Autor |
RE: Morze Karaibskie |
Lincoln
Mistrz Gry
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/ed13[37].jpg)
Mistrz Gry
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 11-08-2011 14:25 |
|
|
- Rose... o czym mówiłem wcześniej? Co takiego zrozumiałaś? - dopiero po jakimś czasie dotarło do mnie ostatnie zdanie wypowiedziane przez nią. Nie wiedziałem o czym kobieta mówi i nie mogłem sobie przypomnieć bym podejmował jakąś decyzję, którą druga osoba miałaby uszanować.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 11-08-2011 15:01 |
|
|
Spojrzałam na niego lekko przytłoczona. Teraz miał zamiar wszystkiego się wypierać i udawać, że nic się nie stało? Jeszcze lepiej. - Mówiłeś, że tak trudno Ci z jednej z nas zrezygnować, że miałeś z tym straszne problemy i ja to rozumiem. Całkowicie rozumiem Twoje zakłopotanie Seanie. - Powiedziałam gestykulując rękoma i drepcząc w miejscu. Sama nie wiedziałam jak potoczy się dalej nasz los, ale z pewnością nie miałam zamiaru dać mu umrzeć. - To była tylko przygoda, pamiętasz? - Powiedziałam ironicznie podnosząc do góry jedną brew. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 11-08-2011 15:35 |
|
|
Nie dowierzałem w to co słyszałem. To brzmiała jak jakaś abstrakcja. Czy możliwe było abym będąc wycieńczonym, mówił takie rzeczy? Zwłaszcza, że nigdy się nad tym nie zastanawiałem. - Nie mam zamiaru bawić się w jakieś wybieranie! W ogóle nie wiem do czego nawiązujesz mówiąc, że mam z tym straszne problemy. Nie jesteś dla mnie obojętna, ale... Boże, nigdy nie miałem zamiaru z kogokolwiek rezygnować. Skąd Ci to przyszło do głowy? - mówiłem dość chaotycznie.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Edytowane przez Lincoln dnia 11-08-2011 15:35 |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 11-08-2011 15:53 |
|
|
Och, i dlatego nigdy nie chciałam się w nic angażować. Za dużo w tym wszystkim zależności, uczuć i tego czegoś, czego zawsze mi brakowało. Odgarnęłam włosy z czoła, by móc na niego spojrzeć i nieco się zmieszałam. - Jeśli myślisz, że teraz tak sobie bez żadnego żalu zapomnę o tym co mówiłeś to się grubo mylisz. Słyszałam to głośno i wyraźnie, zresztą nie tylko ja. Do tego ta gadka o umieraniu, poświęceniu? Co to w ogóle ma być? - Powiedziałam dosyć nerwowo i skrzyżowałam ręce na piersi. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 11-08-2011 16:13 |
|
|
Otworzyłem szeroko oczy i zaśmiałem się bezradnie kręcąc głową. - Rose, coś Ci się musiało wydawać. Nic takiego nie miało miejsca. - mówiłem z pełnym przekonaniem. - Jesteś pewnie zmęczona tym wszystkim i pewnie czegoś nie zrozumiałaś. Może ktoś inny po rozbiciu się statku to mówił? - Nie chciałem już sugerować, że jej się to przyśniło albo sobie wymyśliła po prostu i teraz próbowała mnie do tego przekonać. - Chodźmy lepiej zobaczyć czy jest szansa na wydostanie się stąd. - zaproponowałem, chcąc zmienić temat.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 16:39 |
|
|
Przecież nie mówił tego nikt inny, tylko On. We własnej osobie. Nie kto inny. W oddali stała jego chatka, której później też jakoś nie widziałam... Och, faktycznie coś było nie tak. To pewnie przez to słońce i ogromną duchotę. - Cholera, sama już się w tym wszystkim gubię. Nie mam ochoty na dalsze przebywanie na tej żarzącej się pustyni. - Chciałabym znaleźć się już na chłodnym morzu, z którego każdej strony wiał chłodny wiaterek... ah. - Nie zostanę tu ani minuty dłużej!- Syknęłam i ruszyłam w kierunku drzwi.
Edytowane przez chlaaron dnia 11-08-2011 16:39 |
|
Autor |
Walder Frey
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Walder_icon[1329].jpg)
Postać: NPC
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 16:53 |
|
|
/Frey był na innym statku, ale ok, niech już tak bedzie/
Stary cap był nieco przygłuchy, nie od razu zorientował się, że stoją nad nim ludzie. Dopiero zamieszanie, którego narobił Hector, wyrwało Waltera z rozmyślań nad swoimi odważnymi dokonaniami. Podniósł starczą dłoń, by uciszyć towarzystwo. He. - przemówił do zebranych, pomemłał chwilę językiem i splunął na podłogę kajuty. Statek nie może stać na pustyni. Statek musi pływać. Khe khe khe - Frey wytarł rękawem nos. Tam jest morze i przypływ nadchodzi. Nim zajdzie słońce, popłyniemy. - uderzył pięścią w stół, po czym zaczął ją rozcierać. Widziałem w swoich kartach, że dotknęła was klątwa.. he he - stary ucieszył się, że teraz nie tylko on będzie stary.
![](http://cdn.chud.com/3/34/350x700px-LL-346f74ce_tumblr_mnsylkpTVf1qiaxzfo3_250.gif)
Edytowane przez Walder Frey dnia 11-08-2011 16:56 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 16:56 |
|
|
- Jak to? - obruszyłem się. - To jeszcze nie koniec? Będziemy jeszcze starymi prykami? |
|
Autor |
Walder Frey
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:01 |
|
|
Naiwna "młoda" he he damo. - zakpił Frey. Nigdy nie wierz temu, co widzisz w luku Davy'ego Jonesa, he. - zatrzasnął swój dziennik. Tylko ja wiem, jak zdjąć tę klątwę... - oczy mu się zaświeciły, jak u chciwca na widok złotych monet.
![](http://cdn.chud.com/3/34/350x700px-LL-346f74ce_tumblr_mnsylkpTVf1qiaxzfo3_250.gif) |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/izstl1[48].png)
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:11 |
|
|
-Młoda damo?- zdziwiłam się, że Frey nazwał Jacoba damą, no ale.. - Więc, powiedz nam jak ją zdjąć.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:11 |
|
|
Lily także weszła do kajuty Freya, który juz czuł się jak kapitan na statku Sparrowa. Od razu zobaczyła Louise i utkwiła w niej wzrok.
Jeśli ktoś jeszcze jest poza statkiem, niech na niego wbija, gdyż niedługo statek odpłynie.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
|
|
Autor |
Walder Frey
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:14 |
|
|
Fety był stary, ślepy i głuchy, wiec nie zorientował sie, że Jacob to mężczyzna. Miał taką kobieca urodę. He. Powiem powiem, ale nie za nic. Będziecie znów dla mnie pracować. - uśmiechnął się obleśnie. Za darmo.
![](http://cdn.chud.com/3/34/350x700px-LL-346f74ce_tumblr_mnsylkpTVf1qiaxzfo3_250.gif)
Edytowane przez Walder Frey dnia 11-08-2011 17:25 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:17 |
|
|
-Dobra, będzie pracować za darmo! -odparłam jednak po chwili dodałam -..tylko kto? - boże, co za stary dureń..
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
panda
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/zrzut-ekranu-2019-05-22-o-14-1[70].png)
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:17 |
|
|
- Ale kto? - spytałem, marszcząc brwi. Coraz mniej mi się to podobało, zwłaszcza, że mimo swojej postury dla Freya byłem kobietą. - Lou, nie zgadzaj się tak od razu, nie wiadomo o co chodzi.... - szepnąłem kobiecie do ucha.
Edytowane przez panda dnia 11-08-2011 17:18 |
|
Autor |
Hector Barbossa
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/barbossag[109].png)
Postać: Hector Barbossa
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:22 |
|
|
- Walterze, niestety nie możesz opuścić tego miejsca. Tylko ja wiem, jak to zrobić. Powiedz nam, jak ściągnąć tą klątwę, a my wtedy pomożemy Ci się stąd wydostać - powiedział Hector, patrząc z góry na starca. |
|
Autor |
Umbastyczny
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/av[173].png)
Postać: Cynthia Hickey
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:25 |
|
|
Denzil słuchał Freya, ale nie podobało mu się to co on mówi.
- On coś kręci, chce nas oszukać i wykorzystać...
Nie było pewności, że Walter zna prawdę, ale może on jest ich jedyną nadzieją.
![](http://i.imgur.com/ZVFfoZR.png)
A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie. |
|
Autor |
Walder Frey
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:28 |
|
|
/sory, miało być będziecie /
Frey znieruchomiał. Do stu beczek rumu! On ma rację. - pomyślał To Hector miał mapę i wiedział, jak opuścić to miejsce. Najpierw nas stąd wydostań, a wtedy powiem, jak ściągnąć klątwę, he. Stary postawił na swoim. Bał się, że uciekną i zostawią go tu samego na zawsze.
![](http://cdn.chud.com/3/34/350x700px-LL-346f74ce_tumblr_mnsylkpTVf1qiaxzfo3_250.gif) |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:31 |
|
|
Skierowałem twarz ku górze i odetchnąłem z ulgą, co niejako oznaczało spadający mi kamień z serca. Dobrze jednak wiedziałem, że to jest tylko gra na czas i sytuacja nie jest normalna, a ja tkwię w bardzo niezręcznej sytuacji. I będę musiał prędzej czy później ponownie się z nią zmierzyć. Tymczasem ruszyłem za Rose, nie wiedząc jednak gdzie.
|
|
Autor |
Hector Barbossa
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/barbossag[109].png)
Postać: Hector Barbossa
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:33 |
|
|
- Nie. Najpierw nam powiedz, jak zdjąć klątwę. Ewentualnie możesz postawić coś w zastaw, byś nas nie oszukał. - powiedział Barbossa. Znał dobrze starego dziada i nie ufał mu. Gdyby najpierw go wyprowadził z luku, to później nic by nie powiedział. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 11-08-2011 17:33 |
|
|
-Nie. -odparłam twardo spoglądając raz na Frey'a raz na Hectora; który zmierzał do tego by wszystko popsuć. - Idź stąd. -powiedziałam w stronę Barbossy -małpka może zostać, A Ty Walt.. -Dziwne, ale w mojej wyobraźni powstał murzyn krzyczący "Walt" -.. ee.. powiedz nam teraz o klątwie, to przysięgamy, że będziemy pracować.. -puściłam oczko w stronę Denzila i Jacoba.
-Penelope Widmore
Edytowane przez jazeera dnia 11-08-2011 17:34 |
|