Autor |
RE: Tortuga |
Nicka
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/josh[469].jpg)
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 02-07-2011 13:21 |
|
|
-Lepsze są moim zdaniem gierki psychologiczne - powiedziałam, uśmiechając się nieco. Jasper był inteligentnym człowiekiem, z któym dało się porozmawiać, jednak jego obojętność w głosie trochę mnie przybijała. Wydawał się jakby bez życia, niczym fan gothic metalu...
Edytowane przez Nicka dnia 02-07-2011 13:23 |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 02-07-2011 13:23 |
|
|
Po statku przechadzał się Denzil, który zastanawiał się na ile sposobów można znęcać się nad czarnoskórymi niewolnikami i wymyślał nowe metody ich torturowania. Nagle potknął się i zobaczył, że to przez leżącego Pedziotę. Pomógł mu wstać i podał rękę.
- Jestem Denzil, mój chłopcze.
Bissessar nie wiedział, że musi uważać "na tyły".
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Megan-Fox-actresses-1071905_100_100[1338].jpg)
Postać: Ginewra Bloom
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 13:25 |
|
|
Uśmiechnąłem się łobuzersko. Widać było, że Emma zna sie na rzeczy.
- Też tak sądzę, ale nie będę się wtrącał w stare porachunki Elenore. Szczególnie w takie, w których chodzi o jej honor. - odparłem i spojrzałem w stronę Tortugi, malejącej w oddali. - Cieszę się, ze zdecydowałem się na ten rejs. Atrakcji mi tu nie zabraknie. - zaśmiałem się promiennie.
Moc: Wampir |
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 13:29 |
|
|
Nareszcie trochę życia w niego wstąpiło, pomyślałam, kiedy od dłuższego czasu zaśmiał się.
-Jakie atrakcje masz na mysli? - zapytałam. Jak na razie największymi było zajęcie się żaglami oraz Eleanore znęcająca się nad podrywaczem Elias'em. Zawsze wyobrażałm sobie, że życie pirackie kręci się tylko wokół picia rumu, rabowania innych statków i dążeniem do skarbu, którym było złoto oraz kamienie szlachetne. Również skierowałam swe spojrzenie na Tortugę. Tu się zaczęło, ale gdzie się skończy? zapytałam siebie w myślach.
Edytowane przez Nicka dnia 02-07-2011 13:33 |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Megan-Fox-actresses-1071905_100_100[1338].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 13:41 |
|
|
Ponownie wzruszyłem ramionami i zamyśliłem się na chwilę.
- Kto wie, kto wie... - odparłem wymijająco po czy dodałem. - Tortury Elenore, potrafią być bardzo wyszukane, ale i prymitywne, więc moze być ciekawie. Z pewnoscią też, jedna z naszych kurtyzan prześpi się z kapitanem czy pierwszym oficerem. No i oczywiście, samo towarzystwo tych łajdaków jest w pewnym sensie interesujące. Nigdy nie wiadomo, co komu wpadnie do głowy. - mrugnąłem do niej porozumiewawczo.
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 13:47 |
|
|
Pomyślałam nad tym, co mówił Jasper. Nigdy nie wiadomo, co komu wpadnie do głowy. Zwłaszcza, jeśli po pijaku ktos wpadnie na pomysł, aby wyrzucić za burtę kogoś z załogi - dodałam w myślach.
-Jak myślisz, kiedy zacznie się "coś" dziać? Ewentualnie, kiedy kapitan w końcu się odezwie? - zapytałam, gdyż temat o znęcaniu się nad wrogami wydał mi się nieco psycholowaty. |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 14:02 |
|
|
Spojrzałem na nią w zamyśleniu.
- Nie wiem... I szczerze? Mało mnie to obchodzi. - uśmiechnąłem się łobuzersko. - Przynajmniej mamy czas pogadać. - dodałem i rozejrzałem się za swoją torbą. Leżała tam gdzie ją zostawiłem. Podszedłem do niej i wyciągnąłem kawałem świeżego chleba i butelkę rumu.
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 14:07 |
|
|
-Tak, mamy czas. Mamy go chyba nawet nadmiar - powiedziałam i od razu pomyślałam o tym, że Zappa nie zagania nas do roboty. Co on w ogóle robił?
Zobaczyłam, że Jasper sięga po swoją torbę, z której wyjmuje chleb i rum. Postanowiłam zajrzeć do mojej, jednak w porę oprzytomniałam, że zabrałam ze soba tylko pieniądze i ubrania. To był cały mój dobytek. Przeciągnęłam się, aż mi coś strzeliło w kręgosłupie, jednak nie zwróciłam na to uwagi. Od zawsze strzelałam stawami i wszystkim innym, co irytowało otoczenie. Zadarłam głowę do góry: słońce wędrowało coraz wyżej po niebie, przeganiając szarość chmur, a jego ciepłe promienie ogrzewały nas. Sielanka...
Edytowane przez Nicka dnia 02-07-2011 14:14 |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 15:03 |
|
|
Podszedłem do Emmy i wręczyłem jej kawałek chleba.
- Wiem, że to żadne wykwintne danie, ale na pirackim statku to.. luksus! - zaśmiałem się i ugryzłem swoją część. Byłem tak głodny, że chleb był dla mnie tak smaczny, niczym homar z kuchni Króla. Westchnąłem i rozsiadłem się na ławce ( ). Poklepałem miejsce obok i uśmiechnąłem się przyjaźnie.
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 15:36 |
|
|
Nagle Jasper zadziwił mnie bardzo. Podszedł do mnie i wręczył kawałek chleba, który mógł być na tym statku tak cenny, o którego inni mogliby się bić. Z nieco ogłupiałą miną podziękowałam mu uprzejmie, dygając niczym na francuskim dworze. Obiecałam, że kiedyś mu się odwdzięczę, gdyż zaczynałam robic się naprawde głodna, ew. oddam taką samą część chleba w przyszłości, gdy tylko uda mi się zdobyć. Chłopak uśmiechnął się uroczo, po czym poklepał miejsce obok siebie, co potraktowałam jako zaproszenie. Usiadłam obok niego.
-Co masz zamiar zrobić po powrocie z tej podróży? - zapytałam go, samej snując wyobrażenia, że jeśli kiedyś znajdziemy skarb, swoją częśc spożytkuję na ustatkowanie się w jakiejśc porządnej, nadmorskiej miejscowości.
Edytowane przez Nicka dnia 02-07-2011 16:10 |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 18:02 |
|
|
Przełknąłem kawałek, który akurat ugryzłem i zastanowiłem się nad odpowiedzią.
- Szczerze mówiąc, nic nie planowałem. Ale z pewnością nie wrócę do Londynu z Elenore. Bo jak ona zabije Eliasa, to tak zrobi. I będziemy musieli się rozłączyć. Pierwszy raz od kilkunastu lat. - odparłem beznamiętnie i zamyśliłem się ponownie. Po dłuższej chwili skończyłem swą wypowiedź: - Ja za pewne spróbuje się ustatkować. Znaleźć dziewczynę, dom, i zamieszkać gdzieś na stałe. Najlepiej w porcie, tylko nie pirackim.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 02-07-2011 18:29 |
|
|
Zabrzmiał gong. Posiłek! - krzyknęła Lily zza steru u zeskoczyła zgrabnym ruchem na dolny pokład. Poprosiła jednego z majtów, by pomógł przynieśc jej skrzynie.
Zostaliście poczęstowani starym chlebem, spleśniałym serem i wodą deszczówką. Na całym statku nie ma ani kropli rumu. Możecie wyrazić swoje niezadowolenie, albo spałaszować posiłek ze smakiem ![smiley](../images/smiley/wink.gif)
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 18:51 |
|
|
- Ja to mam jeść? - Spytałam Lily patrząc na stare rzeczy, które podała nam kobieta. Zmierzyłam ją wzrokiem i dodałam: - Nie masz nic lepszego? - Wzięłam do ręki kawałek twardego chleba.
If you don't take drugs probably you have other addictions. |
|
Autor |
Hodor
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/hodor[1304].jpg)
Postać: Hodor
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 20:02 |
|
|
Hodor z radosnym uśmiechem na twarzy przyjął jedzenie, już przygłup zapomniał o Zappie i jego słowach, nawet nie mógłby o tym wspomnieć, gdyby chciał.
-HoooDor! - zawołał zadowolony po ugryzieniu starego chleba, miał bardzo mocne zęby, więc mógł spokojnie jeść. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 02-07-2011 20:50 |
|
|
Nie mam. - oznajmiła Lily z rękami opartymi na biodrach. Niech to szlag trafi tego starego piernika... - dodała w myślach i wróciła do steru.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 20:57 |
|
|
Na szczęście, zdążyłem razem z Emmą zjeść nasze kawałki chleba, zanim ogłoszono posiłek i nikt nie widział, ze posiadamy takie przysmaki. Dobrze, że schowałem swoja butelkę rumu, pomyślałem i podszedłem do "stołu", wziąłem trzy kawałki starego czerstwego chleba, trzy plasterki spleśniałego sera i trzy kubki deszczówki. Tak dla pozoru. Dwie porcje dałem Emmię, by je przypilnowała, a trzecią zaniosłem Elenore. Uchyliła mi tylko drzwi, bym podał jej jedzenie, chociaż oboje wiedzieliśmy, że w swojej torbie ma zapasy. gdy zamknęła z hukiem drzwi usłyszałem plusk wody, co oznaczało, że wyrzuciła posiłek za burtę. Wzruszyłem ramionami, wróciłem do Emmy i zacząłem udawać, ze jem.
|
Autor |
Hector Barbossa
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/barbossag[109].png)
Postać: Hector Barbossa
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 20:58 |
|
|
Hector stał przy sterach, trzymając kurczowo drewniane koło. Nie zamierzał oddać tejże ważnej roboty jakiejś ladacznicy. Spojrzał tylko na Lily z wyższością, gdy ta przyszła. - Możesz iść jeść razem z innymi, zastąpię Cię. - powiedział na powitanie, poprawiając swój kapelusz. |
|
Autor |
Stokrotka
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/pamela[1131].jpg)
Postać: Linda Mallory
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 21:04 |
|
|
- Smacznego - powiedziała na przywitanie Stokrotka, podchodząc do Jaspera i Emmy. Uśmiechnęła się promiennie i usiadła przy "stole" obok nich. - Jeśli nie sprawię kłopotu, to czy mogę zadać pytanie? Gdzie my w ogóle płyniemy? Bo mnie osobiście marzy się zielona łąka, pełna wolnych i dzikich koni. - zapytała z uprzejmością, poprawiając sobie biust. |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 21:12 |
|
|
Prawie wyplułem czerstwy chleb, gdy pusta blondyna zadała pytanie. Przełknąłem z trudem to co miałem w ustach i rzuciłem jej kpiące spojrzenie.
- Płyniemy szukać skarbu. - wykrztusiłem z drwią. Po co ta dziewczyna, a raczej ladacznica, zapisywała się do załogi, nie wiedząc dokąd płynie? Przesunąłem się bliżej Emmy, gdyż obca kobieta wydawała sie baaaardzo dziwna.
|
Autor |
Stokrotka
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/pamela[1131].jpg)
Postać: Linda Mallory
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 02-07-2011 21:58 |
|
|
- Świetnie... a tak w ogóle to jestem Linda, dla przyjaciół Stokrotka - powiedziała, uśmiechając się słodko. - A wy to rodzeństwo? Bo wyglądacie jak dwie krople wody. Widzę, że wam smakuje, podzielicie się? Bo jak będę głodna, to spadnie mi wydajność. A jak wydajność, to i cała reszta. |
|