Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 01 2024 02:06:18 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
Książki
muzyka
Ostatnio widziałem, ...
Alernatywna historia...
Co byś zrobił, gdyby...

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny 1 day
Otherwoman 3 weeks
Lincoln 5 weeks
Flaku 7 weeks
Isabelle 9 weeks
Michal18 weeks
chlaaron26 weeks
mrOTHER29 weeks
Diego29 weeks
shimano35 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14,5:Piraci - Archiwum | Ocean Przygody
Strona 61 z 135 << < 58 59 60 61 62 63 64 > >>
Autor RE: Morze Karaibskie
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-07-2011 22:57
- Dziękujaue. - wymamrotała do Jamesa. - Niee, chybau juiż mi lepiaej. - nie chciała opuszczać dziewczyn, z którymi świetnie się bawiła, mimo, że wciąż szumiało jej w głowie. Chwiejnym krokiem ruszyła po rum. Stała wpatrzona w butelki, które rozmazywały się przed jej oczami, chciała chwycić jedną z nich, ale nie mogła trafić. - Zaubawne. - roześmiała się.
Wyślij Prywatną Wiadomość
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-07-2011 23:07
-Trzeba wrócić na statek! - taki miał chwilowy cudowny, błyskotliwy i genialny plan kapitan Sparrow, wskazał na kotwicę, która była nadal opuszczona, dzięki łańcuchowi będą mogli wdrapać się na górę. Musiał przejąc statek z rąk Jones'a, nawet jeśli ceną byłoby oddanie tymczasowego jego statku w posiadanie tymczasowego kapitana Barbosse. Do czasu, aż znajdą Perłę. Podczas wdrapywania się na górę zauważył, że wielu Urugwajczyków się potopiło w wodzie, przez co Marion była bezpieczna od orgii z nimi. Został tylko Chus, który był teraz zainteresowany Stokrotką oraz statkiem...

-Pomóżcie Barbossie i Sparrowi, Chusowi lub Dave'mu Jonosowi(sami zdecydujcie, którą "stronę" wolicie, jeśli jest ktoś, kto chciałby być kapitanem to śmiało niech się włączy do "bezkrwawego konfliktusmiley"smiley. W końcu musimy odpłynąć i zdobyć skarb, jak to przystało na piratówsmiley

Edytowane przez Furfon dnia 26-07-2011 23:10
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 26-07-2011 23:39
Nagle obudził się Bernard. Czuł się ostatnio niczym ślimak w wannie i teraz musiał coś z tym zrobić. Widząc, że Sparrow i Barbarossa są poza pokładem najpierw się ucieszył ale potem pomyślał, że jeśli ich uratuje to może zajmie potem wysokie stanowisko na statku. Przywiązał więc długą linę do masztu po czym rzucił ją w stronę dwóch kapitanów krzycząc do nich:

- Dalej, łapcie za linę, jakoś was wciągnę.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 27-07-2011 00:48
Davy tymczasem napawał się "władzą", nie zwracając kompletnie uwagi na starego pryka, który właśnie próbował pomóc Jackowi i Barbossie. Kręcił sobie sterem wtem i w tamtą, mimo iż właściwie nie wiedział gdzie ma płynąć. - Do roboty szczury! - wrzasnął. - Jestem Davy Jones, kapitan tego statku! - dodał po chwili.

Zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
adi1991
Użytkownik

Postać:
Wojciech Janusz

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 08:21
Zamknij się mackowaty - krzyknął Bernard próbując pomóc Barbarossie i Sparrowowi - Wolę już za kapitana tego pijaka i lichwiarza Sparrowa niż Ciebie!

jazeera
Użytkownik

Postać:
Uchechi Anonaba

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 09:27
Uśmiechałam się do jakiegoś mężczyzny, właściwie to wiedziałam jak się nazywa ale już zapomniałam.. Kiedy chciałam mu odpowiedzieć zmył się w stronę rudej, wzruszyłam teatralnie ramionami i ruszyłam w stronę gościa który poplamił mi sukienkę -Pomogę Cii!!!- krzyknęłam i zaczęłam ciągnąć za linę.

all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore

Umbastyczny
Użytkownik

Postać:
Cynthia Hickey

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 11:04
Denzil siedział w szalupie i zobaczył, że coś się dzieje w okolicach statku i Urugwajczyków. Jakich ruch, zamieszanie.
- Popatrzcie tam!
Wyglądało na to, że do kapitaństwa jest chętnych więcej osób, a ster jest przecież tylko jeden.
- Musimy tam dopłynąć zanim się pozabijają. To nasza jedyna szansa ratunku! Tylko za którym typem się opowiedzieć?

A może w Ravenclawie
Zamieszkać Wam wypadnie
Tam płonie kij w odbycie,
Tam pedziem będziesz snadnie.
zagubieni24 Wyślij Prywatną Wiadomość
Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 11:06
Eliot wzięła kilka głębokich wdechów i znów przed oczami miała ostry obraz. Dostrzegła Lou pomagającą staremu prykowi w wyciągnięciu kogoś na pokład. Wychyliła się przez burtę i zobaczyła Sparrowa i Barbossę.
- Trzeba im pomóc. - pomyślała. - Nie mogą się przecież utopić.
- Zaauraz wam pomoguę! - krzyknęła i chwiejnym krokiem dotarła do Louise i Bernarda. Chwyciła za linę i pomogła im ciągnąć.
Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 11:58
Barbossa chwycił się liny i z pomocą innych dostał się z powrotem na pokład. Wyciągnął także swoją małpkę Jacka, który wystraszony uciekł pod pokład. Hector ogarnął wzrokiem wszystkich i szeroko się uśmiechnął. - Dziękuję kochani za uratowanie mi życia! Teraz jednak trzeba coś zrobić z tym mackowatym draniem... sami widzicie, że jest niebezpieczny dla otoczenia. Co gorsza, jest niepoczytalny. A co, jeśli znowu kogoś wyrzuci za burtę lub od razu udusi tymi swoimi mackami? Nie możemy na to pozwolić! - powiedział, od razu przystępując do rzeczy. Musiał zebrać dla siebie poparcie, by zostać kapitanem. A, że przy okazji pozbędzie się Jonesa, tym lepiej...
Stokrotka
Użytkownik

Postać:
Linda Mallory

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 12:02
Stokrotka skończyła podtapianie Chusa. Bo się jeszcze chłopak naprawdę utopi, a Linda nie była morderczynią. - Nic Ci nie jest, kochany? - zapytała z troską Chusa. Mężczyzna jednak zaczął się na nią dziwnie patrzeć. Stokrotka już wiele razy widziała, jak mężczyźni się na nią tak patrzyli. I to nie wróżyło nic dobrego. Blondynka zaczęła szybko płynąć do liny, którą wszyscy wyciągali obu kapitanów.
Hayden Abreem
Użytkownik

Postać:
Hayden Abreem

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 14:06
- Ty już lepiej nie pij. - mruknąłem do Eliot, kiedy ta poszła wciągać na pokład dwóch kapitanów. Zaintrygowany tym co się działo na statku, podszedłem do burty i również złapałem linę, po czym zacząłem ciągnąć ją z całej siły. Nie widziałem w tym sensu, ale mój przyjaciel w kimono z świecącym kijem, powiedział, że powinienem pomóc potrzebującym, niczym działacz charytatywny. Jednak wciąganie na pokład dwóch dorosłych facetów, całych mokrych, do których po chwili dołączyła kształtna blondyna, nie było łatwe.
- Lauro, siostrzyczko, pomożesz nam? - spytałem, unosząc wysoko jedną brew.
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 27-07-2011 14:26
- Co za bzdury! - wrzasnął zniesmaczony Davy, po czym powoli podszedł w kierunku Barbossy. - Macie zamiar zaufać komuś takiemu jak on? - zaśmiał się szyderczo, zadając retoryczne pytanie. - Przecież to zwykły oszust. Nie nadaje się na kapitana. A ja? Ze mną możecie mieć wszystko. Razem możemy zapanować nad tymi wodami. - zaczął głosić swoje prawdy wymachując przy tym szczypcami. Liczył na poparcie ze strony załogi. Wiedział, że bez tego nie zostanie kapitanem.

Edytowane przez Flaku dnia 27-07-2011 14:27
Hector Barbossa
Użytkownik

Postać:
Hector Barbossa

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 14:46
- Słyszycie co on wygaduje?! Jeśli chcecie mieć taką gębę jaką on ma, wybierzcie go na kapitana! Ale powiadam wam: dzięki jego rządom zginiecie! Już wybraliście na kapitana Sparrowa i co z tego wyszło? Straciliśmy statek i wylądowaliśmy na bezludnej wyspie! Gdyby nie szczęście, dalej byśmy tam tkwili. Nie popełnijcie kolejnego błędu, wybierzcie mnie na kapitana! - wygłosił mowę i dumnie wypiął pierś.
Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 27-07-2011 15:10
- Milcz ofermo! - wtrącił skrzywiony Jones, wywijając Barbossie mackami tuż przed twarzą. - Byłem kapitanem "Latającego Holendra"... Najpotężniejszego statku na wszystkich wodach, ale ten oszust mi go odebrał -wskazał szczypcami na Sparrowa. - Jeśli wybierzecie mnie na kapitana to zyskacie wszystko... Pieniądze, władzę... szacunek - kontynuował, starając się być jak najbardziej przekonującym.

Edytowane przez Flaku dnia 27-07-2011 15:12
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 15:11
Jack wiedział, że Barbossa nie wie tego, co on wie i nie miał zamiaru powiedzieć tego co wie Barbossie, gdyż wtedy on by wiedział i byłby zaniepokojony tą wiedzą, której teraz nie wie, a Jack wie, a wiedział teraz Jack, że ludzie pomogli jemu i Hectorowi, gdyż chodziło im o Sparrowa, to dla niego byli gotowi przestać pić i rzucić się do misji ratunkowej. Dzięki ich pomocy dostał się na statek, teraz stał obok tej małej grupki złożonej z Bernarda, Louise, Eliot, Jamesa i jego siostry, on jako jedyny miał za sobą ludzi, tamta dwójka nie. Jeszcze w wodzie miał przygotowaną mowę, mówiącą o kapitanach Sparrow i Barbossa, ale po słowach jego starego brzydkiego przyjaciela nie miała sensu, musi sam zostać kapitanem... Do tego Jones z braków argumentów zaczął wymyślać kłamstwa, że zabrał mu Latającego Holendra i pozostawił bez niczego, przez co Davy Jones bez niczego został nikim. Sparrow musiał zostać kapitanem, wiedział, że jest jedyną normalną opcją...
-Ja ich uratowałem od krakena, do tego zapewniłem kilkudniowe wakacje na pięknej bezludnej wyspie! Dzięki mnie nikt nie został pożarty, żadna moja załoga nie miała nigdy klątwy, a tego tamci dwaj o sobie nie mogą powiedzieć! - odwrócił się po chwili do ludzi, którzy stali za nim. Uśmiechnął się lekko, nie był pewny co do ich oddania się jego sprawie. -Chcecie skarbów? Chcecie wrócić do domu? Chcecie wyglądać jak teraz, a nie jak morskie potwory lub szkielety? Chcecie rumu? Jeśli chcecie czegoś, to zróbcie mnie kapitanem!

Edytowane przez Jack Sparrow dnia 27-07-2011 15:13
Ocelot
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 15:20
Forlan nic nie odpowiedział na słowa Stokrotki, zanurkował pod wodę, by bezczelnie oglądać jej cycki, mogła ona teraz pomyśleć, że się topi czy coś.
Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 15:29
Przestałem wciągać kapitanów i spojrzałem na nich z góry.
- Davy Jones, były pan Latającego Holendra, statku potępionych, którzy przeowzili dusze zmarłych na morzu na drugą stronę. Pod wpływem zaniedbania obowiązków, cała załoga zaczęła przypominać bardziej morskie stwory niż ludzi. Przynajmniej żyli bardzo długo, - powiedzą jedni, ale rzadko schodzili na ląd co jest równoznaczne z brakiem rumu po jakimś czasie podróży, a wiecznosć bez rumu to nie najlepsza przyszłość. Poza tym Jones'a boją się małe dzieci. - podsumowałem informacje o mackowatym i przeniosłem wzrok na Barbossę. - Hector Barbossa, były kapitan Czarnej Perły. Jednak stał się nim ponieważ wzniecił bunt i wykorzystując zaufanie ówczesnego kapitana, obecnego tu Jack'a Sparrowa. Sprowadził na załogę straszliwą klątwę, w wyniku której nie odczuwali oni ani głodu, ani pragnienia, nie czuli "ciepła kobiecego ciała", jedzenie przestało smakować, rum zaczął być niczym. "Nie chcieli ich nawet w piekle". Barbossa zawsze ma przy sobie wielki kapelusz, liczy się dla niego tylko władza, bogactwo i statki. - westchnąłem i ponownie przeniosłem wzrok, tym razem na Jakc'a.
- Jack Sparrow. Denerwuje się gdy ktoś nie doda przydomka kapitan, toteż poprawię się: Kapitan Jack Sparrow. Znany na całych Karaibach. Wisi kase większosci piratów. Kiedyś ścigany jednocześnie przez piratów, Krakena i Kompanie Wschodnio Indyjską. Najważniejszy jest dla niego rum oraz wieczne życie. Od kilkunastu lat próbuje znaleźć sposób na nieśmiertelność. I znalazł już kilka okazji, jednak już u celu był zmuszony z nich zrezygnować w imię większego dobra. Trzyma się pirackiego kodeksu i zawsze potrafi wyjść z opresji. - skwitowałem i zamyśliłem się chwilę. - jestem za Sparrowem.

/ Nie to konto. smiley Nie chce mi się już przeprawiać, więc niech bedzie, że to powiedział James.

Edytowane przez Carmelka dnia 27-07-2011 15:32
Jack Sparrow
Użytkownik

Postać:
Jack Sparrow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 15:37
-Tak! Tak, on ma rację, mówi prawdę i tylko prawdę, najprawdziwszą prawdę wśród wszelkich prawd, jakie można powiedzieć! Więc wybierzecie prawdziwego kapitana, jakim jestem ja, Kapitan Jack Sparrow, prawy i sprawiedliwy. - głośno poparł Sparrow James'a, już jego zdaniem to wszystko przesądzało, Barbossa i Jones nie potrafią aż tak łgać.

Flaku
Użytkownik

Postać:
Żyd

Dodane dnia 27-07-2011 15:39
Tymczasem Jones z zaciekawieniem słuchał słów nieznajomego kolesia. Dopiero gdy ten opowiedział się za Sparrowem, Davy lekko się skrzywił, przygotowując w głowie kolejne "argumenty" przeciwko swoim rywalom. - Sparrow... - powiedział z przekąsem. - To zwykły oszust. Nie nadaje się na kapitana. Prędzej czy później was wykiwa i ucieknie sam, jak to w zwyczaju ma robić - dodał po chwili, wpatrując się w stojącego nieopodal Jacka.

Ala
Użytkownik

Postać:
Mary Carraway

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 27-07-2011 15:39
Rudowłosa spojrzała najpierw na Jonesa, potem na Barbossę, w końcu przenosząc wzrok na Sparrowa.
- Mackowaty odpada. - pomyślała. Wciąż pamiętała jak ją zaatakował. Nie zdążyła zastanowić się nad Hectorem, bo swoją przemowę zaczął Jack.
- Jestem za Sparrowem! - krzyknęła, gdy tylko usłyszała słowo 'rum'.
Strona 61 z 135 << < 58 59 60 61 62 63 64 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Flaku
08/08/2024 14:22
sraka

Umbastyczny
08/07/2024 19:28
jeszcze nie, ale widziałem, że dodałaś i na pewno przeczytam smiley

Otherwoman
08/07/2024 18:31
czytałeś ten niedołężny rozdział? smiley

Otherwoman
06/07/2024 19:17
ok, to pomyślę, jakby to miało wyglądać smiley Jak masz jakieś pomysły, to też możesz się podzielić smiley

Umbastyczny
06/07/2024 14:12
Spróbować można smiley

Archiwum