Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 28 2024 01:08:18 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 5
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Michal 2 weeks
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 3 weeks
Lion 3 weeks
Lincoln 9 weeks
Flaku11 weeks
Isabelle13 weeks
chlaaron30 weeks
Diego33 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 19 z 29 << < 16 17 18 19 20 21 22 > >>
Autor RE: Port Royal
Mercer
Użytkownik

Postać:
Ian Mercer

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 03:46
-Krokodyli? -odrzekł, o takich marzył przez całe życie. -To chce dostać takie, jutro po nie przyjdę - nagle świeczka zgasła, a brzydal zniknął z komnat Norringotona.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 03:47
Norrington zasnął więc...
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Robert Black
Użytkownik

Postać:
Robert Black

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 08:40
Robert uciekł od Sama, w międzyczasie umył się i przebrał - zmusił go do tego bliski kontakt z rynsztokiem. Black chciał wziąć udział w konkursie, ale bał się odezwać do Polly: w końcu mogła na niego nakrzyczeć albo mu zabronić... Chłopak podkradł się do broni i bez większego wysiłku rozbił butelkę. Następnie odłożył pistolet i popatrzył z miną zbitego psa na kobietę, zasłaniał również twarz przed ewentualnym ciosem.
- Przepraszam, nie karaj mnie za to. Ja też chcę na statek.

Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 08:58
Pokój na statku zaczynał mi sie podobać. Miałem stąd świetny widok na konkurs strzelecki i siostrę stojącą obok w sukni z garderoby Komodora. Wyciągnąłem z kieszeni małą sakiewkę z dużą sumką pieniędzy. Wręczyłem ją siostrze.
- Znalazłem tydzień temu. - skłamałem. Tak na prawdę ukradłem ja tydzień temu.
- Idź, kup sobie rzeczy na wyjazd. Na przykład nowa suknie.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 10:16
Bernard po kilku godzinach snu przebudził się wreszcie. Postanowił wykreślić z życia dwa dni pijaństwa i złego zachowania i zacząć wszystko od nowa. Gdy ujrzał, że jego towarzysz z pomieszczenia wciąż wypatruje kogoś przez okno i rzuca coś komuś pomyślał, że to dość dziwne skoro statek jest dość duży i znajduje się na wodzie przez co dzieli go dość spora odległość od brzegu jak na rzuty takimi małymi przedmiotami jak sakiewka z pieniędzmi. Tym jednak Bernard postanowił się nie przejmować. Gdy tylko ujrzał papier i kałamarz ruszył do stolika i zaczął coś skrupulatnie wypisywać.

Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 10:26
Zwracając uwagę na to ze okręt stał przy pomoście, więc blisko brzegu, a w pokoju nie było pióra do pisania, co zauważyłem nim mój kolega z celi rozbił butelki, nadal stałem w oknie obserwując konkurs i siostrzyczkę, która oddalała się właśnie na zakupy. Miałem nadzieję, że kupi jakiś wytrych i wyłamie drzwi celi, by mnie uratować.
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 11:00
Noc spędziłem pod mostem a rano wykąpałem się w rzece, więc byłem czysty i ładnie pachniałem. Przydałaby się jeszcze brzytwa by zgolić mój zarost i podciąć włosy, ale nie było to teraz najważniejsze.. Zmierzwiłem włosy po czym powolnym krokiem ruszyłem bocznymi uliczkami w stronę Portu Royal. Miałam nadzieję, że nie natknę się na Mercera..

panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 12:27
Obudziłem się wcześnie. Z samego rana wezwałem kilku strażników, aby przywieźli rzeczy moje i mojej siostry do portu. Mieliśmy wyruszyć już niedługo, więc poszedłem jeszcze do banku i zaopatrzyłem się w sporą ilość pieniędzy. Kiedy wróciłem, podawano już obiad. Przysiadłem do jednego ze stolików korzystając z tego, że jest wolny. Zaopatrzyłem się w serwetkę i zacząłem jeść wyjątkowo według etykiety. Czasem się zdarzało.
Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 12:44
Słońce zakradło się przez okno do mojej komnaty, zmuszając mnie do otworzenia oczu. Serce zabiło mi mocniej na myśl, że za moment wyruszamy. Spokojnie zrobiłam się na bóstwo (jak zwykle zresztą) i wyszłam na taras. Jake po ludzku jadł śniadanie, co nie zdziwiło mnie zbytnio, bo zdarzało mu się już tak robić. Zainteresowana wyglądem statku wyszłam do portu. Na statek wnoszono już rzeczy, zauważyłam tam moje kufry. Wiatr rozwiewał włosy, dzisiaj upięte i niżej puszczone luźno delikatne loki i kremową sukienkę. W obu rękach trzymałam niewielką torebkę. Udawałam, że tylko patrzę, ale w rzeczywistości starałam się podsłuchać, jaki jest cel naszego rejsu.
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:21
James szykował się powoli do podróży... Kazał strażnikom spakować jego rzeczy w kufry i pozanosić na statek. Potem poszedł do pralni, gdzie czekała już wyprana i sucha suknia Louise. Zapakował ją w zielone pudełko, do środka włożył jeszcze jakiś kwiatek i papaję na zgodę - nie był do końca pewien, czy już wybaczyła mu za tamtego faceta. Posłał strażników, żeby jej zanieśli to, a sam poszedł na przechadzkę po tarasie.
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:36
Przez całą noc nie zmrużyłam oka. Może to dlatego, że nie potrafiłam myśleć o niczym innym jak o rejsie. W każdym razie, przesiedziałam kilka godzin, opierając się o drewniany pal i przyglądając się tępo okienku w statku. Kiedy słońce wychyliło się zza horyzontu, James wybrał sobie moment, by podać mi sakiewkę z pieniędzmi. Zapewne ukradzionymi. Wpatrywałam się w nią jeszcze przez chwilę, zanim wykrztusiłam krótkie - Eee... No dobrze. Po tych słowach ruszyłam żwawo w stronę miasta, wiedziałam bowiem, że nie mam zbyt wiele czasu. Wpierw zakupiłam wytrychsmiley, by potem nie zapomnieć, iż muszę uratować brata. Następnie jakiś nóż, i ubrania - każdego rodzaju, prócz sukienek. Wczorajszego dnia stwierdziłam, że suknie są niezwykle niewygodne. Wzięłam również dwie butelki rumu, tak na wszelki wypadek. Popołudniu wróciłam z tym wszystkim pod statek, wymęczona, ale zadowolona. - Zdążyłam... Proszę, jeszcze zostało. - z uśmiechem oddałam bratu sakiewkę.
sugar
Użytkownik

Postać:
Roger Keamy

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:38
Bear bardzo się cieszył, że w końcu wyrwie się z tego małego miasteczka i wyruszy w interesującą i niebezpieczną podróż. Postanowił się do niej przygotować, więc do plecaka zapakował nóż i parę ubrań na zmianę.
Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:45
Przygotowujcie się do podróży. smiley Ja będę miał gości zaraz, będę wieczorem, nie wiem o której, jak mnie za długo nie będzie to Furfon fabułę dasmiley
Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:57
Uśmiechnąłem się promiennie do siostry.
- Kupiłaś jakąś suknie? - zapytałem, unosząc wysoko jedną brew. - Pięknie w nich wyglądasz. - dodałem po chwili przyglądając się jej sukience z garderoby. - Kiedy wyplywamy?
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:00
Dopiero wstałam, jako córka lorda pozwalałam sobie na takie długie wylegiwanie w łożu. Przez duże okno zauważyłam, że słudzy i straże znoszą powoli kufry i walizki; ja swoje mam w karecie, więc później muszę kogoś po nie wysłać.. Po porannej toalecie, służki pomogły mi ubrać jedną z sukien z garderoby; tym razem granatowa. Lubiłam ten kolor zwłaszcza, że piekielnie dobrze komponował się z moimi jasnymi włosami..
Kiedy już byłam gotowa usłyszałam pukanie do drzwi, to straże. Przynieśli zielone pudło od komodora, odbierając je przy okazji wysłałam ich po moje bagaże do karety. Ucieszyłam się widząc moją błękitną, ulubioną suknię czystą i pachnącą. Do tego był tam jakiś kwiatek i nieznany mi owoc, przyznam, że wyglądał smakowicie. Kazałam to zanieść na statek jak resztę moich rzeczy a sama poszłam zjeść ostatni posiłek na lądzie, na taras.

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:18
Juanita całą noc szwendała się po porcie, nie mogąc znaleźć sobie odpowiedniego miejsca do spania. Rano podkradła pewnemu handlarzowi kilka papai, które w tych stronach były bardzo popularne. Szybko zjadła owoce i udała się na statek. Dziewczyna weszła na pokład. Ludzie biegali, coś wnosili lub wynosili. "Juan" nadal w przebraniu mężczyzny zaczął pomagać innym, by nie wzbudzać podejrzeń. Wzięła wielki kosz z owocami i zaczęła go tachać pod pokład.
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:27
Przygryzłam lekko wargę, zastanawiając się nad odpowiedzią. Gdybym powiedziała mu, że nie kupiłam żadnej sukni, na pewno zrobiłoby mu się przykro. Dobrze wiedziałam, jak kocha modę i strojenie się. - Em... tak, coś tam kupiłam. - uśmiechnęłam się kwaśno, co w jego oczach raczej nie wyszło za dobrze. - Podobno wieczorem... ale nie jestem pewna. Wolę przeczekać tutaj.
Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 16:23
Spojrzałem na nią spod przymrużonych powiek.
- Nie kupiłaś żadnej sukni. - stwierdziłem z dezaprobatą. - Ach Lauro! Nie znasz się na dzisiejszej modzie. Jako gość na statku Komodora, powinnaś mieć przynajmniej trzy suknie! - pokiwałem głową z rezygnacją i wyciągnąłem z kieszeni kolejną ciężką sakiewkę i rzuciłem siostrze.
- Ukradłem je z miesiąc temu. Idźże kup dwie suknie! Najlepiej niebieską i miętowa! I mi też kup jakieś cichu. - warknąłem na nią i odepchnąłem ręką od okna.
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 17:40
Tymczasem ja jadłam sobie spokojnie kawałek pieczonej kaczki. Zastanawiałam się jak długo będzie trwał ten rejs, przypomniałam bowiem sobie, że niedługo miała się u mnie zjawić kuzynka Lefevre z którą naprawdę wiele mnie łączy, choćby bardzo podobny charakter. Wytarłam usta serwetą po czym wstałam i zaczęłam ostatni raz przechadzać się po dworku komodora Norringtona..

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Lion
Użytkownik

Postać:
shimano

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 17:48
Komodor był już na statku razem z Polly. Czekali na wszystkich.
Strona 19 z 29 << < 16 17 18 19 20 21 22 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum