Pochodzenie:mała, nieznana wyspa, gdzieś na Karaibach.
Opis:
Księżniczka dzikusów, zamieszkujących niewielką wysepkę na Karaibach. Od urodzenia pragnęła przemierzać morza u boku piratów, nie pozwalał jej na to jednak obowiązek pełnienia władzy nad dzikim plemieniem. Z pozoru słodka i niewinna, wewnątrz despotyczna, egocentryczna, dążąca uparcie do swoich celów. Kiedy do brzegów jej wyspy dobił statek, zaciągnęła się na niego, pozostawiając swoich ludzi bez władcy. Jeszcze tego samego dnia z tego powodu na wyspie wybuchł konflikt, lud powybijał się, a Vivianne została ostatnią żyjącą ze swojego plemienia. Na statku nadała sobie nazwisko "Jones". Jako "kobieta na pokładzie" nie posiada zbyt wielu praw, mimo to często rozkazuje innymi, bez wiedzy kapitana.
Potem pomyślę jeszcze nad ewentualnymi NPC
zaakceptowana
Edytowane przez Andzia dnia 26-06-2011 16:08
Opis: Jest synem kowala. Pochodzi z niezamożnej rodziny, lecz mimo to wciąż kręci się wokół bogatych panien. Potrafi pić rum do upadłego i bawić się do białego rana. Jego ojciec wciąż powtarza mu, że "nic w życiu nie osiągnie". Przed pannami udaje ułożonego romantyka. Jest podrywaczem. Kiedy piraci porywają jego ukochaną Lady Margaret udaje się do jakiegoś pirackiego miasteczka, by ją odnaleźć.
to niech to będzie NPC, jeśli ktoś zaakceptuje
ktoś zaakceptował
Lion
brawo
coś ci nie chce wyjść ten czerwony
bo zjadłem / głodny jestem.... ciekawe jak się będzie zachowywała Vivianne wobec Victora
mnie martwi bardziej to, jak się będzie zachowywał Victor wobec Vivianne
czemu spamujecie w Eliasu?
Victor na pewno będzie miły dla niej... do czasu
Edytowane przez Furfon dnia 26-06-2011 19:37
Starsza o rok siostra Jamesa. Od zawsze czarna owca rodziny, pozostająca w cieniu "chorego brata". Rodzina zawsze poświęcała więcej uwagi Jamesowi, ze względu na jego schizofrenię. Dziewczyna pozostawała najczęściej niezauważalna. Poprzez to już od małego musiała radzić sobie sama, co wyrobiło u niej niezwykłą samodzielność i hardość. Po śmierci rodziców, zgodnie z ich wolą, nie spuszczała brata na krok. Zaczęła brać odpowiedzialność za jego czyny i słowa, dlatego nie miała zbyt dobrej opinii. Po kilkunastu latach spędzonych z Jamesem, zaczęła jej się udzielać jego choroba i ona sama zaczęła zastanawiać się nad prawdziwością jego dziwnych "wizji".
Wiem, że zmieniam zdanie, ale co poradzić? Niech to jednak będzie główna postać, a Vivianne NPC.
okej, nie ma sprawy Vivianne i Elias jako NPC, jakby co w grze możesz ostatecznie zdecydować, które będzie najbardziej odpowiadało
Edytowane przez Furfon dnia 28-06-2011 18:47
Otherwoman 04/10/2024 11:29 Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...
Otherwoman 04/10/2024 11:26 Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.