Autor |
RE: Tortuga |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Postać: Trey
Administrator
![](../infusions/wob_rank_system/images/admin_star.gif)
|
Dodane dnia 30-06-2011 13:44 |
|
|
Kajuta kapitana była jednak zaryglowana. Nikt nie odpowiadał i nie da się do niej wejść. Sam Zappa śpi zaś gdzieś w kajucie pod pokładem. W końcu jest tylko pierwszym oficerem. Zapewne się obudzi, gdy Lion wejdzie na kompa.
Kim jestem? - Lily zaśmiała się, rozlewając rum. W takim razie po co tu przyszedłeś, marynarzu? Chyba nie po to, by podrywać tutejsze dziewczyny. - wskazała na bezzębną prostytutkę, która kręciła się obok.
![](https://i.ibb.co/YWVwpGw/belcia.jpg)
We are all evil in some form or another, are we not?
Edytowane przez Otherwoman dnia 30-06-2011 13:45 |
|
Autor |
MietowyJohnathan
Użytkownik
Postać: Gary Harrison
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 30-06-2011 13:45 |
|
|
- Postaram się - odpowiedział kobiecie Gary i usiadł przy stole. |
|
Autor |
Mr Nothing
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/308xix0[773].jpg)
Postać: Adam Jensen
Mistrz Przetrwania
![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif) ![](../infusions/wob_rank_system/images/1a.gif)
|
Dodane dnia 30-06-2011 13:51 |
|
|
Następnego dnia od razu po przebudzeniu, zjedzeniu śniadania składającego się z kawałka chleba i wymasowaniu moich stóp przez niewolnika, udaliśmy się do tawerny. Chłopiec szedł przodem, a ja powoli z tyłu. Idąc przyglądałem się ludziom na ulicy. Brud i nędza. Spotkam się tylko z Zappą i wybywam stąd. Po długim przedzieraniu się przez tłum na ulicy, dotraliśmy ostatecznie do tawerny.
-No co się tak czaisz jak na zalewajkę ?! Otwórz mi drzwi ! - wrzasnąłem na mojego niewolnika. Nie miałem humoru. Zappa wystawił nas wczoraj, mam nadzieję, że dzisiaj się pojawi i wszystko się wyjaśni. Rozejrzałem się po knajpie. Niektórzy wczorajsi goście nadal tu siedzieli. Przy jednym ze stolików siedziała całkiem ciekawa ekipa - jakiś staruszek, jasnowłosa piękność, rudy chłopak oraz dziewczyna, która nie wyglądała na zbyt miłą.
-Witam, szukam niejakiego Zappy. Nie pojawił się tu może ? - spytałem podchodząc do stolika. |
|
Autor |
MietowyJohnathan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 13:56 |
|
|
Do stolika podszedł jakiś facet i zapytał o Zappę.
- Nie... Zaraz... Ty też się zaciągasz na jego statek? - Gary zdziwił się, bo mężczyzna wyglądał bardziej na kogoś kto dostarcza dziewice na czarną mszę. Przy stoliku było coraz mniej miejsca, ale Gary dał znak ręką, aby się dosiadł. |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Megan-Fox-actresses-1071905_100_100[1338].jpg)
Postać: Ginewra Bloom
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 13:57 |
|
|
- Nie. Przyszedłem tu na spotkanie z Zappą i Lily. Ty jesteś Lily? - zapytałem zaintrygowany. Nagle obok nas zrobił się tłum ludzi, szukajacych tego samego goscia co ja i Elenore.
Moc: Wampir |
|
Autor |
Mr Nothing
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/308xix0[773].jpg)
Postać: Adam Jensen
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 14:05 |
|
|
-Oczywiście, a co ? Wyglądam na kolesia co dostarcza dziewice na czarną mszę ? - spytałem widząc zdziwienie na twarzy mężczyzny. Usiadłem obok niego.
-A co ze mną ?! - wykrzknął mój niewolnik.
-Stój albo będziesz mi masował stopy przez całą noc - powiedziałem do niego. Efekt był natychmiastowy. Dzieciak zamknął się i nie sprawiał już problemów - Tak więc, jestem Abraham a to jest ... eee mój niewolnik - wskazałem na chłopca - Wy wszyscy chcecie zaciągnąć się na statek ? - spytałem lekko zdziwiony. |
|
Autor |
Vivianne
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/dany[1361].png)
Postać: Vivianne Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 14:05 |
|
|
- Dziękuję. - mruknęłam z uśmiechem do Jaspera, kiedy pomógł mi wstać. Nagle wokół Lily zaczęło się zbierać coraz więcej ludzi, a ja poczułam się nieco przez nich ściśnięta. - Chyba wszyscy, którzy tu są chcą się zaciągnąć na ten statek. - powiedziałam, patrząc po zebranych w tawernie ludziach. Wcale nie zdziwiło mnie, że kobietą która zrzuciła mnie na podłogę była Lily. Od początku to przeczuwałam.
![](http://26.media.tumblr.com/tumblr_ln1p88xbL41qdmf59o1_500.gif)
Edytowane przez Vivianne dnia 30-06-2011 14:39 |
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/Megan-Fox-actresses-1071905_100_100[1338].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 14:47 |
|
|
- Nie ma za co. - uśmiechnąłem się i zacząłem sie rozglądać w poszukiwaniu Taglione. Nie chciałem by ominęła ją okazja spotkania z Lily.
- Poczekaj tu na mnie. - mruknałem do Vivane i wyszedłem z trawerny. Znalazłem Elenore w porcie.
- Lily jest w gospodzie. - powiedziałem jej cicho.
|
Autor |
Carmelka
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/camp25[737].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 14:51 |
|
|
Patrzyłam na zatokę, gdy nagle pojawił się Jasper. Na jego szczęście nie był pijany.
Kiedy powiedział to co maił do powiedzenia, spojrzałam na nie z łobuzerskim uśmiechem.
- Idziemy. - odrzekłam i razem, ramie w ramię, wróciliśmy do knajpy. Lily siedziała przy stole, otoczona różnymi zapuszczonymi ludźmi. Jasper podszedł do nich i stanął obok białowłosej, a ja usunęłam się w cień.
|
|
Autor |
Ginewra
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 14:54 |
|
|
- Wróciłem. - szepnąłem Vivane do ucha, zachodząc ja od tyłu. - Coś się działo podczas mej nieobecności? - spytałem, uważnie obserwując Lily. Była taka sobie z wglądu i nie grzeszyła manierami, ale trzeba było to jej odpuścić, jeśli chciało się spotkać z Zappą. Czułem, że jest tu sprawdzić, kto się nadaje.
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/helena_bonham_carter_in_harry_potter_and_the_half-blood_prince_6[14].png)
Administrator
|
Dodane dnia 30-06-2011 15:07 |
|
|
Ty jesteś Lily?
Bingo. - powiedziała i upiła łyk. Zamaszyście odstawiła kubek. Ludzie kręcili się wokół stolika, ale Zappy nie było widać. Pewnie znowu spił się rumem. - pomyślała zgarnęła dłonią ze stołu wszelkie okruchy, po czym wyjęła z dekoltu kawałek pergaminu i rozprostowała go na stole. Zamierzała już zacząć rekrutację, miała nadzieję, że Zappa zaraz wytrzeźwieje.
|
|
Autor |
Vivianne
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/dany[1361].png)
Postać: Vivianne Jones
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 15:10 |
|
|
- Aa... mhm, dobrze. - mruknęłam do Jaspera nie bardzo świadomie. Po chwili wrócił z jakąś brązowowłosą panienką. Zmarszczyłam brwi. - Czy to twoja... kobieta? - spytałam, przyglądając się jej z ukosa. Po chwili moją uwagę przykuł kawałek pergaminu, który wyjęła Lily. Patrzyłam na niego wielkimi, szklistymi oczyma.
![](http://26.media.tumblr.com/tumblr_ln1p88xbL41qdmf59o1_500.gif) |
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/photo2[1335].jpg)
Postać: Tywin Lannister
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 15:35 |
|
|
Zappa obudził się. Pirat przeciągnął się i głośno ziewnął.
- Czas do roboty. Nienawidzę roboty... - pochwycił w biegu prawie wypitą butelkę rumu i jakiś kawałek chleba, po czym wyszedł na pokład. Lily już tu nie było... Może zaczęła beze mnie? Skierował się od razu do Zapchlonego Tyłka i stanął przed drzwiami. Tutaj zaczął konsumować chleb i pić rum, nie będzie pracować spragniony... |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-06-2011 15:47 |
|
|
Lily pociągnęła kolejny łyk rumu i zawołała do zebranych: Kto z was sądzi, że jest godny tego, by służyć na moim okręcie "Outlaws' Revenge? Rozejrzała się, była ciekawa, kto zgłosi się pierwszy.
|
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 15:50 |
|
|
Zappa gdy miał chleb w ustach, usłyszał znajomy głos. Połknął cały kawał pieczywa, popił ostatnimi kroplami rumu, butelkę porzucił w krzaki. Wszedł do tawerny. Chaos, ciasnota, smród, bród. Kocham to miejsce. Usiadł gdzieś obok Lily. Dużo ludzi na niego patrzyło jakby był nie wiadomo kim.
- Cześć, Lil - powiedział cicho. |
|
Autor |
Otherwoman
Administrator
Administrator
|
Dodane dnia 30-06-2011 15:56 |
|
|
Witaj, śmierdzi od ciebie rumem. - powiedziała na powitanie Lily, jakby to miał być komplement. Zobacz, ilu naiwniaków... ilu dzielnych marynarzy jest gotowych z nami wypłynąć. - zatoczyła ręką po izbie.
Zgłaszajcie powoli swe kandydatury ![smiley](../images/smiley/wink.gif)
Edytowane przez Otherwoman dnia 30-06-2011 15:57 |
|
Autor |
Tywin Lannister
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 16:05 |
|
|
Zappa na prawdę naprawdę uznał to za komplement, w końcu według kanonów pirackich, zapach rumu kojarzył się wyłącznie pozytywnie.
- Tak... Ciekawe ilu z nich pływało w ogóle kiedyś okrętem pirackim z prawdziwego zdarzenia, a ilu to tylko drobne złodziejaszki i kanciarze... - powiedział zachrypniętym głosem. - Słyszeliście ją, zgłaszać się, śmiało! |
|
Autor |
Hector Barbossa
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/barbossag[109].png)
Postać: Hector Barbossa
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 16:16 |
|
|
Barbossa wkroczył do tawerny i skierował swe kroki prosto do stolika, gdzie siedział Zappa i Lily. Miał srogą minę, bo musiał czekać na Zappę na okręcie, gdy ten siedzi sobie spokojnie w tawernie i pije rum.
- Jestem Hector Barbossa, kapitan na "Czarnej Perle". Nadaję się, czy nie spełniam wymagań? - powiedział poważnym tonem, spoglądając na Zappę. Wypiął dumnie pierś, co dodawało mu postury prawdziwego kapitana. |
|
Autor |
Nicka
Użytkownik
![Avatar Użytkownika](../images/avatars/josh[469].jpg)
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 16:19 |
|
|
Zasnęłam w tawernie i przeleżałam tak całą noc, praktycznie sama. Wytatuowany blondyn gdzieś odszedł, to samo Garry, a jego kot... Wydawało mi się, że sataniści siedzący pod ścianą, mają z tym coś wspólnego. Podniosłam powoli głowę i zamroczonym spojrzeniem ogarnęłam salę. Dołączył do niej nowy gość - mężczyzna miał ciemne włosy spływające po ramionach i - co najważniejsze - wąsiska, których nie powtydziły się nawet Krzysztof Putra. To musiał być Zappa, tym bardziej, że rzekł coś o zgłaszaniu się. Postanowiłąm poczekac jeszcze pare sekund na zgłaszanie się innych, samej dochądząc do siebie po spaniu w tak niewygodnej pozycji.
|
|
Autor |
MietowyJohnathan
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 30-06-2011 16:20 |
|
|
Gary wstał i podszedł w stronę Zappy i Lily, po czym podpisał się na kawałku pergaminu, który wyciągnęła Lily. A więc stało się - już nie należy do klasy pracującej. Teraz jest piratem. Jego pierś napełniała mieszanka podekscytowania i strachu przed nieznanym. Służył przecież w RoyalNavy, ale czym jest życie żołnierza w porównaniu z życiem pirata?
Jakiś brodaty gość podszedł do Zappy, jednak Gary nie zwrócił na niego uwagi. Po wpisaniu się na listę wrócił z powrotem na swoje miejsce i czekał, aż pozostali złożą swoje podpisy na liście...
Edytowane przez MietowyJohnathan dnia 30-06-2011 16:22 |
|