Opis: Gary pochodził z zamożnego liverpoolskiego rodu. Jego rodzice - Paul i Linda nigdy nie mieli dla niego czasu. Wczesne dzieciństwo spędził więc pod opieką piastunek. Z lekcji w szkole nic nie wyniósł, za wyjątkiem kilku książek, które należały do nauczyciela. W wieku 17 lat często odwiedzał port liverpoolski i ganiał za niewiastami. Niestety, żadna nie uległa urokowi Gary'ego. Jednak Gary przychodził tam nie tylko, aby opanować swoją chuć młodzieńczą. Często oglądał fregaty należące do Royal Navy. Młody, przesiąknięty patriotyzmem umysł zaczął pchać go do marynarki wojennej. Chciał służyć królowi Jerzemu II Hanowerskiemu, chciał, aby Francuzi, z którymi Brytyjczycy toczyli zażarte bitwy o panowanie na morzu wrócili do domu i z powrotem wpierdalali żaby i ślimaki, chciał przynieść chwałę swojemu królestwu... a po za tym chciał pić do woli rum i podrywać niewiasty w portach na całym świecie. W wieku 19 lat dostał się na okręt HMS Royal George. Niestety jego marzenia o rumie i niewiastach boleśnie zderzyły się z rzeczywistością. Na statku panowała surowa dyscyplina - chłosta była codziennością. Gary, dzięki swojemu buntowniczemu temperamentowi obrywał z całej załogi najbardziej. Po 3 latach służby postanowił zdezerterować i uciec w porcie w Portsmouth. Wszystko szło po jego myśli - uciekł w głąb miasta i przebrał się w cywilne ubrania. Od razu zdecydował się pójść do karczmy, gdzie spił się, wszczął bójkę, a na koniec wyszedł z karczmy śpiewając "You'll Never Walk Alone". Gary trafił do więzienia. Spędził w nim 15 lat. W wieku 37 lat wrócił do Liverpoolu. W czasie jego pobytu w więzieniu rodzice Gary'ego zmarli. Aktualnie mieszka w odziedziczonym domu i pracuje w hucie stali, która powstała na fali rewolucji przemysłowej. Żmudna praca do późnych godzin wieczornych nie zadowala go. Teraz, w wieku 50 lat postanawia zwrócić się przeciwko królowi i zostać piratem. Rabowanie, plądrowanie, szukanie skarbów, picie rumu i ściąganie nielegalnych plików z internetu to wprost wymarzone zajęcia dla Gary'ego i jego buntowniczego temperamentu.
Data Urodzenia: Nieznana dokładna data, lata 30. XVIII wieku
Pochodzenie: Grenada, Hiszpania
Opis: Na początku XVI wieku, w celu zwalczania nieortodoksyjnych wyznawców Papież dał hiszpańskiemu Kardynałowi Ximenezowi wolną rękę i nieograniczone możliwości stosowania terroru, przemocy i tortur, o czym można by nakręcić bombowy film. Była to Hiszpańska Inkwizycja.
//Zrobiłem drugie konto, aby wygodniej mi się pisało.
myślałem o nich nawet ostatnio, akceptacja oczywiście
Edytowane przez Furfon dnia 24-06-2011 16:11
Hah! Monty Python... Pamiętam, jak zawsze straszyłam w szkole ludzi hiszpanską inkwizycją, której nikt się miał rzekomo nie spodziewać... A jak na historii nauczycielka użyła zwrotu "hiszpańska inkwizycja", nie mogłam powstrzymać śmiechu i uczodziłam wtedy za bardzo dziwną osobę
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.