Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 00:33:17 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 6
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 68 z 135 << < 65 66 67 68 69 70 71 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
panda
Użytkownik

Postać:
Cherrrie Swanson

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 21:09
- Mi tam się ratowanie podobało. - mruknąłem tylko i odwróciłem na moment wzrok od jej nóg. Po chwili zacząłem wiosłować w stronę brzegu.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 21:25
Kiedy Eliot zapięła mi na szyi korale, podniosłam je lekko i spojrzałam na nie szklistymi oczyma. Dziwnym uczuciem było mieć na sobie coś tak cennego. - Hm... zamknięte? - powtórzyłam za kobietą, podchodząc do szuflady, którą właśnie usilnie starała się otworzyć. - Rzeczywiście... o, zobacz jest wejście na kluczyk. - wskazałam palcem niewielki otwór po środku. - Tyle, że kluczyka nigdzie nie ma...

// Ala, setny post. smiley
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 21:40
- Hmm... - mruknęła zaciekawiona co znajduje się w środku. - Umiesz otwierać zamki bez klucza?

/ smiley /
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 21:53
- A tak się składa, że umiem. - powiedziałam i już po chwili trzymałam w ręce wytrych, zakupiony jeszcze na targu w Port Royal. Włożyłam go do zamka, chwilę pogmerałam, aż rozległo się to ciche, charakterystyczne kliknięcie. Nim otworzyłam szufladę, spojrzałam pytająco na Eliot.
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

Dodane dnia 29-07-2011 21:59
Bez słowa wyszedłem z kajuty Rose. Uczucie, które mi towarzyszyło było nie do pozazdroszczenia. Złość, bezsilność z każdą sekundą przybierały na sile. Czułem jak miejsce, w którym byłem zaczęło wirować, a głosy ludzi opuszczających statek zamilkły. Chciałem coś krzyknąć, ale nie miałem na to siły. Oparłem się plecami o ścianę i powoli obsunąłem na podłogę.

4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 22:01
-Ej! To była moja szabla! Tak nie można traktować kapitana, to bunt! - z pretensjami zaczął mówić Sparrow, trzymając swoją dawną broń, która kompletnie się nie nadawała do walki. Denzil nie wyglądał na kogoś, kto się go posłucha, więc był sam przeciwko Hectorowi i jego wrednej małpce. -Jako wspaniały kapitan wybaczę tą niesubordynację, w nagrodę możesz razem z nim wiosłować - wskazał na drugie wiosło, kapitanowi nie przystoi wiosłować. Czekali nadal na Laurę, Eliot i Louise, Jack z nerwów spoglądał ciągle na wyspę, z obawy, że ktoś ich wyprzedzi w zdobywaniu skarbów.

Edytowane przez Jack Sparrow dnia 29-07-2011 22:02
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 22:05
- Musisz mnie kiedyś tego nauczyć. - powiedziała rudowłosa, obserwując jak Laura otwiera zamek. - Dobrze, zobaczmy co tam ukrywają... - Eliot otworzyła szufladę, która... okazała się być pusta. Emotka smiley na twarzy rudowłosej oddawała całe jej zdziwienie. Eliot dostrzegła jednak kawałek czegoś w rodzaju papieru wychodzącego spod dna. - Podwójne dno... - wyszeptała, coraz bardziej przejęta tym co zaraz miała zobaczyć. Wyjęła 'dno' i sięgnęła po zwiniętą w rulon kartkę...
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 22:11
- To nie takie trudne, uwierz. - powiedziałam, uśmiechając się łobuzersko. Szuflada zaskrzypiała cicho, kiedy Eliot ją otworzyła. Moje serce zabiło mi mocniej w chwili w której zauważyłam wystającą spod dna kartkę. Eliot sięgnęła nią, a to był... rachunek za paliwo, ...a mapa! - Hej, zobacz, to chyba mapa do skarbu. - mruknęłam, wskazując palcem czarny napis "SKARB"smiley
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 22:24
- Olol. - wydusiła z siebie Eliot trzymając mapę. Drżały jej ręce, przez co nie mogła skupić na niej wzroku. Położyła mapę na ziemi i przyjrzała się jej bliżej. - Wydaje mi się, że ten skarb jest ukryty na wyspie, na którą właśnie dopłynęliśmy... - spojrzała niepewnie na Laurę.
Ocelot
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 22:56
-Gdzie ona jest?! - spytał się nagle Forlan Laury i Eliot, szukał Stokrotki na całym statku.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 29-07-2011 23:50
Bernard tymczasem kopał długo i zawzięcie szukając upragnionego i obiecanego przez kapitana skarbu. Po kilku godzinach dokopał się w końcu do czegoś. Nie była to jednak skrzynia ze skarbem a lita skała, która stanowiła zapewne sufit jakiejś jaskini. Bernard już chciał tam się udać i w tym celu postanowił wyjść z dołu. Ten miał jednak ponad 3 metry i Bernard za nic nie mógł się wydostać.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 30-07-2011 01:16
- Zamilcz łajzo! - krzyknął Davy, obróciwszy się w stronę podążającego za nim Conana. Jones był przewrażliwiony na punkcie swoich macek. Zawsze mu uwierały, ale nigdy się do tego nie przyznawał, dlatego tym bardziej gdy ktoś sobie z nich kpił, bardzo go to denerwowało. Davy nie miał zamiaru dłużej przebywać z tym kolesiem, dlatego szybkim krokiem skierował się w stronę jakieś dziury wykopanej w ziemi, która znajdowała się nieopodal. Podszedł do niej i spojrzał w dół. Widok jakiegoś starca próbującego się wydostać z 3-metrowego dołu nieco go rozbawił. - Cóż się stało staruszku? - zapytał ironicznie Davy. Po chwili zastanowienia Jones postanowił mu pomóc. W tym celu wyciągnął swoją potężną szczypce i pochylił się. - Złap się - powiedział.

Edytowane przez Flaku dnia 30-07-2011 01:16
Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Marion
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 30-07-2011 01:23
Marion cały czas chodziła za Chusem. - Po co jej szukasz? Ja ci nie wystarczam? - zapytała go, co chwilę przymilając się do Urugwajczyka w każdy możliwy sposób. -Chodźmy więc szukać skarbu misiu... Albo zostańmy tu i pójdźmy do kajuty - Marion zaczęła rozważać różne możliwości, by tylko być jak najbliżej Chusa.
Edytowane przez Marion dnia 30-07-2011 01:23
Mr Black
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 30-07-2011 01:40
Grzesiu tymczasem z ogromną ciekawością nadal przeglądał pamiętnik. Strona po stronie, próbując rozszyfrować (oczywiście nieudolnie) choćby jeden dziwny dla niego znak. Po kilku minutach zdenerwował się i rzucił nim o ziemię, po czym szybkim krokiem ruszył przed siebie. Nagle Grześ natknął się na jedną z kajut, która była otwarta i jakieś osoby w niej rozmawiały. Wpadł więc do pokoju z impetem, by sprawdzić co się dzieję. - Co to jest? - zapytał, bez zastanowienia łapiąc za kartkę papieru leżącą na ziemi. Mapa przykleiła się do podłogi i Grześ szybko biorąc ją do ręki, rozerwał papier na pół. - Ojej! Co ja zrobiłem! - zaczął krzyczeć. Był przerażony i bliski płaczu.

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 30-07-2011 09:11
Bernard spojrzał na tego mackowatego potwora Jones'a próbującego pomóc ale z powodu takiego, że go nie lubił oraz był ogólnie mówiąc nie za ładny Bernard postanowił odmówić odwracając się tyłem do niego i czekając aż sobie pójdzie. Pewnie chce ukraść mój skarb - pomyślał sobie Bernard nad podstępem Jones'a, że niby teraz taki pomocny.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 30-07-2011 10:33
Davy ze zdziwieniem spojrzał na Bernarda, który odmówił pomocy. - W porządku... ale coś czuję, że nie prędko się stąd wydostaniesz - odpowiedział Jones, po czym szyderczo się zaśmiał. Nie czekając na reakcję starca odszedł.

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 30-07-2011 12:11
Denzilowi nie chciało się już czekać na kobiety. Panie są całkiem fajne, ale skarby fajniejsze.
- Kapitanie może jednak odpłyniemy już teraz? Mogą same przypłynąć, a zresztą to 3 osoby mniej do podziału...
Bissessar wiedział, że dla Sparrowa jest tylko pionkiem, którego pewnie będą chcieli oszukać i nie podzielić się złotem.
- Kapitanie, mogę Cię tam szybko przetransportować i razem odnajdziemy skarb. Nie będziesz musiał się już oddawać Urugwajczykom za złoto.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Stokrotka
Użytkownik

Postać:
Linda Mallory

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 30-07-2011 12:52
Stokrotka przeglądała się w jednej z kajut w lustrze. Podziwiała swoje piękne, jędrne i opalone ciało. - Och Ach! - krzyknęła w euforii. Blondynka nie miała pojęcia, że jest to kajuta Chusa smiley
Edytowane przez Stokrotka dnia 30-07-2011 13:17
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 30-07-2011 13:15
Bernard widząc, że ten mackowaty potwór Jones sobie poszedł w spokoju oparł się na łopacie, którą miał ze sobą i zaczął myśleć jak się wydostać z tego dołu. W końcu wpadł na pomysł by wykopać sobie łagodne zbocze tak by wyjść bez problemu z dołu. Nie zwrócił jednak uwagi na to że sam się będzie podkopywał.

Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 30-07-2011 13:53
Obudziłem się nadal lekko odurzony rumem, nieświadom do końca wydarzeń poprzedniego dnia. Ziewnąłem przeciągle, przeciągnąłem się i wstałem, po czym niezwłocznie ruszyłem na górny pokład. Wszyscy szykowali się by wypłynąć na wyspę. Rozejrzałem się wokół, ale nie widziałem nikogo znajomego, toteż wzruszyłem ramionami i poszedłem szukać jakiegoś plecaka, czy torby. Gdy w końcu znalazłem torbę na ramie w jednej z niezamieszkanych kajut wrzuciłem do niej masę niepotrzebnych rzeczy, tam się znajdujących, typu kartki papieru, pióra, atrament, jakieś błyskotki, sakiewki, świece, kawałki drewna itp. Następnie skierowałem się w kierunku kuchni, gdzie zastałem pozostałości potrawki z papugi, przyrządzonej dnia wczorajszego przez Jaspera, którego pamiętałem z interesów w Port Royal całe lata temu. Dorzuciłem jeszcze chleb, noże, widelce, łyżki, talerze, kubki i miski, a do paska przywiązałem dwa średniej wielkości garnki. Spakowałem przyprawy i ruszyłem obładowany na górny pokład. Po drodze usłyszałem w jednej z kajut, głos Laury. Przystanąłem obok drzwi i nasłuchiwałem chwile, po czym ze smutkiem i gniewem malującym się na twarzy wszedłem na górny pokład i wsiadłem do jeden z wolnych szalup.
Strona 68 z 135 << < 65 66 67 68 69 70 71 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum