Autor |
RE: Morze Karaibskie |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-08-2011 22:35 |
|
|
A Bernard alej siedział w szafie z wodą(tak przy okazji Bernard pomyślał sobie, że to dziwne że Jack trzyma wodę w szafie) lecz w pewnym momencie bardzo chciało mu się pić. Nie wiedział skąd wziąć jednak jakiś trunek skoro musi się chować by nikt go tu nie znalazł. Po chwili uświadomił sobie jednak że przecież siedzi na beczce wody więc zaczął penetrować część jej zawartości.
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Postać: Jack Sparrow
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-08-2011 22:45 |
|
|
-Przepraszam, ale co powiedziałeś? Jak to może być twoja kajuta, jeśli to właśnie jest kajuta kapitana, którym ja jestem, bo Czarna Perła należy do mnie! W takim razie to nie jest kajuta, twoja jest na dole, pod pokładem, będziesz sypiał od dziś naprzeciwko Jacka, na jakimś hamaku. - Jack w ramach zemsty wyrwał z głowy Hectora kapelusz i sam sobie założył na głowę, po tym jak małpka mu go ukradła. Zaczął walić w drzwi, gdyż nadal były zamknięte, po zapachu kozy rozpoznał, że musi tam siedzieć.. -Panie Wells, natychmiast otwierajcie drzwi od kajuty kapitana, bo inaczej wylądujecie za burtą.
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 09-08-2011 23:04 |
|
|
Nie pamiętam jak wyglądały ostatnie metry drogi do jeziora. Szedłem jak w transie przed siebie. Rozmowy towarzyszy zdawały się być wielkim bełkotem, a to co widziałem przed oczami reklamą Rutinoscorbinu. Gdy Rose, Lou i Denzil dotarli do jeziora, ja jeszcze włóczyłem się do niego.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-08-2011 23:24 |
|
|
Bernard zamarł po słowach wypowiedzianych przez Sparrowa. By jednak mimo wszystko ostatecznie się nie zdradzić Bernard wszedł do beczki z wodą i zamknął ją a oddychał tylko przez rurkę wystającą z dziurki w beczce. Teraz Bernard miał nadzieję, że nikt go nie znajdzie, a w szczególności ten dewiant Turner.
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 09-08-2011 23:52 |
|
|
Jack za pomocą swojego kompasu wybił szybkę od drzwi, dzięki czemu mógł odtworzyć drzwi zamknięte przez Bernarda, nie obchodziło go, że od tej chwili każdy będzie mógł bezprawnie włazić do jego kajuty. Pierwsze co zobaczył to beczka, pomyślał, że jest ona z rumem zostawiona przez jego wierną załogę, od razu ruszył zadowolony w jej kierunku, nawet już była przygotowana rurka do picia, więc zaczął z niej korzystać, lecz...
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
Postać: Diane
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 01:25 |
|
|
Izolda pociągnęła Laurę za rękę i natychmiast ruszyła w stronę statku. Nie miała ochoty na żadne żart Sparrowa, chciała z nim załatwić swoje sprawy jak najszybciej. Zaczęła się wspinać na górę biorąc ze sobą blondynkę.
- Jak go znajdę go... to nie wiem, czy pozostanie żywy. - powiedziała rozglądając się. - Sparrow tchórzu! Wyłaź!
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-08-2011 01:44 |
|
|
-Tchórz?! Droga Izoldo, coś ty opowiadasz za bzdury na poziomie Barbossy -wrzasnął, jeszcze nie zdążył się "napić" z rurki, stanął w drzwiach od kajuty.
-Dziewczyny, chcecie się zaciągnąć na mój okręt, gdyż jestem kapitanem? W takim razie musicie zdać test chlania rumu, pozwólcie ze mną... - miał zamiar ich poczęstować rumem z beczki, w której tak naprawdę była woda i Bernard...
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 01:49 |
|
|
- Witaj Sparrow, dawno się nie widzieliśmy, prawda? Pamiętasz te okoliczności? - spytała uśmiechając się i wyciągając dwie butelki rumu... - Jak za starych dobrych czasów.
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:01 |
|
|
-Napijmy się mojego rumu! -wskazał Sparrow na beczkę, w której była woda i stary pryk Bernard. Miał zamiar upić Izoldę i dowiedzieć się, czego tak naprawdę chce, spodziewał się od niej samych najgorszych rzeczy...
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:03 |
|
|
- O nie, nie... ja jestem gościem, więc ja stawiam alkohol, otwórz! - powiedziała podając mu jedną z butelek uśmiechając się z gracją. - No więc Sparrow, co cię tutaj sprowadza? Jak tutaj trafiłeś
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:04 |
|
|
Za pomocą statku - odparł krótko, wziął niepewnie butelkę w dłoń.
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:05 |
|
|
- Kogo jeszcze oszukałeś, wykorzystałeś i wtrąciłeś do więzienia oprócz mnie? - spytała patrząc na niego.
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:06 |
|
|
-Oczywiście, że nikogo - rzekł, rozglądając się wokół siebie, tak naprawdę oszukał dotychczas tych wszystkich ludzi, którzy byli wraz z nim w luku.
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:06 |
|
|
- Oczywiście ci nie wierzę... lubisz oszukiwać ludzi i doskonale o tym wiem. Oszuści zawsze trzymają się razem. Pijesz, czy tylko na to patrzysz? - spytała podejrzliwie.
|
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:07 |
|
|
-Co? - spytał się, akurat myślał o kozach w tej chwili, a zamiast jej słów słyszał bla bla bla...
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:08 |
|
|
- Oszukałeś mnie Sparrow, pamiętasz? - spytała policzkując go i uśmiechając się serdecznie. - Okradłeś mnie i wsadziłeś do więzienia. Zapomniałeś?
Edytowane przez Diane dnia 10-08-2011 02:08 |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:09 |
|
|
-Chyba mnie pomyliłaś z moim bratem bliźniakiem - odparł, już dawno zapomniał o takiej drobnostce...
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:10 |
|
|
- Jak śmiesz Sparrow! Doskonale cię pamiętam i nie zrobisz ze mnie kretynki! - wykrzyknęła łapiąc go za nadgarstek. - Chcę moje złoto, ale najpierw... napijmy się jak za starych, dobrych czasów.
Edytowane przez Diane dnia 10-08-2011 02:10 |
|
Autor |
Jack Sparrow
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:11 |
|
|
-Tak, stare dobre czasy, a złoto dostaniesz! - miał zamiar dać jej złoto z klątwą, przez co byłaby stara i niedołężna, wtedy miałby spokój.
|
|
Autor |
Diane
Użytkownik
NPC
|
Dodane dnia 10-08-2011 02:12 |
|
|
- Wiem o klątwie, znam cię Sparrow, tak łatwo nie oddasz mi tego co moje. - odpowiedziała krzyżując ręce na piersi.
|
|