Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 00:54:01 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 4
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 74 z 135 << < 71 72 73 74 75 76 77 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 14:19
Bernard widząc i czując, że już nic więcej nie uniesie zaczął opuszczać jaskinię mając szczelnie wypełnioną torbę złotymi monetami. Słysząc słowa Jacka o tym, że wkrótce znajda się w porcie ucieszył się gdyż wreszcie będzie mógł wrócić do swojego domu ze swoim skarbem. Wyszedł więc z jaskini i udał się w stronę szalup by powrócić na statek Urugwajczyków.

Wyślij Prywatną Wiadomość
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 14:23
Postanowiłem przemilczeć jej gest. Jeszcze by mnie znowu spoliczkowała. Poszliśmy ciemnym korytarzem. Po drodze minęliśmy Elise i Sykesa. Pewnie tego nie zauważyli, ale zmierzyłem ich wzrokiem. A raczej jego. Po chwili zrobiło się nieco jaśniej, więc przyspieszyliśmy kroku. Okazało się, że to złoto tak się mieni. Przed nami piętrzyły się stosy kosztowności. - Łoł. - szepnąłem, oglądając wszystko dokładnie. - To co bierzemy?
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 14:50
Spojrzałam na nią nieco zmieszana. - Nie... To znaczy tak, wszystko w porządku. - Powiedziałam. Sama nie wiedziałam co z tego było prawdą. - Nie jest najgorzej. - Dodałam cicho. Spojrzałam w dół, gdzie przed chwilą zniknęła dwójka ludzi. - Idziemy? Jestem ciekawa co tam jest. - Powiedziałam bez większego entuzjazmu.
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 01-08-2011 14:56
Davy pochował wszystkie kosztowności jakie udało mu się zebrać w kieszeniach, tak by nikt ich nie widział. Przysłuchał się jeszcze rozmowie Barbossy ze Sparrowem. - On ma rację! - krzyknął wskazują wzrokiem na Hectora. - Ten skarb jest przeklęty! Każdego kto go weźmie czeka śmierć. Wasz "kapitan" rzucił właśnie na was potężną klątwę - wskazał tym razem swoją ogromną szczypcom na Jacka. Sam nie wierzył w te bzdury o klątwie, ale chciał w ten sposób oczernić Sparrowa. Kątem oka spojrzał jeszcze na swe kieszenie, by sprawdzić czy przypadkiem jakieś złote bransolety z nich nie wystają.

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Edmund
Użytkownik

Postać:
Sykes

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:03
- Widzisz? -szepnąłem po tym jak przeszedł obok nas jej chamski brat i jakaś kobieta która wyglądała mi na zawodową piratkę -wszystko jest pod kontrolą. -oboje dotarliśmy do dużej jaskini gdzie wszędzie leżały stosy złota, zachwiałem się na nogach i z niedowierzaniem klęknąłem przy złotych monetach, schowałem kilka do kieszeni i stanąłem przy mackowatym -Bzdury! Klątwa? Towarzyszu nie opowiadajcie bajek!

Marion
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:05
Marion w końcu z trudem podniosła się z ziemi i lekko chwiejnym krokiem ruszyła do tunelu. Po chwili była już w komnacie ze skarbami i z wrażenia na ich widok chwilowo oniemiała. Od razu dostrzegła stojącego nieopodal Chusa i podeszła do niego. - Co tam masz? - zapytał z ciekawością spoglądając na złotego buta, który trzymał w ręce. - I gdzie masz skarby dla swojej ukochanej Marion? - dodała z szerokim uśmiechem na twarzy.
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:09
-Hm.. -podrapałam się delikatnie po szyi i spojrzałam na Rose. Nie wiedziałam co o tym myśleć, nie byłam Eduordem Kullenem by czytać w myślach, a jej bełkot był dla mnie za skomplikowany. Uśmiechnęłam się więc promiennie, wzruszyłam ramionami i kucnęłam by skoczyć do dołu, przyznam, że było to dla mnie nie lada wyzwanie -No dalej Rose, wskakuj!-powiedziałam odgarniając kosmyk włosów.

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:12
Bernard tymczasem dotarł do szalupy ale zauważył, że była ona pusta. Urugwajczycy gdzieś poleźli, a piraci i Brytyjczycy rabowali skarby z tej wyspy. Bernard nie czekając na nikogo władował swoją część skarbu na łódkę po czym odepchnął szalupę od brzegu po czym do niej wskoczył łapiąc za wiosła by dostać się na statek.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 01-08-2011 15:12
- Przekonasz się, że mam rację kiedy jutro obudzisz się z trądem na twarzy, albo... w ogóle się nie obudzisz - odparł Davy na słowa faceta, który przystanął właśnie obok niego. - Wasz kapitan nie wie co robi! Wkrótce wszyscy zapłacicie za jego błędy! - ponownie wskazał na Sparrowa ironicznie się przy tym uśmiechając. - Wkrótce... - powtórzył szeptem tym razem spoglądają na Sykesa z odległości dosłownie kilku centymetrów. Tak, by mężczyzna poczuł jego zimny oddech na twarzy.

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Mr Black
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:17
Grześ wypchał swoje kieszenie taką ilością skarbów jaką był tylko w stanie, po czym niezwłocznie ruszył z powrotem do szalup. Zobaczył właśnie odpływającego Bernarda i w ostatniej chili wskoczył na jego łódkę. Po chwili Rasiak wyciągnął część zebranych drogocenności, by na spokojnie je obejrzeć. - Widzisz co mam dziadziu - powiedział do pryka, ciesząc się przy tym jak dziecko.
Ocelot
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:18
Forlan założył złote buty, po czym wyjął kilka naszyjników, które dał Marion. Najlepsze skarby zachował dla Stokrotki....
-Masz kochana, już nie będziesz musiała być dziwką. Od dziś będziesz królową na Tortudze!
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:19
Bernard widząc, że ten idiota Rasiak wskoczył na jego łódkę udał zaciekawienie dotyczące tego co mówi Rasiak lecz po chwili walnął go z wiosła tak, że Grzesiu znalazł się w wodzie, a Bernard szybko zaczął odpływać by Rasiak ponownie nie wparował do jego szalupy.

chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:19
Wskoczyłam zaraz za nią i lekko się zachwiałam tracąc równowagę. Szybko złapałam ją za ramię i lekko się zaśmiałam. - Sean, jesteś tam? - Spytałam patrząc w górę, nie czekałam na odpowiedź. Z zagadkową miną spojrzałam na wnętrze, gdzie na końcu tunelu świeciło się światło. - Przekonajmy się co tam jest. - Zaczęłam iść tunelem a blask coraz bardziej oświetlał mi twarz. Gdy wreszcie moim oczom ukazał się skarbiec otworzyłam szeroko oczy. - Łaaaał... - Powiedziałam tylko rozglądając się na kąty.
Elise
Użytkownik

Postać:
Elise King

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:21
Chociaż byłam naprawdę bogatą osobą, w życiu nie widziałam takiej ilości złota. Z szeroko otwartymi oczyma otworzyłam jedną ze szkatułek. Wyjęłam stamtąd dość cienką, złotą bransoletkę i zaczęłam ją oglądać uważnie. Arcydzieło. W normalnym obiegu pewnie kosztowałaby fortunę, nawet dla mnie. - Piękna... - szepnęłam, wpatrując się w nią uważnie. Gdzieś z tyłu słyszałam słowa mackowatego. Ja nawet nie znałam kapitana, nie za bardzo więc chciałam teraz wydawać osądy na jego temat. A ona była taka śliczna, że nie mogłam się powstrzymać od schowania jej. Nic więcej nie wzięłam. Niczego już nie potrzebowałam.
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:26
-Nie słuchajcie Jones'a, jest po prostu zazdrosny. Jego załoga dostała od niego muszelki na twarzy, wodorosty zamiast włosów i szczypce zamiast rąk, a moja zdobyła skarby, dzięki którym będziecie bogaci do końca życia. Niech żyje Król Jack Sparrow I Wspaniały! - zakrzyknął, rzucając do góry monetami, które akurat wpychał na siłę do swoich kieszeni. Sparrow znalazł nową szablę, której na pewno będzie mu zazdrościł Barbossa, już więcej nie był w stanie zabrać skarbów, więc ruszył za Urugwajczykami, w stronę łódek, widział jak jeszcze niektórzy zabierają skarby, teraz był pewny swojej pozycji, zapomniał nawet o tej kartce z informacją o klątwie...

Mr Black
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:27
Bernard zaczął szybko odpływać, ale nie zauważył, że Grześ w ostatniej chwili złapał się z tyłu łódki i płynął razem z nim. Po chwili ponownie był już w szalupie obok pryka. - Co ty zrobiłeś?! Moje skarby! - zaczął rozpaczać Rasiak zbierając przy tym rozsypane po łódce drogocenności. Część z nich niestety była już w wodzie. Grześ był wyraźnie niepocieszony.

Edytowane przez Mr Black dnia 01-08-2011 15:27
Ginewra
Użytkownik

Postać:
Ginewra Bloom

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:29
Widząc ludzi skaczących do dołu, rzuciłem Elenore na ziemię i dałem jej potężnego plaskacza. Dziewczyna tylko coś tam mruknęła i spała dalej. Lekko zirytowany, sięgnąłem po jej szable z zamiarem, zabrania jej na wszelki wypadek do jaskini. Jednak ledwo dotknąłem rękojeści, a na moim nadgarstku zacisnęła się jej dłoń. Spojrzałem zniesmaczony w jej zaspane oczy. Pomogłem jej wstać i wskazałem głową dół w ziemi.
- Tam jest nasz skarb. - mruknąłem. Dziewczyna momentalnie oprzytomniała. Kiwnęła głową i z rozpędem wskoczyła do dołu. Niewiele myśląc, razem z Vivanne, która tylko marzyła by znaleźc się obok Sparrowa, skoczyłem za Nelly.
Po wylądowaniu znalazłem się w obszernej jaskini pełnej skarbów. Rzuciwszy tylko krótkie spojrzenie na Viv, przyglądającej się bacznie Jack'owi, ruszyłem załadować plecak skarbami. W tym celu wywaliłem z niego większość zepsutej żywności.

Moc: Wampir
Marion
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:32
- Ale ja chcę być dziwką. Kocham mój zawód - odparła Marion, zabierając od Chusa naszyjniki. Nazwanie jej królową też jakoś specjalnie jej nie ucieszyło. W końcu królową dziwek Marion był już nie od dziś.
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:33
Spojrzałam jak i ona w górę, zapewne Sean był jej mężczyzną. Nie czekając na odpowiedź Rosalie ruszyła przez korytarz, a ja tuż za nią. Po chwili wędrówki doszłyśmy do jaskini która błyszczała od nadmiaru złota -Wow.. -zareagowałam nieoryginalnie. Stałam tak przy wejściu i rozglądałam się dookoła, był to piękny widok, nawet dla mnie, bogatej kobiety. Jednakże ja w porównaniu do reszty wiedziałam, że pieniądze to nie wszystko..

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 01-08-2011 15:34
Wszyscy wskoczyli do dołka, tak jak moja siostra, więc i ja uczyniłem to samo. Kiedy znalazłem się w jaskini, zaparło mi dech w piersiach i wydobyłem z siebie krótkie
- Och! - po czym ruszyłem szukać czegoś ciekawego. W końcu znalazłem komodę ze starego dębu, załadowaną po brzegi kosztowną biżuterią. Chwytałem ją garściami i wpychałem do i tak już przeładowanego plecaka. Następnie, opróżniwszy wpierw komodę, skierowałem sie do szafy, w której znalazłem wytworne stroje. Chwyciłem niebieską wystawną suknię i pognałęm z nią do siostry.
Strona 74 z 135 << < 71 72 73 74 75 76 77 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum