Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 28 2024 01:08:29 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 6
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Michal 2 weeks
Otherwoman 2 weeks
mrOTHER 3 weeks
Lion 3 weeks
Lincoln 9 weeks
Flaku11 weeks
Isabelle13 weeks
chlaaron30 weeks
Diego33 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 62 z 135 << < 59 60 61 62 63 64 65 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
Arctic
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 15:45
Jednak Linda nie była taka głupia, wiedziała, że Chus tylko czeka na okazję, aż Stokrotka zanurkuje smiley Płynęła dalej, nie zwracając uwagi na "topiącego" się urugwajczyka.

- Sparrow jest przeklęty! Ściga go Kraken, bo ma czarne znamię na ręce. To dlatego kazał nam uciekać z tamtego statku! - powiedział Barbossa. Połączył wszystkie fakty. Kraken bez powodu nie topi statków. - To on ściągnął na nas tamtego potwora! Przez niego wszyscy zginiemy!
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 15:47
Wzruszyłam ramionami i stanęłam obok przystojniaka z dredami. Właściwie nie wiem dlaczego, może przez to, że to za nim wstawiało się więcej osób? A może dlatego, że byłam wstawiona? Nie ważne.. Skrzyżowałam ręce na piersiach i spojrzałam na pana szczypce i jeszcze jakiegoś starego pryka(nie, nie Bernarda).

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Wyślij Prywatną Wiadomość
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 16:37
-Kłamiecie! Brak już wam argumentów, by przekonać uczciwych ludzi, dlatego kłamiecie na temat uczciwego i prostego człowieka, jakim ja jestem, wraz z moimi towarzyszami! Odpływamy zdobyć skarby, ja zapewnię załodze bogactwa, wy nie! Naciągnąć żagle, podnieść kotwicę, czas się przekonać, który kapitan spełni oczekiwania załogi, koniec z obietnicami! Koniec z kłamstwami kłamców, takich jak Jones i Barbossa! - krzyknął, właśnie ostatnie szalupy z ludźmi dopłynęły do statku, kilku Urugwajczyków, którzy nie świętowali w wodzie od razu ruszyło wykonywać rozkazy Sparrowa, chcieli przygotować okręt do rejsu...

adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 16:45
Bernard myślał sobie kogo by tu poprzeć w wyborach na kapitana. Na pewno nie poprze Jones'a bo to mackowaty potwór i mimo tego, że Bernard sam piękny zbytnio nie był nie zamierzał wyglądać jak Jones i zamiast części intymnej mieć wyliniałą mackę. A więc zostali Barbarossa i Sparrow - pomyślał sobie Bernard przyglądając się w międzyczasie kłótni.

Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 17:41
- Davy, ależ ja nie mówię, że Jack jest czysty jak złoto, lecz z was trzech ma po prostu najlepszy życiorys. Jego załoga nigdy źle nie skończyła. Przynajmniej nie w całości. - stwierdziłem z dezaprobatą. - Zawsze potrafił wyjść z opresji, nie ważne jak poważnej. A ty, Davy? Zawsze walczyłeś tylko siłą i respektem. Zaro pomysłowości. Tylko okrutność. - spojrzałem na mackowatego, unosząc wysoko obie brwi.
Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 17:54
- Ha! Jesteście głupcami, że dalej chcecie Sparrowa na kapitana. Nie przemawia do was, że to on pozbawił nas poprzedniego statku, ściągając na nas Krakena? To on jest oszustem, unika odpowiedzialności za swoje czyny. Myślicie, że dlaczego na 'Perle' doszło do buntu? Ludzie posłuchali mnie, bo Jack był takim krętaczem zapatrzonym w siebie, że nikt go nie chciał na kapitana. Ciągle mnie oskarża o tą klątwę. Ale gdyby nie bunt, to on byłby kapitanem i on też byłby przeklęty! Tak, moja załoga była przeklęta! Ale cofnąłem klątwę, nie opuściłem mojej załogi! Jestem lojalny wobec swoich podwładnych! A Jack? Sprzedałby was na pierwszym lepszym targu za butelkę rumu! Dzisiaj jest po waszej stronie, ale jak będzie mu grozić niebezpieczeństwo, weźmie dupę w troki i ucieknie gdzie pieprz rośnie! - wygłosił mowę, stając obok Sparrowa. Musiał to powiedzieć, choć nie chciał być już kapitanem. Ta łajba nie zasługuje na tak wspaniałego kapitana, jakim był Barbossa. Niech Jack tutaj dyryguje. - Popieram kandydaturę Kapitana Jacka Sparrowa! Jest tutaj jedyną kompetentną osobą, prócz mnie rzecz jasna. Dlatego usunę się w cień i zostanę pierwszym oficerem na statku. Będę starał się wypełniać sumiennie swoje obowiązki, tego możecie być pewni.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 18:01
Bernard przyglądał się coraz bardziej wnikliwie tej dyskusji i już na prawdę nie wiedział, którego dewianta wybrać. Postanowił na razie się nie odzywać na temat wyboru. Jedno go tylko ciekawiło:

- Hectorze, Jacku. Tak właściwie to co się stało z waszym statkiem? Tą całą Czarną Perłą? Tak ciągle o niej mówicie a mnie zastanawia czemu jesteście tutaj zamiast być na Perle?

Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 18:06
- Jack mi ją ukradł. Nie wiem, gdzie jest. Pewnie ją gdzieś ukrył, sprzedał lub znowu stracił. - odpowiedział na pytanie Bernarda.
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 27-07-2011 18:16
- Grrrrrr! - oburzył się Jones. Tego już było za wiele. Nawet ten idiota Barbossa poparł Sparrowa. - Nie! Nie! Nie! - zaprzeczał stanowczo Davy zaciskając przy tym swoimi szczypcami. - Jesteście durniami! Wszyscy po kolei! Zaufać jemu... - wskazał wzrokiem na Jacka - to tak jak rzucić się Krakenowi do paszczy - kontynuował jeszcze z nadzieją na pozytywny dla niego werdykt. Po chwili Jones uspokoił i nadal próbował przekonywać załogę do swoich racji. - Pomyślcie! On jest niekompetentny... nielojalny... ma wszystkich gdzieś. Dla niego liczy się tylko i wyłącznie on sam... nikt więcej. Myślicie, że dlaczego tak wyglądam? Bo spadła na mnie klątwa. Ale ja nie zostawiłem swojego statku. Byłem z nim i z jego załogą, bez względu na okoliczności. Aż do momentu kiedy on... - wskazał ponownie na Jacka - i ten pedziowaty Turner nie odebrali mi tego! Davy próbował już wszelkich sposobów, by choć jedna osoba stanęła po jego stronie. W tym gniewie rozżalił się nad samym sobą i swoim wstrętnym wyglądem. Niby uważał, że jest piękny, ale w głębi serca wiedział, że to nie prawda. Zawsze chciał być normalny. Wyglądać jak każdy inny pirat, ale nie było mu to dane. Teraz spojrzał jeszcze raz na swoje macki, które do niedawna wiły się we wszystkie strony, ale teraz już spokojnie wisiały w bezruchu. Z tego wszystkie Davy aż się wzruszył i ze łzami w oczach usiadł na ziemi. Tym razem stracił już wszelką wiarę i nie miał nawet ochoty walczyć.

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 01:08
Eliot spojrzała na przegranego Jonesa, Barbossę, któremu zapewne skończyły się argumenty i w końcu na Urugwajczyków wykonujących rozkazy Sparrowa. Wzięła najbliżej stojącą butelkę rumu i uniosła ją w górę. - Zaa nołwego kaapyitana - Jacka Sparrowa! - krzyknęła i wypiła kilka łyków trunku.
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 10:03
Bernard widząc i słysząc, że większość załogi popiera Sparrowa postanowił pogodzić się z ich decyzją. Sam go nie wsparł bo uważał go za zwykłego dewianta ale wolał też go niż mackowatego potwora. Usiadł więc na schodku prowadzącym do steru i zaczął jeść melona.

Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 10:25
Uśmiechnąłem się widząc, że moje podsumowanie przeważyła szalę na kość Sparrowa. Wtem Eliot sięgnęła po kolejną butelkę rumu, a ja zareagowałem automatycznie. Wyrwałem jej butelkę i podałem Jack'owi.
- Dla nowego kapitana od jego załogi! - powiedziałem sztucznie, po czym odciągnąłem Eliot dalej od beczek z rumem.
- Mówiłem ci, żebyś już nie piła El. Przecież już raz wypadłaś przez burtę. Chyba nie chcesz tego powtórzyć? A jeśli tak, to po prostu skocz, ale nie upijaj się do nieprzytomności! - mruknąłem do niej.
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 11:07
-Nic nie ukradłem drogi Hectorze, zrozum to w końcu, że Perła jest moja, jak tylko ją znajdę to w nagrodę za twoje poparcie dostaniesz ten statek i nową szablę! -zawołał Sparrow, Barbossa poparł go, a Jones się rozpłakał, Jack uważał, że to była jego kolejna taktyka w celu przejęcia statku, by wzbudzić litość, Sparrowa tak łatwo nie można oszukać. Nagle poczuł w dłoniach butelkę rumu, którą mu dał James, bez wahania zaczął pić, myśląc o tym, co zrobić teraz, by się załoga nie zbuntowała jak kiedyś.
-Panie Barbossa, kierujemy się na północ, zajmijcie się sterem, Pan Jones bierz wiadro i szoruj pokład, a reszta wracać do swoich obowiązków! Już niedługo zdobędziecie skarby! - krzyknął ponownie, po tym jak wcześniej sprawdził na swoim kompasie, gdzie mają się kierować. Barbossa przy sterze nie będzie zachęcał ludzi do buntu, Jones będzie zajęty myciem pokładu, a reszta osób będzie miała swoje "obowiązki" czyli chlanie rumu i inne przyjemności, wątpił kapitan Sparrow, żeby potraktowali jego słowa poważnie i robili to, co Urugwajczycy. On sam ruszył do kajuty, by sprawić na mapach gdzie są dokładniej.

Cel
-W drogę!na wyspę z skarbamismiley

Edytowane przez Jack Sparrow dnia 28-07-2011 11:09
Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 12:03
- Tak jest, kapitanie - powiedział Barbossa z uśmiechem i ruszył do steru. - Ruszać się szumowiny! Żwawo, jazda! - krzyczał, łapiąc za ster. - Czas rozruszać tą łajbę! Kotwica w górę! Rozwinąć żagle! Ruszamy! - urugwajczycy szybko się uwinęli i wiatr już pchał statek przed siebie. Barbossa szybko zakręcił kołem w prawą stronę i tym samym statek kierował się na północ.

Załóżmy, że Linda i Chus są już na pokładzie smiley
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 13:23
- Tak, tak, ja też jestem ze Sparrowem! - zawołałam, kiedy kapitan już odszedł. James za wszelką cenę starał się ukryć wszystkie butelki rumu, ale na szczęście udało mi się znaleźć jeszcze jedną, leżącą samotnie parę metrów dalej. Pociągnęłam z niej łyka i jak gdyby nigdy nic oddałam ją Eliot. - Yy... James... a skąd Tyyy to w ogóle szystko wiedziałeś? No wieesz... o mackowatym, dredowatym i tym trzecim, jakmutam?? - spojrzałam na brata zamglonym wzrokiem, co jakiś czas kołysząc się na boki.
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 14:11
Denzil i Conan dopłynęli wiosłowali co sił i w końcu całą szalupa dobiła do burty statku.
- Hej tam na pokładzie! Rzućcie nam jakieś liny.
Bissessar był ciekawy kto pod nich nieobecność przejął władzę.

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Jack Shitman
Użytkownik

Postać:
Jack

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 14:14
-Trzecim?! - spytał się niespodziewanie Jack Laury, przez cały czas szorował pokłady trzymając w pobliżu swoje wiadro, jedynie przy nim czuł się bezpiecznie. Nie wypowiadał się na temat wyborów kapitanów, gdyż tacy jak on nie mieli prawa głosu. Spoglądał na Laurę i jej brata, zastanawiając się, kto jest tym trzecim. Ludzie często mówili o jakimś Jacku, Jack(shitman) zaczął podejrzewać, że to o nim mówią....

Edytowane przez Jack Shitman dnia 28-07-2011 14:19
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 14:21
- Oddaywaij! - wybełkotała oburzona Eliot i spojrzała na Jamesa wzrokiem mówiącym 'Jak możesz?!'. On jednak nie zwrócił na nią większej uwagi i podał butelkę kapitanowi. Rudowłosa powiedziała by coś jeszcze, ale pewnie i tak by jej nie zrozumiał. Wzięła rum od Laury mając nadzieję, że tym razem jej brat nie wyrwie jej butelki z rąk i wypiła kilka łyków. W jej głowie pojawił się sprytny plan.
- Nie mogę pić przy Jamesie, to będę piła tam gdzie go nie ma! Genialne! - pomyślała. Niepostrzeżenie wzięła dwie butelki rumu i zniknęła pod pokładem. Weszła do pierwszego pokoju, położyła się na łóżku i wybuchła śmiechem.
- To był świetny plan. - pomyślała patrząc na butelkę. Odkorkowała ją i wypiła cztery łyki rozkoszując się smakiem trunku.
Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 14:36
Ekipie z szalupy ktoś spuścił linę i Denzil dostał się na pokład. Po nim uczynił to Conan, następnie Robert i Justin, którzy pomogli Julianowi i na końcu chyba Rose i Sean.
- Jesteśmy!

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Ocelot
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 28-07-2011 15:03
-Brudas! - krzyknął Forlan wskazując na Denzila, nie lubił czarnoskórych piratów. Po chwili zdjął swoją koszulę, by zaimponować swoją klatą Stokrotce(wpadła mu w oko, nadal była(chybasmiley) ubrana w strój ratownikasmiley).

Edytowane przez Ocelot dnia 28-07-2011 15:04
Strona 62 z 135 << < 59 60 61 62 63 64 65 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum