Mistrz Przetrwania

Strona Główna ::  Forum ::  Szukaj
Listopada 21 2024 23:43:18 

Nawigacja

Menu główne
Strona Główna
Forum
Szukaj

Mistrz Przetrwania
Podsumowanie MP
Co to jest?
Zasady
Rozbitkowie Online
Gości Online: 10
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 550
Najnowszy Użytkownik: ofysa
Wątki na Forum

Najnowsze Tematy
moja pani od literat...
Książki
hrh
lol
Rwać czy nie rwać?

Najciekawsze Tematy
Wyspa [9992]
Obóz Tamtych [6587]
Zabawa w telepatię [5441]
HAWKINS [3604]
ZLOsT [3580]
Last Seen Users
Umbastyczny02:39:43
Michal 1 week
Otherwoman 1 week
mrOTHER 2 weeks
Lion 2 weeks
Lincoln 8 weeks
Flaku10 weeks
Isabelle12 weeks
chlaaron29 weeks
Diego32 weeks
Wyszukiwarka

Zobacz Temat
Mistrz Przetrwania | Mistrz Przetrwania 14 - Archiwum | Kotlina niezgody
Autor Podsumowanie Kotliny
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-05-2011 00:55
zaczynając

wstęp będzie dzisiaj dla osób, które przed połączeniem nie były ze mną w grupie. Z tego co widziałam, podsumowania Waszego obozu wyglądały nieco inaczej. Mam nadzieję, że moja forma będzie nam odpowiadać smiley Z Południowcami miałam też pewien "niemy układ"- nikt nie mówił o nim głośno, ale wszyscy wiedzieli o co chodzi: otóż w podsumowaniu wypowiadał się każdy gracz. Mam nadzieję, że i tutaj tak będzie, bo ułatwi to naszą współpracę na najbliższe dni: oczywiście jeśli będziecie zaznaczać, co Wam się podobało, co nie, co chcielibyście zmienić. Jesteśmy teraz grupą, mam nadzieję, że współpraca z nami będzie owocna smiley

jeśli zagubiłeś się w fabule MP... Ja pomogę Ci się w niej odnaleźć.

dochodzi wreszcie do konfrontacji między dwoma obozami: ekipą północną i grupą południową. Na początku muszą rozmawiać przez liczące kilkadziesiąt metrów szerokości pole minowe. Potem każda z grup, używając do tego owoców i przypadkowych przedmiotów, stara się rozbroić pole minowe. Okazuje się jednak, że tuż pod ni wydrążone jest przejście. Grupy spotykają się. Dochodzą do porozumienia po rozmowie, z której wynika, że obie grupy są podobnie poszkodowane: zostali zrzuceni ze spadochronów w nieznane. Gdyby nie wychylający się przed szereg Stark, ekipy byłyby w stanie się połączyć. Przez tego mężczyznę jednak nie są w stanie sobie zaufać: pojedyncze tylko jednostki zaczynają znajomości. Jednemu z ekipy północnej udaje się otworzyć laptopa, którego natychmiast atakuje nieznany program. Grupa wyczytuje w nim, że każdy ma wszyty pod skórę nadajnik. W chatce obie ekipy znajdują bombę. Wyrzucają ją przez okno. Trafia w pole minowe, które rozrywa na kawałki otoczenie i doprowadza do śmierci Susan. Niewiele mija do momentu, w którym chatka zostaje otoczona przez wojsko. Zostaje zamordowany Jean, a grupę dzieli się na cztery części.

*celowo pomijam wątek Sama i Victora. Jest on pozafabularny, totalnie nie mam pojęcia, o co w nim chodzi.

agusiowe przemyślenia

to był dziwny tydzień. Jako GM miałam gdzieś w głowie jego wizję, a na dobrą sprawę wizja była totalnie niezgodna z tym, co miało miejsce w grze. Myślę, że wielu z Was czuło się zagubionych, niepewnych. Ostrzegałam grupę południowców niejednokrotnie: przy połączeniu będzie ciężko. I było, prawda? Nie mogło mnie być z Wami w najważniejszym momencie: w weekend, kiedy wszyscy się poznawali. Gdy ogarniałam posty z przerażeniem doszło do mnie to, że w ciągu JEDNEJ MINUTY (!!!) potrafiło pojawić się około SZEŚCIU (!!!) postów. To niebywały wynik! Teraz możecie troszkę odetchnąć, póki jesteście podzieleni na grupy.

a poza grą

wystawiamy Was z Aprilką na ciężką próbę, prawda? smiley Myślę, że na Waszym miejscu miałabym dość zszargane nerwy ciągłymi przeskokami między obozami. Mam nadzieję, że wyjdzie Wam to tylko na dobre. W poprzednich edycjach starzy gracze skarżyli się na to, że w obecnych edycjach nie ma czasu na zwykłe rozmowy między postaciami, codzienne czynności jak jedzenie, spanie. I to jest właśnie czas przeznaczony na to!
Powiem Wam też z własnego doświadczenia: zdecydowanie lepiej gra się w małych grupach, gdy możecie poznać inne osoby.
W tym tygodniu zrezygnowaliśmy z Rady Wyspy. Mam nadzieję, że sprężycie się szybciutko, a nie potraktujecie tego jako moment, w którym możecie olać lekko grę.

i o graczach słów kilka

jesteśmy jedyną grupą, liczącą sześć osób+NPC. Mam nadzieję, że przez to pokażecie na co Was stać i będziecie grać o wiele lepiej od innych grup.
Muszę dodać jeszcze, że mam wrażenie, że w przypadku kilku osób jest tak, że grają tylko wtedy, jak jest akcja. Przyzwyczajcie się kwiatuszki do tego, że teraz nie zawsze tak teraz będzie. Polecam, jak wyżej. takie zwykłe dialogi. smiley

Andzia, chlaaron, panda- dzięki za aktywne uczestniczenie w grze.
Carmelka, grzechuuu- dlaczego nie piszecie z nami? Jeśli wyjawicie nam powody, myślę, że rozpatrzymy je wspólnie i postaramy się ominąć problem (: Mam szczerą nadzieję, że to nie dlatego, że zmieniono Wam Mistrza Gry?
lolsonmag, miśku! Przez to, że nie było Cię cały poprzedni tydzień, rozpatrywałyśmy opcję wyrzucenia Cię z gry. Gdy jednak pojawiłeś się na forum, napisałam April: dajmy mu jeszcze czas, stara się chłopak. I... od tego czasu nic. Współpracujemy z Tobą jak możemy, więc i Ty współpracuj z nami.

kończąc

myślę, że współpraca będzie owocna, że fabuła będzie Wam odpowiadać i, generalnie, że damy radę. Na razie trzymam za Was kciuki.

140 osób ginie rocznie od uderzenia papajem.
zagubieni.org Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Podsumowanie Kotliny
lolsonmag
Użytkownik

Postać:
John Shadow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-05-2011 10:35
Martwi mnie jedno. Dlaczego mamy nazwę "Kotlina Niezgody"? Ładniej by było np.: "Wioska Smerfów" albo "Pokój Tatusia Muminka" smiley

Edytowane przez lolsonmag dnia 16-05-2011 10:35
Wyślij Prywatną Wiadomość
agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-05-2011 13:16
Przecież "Kotlina niezgody" to taka ładna nazwa! Można sobie pomyśleć, że tego "nie" tam nie ma i wychodzi "Kotlina zgody"! Piękniej być nie mogło smiley

lolsonmag
Użytkownik

Postać:
John Shadow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 16-05-2011 14:54
A "kotlina radości zbiorowej" smiley

chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 17-05-2011 19:47
przyjemnością jest z Tobą współpracować aguśku smiley
Andzia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 17-05-2011 20:06
A mi podoba się nazwa "Kotlina Niezgody" smiley . Wszystkie nazwy miejsc obozów są trochę dziwne, ale chyba o to chodzi?smiley

hm, fajną mamy grupkę, nie powiemsmiley i jesteśmy JEDYNĄ w której jest sześć osób. No i Joachim oczywiściesmiley Aha, agusiu, chciałabym tu zadać pewne pytaniesmiley Czy na następnej radzie głosujemy grupowo, w takim składzie jak teraz? Chodzi o to, że z naszej grup wypadnie na przykład jedna, lub dwie osoby?smiley

To by było chyba na tyle.

aha, i popieram chlaaronsmiley Bardzo dobrze sprawdzasz się w roli GM'ki, agusiusmiley
zagubieni24.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
chlaaron
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 17-05-2011 20:11
no właśnie. wszystkie nazwy są takie tajemnicze, pełne grozy i bóóóóólu i cierpienia smiley
Carmelka
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 17-05-2011 20:11
Nie pisałam przez weekend gdyż byłam w Warszawie i paru innych miejscach, gdzie nie miałam dostępu do neta.smiley Teraz będę aktywnie pisać. Przynajmniej będę sie starała smiley

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 17-05-2011 20:12
Głosujemy w grupie. Jedna z naszych osób zrezygnowała z gry, także grupa maleje nam do osób pięciu, czyli tak jak w innych grupach. Dlatego na radzie głosujemy normalnie, jak wszyscy inni smiley

Dzięki dziewczątka smiley

lolsonmag
Użytkownik

Postać:
John Shadow

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 18-05-2011 02:28
Pierwszy raz w życiu w pełni popieram Andzię. Jesteś świetna Agusiu. Masz przy nas sporo roboty, a jednak mimo codziennych zajęć potrafisz to pożenić. smiley Na ile osób będziemy głosować?

agusia
Użytkownik

Mistrz Przetrwania

Dodane dnia 24-05-2011 18:29
zaczynając

to był naprawdę dziwny tydzień. Nieobecna byłam wśród Was wieloma momentami, za co ogromnie przepraszam. Cieszę się, że po połączeniu grup ładnie się zgraliście i dogadaliście.

jeśli zagubiłeś się w fabule MP... Ja pomogę Ci się w niej odnaleźć.

Dwie z czterech grup budzą się w nieznajomym miejscu. Są pozbawieni bagażu: mają na sobie jedynie ubrania.
Gniewna wyżyna po zebraniu się w grupę zauważa ślady krwi na ziemi. Podążając za nimi spotykają Niemkę. Nim kobieta zdąży odpowiedzieć cokolwiek, mdleje. Na piersi naszyte ma słowa: DAWCA NARZĄDÓW. Grupa udziela jej pierwszej pomocy i wkrótce dowiadują się, że została porwana przez wojsko, które chce zabić wszystkich. Nagle Silke zaczyna panikować i mówi, że na jej oczach zabito pewnego mężczyznę. Idąc podanym przez nią tropem, natykają się na zmasakrowane ciało Michaela.
Kotlina niezgody ma większy problem. Nie mogą dobudzić dwóch ludzi z ekipy. Na plaży zauważają konia z uprzężą, za którym natychmiastowo podążają. Grupa dochodzi do farmy, która wygląda jak żywcem wyjęta z pierwszej połowy XX wieku. Gdy jednak decydują się na przeszukanie domu okazuje się, że większość farmy to atrapa, zwykła makieta z kartonu. Tuż za kartonowym domem znajdują stolik, a na nim- skoroszyt, zapisany drobnym pismem. Okazuje się być... Scenariuszem wszystkiego, co działo się do tej pory. Z zapisków wynika, że Joachim jest "prowadzącym". Zrozpaczona Cathy wdaje się w kłótnię z mężczyzną, który wypiera się winy i mówi jej, że wszystko jest jedynie marną prowokacją. Dochodzi między nimi do zgody.
Następnego dnia grupa zauważa helikopter. Ze środka wychodzi mężczyzna, który mówi, że może zabrać z sobą jedynie Cathy. Odlatuje, a chwilę później grupa zauważa, że z pojazdu wyrzucone zostaje ciało. Idąc tym tropem dochodzą do miejsca, gdzie zauważają martwe ciało Michalea.
Dochodzi do połączenia grup.
Wreszcie znajduje się ktoś, kto potrafi dogadać się z Niemką. Dziewczyna tłumaczy, że została porwana i obudziła się na sali operacyjnej, skąd uciekła, a następnie znalazła grupę. Grupa natyka się na otwór w ziemi, gdzie schodzą wszyscy. Znajdują się w korytarzu pełnym ostrych brzytw, wystających z boków. Przechodzą przez niego, czołgając się dołem. Wreszcie dochodzą do pomieszczenia, na środku któego... uwięziona jest Catherine. Otaczają ją wiązki laserów. Dziewczynę wreszcie udaje się wydostać.
Nigdzie nie ma Joachima. Znika też Silke.

agusiowe przemyślenia

olewam Was ostatnio, musicie mi wybaczyć. Rok temu jeszcze, gdy odbywała się dziesiąta edycja, siedziałam na forum dniami i godzinami. Teraz jednak jest tak, że ciągle gdzieś wyciągana jestem przez znajomych, weekendami nie ma mnie w domu: nie mogę zająć się Wami tak, jak na to zasługujecie. Mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe w większym stopniu, bo staram się mimo wszystko wrzucać Wam fabułę.

i o graczach słów kilka

mam przed sobą grupę idealną, nieoszlifowaną jeszcze, ale cudowną, wymarzoną wręcz. Jesteście rewelacyjni! Macie ogromny potencjał i szczerze wierzę, że w tym składzie jest zwycięzca tego MP. Tylko żebyście jeszcze częściej posty pisali, to byłoby ikstra ;)

kończąc

przepraszam Was, dziękuję że jesteście!

Skocz do Forum:
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w Shoutboksie.

mrOTHER
06/11/2024 20:44
smiley

Umbastyczny
02/11/2024 18:52
Lją smiley

Otherwoman
02/11/2024 18:31
może dołączysz do naszego klubu książkowego? smiley

Lion
02/11/2024 17:57
widze ze oprocz tego flaku sie zesraku 3 miesiace temu dobra wszystkie najwazniejsze info nadrobione do zoba w 2047

Lion
02/11/2024 17:56
wlasnie tak myslalem ze tu wejde i zastane mumie other i umby

Otherwoman
05/10/2024 13:07
Wolałabym nie smiley gorzej, jak to znak, że trafię na bezludną wyspę smiley

Umbastyczny
04/10/2024 19:15
smiley może to znak, że w Twoim życiu pojawi się Michael?

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Creepy

Otherwoman
04/10/2024 11:29
Dziś opowiadam mojej mamie o tym jak wczoraj pomagałam ratować rannego gołębia i w tym momencie gołąb pierdutnął o szybę tak, że został na niej rozmazany ślad...

Otherwoman
04/10/2024 11:26
Kurcze, miałam dziś sytuację iście lostowa. Akurat wczoraj oglądałam odcinek Special, gdzie Walt gadał o ptakach i wtedy ptak rozbił się o szybę.

Otherwoman
01/10/2024 20:54
Ok czekam

Umbastyczny
01/10/2024 20:15
Chyba dopiero jutro wrzucę post książkowy.

Umbastyczny
23/09/2024 20:12
smiley

Otherwoman
23/09/2024 17:16
najlepszego z okazji rocznicy Lost smiley

Umbastyczny
22/09/2024 22:21
smiley

Otherwoman
21/09/2024 18:52
siemka, Umba smiley

Otherwoman
30/08/2024 18:50
smiley

Umbastyczny
28/08/2024 21:43
Właśnie wróciłem :3 Generalnie super, widoki niesamowite, jutro albo w piątek może wrzucę krótką relację

Otherwoman
27/08/2024 17:31
dawno tu nie zaglądałam smiley Jak wyjazd do Norwegii, Umba?

Umbastyczny
10/08/2024 22:12
<3

Archiwum