Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 00:25:18 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 119 z 135 << < 116 117 118 119 120 121 122 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 21:57
- Tak... Kiedyś. - pokiwałam głową, spuszczając wzrok na moment. - Wiesz, byłam jak te wszystkie małe dziewczynki, które robią sobie welon z firanki i udają, że idą do ślubu. - zaśmiałam się cicho. - A tak na serio, to chyba nieuchronne, prawda? Zdaję sobie sprawę, że przyjdzie dzień, że wezmę ślub, zajdę w ciążę i urodzę gromadkę dzieci. Czemu pytasz?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 22:19
-Tak po prostu -uśmiechnąłem się wyobrażając sobie małą Elise rzucającą kwiatki. Położyłem się na łóżku i spojrzałem na sufit -wyobrażenia są fajne, ale potem.. Jest nam dwa razy bardziej przykro jak coś nie udaje się po naszej myśli; mieliśmy już niesamowity pomysł na nasze przyszłe życie, a tu bam, i wszystko się psuje, wtedy siedzimy w kącie kiwając się jak dzieci z chorobą sierocą i płaczemy. -widząc jej minę dodałem -przepraszam, że mówię o takich rzeczach.. Życie to nie bajka, niestety..

/zosiam idzie zaraz spać, więc pandzia, nie pytaj o nic smiley cobym nie musiała odpisywać.

jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 22:24
-Taa.. -mruknęłam tylko. Rose myślała tylko o jednym! O sprawach łóżkowych! To prawda; było to też ważne, nie chciałam aby mój pierwszy stosunek odbył się z Walterem, ale nie chodzi o to. To związek małżeński, coś pięknego, łączy ludzi na całe życie! A oni powinni się kochać a nie robić to z musu.. Spojrzałam z obrzydzeniem na Freya i westchnęłam..

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Walder Frey
Użytkownik

Postać:
NPC

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 22:24
Wbrew oczekiwaniom Freya, żaden kapitan sie nie zgłosił. A stare serce się niecierpliwiło! Złapał Louise za nadgarstek i wyprowadził na pokład, mając nadzieję spotkać tam Sparrowa lub Barbossę, ewentualnie Davy'ego Jonesa.

William Turner
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 22:32
Will załamany był seria porażek. Będzie musiał poćwiczyć huśtanie się na linie, by móc ratować damy z opresji. Zobaczył Louise z Freyem i juz wiedział, co ma robić. Do tego ślubu nie może dojść...

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 22:36
Tymczasem ma Turnera spadł razem z masztem Bernard co go przeraziło gdyż ten zboczeniec był nieobliczalny. Na szczęście Turner dostał też solidnie masztem, który spadł razem z Bernardem.

Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 12-08-2011 22:37
Obserwację rozwoju wydarzeń w kajucie przerwał mi na moment nieznany mi mężczyzna, mówiąc - "Wydaje mi się, że masz dla niego kandydatkę..." Spojrzałem na niego, a później na wskazaną przez niego kobietę i nie zareagowałem, uznając, że mnie z kimś pomylił albo nie wie co gada. Przez cały czas uważnie obserwowałem zachowanie Louise. Nie poznawałem jej i nie rozumiałem co nią kierowało. Czyżby tylko chęć ocalenia nas przed klątwą? Czy dla takiej rzeczy złamałaby swoje zasady? Wraz z jej decyzją o poślubieniu Frey'a, wyszedłem bez słowa z kajuty. Potrzebowałem samotności by pogodzić się z tym, że taki stary pryk będzie ją miał za żonę.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 22:39
Nie odpowiedziałam, tylko pokiwałam głową ze wzrokiem wbitym w podłogę. Miał rację - dotychczas wszystko szło mi lekko, ale kończą się takie czasy. Nie wiedziałam tylko, czemu mówi mi o tym akurat teraz. A że dziewczyny wszystkim zawsze za bardzo się przejmują, nie wiedziałam, co myśleć. Położyłam się obok niego na łóżku. Odwróciłam się plecami i skuliłam, ręce wkładając pod głowę. - Dobranoc, Sykes. - wyszeptałam i zasnęłam.
William Turner
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:03
Will nie zdążył uratować nawet jednej osoby, gdy na głowę zwalił mu się Bernard z masztem, tudzież maszt z Bernardem. A trzeba wiedzieć, że pan Wells nie był piórkiem. Tak oto Will po raz drugi tego dnia oberwał w głowę.

Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:09
Sparrow tymczasem nadal stal za sterem i kierował statek, chciał go wyprowadzić z luku Jonesa tak jak poprzednim razem to SAM zrobił(o zasługach innych, nawet kogoś takiego jak Barbossa kompletnie nie pamiętał, jego umysł te informacje blokował), gdy inni przeszkadzali i kombinowali, tym razem też przeszkadzali i kombinowali, nawet tamte przeszkadzanie pobito owym przeszkadzaniem, gdyż te przeszkadzanie skończyło się rozwaleniem masztu, przez co jedyny słuszny kapitan tego statku nakazał Urugwajczykom naprawić go jak najszybciej.
-Panie Forlan, ukradnijcie mapę Barbarossy i dajcie mi ją, tylko ja jestem w stanie odkryć jej tajemnice, które pomogą nam, w naszych planach. - mówił ogólnikami, gdyż nikomu nie ufał, nie chciał zdradzić swoich planów, gdyż wszyscy by się wystraszyli jego pomysłem...

Walder Frey
Użytkownik

Postać:
NPC

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:20
Frey swoim "sokolim" wzrokiem dostrzegł Sparrowa (a raczej wywęszył jego nieświeży zapach). Natychmiast zbudziły się drzemiące w jego starych kościach siły. Ciągnął za sobą Louise, ruszył w stronę kapitana, torując sobie drogę przez leżących Bernarda i Willa.

Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:29
Sparrow również dostrzegł i wyczuł idącego w jego stronę Frey'a i biedną Louise, ciekawił się, czym ją zmusili by się ożeniła z tym starym dewiantem. Pamiętał, jak pomagał Elizabeth(i nadal to robi, trzyma ją w ukryciu przed Turnerem), pomyślał, czy tego samego nie zrobić dla Louise, w końcu kompletnie by to zmieniło jej obecne zmienione życie, porównawszy do jej wcześniejszego nie zmienionego życia, jakie miała wcześniej, czyli wtedy kiedy jej Sparrow nie znał. Kapitan kombinując co tu zrobić, dostrzegł pijanego Norringtona. Kopnął go, w celu obudzenia.
-Wstawaj leniu, masz dla ciebie robotę

chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:29
Stojąc w progu i opierając się głową o framugę drzwi szeroko ziewnęłam. Zmęczyłam się już tym wszystkim.. Za dużo zmartwień, za dużo myślenia. Potrzebowałam odpoczynku i bardzo brakowało mi czasu na nudę. Miałam ochotę trochę się poopierdzielać, lecz na tym dziwnym statku było to niemożliwe. Do tego miałam też ochotę na coś innego ale na to z kolei nie miałam siły. Cmoknęłam i poszłam do jednej z kajut i położyłam się do łóżka.
Walder Frey
Użytkownik

Postać:
NPC

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:39
Chcę się żenić! - Frey podniósł dłoń Loiuse do góry, by Sparrow na pewno zauwazył dziewczynę. Jesteś kapitanem, udziel nam ślubu, he! - Walter tak się przejął sytuacją,, że po ostatnich słowach ślina z jego ust poleciała aż na Jacka.

Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:46
Jack w ostatniej chwili zrobił unik przed glutami(tak można nazwać ślinę Waltera, nigdy nie chciał być takim starym prykiem jak on).
-Co, he? Tak się zwracasz do swojego kapitana, he? Znasz obyczaj, najpierw daj łapówkę, a dopiero wtedy porozmawiamy. -ten obyczaj Sparrow wymyślił na szybko, by się wzbogacić, lekko przedrzeźniał jego he, gdyż nienawidził tego zwrotu w czasach, gdy służył jak był młody u niego i zabawiał się z jego młodą córeczką, która dotychczas się nie pojawiła przed nim i chyba nie miała nic przeciwko temu, jak ją potraktował...

Walder Frey
Użytkownik

Postać:
NPC

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:49
Freyowi nie podobał się ten ton. Mówisz do swojego kapitana! - pogroził mu. Te słowa nasunęły mu pewną myśl. Przecież sam może sobie udzielić ślubu! Tłusta łapą przygładził koszulę na swojej klacie pokrytej siwymi kłakami. Na ślubie chciał wyglądać porządnie.

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 12-08-2011 23:52
Bernard czując jak Frey po nim przechodzi najpierw poczuł się obolały ale po chwili przeszła po nim również Luise przez co udało mu się dojrzeć co nieco pod jej spódnicą. Widząc to Bernard postanowił bronić tej biednej dziewoi przed prykiem starszym od niego i szybko podszedł do Sparrowa mówiąc:

- Kochany kapitanie Sparrow. Jesteś największym, najlepszym i najprzystojniejszym kapitanem statku pirackiego na świecie. Nie pozwól więc by ten człowiek jeszcze starszy ode mnie wziął za żonę tą kobietę. Wykop go ze statku - Bernard w tych słowach połechtał dumę Sparrowa i miał nadzieję na osobiste względy młodej kobiety.

Walder Frey
Użytkownik

Postać:
NPC

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-08-2011 00:00
Na zawsze zostaniecie starymi prykami! - zagrzmiał Frey niczym ksiądz Natanek z ambony. Nie ma ślubu, nie ma informacji. - zawziął się w sobie i zrobił obrażoną minę.

Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-08-2011 00:17
--Walterze, pozwolisz, że pójdziesz do kajuty kapitana, czyli do mojej, Coś tobie wytłumaczę... -Sparrow był gotowy prowadzić negocjacje z starym Frey'em, po jego słowach o starych prykach, kapitan nie chciał znów nim być, ale też nie chciał oddać młodej Louise temu staremu dziadowi. Cieszył się bardzo z słów Bernarda, który mówił z sensem(każdy kto wychwalał Jacka mówił z sensem), gdyby nie groźba Frey'a to by od razu dziada wyrzucił z statku za radą Bernarda. -Panie Wells, jako pierwszy oficer też chodźcie, a wy znajdźcie mi Barbossę, on też niech będzie - zwrócił się do Urugwajczyków, którzy byli już w trakcie naprawiania masztu. Potrzebny był mu Pan Wells, do wychwalania jego samego, a Barbossę zaprosił, gdyż liczył na jego zdolności negocjacje, oczekiwał, że Barbossa będzie go wspierał w rozmowie z starym Frey'em...

Edytowane przez Furfon dnia 13-08-2011 00:19
Marion
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 13-08-2011 03:40
Marion postanowiła interweniować. Nie chciała przecież być starą zdzirą do końca swojego życia. Podeszła więc do Freya. - Po co Ci ten ślub? - zapytała. - Jeśli wyjawisz mi te "informacje" to będziemy mogli się razem zabawiać ile tylko zapragniesz - uśmiechnęła się szczerze z nadzieją na to, że uda się jej przekonać Waltera.

/Wróciłem właśnie z wyjazdu i trochę nie ogarniam co i jak, więc wybaczcie jakbym pisał coś nie tak smiley/
Edytowane przez Marion dnia 13-08-2011 03:44
Strona 119 z 135 << < 116 117 118 119 120 121 122 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum