Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Lutego 17 2025 17:46:57 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 7
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
Seriale
Filmy/Klub Filmowy ":o"
TOP 5
moja pani od literat...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny22:14:29
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 2 weeks
sayid jarrah 6 weeks
Michal13 weeks
Lion15 weeks
Lincoln20 weeks
Flaku23 weeks
Isabelle25 weeks
chlaaron42 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 16 z 27 << < 13 14 15 16 17 18 19 > >>
Autor RE: Tortuga
Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 12:46
-To ciekawe... Wiesz, dajesz mi wiarę w ludzi: myslałam, że ci, którzy zgłosili się do Zappy, będą stanowić jedynie szara masę ludzi, chcacych w swym życiu tylko ranować i mordować bez serca - powiedziałam. Jednocześnie przyłapałam się na lekkim poruszeniu. Ten chłopak towarzyszył zawsze i wszedzie Eleonere, która zmieniała swoje zainteresowania, niekoniecznie na lepsze. Przecież mogło to zepsuć chłopaka od środka, miał też swoje życie. Jednak nie powiedziałam juz nic, gdyż wydawało się, że Jasper'owi odpowiada taki stan rzeczy; że jest związany z Eleonore do końca swoich dni...Jednak byli tu ludzie z sercem.
Wyślij Prywatną Wiadomość
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:30
Taka delikatna i przyzwoita osóbka jak ja nie miała zamiaru dołączać się do bitki z Azjatami. Jeszcze któremuś połamałabym nos i cóż wtedy?
Obserwowałam całe zajście opierając się o burtę i obserwując brzydkich obcokrajowców.

If you don't take drugs probably you have other addictions.
Elias Donne
Użytkownik

Postać:
Elias Donne

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:42
Elias chętnie popisałby się swoją odwagą i niezwykłą umiejętnością walki, ale Elenore, jej rudy przyjaciel i pewna blondynka załatwili to za niego o wiele wcześniej. Ten więc, niczym się nie przejmując nadal przenosił załadunki na statek. Przeszedł właśnie obok Elenore i nie uszło jego uwadze, że przygląda się rozmawiającym ze sobą rudemu i blondynce. - Dobrze sobie poradziłaś z tymi Azjatami. - powiedział do niej, by odwrócić od nich jej uwagę.
z24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Vivianne
Użytkownik

Postać:
Vivianne Jones

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:46
Wydawało mi się, że nie dałabym rady nawet jednemu Azjatowi, ale chyba w końcu musiałam nauczyć się zabijać. Takie były zasady bycia piratem. Podziwiałam Elenore za jej niezwykłą odwagę i to z jaką łatwością odbierała ludziom życie. Podobnie jak Jasper. Nadal zajmowałam się przenoszeniem rzeczy na statek, dźwiganie ciężkich rzeczy nie było bowiem dla mnie czymś nowym. Na wyspie często musiałam coś przenosić, by chociażby zbudować nowy szałas.

Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:50
Rzuciłam kpiące spojrzenie Eliasowi.
- Tak, masz rację. Szkoda tylko, że oprócz Jaspera nie znalazł się żaden dżentelmen, który by mi pomógł. - odparłam tonem przepełnionym drwią. Ten podrywacz na prawdę mnie wkurzał. Myślał, że może mieć każdą. Postawiłam sobie za cel pokazać mu, że tak nie jest.

Elias Donne
Użytkownik

Postać:
Elias Donne

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:54
Elias uniósł ręce w geście obronnym. - Załatwiłaś ich tak szybko, że nie zdążyłem się tam nawet zjawić. Oczywiście ta urocza blondwłosa dama i twój mężczyzna też. Nie chwalę tylko ciebie. - uśmiechnął się szeroko, a jego śnieżnobiałe zęby zalśniły lekko.
Ginewra
Użytkownik

Postać:
Ginewra Bloom

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 13:55
Uśmiechnąłem się na ten komplement.
- Żyjąc w miejscu takim jak Tortuga, trzeba być optymistycznym, aby przekonać się, że wszędzie znajdą się dobrzy ludzie. - mrugnąłem do niej tak jak na moim podpisie.
- A ty czego szukasz na okręcie Zappy, złociutka?

Moc: Wampir
Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:05
- Taak, z pewnością. - obróciłam się i ruszyłam na górny pokład. - Na marginesie: to nie jest mój chłopak. A teraz idź pochwal tę "uroczą blondowłosę", a mnie zostaw w spokoju. - usmiechnęłam się ironicznie i weszłam na górę. Podeszłam do barierki i utkwiłam spojrzenie w Tortudze.

Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:23
Barbossa z dumą postawił pierwsze kroki na pokładzie. Ten statek może i nie był tak solidny i piękny jak "Perła", ale ważne, żeby pływał. - Ruszać się, szumowiny jedne! - krzyknął z przyzwyczajenia. Hector usadowił się na miejscu kapitana - za sterem. Chwycił ogromne koło. Już sobie wyobrażał, jak wypływa swoim statkiem na morze. Ach ten szum fal i brak lądu. - Ruszać się, gnidy! Szybciej, bo batem dostaniecie!
Elias Donne
Użytkownik

Postać:
Elias Donne

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:31
- Nie będę przeszkadzał jej w rozmowie z twoim... przyjacielem! - krzyknął za nią z zawadiackim uśmiechem. Wzruszył ramionami. Elenore wydawała mu się jakaś nieprzystępna, może to dlatego, że całe życie spędziła na takim właśnie zabijaniu. Podniósł kolejną skrzynię i przeniósł ją na pokład, po drodze rzucając dziewczynie krótkie spojrzenie.
Stokrotka
Użytkownik

Postać:
Linda Mallory

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:31
Dzika Stokrotka powolnym i seksownym krokiem wkroczyła na pokład, ciesząc się ostatnimi chwilami na lądzie. Oparła się o burtę i zaczęła przyglądać się pracy innych ludzi. Sama nie mogła im pomóc, jeszcze by złamała paznokcia, fryzura by się popsuła, lub jeszcze gorsza tragedia by się stała. Postanowiła wspierać ich duchowo. Uśmiechała się do każdego napotkanego gościa, lub kobiety. Traktowała ich wszystkich równo. Widząc drącego się Barbossę, pomachała mu z wdziękiem w typie: "Juhuuu!". Zawstydzona swoim czynem, postanowiła zaczerpnąć trochę powietrza. Wzięła głęboki oddech, tym samym wypinając swoje i tak już duże piersi przed siebie.
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 14:43
Spojrzałam na Lindę z podniesionymi brwiami i ruszyłam przenieść kolejną nielekką skrzynkę na pokład. Odwróciłam się jeszcze rzucić okiem na kapitana, później na Stokrotkę. Cóż.. Miałam konkurentkę, niedobrze.

If you don't take drugs probably you have other addictions.
Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 15:20
Jasper był mądrym cżłowiekiem, a co lepsze optymista. Przyda się w trudnych chwilach. Pusciłam mimo uszu określenie mnie "złociutką". Potraktowałam je pieszczotliwie.
-Ja przypłynełam tutaj na statku wraz z jakimś starym kapitanem z La Rochelle. Uciekłam z domu - powiedziałam, zatając fakt o porwaniu -Kiedy usłyszałam o Zappie, szybko podjęłam decyzję o tym, aby rozpocząć nowe życie i... piratowanie bło moim marzeniem z dzieciństwa. Tyle, że jako dziewczynka nieco inaczej to sobie wyobrazałam - powiedziałam, patrząc znacząco na ciała niedanow zabitych Azjatów.
Ginewra
Użytkownik

Postać:
Ginewra Bloom

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 16:16
- Cóż, każdy miał chyba inne wyobrażenie. - stwierdziłem z uśmiechem. - Ja sam za dużo sobie nie wyobrażałem. W dzieciństwie często pływałem z ojcem na jego statku i nie jedno widziałem. A w Torutudze, też troche mieszkałem, więc nie dziwią mnie tutejsze warunki. - to mówiąc, machnąłem teatralnie ręką uwydatniając w ten sposób fatalną czystość statku. - Mimo wszystko stwierdzam, że podróż będzie ciężka i... paskudna, ale być ciekawa. - uśmiechnąłem się łobuzersko.

Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 16:25
Czułam, że ktoś mi się przygląda. Odwróciłam się z morderczym uśmiechem i zobaczyłam Eliasa. Czy ten gość sobie nie odpuści?
- Co, Emma dała ci kosza? - spytałam z udawanym przejęciem. Nie słyszałam ostatniej wypowiedzi Eliasa, bo byłam wtedy już na górnym pokładzie a on na dolnym.

Adam
Użytkownik

Postać:
Adam Dobradusza

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 16:28
Tymczasem obaj bracia oraz Abraham i jego niewolnik siedzieli przed tawerną i czekali aż Zappa lub ktoś inny ogłosi, że czas wypływać.
MietowyJohnathan
Użytkownik

Postać:
Gary Harrison

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 17:47
Tak samo jak postacie Mr. Nothinga Gary również siedział pod tawerną...
Nicka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 18:17
Spojrzałam po statku: faktycznie, nie należał do najporządniejszych. Patrząc po pokładzie, aż chciałoby się wrócić na łajbę kapitana, którego nazwiska nawet nie poznałam, a jedynie imię jego syna, któremu nie mogłam pomóc w czasie sztormu, i który do dziś chodził mi po sumieniu bardziej, niż tych siedmiu Azjatów. Jasper zakończył swa wypowiedź łobuzerskim uśmieszkiem rozlanym po twarzy.
-Oczywiście, że będzie ciekawa - przytaknełam, odwzajemniając uśmiech. Cieszyłam się, że nawiązałam już nieco znajomości z ludzkimi osobami. Oczywiście na pełynm morzu, w trakcie naszej przygody okaże się, jaki kto jest naprawdę.
Edytowane przez Nicka dnia 01-07-2011 18:20
Elias Donne
Użytkownik

Postać:
Elias Donne

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 18:20
Elias wywrócił teatralnie oczami. Czy ona zawsze musiała być taka zgryźliwa? - Spokojnie, Lizzie. - użył z uśmieszkiem zdrobnienia imienia "Elizabeth". - Nawet z nią nie rozmawiałem. Tak miło jej się konwersuje z twoim chłopakiem... wybacz, przyjacielem, że niekulturalnie byłoby im przerywać, nie sądzisz?
Ginewra
Użytkownik

Postać:
Ginewra Bloom

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-07-2011 18:24
Siedziałem zniecierpliwiony jak Lion lub Furfon dodadzą fabułę, bo nie za bardzo wiedziałem o czym rozmawiać z Emmą.
- Może przejdziemy się po statku i zobaczymy czy są tu jakieś kajuty dla marynarzy, czy to tak ubogi statek, że ich nie ma, co? - zaproponowałem, wstając i podając dłoń Emmie by jak to na dżentelmena przystało ofiarować jej pomoc.

Strona 16 z 27 << < 13 14 15 16 17 18 19 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Umbastyczny
01/02/2025 14:04
jasne rozumiem, bardzo mi przykro

Otherwoman
01/02/2025 10:05
postaram się dziś coś napisać, jak wrócę z pracy, ale nie na sto procent, bo jeszcze sporo rzeczy trzeba ogarnąć...

Otherwoman
01/02/2025 10:01
ja potem coś napiszę, bo wczoraj zmarła moja babcia i miałam raczej ciężki dzień...

Otherwoman
01/02/2025 10:00
kontynuujmy klub smiley

Otherwoman
01/02/2025 09:58
jestem smiley

Umbastyczny
01/02/2025 09:10
Arletam! Przybywaj!

Umbastyczny
29/01/2025 05:57
smiley

mrOTHER
28/01/2025 21:42
smiley

Otherwoman
08/01/2025 15:50
smiley

Umbastyczny
05/01/2025 19:50
smiley

sayid jarrah
04/01/2025 21:02
ok

Otherwoman
27/12/2024 20:13
56 gości online aha

Umbastyczny
25/12/2024 10:32
smiley

Otherwoman
24/12/2024 18:20
smiley

Umbastyczny
30/11/2024 09:22
smiley

Otherwoman
29/11/2024 20:00
coś długo mnie nie było smiley

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Archiwum