że był głodny i spragniony bardzo to nie odezwał się już do niej, już wystarczyło, że go wypuściła, teraz sam sobie poradzi... Poszedł w stronę pokoi, może ktoś ma coś, co by mógł skonsumować. |
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:43 |
|
|
Było... Miło. Zbyt miło. Dalej nie wytrzeźwiałam, więc nie dość że upoił mnie jeszcze alkoholem, to odurzył mnie jego pocałunek. Uśmiechnęłam się szeroko i odpowiedziałam szeptem: - Baardzo mi odpowiada... - a potem odsunęłam się i zawołałam, tupiąc nogą: - Chcę się napić jeszcze! |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 14-07-2011 21:50 |
|
|
- Za nowy początek! - powtórzyła za Jacobem, a gdy ten wziął łyka, odebrała mu butelkę. Pociągnęła, tak jak on trochę trunku i odstawiła rum z powrotem na stół. - Skąd wytrzasnąłeś ten rum? |
|