Autor |
RE: Morze Karaibskie |
Edmund
Użytkownik
Postać: Sykes
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 15:38 |
|
|
Mackowaty zbliżył się do mnie na tyle blisko, że poczułem odór wydobywający się z jego paszczy, nie było to przyjemne uczucie. Zmarszczyłem brwi i oddaliłem się od niego mówiąc na odchodnym -Zobaczymy.. -włożyłem do kieszeni kilka monet i spojrzałem na Elise -wybrałaś sobie coś ładnego? Nie mogę uwierzyć w to, że tu jestem.. Za takie pieniądze.. Och, można całe życie przeżyć w dostatku!
|
|
Autor |
Flaku
Użytkownik
Postać: Żyd
|
Dodane dnia 01-08-2011 15:42 |
|
|
Davy tylko zaśmiał się szyderczo spoglądając na przestraszonego Sykesa. Bardzo lubił kiedy ludzie się go bali. Po chwili niezwłocznie ruszył w kierunku wyjścia z myślą o powrocie na statek.
Edytowane przez Flaku dnia 01-08-2011 15:43 |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 15:42 |
|
|
Oddaliłam się od Louise i chodziłam między ludźmi oglądając skarby. Wszyscy zabierali co się dało. Zabrałam do ręki dwa małe woreczki ze złotymi monetami i podrzucałam nimi do góry. Stanęłam obok Louise. - Dużo tego, prawda? - Powiedziałam jakbym była tutaj nie pierwszy raz. Jakbym chodziła tu po kieszonkowe, jakbym doskonale znała to miejsce. Schowałam dwa woreczki wiadomo gdzie i spojrzałam za siebie. Nie ma... Skierowałam wzrok na kobietę. - Częstuj się...
Rzuciłam okiem na mackowatego i uśmiechnęłam się do niego łobuzersko.
Edytowane przez chlaaron dnia 01-08-2011 15:48 |
|
Autor |
Arctic
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 15:46 |
|
|
Juanita zaniemówiła. Nigdy nie widziała tyle złota naraz. Otworzyła szeroko usta z zachwytu i ruszyła przed siebie. Tyle złota starczy jej na dostatnie życie do końca jej dni. Za tyle kasy kupi ogromny dom z pięknym ogródkiem. I jeszcze zostanie. Dziewczyna kucnęła przy ogromnej górze skarbów i zaczęła zapychać nimi kieszenie. Pierścienie, biżuteria... wszystko było jej. W jej ręce wpadł ogromny, złoty sygnet. - Łap... to w prezencie na urodziny - rzuciła do Jacoba błyskotką i uśmiechnęła się. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 15:50 |
|
|
Eliot stała nad dołem i zastanawiała się jak głęboki jest i czy skok jest na pewno bezpieczny. Louise i Rose były już na dole, więc rudowłosa zamknęła oczy i skoczyła. Miała nadzieje, że nie będzie aż tak głęboko. Straciła równowagę i upadła.
- Auć. - wstała z grymasem bólu na twarzy i ruszyła ciemnym korytarzem. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 15:56 |
|
|
-Prawda, prawda. -skinęłam głową i wykrzywiłam usta w uśmiechu. Zauważyłam gdzie Rosalie chowa pieniądze, jej piersi wydawały się jeszcze bardziej obfite i większe.. Spojrzałam na swoje, cóż nie było porównania, jak w świecie realnym.. Wzruszyłam ramionami i sięgnęłam po leżący wisiorek z serduszkiem, przy innych błyskotkach wydawał się prawie niezauważalny. -Ciekawe czy po tym rabunku, skierujemy statek w stronę Europy.. Chciałabym już wrócić do domu. -zagadałam.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Postać: Elise King
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:02 |
|
|
Kiedy do mnie podszedł, zaczynałam wierzyć, że to naprawdę się uda. Sykes porządnie zainwestuje pieniądze i więcej nie wyląduje w więzieniu, powiem więcej - może nawet będzie w stanie utrzymać dobrze całą posiadłość. I przy okazji kupić tytuł, dopowiedziałam w myślach. Nie ma co ukrywać - pieniądze rozwiązałyby większość jego problemów. Uśmiechnęłam się lekko do niego. - I mówią, że pieniądze szczęścia nie dają. - po czym spojrzałam na jego wypchane złotem kieszenie. - Ja? Ja nie... Za dużo tego wszystkiego.
|
|
Autor |
Jack Shitman
Użytkownik
Postać: Jack
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:07 |
|
|
Jack wśród skarbów odnalazł kolekcje złotych wiader, w których zaczął gromadzić monety. Teraz myślał o tym, jaki będzie bogaty, w końcu się ogoli i przestanie być shitmanem.
-Bierzcie te złote wiadra, w tym łatwiej wam będzie przenieść skarby na statek. Plądrujmy razem, wydawajcie kasę osobno - odezwał się niespodziewanie, nabrał odwagi w związku z swoim nowym bogactwem.
|
|
Autor |
adi1991
Użytkownik
Postać: Wojciech Janusz
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:12 |
|
|
Bernard widząc, że ten uparty Grześ jest na jego łódce postanowił się go pozbyć raz jeszcze. Tym razem znów walnął mu z wiosła tak,że Rasiak wyleciał za burtę i upewnił się, że nie złapał się on za jego szalupę. Po chwili odpłynął lecz ujrzał, że Grzesiu się topi. Może i Bernard by się cofnął po niego gdyby nie fakt, że Rasiak był na płyciźnie gdzie dno było metr pod nim. To jednak nie spowodowało, ze Rasiak się nie topił.
|
|
Autor |
Ocelot
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:15 |
|
|
=W takim razie zostaniesz królową dziwek na świecie! - powiedział Forlan po czym na głowie Marion założył diadem. Nadal nie znalazł super prezentu dla Stokrotki, musiał się kogoś zapytać o radę. -Zaraz wracam kochana, niespodziankę przygotuję - takie kłamstwo rzekł do Marion, skierował się w stronę Louise i Rose, uznał, że one będą wiedziały co dać Stokrotce
--Hej! Chce "kupić" prezent Stokrotce, macie propozycje? - zapytał się z nadzieją w głosie, był lekko zakłopotany.
Edytowane przez Ocelot dnia 01-08-2011 16:16 |
|
Autor |
panda
Użytkownik
Postać: Cherrrie Swanson
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:16 |
|
|
- Hej! Dzięki! - zawołałem i włożyłem go do kieszeni. Złoto było wszędzie. Miło było zbierać kasę, szczególnie, że było jej tyle, że nikt się o nią nie kłócił. Wziąłem jedno złote wiadro (czy tylko mnie to śmieszy ) i podałem Juanicie. - Trzymaj, wejdzie więcej niż do kieszeni. |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:21 |
|
|
- Ładne. - Szepnęłam widząc w jej rękach prześliczny wisiorek. Nie był o wiele ładniejszy od mojej cudownej czarnej muszelki i przepięknego szafirowego wisiorka spoczywających na moim dekolcie. - Nie mam pojęcia gdzie teraz się skierujemy... Musisz się spytać kapitana. - Puściłam jej oczko i złapałam jeszcze jeden woreczek z monetami. Podrzuciwszy go dwa, trzy razy schowałam w gorsecie, gdzie o dziwo było jeszcze miejsce. Poprawiłam piersi potrząsając nimi, by woreczki się "ułożyły". - Skąd pochodzisz Lou? |
|
Autor |
Edmund
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:37 |
|
|
-Rozumiem.. Pewnie tyle samo spoczywa w skrytce Kingsów.. -skrzyżowałem ręce na piersiach i spojrzałem na Elise -ciekawe jak długo jeszcze będziemy tak pływać z wysp do wysp w poszukiwaniu bogactw...
|
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry
Mistrz Gry
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:41 |
|
|
Siedziałem kilkadziesiąt metrów od tunelu.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
jazeera
Użytkownik
Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:48 |
|
|
Odwróciłam wzrok kiedy Rose potrząsała swoim dobytkiem.. Ja wiedziałam, że oni są otwarci, ale żeby być tak bezpośrednim? -Skąd pochodzę? Nie poznałaś po akcencie? Jestem francuską -powiedziałam dumnie wypinając pierś. Uśmiechnęłam się do Rosalie -Lubisz takie życie? No wiesz... -zaczęłam gestykulować- życie na statku, codzienna walka o przetrwanie..
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Elise
Użytkownik
Postać: Elise King
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:50 |
|
|
- Oby jak najdłużej. Inaczej bym Cię nie poznała. - wzruszyłam ramionami. Zrobiło się nieco niezręcznie, na szczęście znalazłam łańcuszek z wisiorkiem, który wyglądał, jakby był stworzony do tamtej bransoletki. - Jej, śliczny! - wyszeptałam z zachwytem i wzięłam go do rąk. - Zapniesz? - spytałam Sykesa, unosząc brwi. |
|
Autor |
Ala
Użytkownik
Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:52 |
|
|
Eliot szła korytarzem, który z każdym krokiem wydawał się być jaśniejszy. W pewnym momencie blask stał się tak silny, ze rudowłosa musiała zmrużyć oczy. W końcu dotarła do ogromnej jaskini wypełnionej złotem.
- A więc ta wygląda piracki skarb... - powiedziała, nie kierując swych słów do nikogo konkretnego. |
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:53 |
|
|
- O tak. Marzyłam o tym odkąd tylko pamiętam. Bezkresne morze, zero problemów... - Powiedziałam i spojrzawszy na jej twarz odgarnęłam włosy. - Tobie się pewnie nie podoba takie życie. Ty pewnie teraz tęsknisz za swoją rodziną, przyjaciółmi... - Powiedziałam wyliczając powoli. Spojrzałam znów za siebie, w kierunku wyjścia. - Bierzesz coś jeszcze, czy możemy stąd wychodzić? - W środku było zimno, ciemno i wilgotno. Nie miałam zamiaru dłużej tam stać. |
|
Autor |
Mr Black
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 16:59 |
|
|
Grześ z powrotem wylądował w wodzie. Na początku myślał, że się topi, ale po kilku minutach zorientował się, że było tak płytko iż Rasiak nie byłby w stanie się utopić. Po chwili więc wstał, ale szalupa Bernarda była już na tyle daleko, że Grześ nawet nie próbował za nią biec. Zniesmaczony wrócił, więc na brzeg i popłynął następną łodzią.
Edytowane przez Mr Black dnia 01-08-2011 17:00 |
|
Autor |
Edmund
Użytkownik
Mistrz Przetrwania
|
Dodane dnia 01-08-2011 17:03 |
|
|
Oczywiście.. - Elise podniosła włosy, a ja zacząłem spinać wisiorek -To niesamowita przygoda, nigdy wcześniej nie spotkało mnie coś tak niesamowitego- powiedziałem po czym w końcu zapiąłem łańcuszek. -i poznać kogoś takiego jak Ty, Elise. Właściwie to mam nadzieję, że nasza.. przyjaźń nie skończy się wraz z dopłynięciem do jakiegoś portu..
|
|