Data urodzenia: 01 stycznia 1744r. Pochodzenie: Paryż, Francja Opis: Emma pochodzi z bogatej oraz wykształconej rodziny. Dzieki zamożnym rodzicom mogła rozwijać się w edukacji u prywatnych nauczycieli i szlifować talent malarski. Była egoistycznym dziewczęciem z syndromem rozpieszczonej jedynaczki - najlepiej dogadywała się z podobną do siebie, zarówno pod względem wygladu, jak i charakteru, kuzynką. Tak naprawdę grzeczna dziewczynka z dobrego domu była tylko maską Emmy. W rzeczywistości noca odzywała się jej prawdziwa natura - bardzo ciągnęło ją do przygód maści wszelakiej. Wymykała się z domu i dorabiała u mężczyzn w sposób wiadomy. Ponad to przekazywała w całym mieście listy i wieksze przesyłki przez znajomych, a także wkradała się na rejsy po Sekwanie. Nieraz, w okresie, kiedy jej rodzice kompletnie stracili zainteresowanie córką, wypływała do sasiednich miast, a nawet nad morze. Kiedy, w wyniku złych rządów Ludwika XIV, jej rodzina utraciła majątek, Emma miała wyjechać właśnie do kuzynki: Louise Hélène Jacqueline de Rougé, której rodziny kryzys nie zdążył dotknąć. Tak naprawdę był w tym ukryty plan: rodzice chcieli pozbyć się córki na dobre i wynajęli porywaczy. Po drodze, według planu, "nieznani" oprawcy porwali dziewczynę, by przewieźć ją do salonu kurtyzan w nadmorskiej miejscowości, by za karę wbrew woli usługiwała niczym niewolnica różnym szumowinom zatrzymującym się w porcie. Na miejscu udało jej się umknąć, jednak kompletnie nie wiedziała, co ze soba zrobić. Paroma błyskotkami, które miała na sobie, przekupiła kapitana jednego ze statków, by popłynąć z nim jak najdalej... Gdziekolwiek! Syn starego kapitana przychodził do niej w nocy. Nie po to, by wykorzystywac ciało młodej kobiety, lecz by po prostu na nią patrzeć, gdyż był głucho-niemy. Po paru dniach rejsu rozpętał się sztorm, w którym chłopak, któremu na imię było Jacques, zginął, zatapiając się w ciemnych czeluściach oceanu. Po tym nieszczęściu, większym był tylko atak piratów...
Cieszę się strasznie, że osoby, które miały nie brać udziału w MP14,5, jednak biorą w nim udział, a szczególnie Nicka
druga postać, ale ciekawa, zainspirowałyście mnie z jazeerą do powiązania więzów krwi swojej nowej postaci z postacią innej userki będą fajne kuzyneczki
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.