Autor |
RE: Tortuga |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 03-07-2011 16:48 |
|
|
Z bocianiego gniazda widać w oddali okręt. Z tej odległości nie można jednak rozpoznać, do kogo należy. Spróbujcie dowiedzieć się, co to za okręt.
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Postać: Jack Sparrow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 16:55 |
|
|
Zappa spał zbyt mocnym snem, nawet spadnięcie z hamaka go nie obudziło. Sparrow spokojnie opuścił jego kajutę, znalazł się na korytarzu. Szablę miał przy sobie, pistolet naładowany, bez wahania skierował się w stronę schodów na górny pokład, teraz musiał tylko przejąc kontrolę nad okrętem, banalne zadanie, jeśli nie brać pod uwagę tego, że nie ma ludzi. Musi wcześniej znalezc sobie zwolenników, na pewno musi być parę niezadowolonych osób z braku rumu.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 17:02 |
|
|
Przysłuchiwałam się rozmowie, a raczej krzykom kompanów i Kapitana Sparrow'a. Przy okazji obserwowałam poczynania Jacka, śledziłam każdy jego ruch, tak po prostu z nudów.
Stałam przy burcie i bawiłam się wisiorkiem.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 17:17 |
|
|
Sparrow wypatrywał potencjalnych niezadowolonych, trwało to tylko do momentu, aż zobaczył tyłek Rose Light, stojącej przy burcie. Zapomniał chwilowo o przejęciu okrętu, musiał teraz ją przejąc. Od razu ruszył w jej stronę, nie pamiętał, żeby z nią kiedykolwiek spał, więc ryzyko oberwania w twarz nie groziło.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 17:28 |
|
|
Spojrzałam z uśmiechem na przemoczonego Kapitana zmierzającego w moim kierunku.
- Proszę proszę proszę... - Szepnęłam z uśmiechem gdy stanął bliżej mnie. - Czyżby Kapitan szukał zaczepki? - Spytałam z ironicznym uśmiechem wciąż bawiąc się czarną muszelką na mojej szyi.
|
Autor |
Vivianne
Użytkownik
Postać: Vivianne Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 19:39 |
|
|
- Słyszałam o nim. - mruknęłam w stronę Emmy, raz po raz rzucając Jackowi Sparrowowi krótkie spojrzenia. - On jest szalony... pewnie chce odzyskać swoją ukochaną Czarną Perłę. - zmrużyłam oczy, przyglądając się jego rozmowie z Rose. Jak na pirata był całkiem przystojny Pewnie pojawił się na statku z nadzieją, że go zdobędzie. Nawet jeśli wyglądał na nieco nierozgarniętego, to jedno trzeba było mu przyznać - miał potworne szczęście. W tawernie słyszałam od kogoś, że prawie zawsze wychodził cało z opresji.
Edytowane przez Vivianne dnia 03-07-2011 19:41 |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 20:09 |
|
|
Jack lekko się zaniepokoił, te słowa oznaczały, że musieli się wcześniej spotkać. Wszystkiemu winny jest rum, przez który nie pamięta ostatniej ich nocy, tak sądził Sparrow.
-Trzymaj złotko, w tym będzie ci bardziej do twarzy powiedział, szukając po kieszeniach naszyjnika z małym szmaragdem, takie drobne skarby nosił przy sobie, by obdarować piękne panny w portach, żeby mu wybaczały liczne zdrady. W końcu znalazł na dnie kieszeni, w stercie innych przydatnych dla niego drobiazgów. Kątem oka zauważył kolejną ładną dziewczynę, blondynę, która przypatrywała się do niego. Uśmiechnął się do niej zawadiacko, po czym skierował słowa ku Rose -Do brązowych oczu będzie pasował, pozwolisz?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 21:38 |
|
|
Spojrzałam na niego podejrzliwie, po czym uśmiechnęłam się ponętnie i odwróciłam tyłem do Jacka podnosząc w górę włosy.
Kątem oka spojrzałam na blondynę, do której się uśmiechnął i posłałam jej gniewne spojrzenie.
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
Postać: Tywin Lannister
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 22:24 |
|
|
Zappa ze smutkiem obserwował jak jakiś pirat zakładał jej swój wisiorek, ona przyjęła go, pewnie tą muszlę od niego wyrzuci... Poszedł pod pokład się upić. |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 22:52 |
|
|
Jack zawiesił na szyi Rose naszyjnik, delikatnie dotykając ją swoimi palcami. Jej dawny z czarną muszelką chciał wyrzucić za burtę, jak ona mogła coś takiego nosić...
-To jest śmieć, taka dama jak ty nie powinna nosić śmieci na szyi... - powiedział Sparrow, już miał zamiar odejść pod pokład w poszukiwaniu zwolenników, lecz ostatni raz się odwrócił. - Wpadaj śmiało do mojej kajuty w nocy, zapamiętasz tą noc do końca swoich dni!
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:00 |
|
|
- Zapamiętam Kapitanie Sparrow. - Szepnęłam i ukłoniłam się niewinnie w jego stronę. Odprowadziłam Go wzrokiem pod pokład.
Pogładziłam palcami nowy naszyjnik. Obydwa były piękne, a że nie nachodziły na siebie postanowiłam nosić oba.
Chwilę później również zeszłam pod pokład w poszukiwaniu czegoś do jedzenia i picia. Niestety był tam tylko suchy, twardy chleb i woda. Ani śladu rumu... Boże, co bym zrobiła za butelkę rumu!
If you don't take drugs probably you have other addictions.
Edytowane przez chlaaron dnia 03-07-2011 23:01 |
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:03 |
|
|
Tymczasem Zappa leżał sobie z dwoma butelkami rumu w dwóch rękach i chlał. |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:05 |
|
|
Jack Sparrow napatoczył się na Zappę. Zapomniał o tym, że ma dług u niego, on miał rum! Wyciąnął szable i skierował ją w stronę pirata
-Ruuuuum! Dawaj go!
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:11 |
|
|
Rum? Tak, nie przesłyszałam się. Ktoś miał rum.
Zlokalizowałam źródło dźwięków i ujrzałam Jacka grożącego szablą Zappie.
- Ja również nie pogardzę rumem. - Uśmiechnęłam się do Zappy patrząc na butelki w jego rękach.
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:13 |
|
|
Zappa wyciągnął swoją szablę. Wstał na nogi po to, żeby sekundę później upaść na podłogę i roztrzaskać obie butelki - zalał się w trupa. |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:16 |
|
|
-Nieeeeeee! - wyrwało się z gardła Jacka, spadł na kolana i jęczał nad rozbitymi butelkami rumu. Jak on mógł to zrobić!? Kodeks jasno mówił, co spotyka pirata marnującego rum...
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:18 |
|
|
Tymczasem Davy Jones siedział sobie na statku i wpatrywał się w morze. od czasu do czasu zaciągał się fajką, a także bawił swoimi mackami. Nagle jego spokój zakłócił nowy gość, który pojawił się na statku. Jones od razu rozpoznał w nim niedawnego wroga, Jacka Sparrowa. Zacisnął zęby i z rozgoryczeniem podreptał w jego stronę. - Ty! - wrzasnął w jego stronę. Był tak wściekły, że nie był w stanie powiedzieć nic sensownego. - Ty zafajdany gnoju... Wyjazd mi stąd! - powiedział wskazując swoimi szczypcami na ocean.
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:24 |
|
|
-AaaaA - krzyknął Sparrow na widok Dave'ego Jonesa i jego macek, którego ostatnio widział martwego. Za dużo jest na tym statku osób, które pragną go zabić.
- TY! - wskazał szablą na niego, chciał go o coś oskarżyć, lecz było tyle rzeczy, że sam nie wiedział od czego zacząć. Ty!
Edytowane przez Jack Sparrow dnia 03-07-2011 23:26 |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:26 |
|
|
Ponieważ marynarz w bocianim gnieździe zasnął, nie dostanie on swojej wieczornej porcji spleśniałego sera. Teraz jednak obcy okręt było widać już nawet z pokładu. Lily zaniepokoiła się. Na statku panował rozgardiasz. Nie potrafiła nad nimi zapanować. Tu potrzebny był kapitan, lecz on ślęczał w swej kajucie nad mapami i manuskryptami. Sięgnęła po lunetę i ujrzała brytyjską flagę...
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 03-07-2011 23:27 |
|
|
Przykucnęłam obok nieprzytomnego Zappy i przyglądałam się kłótni Jones'a i Sparrow'a.
|