Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 28 2024 01:00:51 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 2
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Michal 2 weeks
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 3 weeks
Lion 3 weeks
Lincoln 9 weeks
Flaku11 weeks
Isabelle13 weeks
chlaaron30 weeks
Diego33 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 83 z 135 << < 80 81 82 83 84 85 86 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 16:04
Przyniosłam jeszcze trochę gałęzi i układałam je, kiedy Sykes próbował rozpalić ognisko. - Spokojnie... - przyklęknęłam przy nim i założyłam włosy za ucho. - Nic się nie stało. Najwyżej trochę poczekamy. - tłumaczyłam, patrząc mu w oczy. - Nie spieszy się, mamy czas... - ciągnęłam, próbując go uspokoić i jednocześnie włożyłam mu w dłonie patyki. - Jeszcze raz, dobrze?
Wyślij Prywatną Wiadomość
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 16:16
Wszyscy zaczęli nagle w dziwny sposób się starzeć, dlatego dla upewnienia się z gardłem ściśniętym ze zgrozy odważyłam się spojrzeć na swoje odbicie w tafli wody. - O nie... - jęknęłam, mimowolnie dotykając swojej skóry na twarzy, która jeszcze niedawno była idealnie gładka. W tej chwili mogłam mieć około czterdziestu paru lat. Uznałam, że to nic w porównaniu z niektórymi, którzy wyglądali jak niedołęzne dziadki. Zauważyłam Eliot, biegnącą w pośpiechu w stronę kajut. Nie wyglądała źle, ale mimo to postanowiłam zostawić ją w spokoju.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 16:24
Uspokoiła mnie nieco. Wziąłem głęboki oddech i spróbowałem ponownie. Powolutku zaczęło się dymić, Elise przyłożyła suchą trawę po czym nastąpił żar, dmuchałem delikatnie aż trawa rozpaliła się, rozpalając tym samym resztę gałązek. Posłałem jej ciepły uśmiech, gdyby nie ona już dawno zrezygnowałbym na wskutek czego nie ogrzewalibyśmy się teraz przy ognisku -Starzejemy się Elise -schowałem twarz w dłoniach -jutro możemy już nie być w stanie chodzić.

Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 16:31
- Przestań tak łatwo rezygnować ze wszystkiego. Jesteśmy jeszcze w nienajgorszym wieku, do tego nie wiemy, jak zadziała klątwa... A jak wszystko się cofnie i znowu zrobimy się młodzi? Będzie dobrze, rozumiesz? Damy radę. Mój brat po nas wróci. Przecież czekają na nas, inaczej by odpłynęli. - złapałam go za ręce i uśmiechnęłam się. Byłam mu chyba winna tę całą opiekę, dlatego chciałam go chociaż pocieszyć, żeby mu to wynagrodzić.
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 16:41
- Na pewno żyje. Patrz. - odpowiedziała, wskazując na obłok dymu unoszący się nad dżunglą. Nie było to zbyt oddalone od plaży. - Sprawdzimy to? To mogą być oni.
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 16:49
-To takie skomplikowane, życie jest skomplikowane. Odkąd trafiłem na statek, wcześniej nie miałem takich przygód -zdjąłem koszulę i położyłem się na piasku -Opowiedz coś o sobie Elise, o twojej przeszłości.

Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 16:59
Próbowałam nie zerkać przesadnie często na Sykesa po tym, kiedy zdjął z siebie koszulę. Podkuliłam nogi i zaczęłam mówić: - Moja historia nie jest zbyt ciekawa. Od małego miałam wszystko, czego zapragnęłam. Ceną za to miała być moja zależność od rodziców. Kiedy tylko miałam wyjść za jakiegoś hrabię za mąż, jakieś pięć lat temu, Jacob właśnie rzucił wojsko. Zabrał mnie ze sobą z domu i od tej pory... - zamilkłam na moment, próbując znaleźć odpowiednie słowo określające cały tamten czas. - Zwiedzałam. No i jakoś tak wyszło, że Jake'a zaprosili na bal, mnie przy okazji też... Resztę już znasz. Teraz Twoja kolej. - powiedziałam chyba za szybko, nie pomyślałam, że może nie chce o tym mówić. - Oczywiście, jeśli chcesz.
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 17:14
Podrapałem się po głowie po czym spojrzałem na Elise- wychowywałem się w sierocińcu, kilkanaście lat. Później uciekłem, na ulicy miałem dużo lepsze warunki niż w ośrodku, tam przynajmniej nie byłem głodny. Często jakiś lord czy markiz rzucił drobne na pieczywo, byłem młody i głupi, i bardzo naiwny, właściwie zostało mi to do dziś. -powiedziałem po czym spojrzałem na ocean -później właśnie zaczęły się przyczyny moich wizyt w więzieniu.. Kradzieże. Drobne, ale jednak -przymrużyłem oczy, słońce niemiłosiernie świeciło -hmm.. idziemy popływać?

Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 17:37
Podskoczyłam jak oparzona, kiedy nagle wyskoczył z tym pływaniem. Słuchałam jego historii i się trochę zamyśliłam. Nie chciałam mu odmawiać, ale nie umiałam pływać, poza tym... Suknia nie za bardzo się do tego nadawała, a pod spodem była bielizna. Może w XXI wieku by to przeszło, ale u mnie słowo 'wstyd' było łagodnym określeniem. To tylko Sykes, to tylko Sykes... - powtarzałam w myślach i odetchnęłam głęboko. - No dobrze... - kiwnęłam głową i odwróciłam się do niego plecami. Jedną ręką rozpięłam sznurek gorsetu, po czym powoli zdjęłam go z siebie. Nie wiem, kiedy ostatni raz nie musiałam wiecznie chodzić na wdechu. Potem wstałam i pozbawiłam się spódnicy. Nie patrząc na Sykesa, uciekłam natychmiast do wody.
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 17:41
- Niby jak? Przecież nie skoczę wpław i nie popłynę. A jak to te dzikusy? - odpowiedziałem od razu, marszcząc brwi. Potem dopiero pomyślałem, że może mieć rację. - Poczekajmy, może wyślą ekipę...
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 18:13
- Jak sobie tam chcesz. Nawet jeśliby to byli dzikusi, to nie pomyślałeś nad tym, że nad tym ogniem mogliby piec Twoją siostrę? - zagadnęła obojętnym tonem, cały czas obserwując brzeg wyspy. Nic się tam do tej pory nie działo. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie ten dym.
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 18:16
Zacząłem się chichrać, w tym samym czasie zdejmując spodnie. Rzuciłem jeszcze do ogniska kilka gałęzi po czym ruszyłem w kierunku oceanu, zaraz za Elise. Mimo, że wyglądaliśmy jak czterdziestoletni dziadkowie, wariowaliśmy i szaleliśmy jak nastolatkowie. Zanurkowałem i zacząłem łaskotać ją pod wodą.

Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 18:25
Z łaskotkami to jest tak - krzyczysz 'Przestań!', a tak naprawdę śmiejesz się do rozpuku. Nie było się czego bać; woda była ciepła i póki miałam grunt pod nogami, czułam się naprawdę dobrze. Śmiałam się cały czas, piszcząc jak głupia. Wreszcie kiedy się wynurzył, oderwałam się od niego i ochlapałam go mocno. - Za karę!
Edytowane przez Elise dnia 02-08-2011 18:31
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 18:44
Jak pies zacząłem machać głową by woda nieco spadła z moich włosów. -Nie potrafisz pływać, piękna? -zapytałem płynąc dalej od brzegu. Właściwie życie na tej wyspie nie było takie złe, najgorsze było to, że robiłem się głodny, musimy zdobyć pożywienie..

Marion
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 18:44
Marion ocknęła się po kilkunastu minutach, po czym po woli wstała z ziemi, jeszcze nie do końca świadoma całej sytuacji. Przypadkowo jeszcze raz spojrzała w lustro. - Aaa! - wydała z siebie kolejny okrzyk przerażenia. Nadal nie mogła uwierzyć w to jak wygląda. - Kto teraz będzie chciał pruć w takie stare dupsko? No kto? - żaliła się nad sobą. Była bliska rozpaczy.
Edytowane przez Marion dnia 02-08-2011 18:46
Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 18:52
Odgarnęłam wszystkie włosy do tyłu i przetarłam oczy. - Nie. - pokręciłam głową i uciekłam wzrokiem. - A nauczysz mnie? - spytałam nieśmiało, znowu się mu przyglądając.
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 18:59
-Aha -kiwnąłem głową i przypłynąłem bliżej niej. -Machaj rękoma i nogami jakbyś chciała dosięgnąć jabłko na drzewie i znowu i znowu.. -wytłumaczyłem pokazując rękoma co ma czynić. Ułożyłem ją na tafli oceanu, przytrzymując pod wodą dłońmi na brzuchu -Machaj, machaj..

Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 19:12
Ale jak to ktoś, kto uczy się pływać, jak trzeba było, to się spinałam i zaraz opadłabym na dno, gdyby nie Sykes. Dotyk tego mężczyzny stał się dla mnie całkowicie normalny, jakby jego obecność była naturalną koleją rzeczy, jak jedzenie albo spanie. Po którejś próbie wreszcie nie udało mi się pójść na dno od razu, tylko rzeczywiście trochę odpłynąć, ale kiedy tylko zdążyłam o tym pomyśleć, znowu stanęłam na nogach. - Żal. - burknęłam sama do siebie i jak gdyby nigdy nic, zaczęłam płynąć, nawet nie zdając sobie z tego sprawy.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 19:20
Bernard widząc, że te barany znowu kłócą się o to kto ma być kapitanem statku nie zamierzał się do tego mieszać chyba, ze kapitanem został by Jones to wtedy co innego. Teraz jednak powrócił do odczytywania symboli na tych dziwnych monetach powodujących starość wśród innych. Gdy Bernard bliżej się przyjrzał ujrzał jakby kozę przeskakującą przez wiadro.

Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 02-08-2011 19:23
-Olol Elise Ty płyniesz!-krzyknąłem, kiedy ta jednak spostrzegła, że faktycznie w końcu udaje jej się płynąć, zaczęła opadać na dno -Jestem z Ciebie dumny. Robisz postępy w bardzo krótkim czasie -byłem trochę skrępowany i bałem się jej reakcji, ale nie mogłem się powstrzymać. Kiedy odwróciła głowę w moją stronę, nasze usta momentalnie się spotkały..

Strona 83 z 135 << < 80 81 82 83 84 85 86 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum