Autor |
RE: Morze Karaibskie |
jazeera
Użytkownik

Postać: Uchechi Anonaba
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 20:46 |
|
|
-Pamiętam, że już raz zaliczyłaś ocean...-rzuciłam przypominając sobie jak rudowłosa swego czasu na statku komodora wpadła do wody. Podrapałam się po głowie i wrzuciłam resztkę owocu do wody -.. too.. zostaje nam picie.. -powiedziałam pewnie. Postanowiłam się pierwszy raz w życiu uchlać tym paskudnym pirackim rumem.
all we really need to survive is one person who truly loves us
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 20:54 |
|
|
- Ja też nie mam takiego zamiaru. Krzyczeć też nie będę. Widzę, że bardzo zainteresowała ich chyba ta goła panienka w wodzie. - bąknęłam, wykrzywiając twarz w lekkim grymasie obrzydzenia. - Picie? Noo... nie wiem... - przypomniałam sobie o moim wczorajszym piciu i momentalnie zakręciło mi się w głowie. Wszystko skończyło się jednak, kiedy moją uwagę przykuły butelki rumu, stojące kilka metrów dalej, w równym rządku. -... ale to nie jest wcale taki zły pomysł! - oznajmiłam i z entuzjazmem chwyciłam jedną z butelek. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 21:00 |
|
|
-Prawda?- przytaknęłam kiwając ochoczo głową. Wyszczerzyłam się do blondynki i chwyciłam za drugą butelkę, wyciągnęłam korek i wypiłam pierwszego łyka. olol. Wykrzywiłam się i kaszlnęłam -Uff.. Tak właściwie to jestem Louise, to znaczy Lou. - wyciągnęłam dłoń by się przywitać.
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik

Postać: Mary Carraway
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 21:01 |
|
|
- Taak. - Eliot skrzywiła się lekko na to wspomnienie. Po chwili spojrzała na skrzynki z rumem. - Nie jestem pewna czy to dobry pomysł. - ostatnim razem dziewczyna też miała pewne opory, ale i tak się upiła. Jednak nadal tego nie pamiętała. / / |
|
Autor |
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 21:05 |
|
|
Kiedy poczułam smak rumu w ustach na początku miałam odruch, by zwymiotować. To przez to wczorajsze... - No coś Ty, Eliot, tutaj wszyscy piją. - machnęłam ręką. - Laura. - zwróciłam się do blondynki, podając jej rękę. - Pewnie nie jesteś przyzwyczajona do picia tego typu alhokolu, co? |
|
Autor |
Ala
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 21:10 |
|
|
Gdy Francuzka otworzyła butelkę rudowłosa zmieniła zdanie.
- Właściwie czemu by nie? - wzięła trzy dułgie łyki. - Ja jestem Eliot. - uśmiechnęła się. |
|
Autor |
Edmund
Użytkownik

Postać: Sykes
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 21:16 |
|
|
Zachwycony gościnnością Urugwajczyków siedziałem przy stole i wcinałem świnię, czy coś tam. Obżerałem się winogronami, krewetkami i popijałem wszystko rumem. Wspaniałe życie..
 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 21:25 |
|
|
-Miło poznać..-powiedziałam, biorąc kolejny łyk -to prawda, takie pijaństwo to nic dobrego.. Trzy lampki wina jednego razu to największa ilość alkoholu jaką wypiłam-przewróciłam teatralnie oczami. -najwyższy czas by to zmienić..
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
Ala
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 21:30 |
|
|
- To za co pijemy? - zapytała Eliot trzymając w ręce butelkę. |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 22:05 |
|
|
-Zaaa.. Pieprzonych Urugwajczyków..- wybełkotałam i podniosłam swoją butelkę po czym przechylając wypiłam spory łyk. -Trzymaj Lauro- wręczyłam jej trunek po czym wyhyliłam się za barierkę - woohooo! -krzyknęłam głośno do kąpiących się i zaczęłam im machać.
-Penelope Widmore
Edytowane przez jazeera dnia 25-07-2011 22:20 |
|
Autor |
Ala
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 22:23 |
|
|
Rudowłosa wypiła już całą butelkę i roześmiała się głośno po słowach Lou.
- Za pieeeprzonych Urugwajczyków! - krzyknęła i wzięła kilka łyków rumu z butelki, którą podała jej blondynka. Wybuchła głośnym, niepohamowanym śmiechem, przez co o mało nie wypadła za burtę. - Olol! |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 25-07-2011 22:38 |
|
|
- Pom, pom, pom. - Sean zaczął po cichu nucić.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Miałem swój numer 23, jak Sparrow, ale Walter nie Jack, #Fingerling.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 22:49 |
|
|
- Hej Sean, zabrałeś ze sobą czekoladę i masło orzechowe? - Spytałam dziecinnym tonem plącząc nasze palce. |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 25-07-2011 22:53 |
|
|
Powoli odwróciłem głowę w stronę Rose i siedziałem nic nie mówiąc. - Kurde, Sean! Jak mogłeś nawalić? - myślałem z beznamiętnym wyrazem twarzy.

- Yyy, zostawiłem na plaży. - odezwałem się w końcu i zrobiłem najbardziej niewinną minę jaką potrafiłem.
4 lata temu było spoko, nie znał mnie nikt, a i tak przez czasu brak chciałem by tydzień miał 8 dni.
Jako 15-latek nie złożyłem wyjaśnień, gdy wziąłem za majka to już miałem lat 16.
Stąd się wzięło moje zamiłowanie do treści brat. A umrę pewnie całkiem młodo, mając nie wiem 42?
Edytowane przez Lincoln dnia 25-07-2011 22:54 |
|
Autor |
jazeera
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 22:55 |
|
|
- żaaal-skomentowałam zachowanie Eliot która o mały włos nie wypadła za burtę. W mojej głowie zaczęło wirować, usiadłam na podłodze i zaczęłam przyglądać się swoim dłoniom -fascynujące..
-Penelope Widmore
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 23:03 |
|
|
Spojrzałam na Seana i zamrugałam parę razy.

Wysłać faceta po coś to nie był najlepszy pomysł. Po chwili wpatrywania się w mężczyznę wzruszyłam ramionami i westchnęłam. - No trudno... |
|
Autor |
Lincoln
Mistrz Gry

Mistrz Gry

|
Dodane dnia 25-07-2011 23:13 |
|
|
- O lol. Więc tak musi wyglądać kobieta po ślubie. - pomyślałem, przypominając sobie słowa znajomych, którzy mówili o tym, że kobieta po ślubie zmienia się. - Nie martw się, na statku powinno być jakieś jedzenie. - oparłem się łokciami o burtę i oddychałem.
|
|
Autor |
chlaaron
Użytkownik
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 23:21 |
|
|
Obróciłam się lekko w jego stronę, lecz gdy zobaczyłam, że patrzy w przeciwnym kierunku obróciłam głowę. Wciąż trzymałam jego dłoń luzując uścisk. Nuciłam pod nosem piosenkę, której słowa leciały coś w stylu Waka waka ee-ee. |
|
Autor |
Dr Chang
Użytkownik

Postać: Yemi "Adetokumboh" Phillips
Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 25-07-2011 23:36 |
|
|
Większość to świeżaki... |
|
Autor |
Ala
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

|
Dodane dnia 26-07-2011 00:11 |
|
|
Eliot wyrzuciła pustą butelkę do wody, przypadkiem trafiając w głowę jednego z urugwajskich Urugwajczyków.
- Ups! - pisnęła rozbawiona. Odwróciła się i chwiejnym krokiem dotarła do skrzynek z rumem. Wzięła do rąk kolejną butelkę i ją otworzyła. - Za pieprzonego Norringtona, który zaprosił nas na ten pieprzony rejs i przez którego jesteśmy teraz na tym pieprzonym urugwajskim statku z pieprzonymi Urugwajczykami! - wypiła kilka łyków rumu i śmiejąc się usiadła opierając się o burtę. |
|